До кога е "прилично" да се кърми?

• 20 220
  • 220
  •   1
Отговори
# 210
Да, в България представата за кърмачка е такава, дебела, рошава, болна и влачеща се  Mr. Green
Светле, за протокола, кърмя 6 години и нещо вече (двете момичета, не се стряскай), 66 кила съм, влязох да раждам 90, свалих всичко без диета, само с кърмене. Не съм се лишавала от никаква храна, нито пиене. Винаги съм пила по две кафета, понякога и три.
И което е странно дори за мен, не съм боледувала не помня от кога, може да има десет години. Поне не нищо че да се налагат лекарства, които така или иначе мразя и ползвам изключително рядко.
Кърмещите майки в България вече са много, за щастие, и ако познаваш някоя, би разбрала че са доста съвременни, красиви и интелигентни жени. И вероятно ще разбереш, че кърменето е мързеливия, естествен, евтин и лесен начин да отгледаш детето си  Mr. Green
Но ще дойде време, сама ще се убедиш  Peace

# 211
Много е разпространен този мит, че майката която кърми, не може да яде и пие много неща. Аз също преди да прочета достатъчно инфо, вярвах, че е така. Даже педиатър ми беше обяснявал точно това. Откакто съм наясно, че всъщност мога да си хапвам и пия общо взето всичко, даже чаша вино от време на време, кърменето не ми тежи никак, а ето- вече ще стане година Simple SmileМайките трябва да са информирани защо кърменето не значи тежест, ограничения и досада, а е естествен и нормален процес.

# 212
Още не съм кърмила никога, но за тези, които кърмят до 1 г и повече- не ви ли омръзва постоянно да сте на диети, да се лишавате от кафе, кола; да се влачите болни без да пиете лекарство ? Просто питам.

Тая па...

# 213
Още не съм кърмила никога, но за тези, които кърмят до 1 г и повече- не ви ли омръзва постоянно да сте на диети, да се лишавате от кафе, кола; да се влачите болни без да пиете лекарство ? Просто питам.

Тая па...
Това е масовото мнение, просто хората, и най-вече жените- бъдещи  и настоящи майки не са информирани и са с негативна нагласа към кърменето. Липса на адекватна инфо - това е.

# 214
Липса на адекватна инфо - това е.

Инфо има много и на всякъде..въпроса е да знае как да го намери, прочете и ползва, преди да се излага с подобни бисери Laughing

# 215
Ето мнението на "група учени" докога трябва да се кърми:

"Майките трябва да престанат да кърмят бебетата си към четвъртия месец, твърди изследване на научен екип от Университетски колеж в Лондон. Така се оказва, че кърменето през първите шест месеца не е най-доброто за здравето на бебето."

източник: http://www.moetodete.bg/novini/p3_6338_0.html

коментар нямам, направо загубих дар слово от сензационното изследване на "научния екип".......

# 216
Дори в рекламата на НАН2 се казва, че кърменето е важно за бебето до 6-ти месец и чак после НАН2.
Интересувам се в промеждутъка между 4-ти и 6-ти какво да давам. Нан 1,5 може би.

# 217
Както винаги са "интерпретирали" много добре информацията  ooooh!

Ето и оригиналната статия:

http://www.abs-cbnnews.com/lifestyle/01/14/11/breast-may-not-be- … er-4-months-study

Не "бебетата не трябва да се кърмят повече от 4 месеца", а "Кърменето може да не е най-доброто след 4-я месец" т.е. дали захранването не трябва да започне по-рано... И в последния ред се промъква и съмнението за ползите от едно подобно "изследване" за ххранителната индустрия  Thinking

# 218
Я, че интересно инфо hahaha
Много ми е интересно с какво предлагат да се хранят бебетата?..с мляко за телета!? Щото природата така го е измислила може би? Thinking или пък направо с кебапчета, че те и месопреработвателите душици носят Mr. Green Е как не се сетихме, ами сме взели да кърмим с течността която се появява след раждане Laughing !!!

# 219
  • София
Ето изявлението на ЛЛЛ и НАПК във връзка с 'компетентната" статия и "безупречния" превод: http://lalechebg.com/wp/wp-content/uploads/2011/01/Press-release … r_6m_LLL_NAPK.pdf

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 12:36 от skrech

# 220
Я, че интересно инфо hahaha
Много ми е интересно с какво предлагат да се хранят бебетата?..с мляко за телета!?

Може и с мляко от диви прасета, стига да е в бурканче с етикет и цена  Wink

Общи условия

Активация на акаунт