Примерна схема за захранване- 29

• 26 700
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Αми, то ако някоя ненормалница си запише детето на кухня от 6м., за да не пропусне кремвиршите...не знам кой е в състояние да се намеси Sick

# 76
Αми, то ако някоя ненормалница си запише детето на кухня от 6м., за да не пропусне кремвиршите...не знам кой е в състояние да се намеси Sick
  202uu

# 77
Малко спам, обаче в няшата ДК не искат никакви документи. Отиваш и направо го записваш за другия ден  Peace

# 78
В нашия град само чакат детето да стане на 7 месеца и на кухня.Никакви документи не искат.
Просто майките не им се дават пари за пюрета и ги мързи ги да готвят.Къде ти храна за цял ден и то на някаква символична цена от 2-3 лв.Пък и имаш време за себе си кафенце,фризьор,лак...Какво е това да готвиш за бебето си!Извинявам се за спама,но много се дразня на такива хора.То техните деца са най-здрави,за разлика от тези дето треперят с какво да започнат захранването с какво да продължат...Айде пак се отнесох. oops

# 79
  • вече Пловдив
Да споделя опита ми с кестените. Вчера сварих 2 шепи за нас и дадох миниатюрно парченце - колкото да опита. Да, обаче на Бела толкова й хареса, че изяде 2 големи кестена за нула време. Реакция няма  Laughing.
 ffiffka, мисля, че е нормално детенцето ти да харесва повече новото пюре и да се мръщи на старото. Съветът ми е да предлагаш, но да не настояваш. Давай да хапва колкото иска. Моята дъщеря и досега с удоволствие хапва месните пюрета, макар че вече е на обща храна почти, и направо й се гади от зеленчуковите, които преди хапваше с апетит.

За детската кухня - по принцип трябва да ги контролира РИОКОЗ, както и общината, ако са общински. Друг е въпросът, че често се оправдават с недостиг на пари и тогава започват с кренвиршите и останалите гадости.  Rolling Eyes По принцип се иска копие от акта за раждане, когато отидеш за купони, но често и това се пропуска - разчита се на съвестта на майките.  Rolling Eyes А нали се сещате, че ако си решила да си "захранваш" така детето, никой не може да те спре.  Crossing Arms

# 80
То всеки го мързи малко или много да готви, всеки иска да има време за себе си, кухнята си е кухня, обаче....има си време за всичко, не може от 6м. възраст да храниш детето си с отпадъци. Директно да се започне от раждането - лошо няма, защо да се занимаваме с кърмене или с купуване на млека... Crazy

# 81
  • Видин
Вие нали си гледате децата така, както сте решили? И ги храните по възможно най-добрия начин? Тогава какво ви интересува какво правят другите? Това е техен избор - добър или лош.
И моят син е на кухня, но не ходя по кафета и по фризьори цял ден. Дори не си спомням кога за последно пих кафе, а прическа си правих преди повече от година. Разберете, че не всички са като вас  Grinning Не обичам да готвя и в нас не се готви. Това означава да оставя детето си гладно ли  Sunglasses
А документи би следвало да се изискват - копие от акта за раждане, както и бележка от ЛЛ, че детето няма алергии и е на обща храна. Лично аз го записах на ДК когато стана на година  Peace

# 82
Хайде и аз да споделя за нашата ДК. Изискване е преди да се запишеш да попълниш една молба, служебна бележка от ЛЛ, че детето няма алергии и копие на акт за раждане. Това не може да стане преди 9 навършени месеца  Peace. Има две групи: първа е за по мъничките - храната е пюрирана, но не е гладка, а има частички за дъвкане; втората група е с по-едри парчета. Взимала съм около 3 месеца и кренвирши и пържени кюфтета не е имало. Свинско дават, но само на втора група, там дават и меденки, но с намалено количества захар(произвеждат ги специално за ДК). Шоколадови десерти не ми се е случило да има. Понякога са давали плодове за десерт на втора група, но ако помолиш ти дават кремчето от първа група. Готвеха доста вкусно, въпреки липсата на сол. Единствения им кусур бяха по воднистите основни ястия на втора група, а моя младеж харесва по гъстички и по-месни, и затова минахме на домашна кухня.

Според мен не е лошо да се взима кухня, ако в нея готвят добре и не използват колбаси, маргарини и други боклуци.
Аманитка защо се засягаш от думите на Стеф, не мисля, че е имала предвид всички, които взимат кухня, а само тези, които започват на 6-7 месеца  Crazy

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 10:19 от bobito2

# 83
  • София
Ваня1975, благодаря за отговора  Simple Smile , но не съм се изразила добре - преди да включа като второ хранене плодовата каша нямахме проблем с зеленчуковите пюренца. Хапваше ги с желание. Откакто почна да хапва и каша не иска никакво пюре - нито месно, нито зеленчуково. Според мен защото и хареса сладкия вкус на кашата. Така храненето ни с пюре не е пълноценно и се притеснявам. Сега трябва да почваме и попара и направо се чудя какво ще правя ако и нея не харесаме....

# 84
  • Видин
Стеф и да ми каже, че съм талибанин пак няма да се засегна  Grinning Изобщо не бих си помислила, че има предвид мен. Друго исках да кажа. Както и да е. Темата дълго може да бъде обсъждана, но не виждам никакъв смисъл.

# 85
  • Mediterraneo
Вие нали си гледате децата така, както сте решили? И ги храните по възможно най-добрия начин? Тогава какво ви интересува какво правят другите? Това е техен избор - добър или лош.

Разбира се! Навремето и двете ми деца бяха на кухня от шестия месец. Нямаше информация на такова достъпно ниво, както сега( да не говорим преди 10 години, че съвсем никаква нямаше), водех се единствено по препоръките на педиатър( особено пък първия път).

# 86
  • вече Пловдив
Ваня1975, благодаря за отговора  Simple Smile , но не съм се изразила добре - преди да включа като второ хранене плодовата каша нямахме проблем с зеленчуковите пюренца. Хапваше ги с желание. Откакто почна да хапва и каша не иска никакво пюре - нито месно, нито зеленчуково. Според мен защото и хареса сладкия вкус на кашата. Така храненето ни с пюре не е пълноценно и се притеснявам. Сега трябва да почваме и попара и направо се чудя какво ще правя ако и нея не харесаме....
А пробвала ли си да добавяш в пюретата повече тиква или морков - те са сладки на вкус?  newsm78

# 87
  • София
А пробвала ли си да добавяш в пюретата повече тиква или морков - те са сладки на вкус?  newsm78

Опитвах, но не иска и това си е. Преди морков и картоф ни бяха любими, сега не иска и да ги погледне  Sick Днес сложих в зеленчуковото пюре малко плодово и хапна малко повече, но така ще свикнем да ядем само подсладени неща ....

# 88
Стеф и да ми каже, че съм талибанин пак няма да се засегна  Grinning Изобщо не бих си помислила, че има предвид мен. Друго исках да кажа. Както и да е. Темата дълго може да бъде обсъждана, но не виждам никакъв смисъл.
Между другото предходния ти пост може да се възприеме по два различни начина, аз съм го погледнала от другия ъгъл  hahaha Mr. Green

# 89
Здравейте,момичета!!! Обръщам се за съвет или препоръка към мен.
След две седмици дъщеря ми навършва 5 м и съм решила да я захраня.До момента сме само на кърма и нищо повече.Прочетох доста неща за захранването,основно тук във форума ,но все още имам някои питанки и се надявам по-опитните от нас да ми помогнат.
1.От прочетеното останах с впечатление,че е най-добре да се захрани бебето с оризова каша.Съжалявам за лаишкия въпрос но те също делят ли се на млечни и безмлечни или ..?! Embarassed
2-Сокове съм решила изобщо да не давам,тъй като имахме допреди месец колики ,а и четох вредата от тези сокове в ранна възраст.
3.На следващо място след оризовата каша,мисля да захраня с пюре от морков,след 4-5 дена,пюре от картов,след още 4-5 дена тиква и накрая тиквичка.Мисля в началото да си ги приготвям сама/родителите ми произвеждат/.Разбрах,че за 1месец може да се въведат най-много 4 зеленчука.В края на месеца мога ми да направя микс от някой от тях.???След като съм ги въвела единия месец ,следващия месец вече мога да ги давам в норламно количество ли и други ли да въвеждам и кои??
4.Кога мога да въведа плодовите пюрета?? /умишлено не започвам с тях захранването,за да не привикне към сладкия им вкус и да откаже зеленчуковите пюрета/
5.Оризова каша за начало,я след това каква каша и по кое време през деня се дава???
6.Правилно ли е по обед зеленчуково пюре,а след обяд каша или плодово пюре??
Може малко обърано и неразрано зададох въпросите си ,но ви моля за отговор
Мерси предаварително Hug
P.S. Ще се радвам ,ако получа и някоя примерна схема на захранването

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 23:15 от mamita_desita

Общи условия

Активация на акаунт