Примерна схема за захранване- 29

• 26 733
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Стеф, и аз щях да питам за ряпата, но човекът ме изпревари. Преди 2 вечери си правихме салата с настъргани: ряпа (от дългата бяла, кото не люти), моркови, червено цвекло и зеле, с лимонов сок и зехтин - поиска си и доста му хареса, та си похапна. Нямаше негативни реакции след това.
Мандарина, грейпфрут и портокал пресни още не съм давала - ще поизчакам да замирише на Коледа.  Wink

Иначе да споделя 2 вкуснотии от последните дни:
Бяло грозде (обелено и изчистено от семките) + половин манго - пасирах ги заедно и се получи страхотен нектар.
Останалата половина от мангото - с една круша и пак няколко зърна грозде.
Утре ще бъде манго с банан.
Изобщо, напоследък много давам манго - нали пускаха няколко пъти в Кауфланд и все се изкушавам да взема по две, а се оказа, че в комбинация с друг плод е много вкусно и ароматно.

# 151
Дейзил, благодаря за идейката! Аз да си призная, досега нито съм месила, нито съм точила Embarassed но явно ще трябва да започна... Както казва мъжът ми, вече съм на възраст, когато трябва да ги умея тези неща

# 152
Благодаря ви за отговорите за ряпата, още днес ще предложа! Имам и цвекло, но малко се притеснявах да дам...не знам какво количество би било безопасно (четох, че не се препоръчва при бебета и деца в големи количества), но от няколко стърготинки като начало надали ще има проблем...

# 153
Здравейте, мами. Имам бебка на 11 месеца и вечер за вечеря и давам каша на Тьопфер от грис с ябълка и банан, но самата каша си няма вкус на нищо. Аз додавам един банан и 2 мерително лъжички млени бисквити за бебета и става много вкусно и беба си хапва с кеф. Обаче май и идва тежко за вечеря. Давам към 19 30 часа , а към 20 00 часа се къпеме и заспива с цоцкане на цицито. Та искам да ви попитам какво евентуално друго мога да и дам, което да е леко , а да я засити? Мислите ли, че е много тежко това, което давам?
Идейките с мангото са добри и ще ги пробвам, а също и бисквитките, вместо да купувам тези на Хип.
Благодаря.

# 154
Дейзил, благодаря за идейката! Аз да си призная, досега нито съм месила, нито съм точила Embarassed но явно ще трябва да започна... Както казва мъжът ми, вече съм на възраст, когато трябва да ги умея тези неща
Не е задължително да се научиш - за месенето си има уреди  Mr. Green А наскоро чух за някакви съдове с капак, в които слагаш всички продукти и го затваряш. То прави вакуум и необяснимо за мен се обърква тестото само  Shocked В къщи сме големи фенове на тестените произведения и малкия хапва с удоволствие домашни тутманици  Laughing

# 155
Куийн, да не би да става въпрос за машините за хляб? Защото те нали освен за хляб могат да се ползват и за месене на най-различни теста?

# 156
Куийн, да не би да става въпрос за машините за хляб? Защото те нали освен за хляб могат да се ползват и за месене на най-различни теста?
Не - нещо като тенджера било. Стрували 30-40 лв. и само за тесто месели... В нашето семейство такова нещо би се ползвало най-редовно, така че съм си го поставила за задача да проуча въпроса... Ще ти пиша на ЛС когато имам повече инфо  Peace

# 157
Здравейте. Няма ме на моя комп за това сега сколасвам да отг.

Бобито, благодаря за изровеното инфо за кашите! Щом се прибера ще пробвам да направя, пък да видим какво ще излезне  Hug

Стеф, ряпа още не съм давала, но вече мисля са достатъчно голями, за да ядат общо взето всичко. Разбира се в разумни количества и начин на проготвяне.  Peace Апропо аз като се замисля до момента май единствено се спирам да давам зрял боб, стандартната леща и зеле. Даже свинското, от което се притеснявах вече давам, когато знам, че е чисто (не тлъсто) и прясно.  Thinking

Манго - дадох и страшно се хареса. Действително имаше прИмоция в Кауфланд и беше на добра цена, НО зелено и чаках поне седмица да стане за ядене.  Peace

Цитруси - досега съм предложила лимон (обожава да си смуче парченца  Laughing ), портокал (засега не й е любим), грейпфрут (харесва го, слава богу, че вкъщи сме му фенове Simple Smile ), и киви (на парченце не го хареса много, в крем го излапа). Та тепърва ще продължавам с опитите с портокала и кивито. Както знаем всички през зимата цитрусите са много хубав източник на витамини, особено С. Simple Smile

Табличка за храните - някъде до 13ти месец си водих редовно и горещо го препоръчвам на всяка майка! Simple Smile В екселска таблица записвах: датата на всяка нова въвеждана храна, колко дни съм я предлагала, реакции. Така, живот и здраве някой ден за номер 2 ще си имам за ориентир изготвена схема за захранване.  Mr. Green

# 158
Моля ви за съвет, бебето ми е на 4 месеца и върви едричко- 7.300 кг е, и мисля скоро да започвам да го захранвам- немога да преценя кое е по-добре - с плод ли да запояна или зеленчук и какъв да бъде?

А сокчета откога?

Мерси предварително!!! Hug Hug Hug

# 159
Моля ви за съвет, бебето ми е на 4 месеца и върви едричко- 7.300 кг е, и мисля скоро да започвам да го захранвам- немога да преценя кое е по-добре - с плод ли да запояна или зеленчук и какъв да бъде?

А сокчета откога?

Мерси предварително!!! Hug Hug Hug

Според мен по - добре е да се започне със зеленчук!От първите ,с които можеш да почнеш са морков,картоф,тиква ! Сокчета мисля след годинката може Grinning

# 160
Здравейте и от мен
При нас от известно време се появи следния проблем: бебо не иска да яде никакви каши. Хапне 1-2 лъжички и не иска повече, а е гладен. Местни и зеленчукови манджи си яде, както и кус-кус, попара за закуска и овесени ядки.
Плодово пюре също не обича и му давам сурови плодове или компот понякога/ специално за него приготвен/
И сега се чуда какво да му предлагам за следобяд  newsm78

# 161
Здравейте  Simple Smile
Аз съм с една питанка: Давала съм на бебешона няколко пъти оризова каша на Хипп с праскова и банан. До вчера си мислех, че съдържа само АМ, но снощи случайно видях, че има и накакво обезмаслено сухо мляко в нея  Shocked Как стоят нещата с това? Значи ли това, че съм въвела мляко ?!? Объркана съм... все пак това е безглутенова каша и я дават от 4 мес....
 А днес питах за безглутенови бисквити и ми показаха едни на Плазмон, но и при тях пишеше, че съдържат обезмаслено сухо мляко...
Хелп ми  Laughing

# 162
Килограмите нямат връзка със захранването, има други признаци за готовност за захранване, ето ги:

Как да разбера дали детето ми е готово за захранване?

* Умение да седи самостоятелно, подпряно на облегалка, поне за няколко минути (храненето в легнало положение е опасно) – обикновено около 5-6-месечна възраст
    * Изчезване на рефлекса за избутване с езиче на всичко, което се сложи в устата му (някъде между 4 и 6-тия месец)
    * Умение да поднася и задържа целенасочено играчка към устата си (между 4 и 6. месец)
    * Засилено сукане, което не се оправя за повече от 2 седмици често предлагане (между 5 и 6. месец)
    * Ясен, неподправен интерес към вашето хранене – бебето буквално изяжда с очи всяка хапка, която поднасяте към устата си, усилено имитира как дъвчете и опитва да посяга към чиниите, като дори може самичко да се захрани с нещо, което успее да докопа от масата.

не е задължително да са налице всички признаци, но поне няколко...

По въпроса с какво да се започне: http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/ - надолу по страницата
Погледни и тук: http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Ако имаш конкретни въпроси, заповядай отново! Hug

П.П Аз лично започнах със зеленчуци. Сокове не съм давала и не давам, предпочитам пресен плод.

Арвен - пробва ли да даваш друг вид каша или отказва каквато и да е каша? Най-масовият вариант за предлагане на плодове е да се смесват с кашата, която се дава следобед.

Гиги - всички млечни каши, които се продават, са със сухо мляко. Желателно е когато се дават, вече да са въведени млечните продукти. Не гледай месеците, които пише по кутиите, гледай съдържанието. Ако не си въвела млечните продукти, не давай от тези каши. След като ги въведеш, спокойно можеш да даваш. Освен това - ако искаш да предлагаш млечна каша, купувай безмлечна и я приготвяй с АМ или кърма.

# 163
.:.Stef.:.   там е работата, че вече съм давала 4-5 пъти от кашата...

# 164
Сменила съм 6 вида каши и не ги иска  Whistling Ако пък добавя плодово пюре вътре съвсем, но това и преди си беше така
Сега си мисля да му правя някаквъ филийка следобяд, но просто няма с какво да му я мажа освен с масло  Laughing и няма смисъл естествено Simple Smile
Ще се радвам на съвети и идеи за следобедна закуска  Hug

Общи условия

Активация на акаунт