Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 76-та тема

• 140 150
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
От мен набързо

гъста зеленчукова супа с тиква,черен боб  и мисо

салата от варено цвекло и ябълка

pure elixir , тирамисуто ти изглежда божествено.Любим сладкиш е у дома...цяло лято се канех да направя пъпешово тирамису ,но....не стигна времето.    Mr. Green

Поздравления и за всички останали неуморни кулинарки!     newsm51

# 631
  • София
Момичета благодаря ви за хубавите думи. Рецептата за рулцата е от Йоли, това поне съм запомнила  Blush Стават страхотни! Ето я и нея:

Рулца от тиквички с пилешко месо

Продукти

2 тиквички
2 домата

400 гр.бяло пилешко месо
1 главичка лук
2 скилидки чесън
2 с.л.олио
200 гр.гъби
1 ч.л.мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 опаковка сирене за тост сандвичи

Приготвяне

*  Нарежете много ситно месото,гъбите,лука и чесъна. Запържете ги в олиото и подправете с мащерка,сол и пипер.

*  Нарежете тиквичките по дължина та тънки ленти. Ако разполагате с ренде за чипс ползвайте го за ваше удобство. Лично аз ги правя с широка белачка за картофи. Доматите нарежете на тънки резенчета.

*  В края на всяка лентичка тиквичка сложете малко от плънката и парченце от сиренето. Завийте на рулца и ги подредете в намаслена тавичка. Между рулцата наредете резенчетата домати.

*  Посолете и лекичко полейте с олио.Изпечете ястието във фурна на 200* за около 40 мин. Няколко минути преди да го извадите от фурната поръсете с кашкавал. Не слагайте никаква вода в тавата. Самите тиквички пускат достатъчно количество. Сиренето се разтапя напълно и става на гъст вкусен сос.

От мен вчера баклава:

Отивам да разглеждам красотите, които сте сътворили!    bouquet   bouquet   bouquet

# 632
  • Русе/София
При нас питка и страхотните кюфтета с бял сос на Гуинет.
Успешен ден.
АЕЛИС честит празник.Бъди жива и здрава.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 12:50 от 3xi

# 633
Пепи,Бении,Линдита,Женя83,Краси.мира, благодаря ви!  Hug bouquet
Бениии,Анисъншайн,благодаря за рецептите,ще ги пробвам непременно!
Линдитка,пробвай с малини или други леко киселки плодове,много добре балансира крема!
Краси-чудесна идея за пъпеша,ще си паснат идеално! PeaceПри теб отново цветно и вкусно!
Аелис,честит рожден ден,много здраве и щастие ти пожелавам!  party006

# 634
  • от точка К до точка С и обратно
Добър ден, момичета!

alximika, 3xi, благодаря за добрите думи! Много се радвам, че рецептата с кюфтенцата се е харесала!
На на с пък ни хареса кексът с безалкохолно на anisunshine. Снощи направих половин доза, но за днес имам голяма поръчка! Баклавата е страхотна! Peace
Felicidad, чудесна рецепта за свинските рулца!
За тази вечер съм си взела идея от beniii за карфиол с бешамел - толкова вкусно изглежда!   bouquet
lina kaz, възхищават ме фантазията  и майсторските ти изпълнения!   chef
При нас положението е такова:

Една импровизация тип Табулле                                                                                                     Ароматно свинско с патладжан                                                             Кексът на anisunshine
          Благодаря на pina за уточнението-не е оригиналното Табулле                                                              (този път прибавах  и сметана)

Да е жива и здрава, Аелис! Много любов, топлина и хармония и пожелавам и огромно кулинарно вдъхновение!  newsm38 И да почерпи с нейната торта Добуш! Wink

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 12:06 от Гуинет

# 635
  • София
Гуинет радвам се, че ви е харесал кекса! Доста добре изглежда като за половин доза !  Mr. Green И аз днес се чудя какво да сготвя за вечеря и май съм се спряла на твоите кюфтета с бял сос... толкова много добри отзиви... трябва да се пробват... Ако ги направя довечера ще докладвам   bouquet

# 636
Честит рожден ден Аелис!Бъди здрава и много обичана!  bouquet Hug
 Гуинет фантастични неща си приготвила,както винаги Heart Eyes  ,anisunshine   страхотна баклава Crazy , verabel   това шкембенце..мм Crazy ,Anuck сладкишът изглежда разкошно Heart Eyes ,пеп-4o умирам за рибена чорба Hug ...всички сте страхотни!
Аз днес направих шоколадов сладкиш по рецепта на Д-р Йоткер,стана фантастичен,вкусът се припокрива с този на торта Гараш Peace

# 637
  • ГОре на черешата...
Честит рожден ден, Аелис! Желая ти много здраве, щастие и късмет!

# 638
  • София
Честит рожден ден Аелис!Бъди здрава и много обичана!  bouquet Hug
 Гуинет фантастични неща си приготвила,както винаги Heart Eyes  ,anisunshine   страхотна баклава Crazy , verabel   това шкембенце..мм Crazy ,Anuck сладкишът изглежда разкошно Heart Eyes ,пеп-4o умирам за рибена чорба Hug ...всички сте страхотни!
Аз днес направих шоколадов сладкиш по рецепта на Д-р Йоткер,стана фантастичен,вкусът се припокрива с този на торта Гараш Peace

Как обичам шоколадови нещааа... изглежда невероятно този сладкиш... може ли рецептата!  Praynig

# 639
Панирано свинско бон филе

Честит рожден ден, Аелис!  bouquet
пеп-4о ,много апетитна супичка.  bouquet
Гуинет,каква трапеза си наредила само ooooh! Hug
anisunshine,страхотна баклава. Crazy
Anuck,много красива торта.  bouquet

# 640
anisunshine рецептата написах в любимите ми Peace ,радвам се,че ти е харесъл сладкиша Heart Eyes

# 641
Здравейте! Много ми харесва вашата тема ,редовно я следя и сега реших да се включа и аз Grinning. Оше съм начинаеща в занаята но имам голямо желание,вие сте супер Hug

Винен кебап с праз и украсата от темичката Party

и чийзкейк-микс от няколко рецепти Blush

# 642
Боже пак такива красоти видях , че пак огладнях! Аелис честит празник много щастие, здраве и сбъднати мечти ти желая  bouquet
Аз ще се включа днес само с един качамак , че това засега при мен е върхово постижение. Все не успявах да го догодя, но днес се получи страхотен Peace

# 643
Страхотни вкусотии сте публикували!   bouquet

Аз се включвам отново с благодарност към списващите тази тема за страхотните идеии със снощната вечеря - омлети от белтъци с плънка от задушени зеленчуци - по идея от Цветомир и с белтъците, останали ми от стархотната торта на pina, гарнирани със сушен босилек - мое производство:

# 644
  • Пазарджик/Лондон
Момичета,благодаря ви за милите думи Hug Hug Hug.
Много ме зарадвахте Flutter.

mimi P27 , какво е това с шоколада отгорв?Много вкусно изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт