Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 76-та тема

  • 140 186
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 1 352
Да кажа за тези филии на Пепчо, че и аз ги пробвах. Страхотни са! Обожавам домати и сирене. Само дето нямах зехтин и полях с олио, но пак бяха страшно вкусни!

# 436
  • Мнения: 9 451
 Naughty Naughty на Лабрекс са което не пречи на вкуса)    bouquet

# 437
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 568
пеп-4o , съгласна съм - на всички ни харесаха тези хрупкави филийки, но малката ми дъщеря се ядосваше, че доматчето пада от филийката , че и сиренето повлича със себе си Joy.Следващият път непременно ще настържа доматите Wink.

Venetta -  Hug!

# 438
  • Мнения: 22 867
Аелис, много вкусотии! Crazy Heart Eyes  bouquet Кога сколаса? Hug

А за критикос дакос-ите нали и аз някъде го писах, в началото си казах, а, сирене и домати, знам какво е. Ама като ги направих, разбрах, че не е същото. Сирене и домати, ама друга песен е това. Съгласна съм, голяма вкусотия са! Дори и с олио, и аз правих такъв вариант! Peace

# 439
  • Пловдив
  • Мнения: 614

МОМИЧЕТА СТРАХОТНИ СТЕ   bouquet  bouquet  bouquet
Извинете ме но ми е тъжно и не ми се пише


КИФЛИЧКИ по рецептата на Benita  БЛАГОДАРЯ много хубави станаха  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

 

Пита за помен на баща ми направих я с голяма любов за него Cry

# 440
  • Мнения: 22 867

МОМИЧЕТА СТРАХОТНИ СТЕ   bouquet  bouquet  bouquet
Извинете ме но ми е тъжно и не ми се пише



ЗИЧЕ, чудни са станали - и питката, и кифличките.  chef  bouquet Жалко, че по тъжен повод, но какво да се прави ............живот........  bouquet

# 441
  • Мнения: 1 352
Naughty Naughty на Лабрекс са което не пречи на вкуса)    bouquet

Извинявай, Лабрекс.

ЗИЧЕ, чудни са ти и питката и кифличките!

Да споделя с вас, че тази вечер в туршията нарязах праз лук, поръсих с червен пипер и олио и стана много вкусна. Не снимах, че бяхме много гладни.

# 442
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЗИЧЕ, чудни са станали - и питката, и кифличките.  chef  bouquet Жалко, че по тъжен повод, но какво да се прави ............живот........  bouquet

Благодаря ти labrex права си  ......живот...... Rolling Eyes Hug
МАРИЕТА  Hug Hug

# 443
  • Мнения: 22 867
Naughty Naughty на Лабрекс са което не пречи на вкуса)    bouquet

Извинявай, Лабрекс.

Да споделя с вас, че тази вечер в туршията нарязах праз лук, поръсих с червен пипер и олио и стана много вкусна. Не снимах, че бяхме много гладни.

Marieta, няма за какво, те не са и мои - от руски форум са, на рускиня, която живее или работи на остров Крит. Абе, на комшиите са, ама да вземат и сухарчетата си да внасят у нас, че да ги пробваме съвсем натюр! Grinning А това за праза, олиото и червения пипер в туршията е добра идея, непременно ще го опитам. Така сме правили с кисело зеле през зимата. Peace

# 444
# 445
  • София
  • Мнения: 614
ЗАЧЕ, съжалявам, че по толкова тъжен повод си направила тази толкова красива пита  Flowers Rose Flowers Rose  Да ти кажа и аз, всичко, което правя за помен на моя баща, винаги става много сполучливо, красиво и вкусно  HugДано му се намери, Бог да го прости баща ти! Praynig

# 446
  • Варна/Лондон
  • Мнения: 1 446
labrex, включвам се само да ти благодаря за напомнянето на любимото ми ястие(спокойно мога да го нарека така) , докато бях на о. Крит- Дакос  (ντάκος). Hug
Спомням си с умиление, защото дъщеря ми до седмият месец в корема ми си ,,хапваше'' предимно това и пастицио. Laughing За съжаление никъде не мога да намеря тук, в БГ оригиналният хляб сухар- задължително черен(не знам дали е ръжен или типов). Sad
 
 И за желаещите да научат повече за тази превъзходна закуска(мезе за узо), малко инфо от нета:
http://www.gogreece.bg/?p=573

labrex,  Hug  bouquet

# 447
  • Мнения: 38
ЗИЧЕ, радвам се, че са станали хубави кифличките   bouquet

Питката ти е много хубава, макар и за тъжен повод, но и моя баща почина преди 2 години и знам какво е  Sad

Не съм много по питките и ме интересува как правиш украсите - знам само, че не се маже с яйце да остават бели, но тестото същото като на питката ли е или се прави друго тесто специално за украсата?? Плз, сподели  Praynig

# 448
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Benita   ...
Само от брашно и вода се меси тесто МАЛКО ПО ТВЪРДИЧКО ДА МОЖЕ ДА СЕ ОФОРМЯТ ПО ЛЕСНО да  се правят фигурките. Като втаса питката и тогава се слагат да не потънат при втасването.
Значи първо я мажеш с яйцето после се украсява с фигурките.... те се залепват  и остават там където  си ги сложила ,не се мажат с нищо и остават бели Peace

# 449
  • Мнения: 1 234
Кладница с праз по селски, Фокача с маслини и зелен лук,"Писюр" кюфте.
На втората снимка ми паднаха батериите на фотоапарата, та третата е от мобилния, и не съвсем добра, но се види де Mr. Green
Зиче, вземам си една кифличка, много са апетитни  Hug Съжалявам за татко ти  Sad

Общи условия

Активация на акаунт