Варицела

• 413 246
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 2 250
  • Бургас
utro77  Hug Искрено ви съчувствам... знам какво е. Синът ми пи Изопринозин, но не забелязах кой знае какъв ефект - имаше Т /макар и не много висока/ цели 5-6 дни, имаше и пъпки доста и т.н.
А 3-4 нощи и аз не спах от сърбеж, някакъв ад е това наистина, не може да се опише с думи, само който е минал през това знае... защото иначе като кажеш "сърби ме" и повечето реакции при мен бяха "нали нямаш Т и други проблеми, значи всичко е наред". Бе наред е то, но този сърбеж направо до рев ме докарваше... та ясно ми е за какво иде реч.
Вече и с Ацикловира няма начин да не се подобрят нещата, най-страшното мина, спокойно  Hug

# 2 251
о77, стиснати палци бързо да подейства  Praynig
При малката състоянието беше после от при сина ми- четири дни изгоря от температура, качваше до 39С. Излязоха и страшно много пъпки, едно че са много като брой, едно на малкото телце изглеждаше ужасно- имаше пъпки навсякъде- по лицето и в косата, по ръба на клепача и в ушите, по тялото, вал. и по дланите на ръцете.
 Единственото, което я успокояваше за малко беше къпането със отвара от смрадлика. От вчера вече не е вдигала температура, поизкрива е, остана да паднат коричките на пъпките.
Вчера им взех крема , дето го препоръча Мон...  и започнахме мазане. Ще видим какво ще остане като белези.

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 21:03 от ~Боряна~

# 2 252
Вече и с Ацикловира няма начин да не се подобрят нещата, най-страшното мина, спокойно  Hug

Ох, дано!  Praynig

Боряна, какъв беше тоя крем, че ми се губи, а нямам време да чета назад?

# 2 253
Крема се казва Cicabio на  Bioderma, тук прочетох за него и го взех, дано да има ефект  Hug

# 2 254
  • София

Бърз въпрос към изкаралите варицела: след колко време горе-долу спаднаха подути лимфни възелчета след варицела при децата ви? (ако е имало такива...)

При моето момиченце (на 2г) 2 седмици след варицелата продължава да има 2 подутинки - зад ушето и на тила.. Доколкото разбрах, може да отнеме и месец-два за да изчезнат напълно.. Как беше при вас?

# 2 255
Моля някой да каже гнойна пъпка с какво да я мажа??? Докторката каза със сулфатиацол, но аз така и така обработвам с него. За съжаление не е възможно просто да обработя всички пъпки, защото са хиляди. Пъпка до пъпка са на лицето. Днес забелязах някои гнойни и вече съвсем се шашнах.  Cry

Иначе общото състояние сякаш е маалко по- добре от ацикловира.

# 2 256
Бърз въпрос към изкаралите варицела: след колко време горе-долу спаднаха подути лимфни възелчета след варицела при децата ви? (ако е имало такива...)

При моето момиченце (на 2г) 2 седмици след варицелата продължава да има 2 подутинки - зад ушето и на тила.. Доколкото разбрах, може да отнеме и месец-два за да изчезнат напълно.. Как беше при вас?
При нас много бавно, може би няколко месеца, но ние карахме тежко имахме стотици пъпки, на места кожата се беше смъкнала до месо, там където избиваха нови пъпки върху старите и вече нямаше кожа ...

utro77, няма как да намажеш всичките пъпки. Като гледам прахът е антибиотичен, ако положението е зле, може би трябва да приема антибиотик за да не стане усложнение от инфекциите. Най-добре инфекционист да каже, може да е добре да посетите специалист, варицелата не е шега работа.

# 2 257
  • София
Utro - при нас за гнойни пъпки педиатърката беше изписала Фусидин.
Не ни се наложи да го ползваме и не мога да дам коментар доколко помага. Попитайте я за тази опция.

Polina82 - благодаря много за отговора по моя въпрос за спадането на подутите лимфните възелчета!

# 2 258
Не ни се наложи да го ползваме и не мога да дам коментар доколко помага. Попитайте я за тази опция.

Polina82 - благодаря много за отговора по моя въпрос за спадането на подутите лимфните възелчета!

Това е доста силен препарат и освен това в листовката пише, че е противопоказен при варицела. На детето Фусикорт (със същата активна съставка) ѝ е изписван от дерматолог и то с доста обяснения как точно да третирам с него.

# 2 259
  • Бургас
Моля някой да каже гнойна пъпка с какво да я мажа???

За гнойни пъпки педиатърът каза да мажа сина ми с Пиоктанин, но не стигнахме до там, защото гнойна имаше само една и аз я оправих само със спирт. По-назад пише за това мазило, едно лилаво е, много цапа, но помага като цяло. Ако е за лицето обаче, имайте предвид, че ще си ходи с лилаво и трябват няколко дни, за да се махне напълно.

Копирам, че обикновено не се отварят:

СЪСТАВ: Methylrosaniline hydrochloride 0,5g; етилов алкохол; пречистена вода до 50 мл. ПОКАЗАНИЯ: За локално лечение на мокрещи кожни лезии, като: повърхностни пиодермии, импетигинизирани екземи, микози, херпеси, при изгаряния и мокрещи екземи. ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Нанася се върху поразения участък с помощта на памучен тампон 1-2 пъти дневно."

Още за: ПИОКТАНИН солуцио 1% 50 мл. (PYOCTANIN solution 1 % 50 ml.), цена и информация
от -временно недостъпен-

# 2 260
  • София

Това е доста силен препарат и освен това в листовката пише, че е противопоказен при варицела. На детето Фусикорт (със същата активна съставка) ѝ е изписван от дерматолог и то с доста обяснения как точно да третирам с него.

Wild poppy - благодаря за бележката. След думите ти за момент се разколебах в компетенцията на нашата лекарка и прегледах пак листовката. Вероятно говорим за различни лекраства? В листовката на нашето изписано - фусидин 2% - не виждам да е отбелязана противопоказност при варицела. Виждам тук обаче http://www.medicine.bg/tarsene/%D1%84%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BD/ и някаква друга разновидност Фуцидин Н, която е с кортикостероиди и за нея действително пише че е противопоказно при варицела. 

При всички положения, третирането на гнойни пъпки с каквото и да е изисква потвърждение от лекар.

# 2 261
Wild poppy - благодаря за бележката. След думите ти за момент се разколебах в компетенцията на нашата лекарка и прегледах пак листовката. Вероятно говорим за различни лекраства? В листовката на нашето изписано - фусидин 2% - не виждам да е отбелязана противопоказност при варицела. Виждам тук обаче http://www.medicine.bg/tarsene/%D1%84%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BD/ и някаква друга разновидност Фуцидин Н, която е с кортикостероиди и за нея действително пише че е противопоказно при варицела. 

При всички положения, третирането на гнойни пъпки с каквото и да е изисква потвърждение от лекар.

Абсолютно възможно е да са различни и май разликата е точно наличието на кортикостероиди.

# 2 262
Момичета, благодаря ви! Но май е било фалшива тревога. Явно просто са изглеждали по-жълти пъпките. Днес вече положението е по-обнадеждаващо. Поголовно завяхват вече и последните. Слава Богу!

# 2 263
 Utro77 Благодаря за отговора Simple Smile Днес е 20 ден от заразяването на синът ми, от пъпките останаха само белези и някоя и друга коричка, но възлите все още стоят. Намалели са но не са изчезнали. Под мишниците са доста по малки, на слабините са понамалели, но по врата все още се виждат като кривне глава. Явно процеса ще е доста бавен. Моите възли се надуват лесно, явно той е като мен..за съжаление! Бързо оздравяване ви желая. Отвратителна е тази шарка  Sad

# 2 264
  • София
Здравейте  Hug. И синът ми е с варицела - 6 ден. Пъпките са почти завехнали. Кога (ориентировъчно) ще започнат да падат коричките? След като паднат ли да започвам да мажа с крем (спряла съм се на препоръчания Биодерма - Cicabio) или съм закъсняла? И последен въпрос: крем или лосион да взема на Биодерма - Cicabio?

Общи условия

Активация на акаунт