Варицела

• 413 262
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 2 280
Леле,Полина ме успокои! Mr. Green
Жералдин,дано да стане като при твоя мъж. Про4етох за припадъците му.Ужас! Добре,4е се е оправил! Hug
Така и не успях да поспя.Sad
Забелязвам, 4е няколко пъпки са пожълтели. Това признак на завяхване ли е?

# 2 281
  • София
Ох,при нас лошото мина...7- ми ден...вече сме без температура:))
разминахме се с инфекциозна!Но и ние сме с много пъпки и по лицето и навсякъде:((някои са огромни,
дано всички да се разкарат.

# 2 282
  • Бургас
По моя опит най-зле е положението между 5-ти и 10-ти ден, при нас пъпките избиваха около 8-9 дни, сърбежа беше основен проблем само  началото. После като започнат да избиват пъпки на вече избивалите места, тогава повече боли отколкото сърби. Като се смъкне кожата от пъпките от първата вълна, следващите вълни избиват по крайщата на вече избилите и спукали се пъпки, абе разкош направо. Добрата новина е, че все пак не остават толкова много белези, след 3-4 месеца като позараснат пъпките, човек вече излежда долу-горе нормално.

Леле  Rolling Eyes ама не я плаши така, моля те  Stop. Явно при вас е бил някакъв много тежък случай, далеч не винаги става така.
На мен пъпки върху старите не са ми избивали и изобщо такъв чак апокалипсис, какъвто ти описваш, не видях при себе си ... Болка не съм имала изобщо, само сърбеж и само до 5-6-ия ден. И как след 3-4 месеца да зарастват ... при мен минаха две седмици и малко и вече има само розови петънца, на места изобщо нищо няма.
При всеки човек е различно, това, че при вас е било толкова тежко, не значи, че винаги така става  Wink Peace Съжалявам, че при вас така са се стекли нещата  Hug, но това не е закон, това ми беше мисълта.

# 2 283
  • София
На мъжа ми днес му е 11 ден и по лицето има само една не паднала коричка. Така, че далеч по- бързо от 3-4 месеца минава всичко. Неговите припадъци са били комбинация от много ниско кръвно, висока температура и обезводняване. Така, че и повече течности трябват, особено с висока температура.

# 2 284
По моя опит най-зле е положението между 5-ти и 10-ти ден, при нас пъпките избиваха около 8-9 дни, сърбежа беше основен проблем само  началото. После като започнат да избиват пъпки на вече избивалите места, тогава повече боли отколкото сърби. Като се смъкне кожата от пъпките от първата вълна, следващите вълни избиват по крайщата на вече избилите и спукали се пъпки, абе разкош направо. Добрата новина е, че все пак не остават толкова много белези, след 3-4 месеца като позараснат пъпките, човек вече излежда долу-горе нормално.
Леле  Rolling Eyes ама не я плаши така, моля те  Stop. Явно при вас е бил някакъв много тежък случай, далеч не винаги става така.
На мен пъпки върху старите не са ми избивали и изобщо такъв чак апокалипсис, какъвто ти описваш, не видях при себе си ... Болка не съм имала изобщо, само сърбеж и само до 5-6-ия ден. И как след 3-4 месеца да зарастват ... при мен минаха две седмици и малко и вече има само розови петънца, на места изобщо нищо няма.
При всеки човек е различно, това, че при вас е било толкова тежко, не значи, че винаги така става  Wink Peace Съжалявам, че при вас така са се стекли нещата  Hug, но това не е закон, това ми беше мисълта.
Само споделям, при вас явно е било по-леко. Не те е боляло, защото не са избивали нови пъпки на вече избилите, това става след 5-тия ден по спомен. При мен имаше 3-4 вълни на избиване, първата вълна беше добре, кожата се смъква и втората вълна като смъкне кожа там където я няма започва да боли, не че не сърби, но болката подтиска сърбенето. Така беше и при мен, така беше и при детето. За 2 седмици, отпределено нищо не беше зарастнало, единствено не избиваха вече нови пъпки, но зарастване имаше по-късно, 2 седмици е малко време, ако караш не много леко болестта.

# 2 285
Аз такова смъкване на кожата не забелязах, нито избиване на пъпки върху пъпки. А голямата ми дъщеря има окол 3000 пъпки по себе си. Но се оплакваше да я болят докато избиваха, което ме учуди. Мислех, че само сърбят. Днес й е 10-ти ден и смея дя кажа, че вече май всички завяхняхя. По лицето някои по-повърхностни даже са им паднали коричките.

Пожълтяването на пъпката наистина сякаш е признак на завяхване. Аз в началото се бях уплашила да не е гной.

# 2 286
  • Варна
Момичета, може ли да питам тези от вас, които изкарват по-леко шарката с малко пъпки - къде основно се намираха тези пъпки - по торса, крайниците или главата? Че много се съмнявам за малкия ми син, който беше контактен с варицела и 10 дни след това му се появиха варицелни пъпки (около 10 на брой) по ръцете с единствен друг симптом - хрема.

# 2 287
  • София-Младост
Момичета, може ли да питам тези от вас, които изкарват по-леко шарката с малко пъпки - къде основно се намираха тези пъпки - по торса, крайниците или главата? Че много се съмнявам за малкия ми син, който беше контактен с варицела и 10 дни след това му се появиха варицелни пъпки (около 10 на брой) по ръцете с единствен друг симптом - хрема.
При дъщеря ми преди години първите бяха на дланта, а при синът ми на гърба.

Малко не по темата, но...:
Чета и ме избива на следната мисъл, може ли по някакъв начин да се влияе в/у варицелата, сякаш се изроди последните години?
Дъщеря ми я кара преди 8, когато беше на 6, имаше пъпки, лека Т и нищо повече, нито срив на имунна система нито нищо...един спирт и една пудра ползвах и това беше.
Синът ми я кара мин. година...е ужас направо, висока Т, отслабен имунитет, детето като парцал, пъпки където не се сетиш там нямаше... афти също така... И като капак седмица-две след това пак болен, като последствие от това, че организма явно трудно се  е преборил с варицелата. Децата ли станаха по-кекави (не искам да обидя никой!), фармацевтичните компании ли правят  "чудеса", за да им купуваме лекарствата...

# 2 288
  • Бургас
При варицела задължително казват, че има пъпки /пък дори и само 1-2/ и по скалпа. Не знам възможно ли е да няма изобщо по скалпа.

Моите бяха по корема и гърба основно, имах, но малко и на други места, вкл. и по скалпа.

Ала-Бала, на мен лекари са ми казвали, че варицелата не е това, което беше преди години и е много по-тежка и опасна ...защо става така можем само да гадаем, но често чувам намеци за "ползата" от това за фармацевтичната индустрия  Whistling

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 13:57 от Мон...

# 2 289
Моята нямаше пъпки в косата. Имаше по лицето, но в косата - не.

# 2 290
  • Варна
Мон, благодаря, и нашето джипи така каза, но вече цяла седмица няма други пъпки освен по ръцете, а самите пъпки са си като по учебник - с мехури, даже от днес гледам, че пожълтяха, а една дори се пукна. newsm78

# 2 291
  • Бургас
Имайте предвид, че пъпките по скалпа изглеждат малко по-различно, обикновено са просто лека и малка подутина. Възможно е, ако са малко, дори да не ги забележите освен ако не ги търсите умишлено и много обстойно.

# 2 292
  • Варна
Малкият не ми дава да го гледам даже и докато спи, но това, което забелязвам е, че доста често се чеше по главата и нищо чудно да има нещо скрито Simple Smile Хайде дано да е шарка и да ни се размине Simple Smile

# 2 293
  • Sofia
Детето е с варицела от днес. Има сигурно 10 пъпки, ако  не беше контактен, нямаше и да ми мине през ума, че е болен. Аз обаче съм бременна, боледувала съм от варицела, но все ме гложди нещо....

# 2 294
  • София
Малко не по темата, но...:
Чета и ме избива на следната мисъл, може ли по някакъв начин да се влияе в/у варицелата, сякаш се изроди последните години?
Дъщеря ми я кара преди 8, когато беше на 6, имаше пъпки, лека Т и нищо повече, нито срив на имунна система нито нищо...един спирт и една пудра ползвах и това беше.
Синът ми я кара мин. година...е ужас направо, висока Т, отслабен имунитет, детето като парцал, пъпки където не се сетиш там нямаше... афти също така... И като капак седмица-две след това пак болен, като последствие от това, че организма явно трудно се  е преборил с варицелата. Децата ли станаха по-кекави (не искам да обидя никой!), фармацевтичните компании ли правят  "чудеса", за да им купуваме лекарствата...
При нас нещата се случиха по същия начин. Големият ми син я изкара много леко преди около 6 години. Направо не разбрах, че е болен. Докато не се разболя малкият преди 2г. си мислех, че варицелата е много лека болест. При него беше висока температура около 5-6 дни, избиване на стотици пъпки на вълни всеки ден, отслабен имунитет.... Това за фармацевтичните компании е вярно и то не само за варицелата, а и за много други болести. Напоследък например всички деца вкл. и моето малко страдат от астма. То кекави, кекави, ама пък болшинството да са такива....

Общи условия

Активация на акаунт