Варицела

• 413 447
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 2 355
Утро, снощи той вдигна температура и резултата е, че вече има и по лицето. Всъщност детето няма част от тялото си и да няма, вкл. стъпала и длани. Направо съм безпомощна, ужасена, объркана.
Егати и чудото!

Аз обаче се чудя - първата пъпка изби в неделя, на гърдичката. 2 дни след това изби и друга по тялото+2 в косата. Как да смятам дните, за да знам кога ще спират да бълват херпесите - от неделя или от вторник?

# 2 356
Утро, снощи той вдигна температура и резултата е, че вече има и по лицето. Всъщност детето няма част от тялото си и да няма, вкл. стъпала и длани. Направо съм безпомощна, ужасена, объркана.
Егати и чудото!

Аз обаче се чудя - първата пъпка изби в неделя, на гърдичката. 2 дни след това изби и друга по тялото+2 в косата. Как да смятам дните, за да знам кога ще спират да бълват херпесите - от неделя или от вторник?

Чери, не се затормозявай да смяташ - при вас е по-различно, защото антибиотикът може да е задържал избиването на пъпките. Щом е вдигнал едва снощи t, вирусът ми се струва, че чак сега се отприщва. Тази зима се нагледах на болни от варицела деца (всъщност вече нямам познато дете, което да не я е изкарало).  При всички пъпките избиват различно и броят им варираше от 5 до 500. Вие явно сте от "късметлиите" с много пъпки. Сега може да ти изглежда страшно, но стига да удържиш младежът да не се разчесва, ще видиш, че другият месец по това време ще са останали само петънца, които все повече ще избледняват Hug

# 2 357
Не се разчесва, тъй като е голям и много суетен. Обясних, че може да останат белези и той е разбран. Благодаря ти Hug.

Друго - кога най-рано може да поднови тренировките си по плуване? Вероятно чак когато паднат напълно корите?

# 2 358
На плуване я пуснах почти веднага - имаше още корички, но ми беше по-важно да започне да се калява и да си възстановява имунитета след варицелата, защото я изкара посред зима на прага на грипната епидемия. И предпочетох поне с плуването да й осигуря излизане от общото помещение с бацилите. Водата в басейна не е много топла и предполагах, че няма да се отрази пагубно. А и от някое време нататък трудно се опазват всички корички - при обличане/събличане, игра.

# 2 359
Sourcherry , наистина е малко нетипична вашата ситуация с АБ за скарлатината. newsm78 Иначе се броят дните от най-първата пъпка. Общо взето до ден-два предполагам, че ще спрат да излизат нови. Не се отчайвай- има край!
Малката ми дъщеря на 4 годинки  имаше 100 пъпки.
Голямата на 13 години - около 2 хиляди - 3 хиляди пъпки.
Колкото и да са, минават си!

За плуването - всичко си зависи как се развиват пъпките. Аз, както писах, доста се ужасих от вида им.   Crazy Даже ги мазах и двете към края по няколко дни с един АБ разтвор приготвен в аптека.

# 2 360
Тогава смятам от неделя вечер. Хайде да спират вече - 5-ти ден е Twisted Evil.

# 2 361
  • Sofia
При нас е 6ти ден. Нови пъпки не виждам днес и доколкото успях да я прегледам, са хванали вече коричка.
Обаче мъъка е стоенето вкъщи, така гледа жално през прозореца - дневната ни е с голям панорамен прозорец и гледа към една слънчева южна площадка, и както се досещате, в това чудно временце там е пълно с деца Sad

# 2 362
Весана, и педиатърът, и позната жена, която работи в РИОКОЗ твърдят, че е безумие детето да се държи само вкъщи в това време. Ако имаш възможност я води на места, където няма деца.
Аз го извеждам на едни огромни поляни, няма никакви хора и мъничко седи на слънце.
Нямам друг избор, тъй като не живеем в къща и нямаме собствен двор.
Карантината ни е до 01.05. и дотогава няма да има никакви срещи с хора, но не мога поне за час да не го изведа на слънце. Отделно седи и на балкончето ни - пак е въздух.

П.П. До колата е с маска и облечен с якенце с дълъг ръкав, като нищо не пипа по пътя. Съвестна съм, отделно и фобии ме тресат, та и на ръце го мъкна докато се настани.

# 2 363
  • Sofia
Ами на терата стоим поне половин ден, тя е южна и е супер.
Наоколо просто няма къде да я изведа, пълно е с деца.
Хм, нашата предитърка каза 7 дни за карантината, същото каза и моя приятелка кожен лекар.
В събота мисля да я изведем нормално навън. Все пак пъпките са с коричка вече newsm78

# 2 364
Нашата пък 10 дни ги сметна, отделно и заради скарлатината, но тя пък изтича по-рано - на 29-ти.
Щом имате тераса - идеално.
Събота-неделя ще го заведа на чукарите на Витоша, има разни абсолютно непосещаеми местенца, та ще си поседим сред природата. И коприва ще набера, че много се яде вкъщи - на чорбичка, на каша.

# 2 365
  • Sofia
По-бързо да ви минава ти пожелавам  bouquet

Моята каквато е беличка, тия пъпки така "светят" по лицето й, че не ми се говори.
Но си знае и не се чеше там, чак й се възхищавам на търпението Heart Eyes

# 2 366
И моето дете е снежно-бяло и много му треперя, особено за лицето.
Херпесите се разпростряха и вътре в ухото, гърлото, небцето.
Сега пак е с температура - чакам още...

# 2 367
оф, ами така е...
Малката имаше пъпки по ръба на клепачите. Голямата пък явно имаше в гърлото, защото много я болеше първите дни.
Някъде четох, че не трябвало да се излагат на слънце децата с варицела, защото можело да развият конюктивит. Каката така и разви конюктивит на едното око, въпреки че си седя плътно вкъщи. така че внимавайте със слънцето.

Иначе всякакви екстри са възможни по време на варицела - голямата чак кръста я боля.  Shocked

Sourcherry ,  много ли е висока температурата? На мен ми се струва малко странно на толкова късен етап да започне да вдига.  newsm78 Нали уж е характерна за началото? Но не съм компетентна за температурите. Моите и двете нямаха. Тук съм чела за температури по 7 и по 9 дена.  newsm78

# 2 368
Здравейте.
Моята дъщеря на 07.04. се разболя от варицела.Тогава и изби първата пъпка.З-4дни  преди това и беше отпуснато,после вдигна температура и после се появи обривът.Днес вече е 19 ден и е от днес е на училище.Имам и момченце,което е на 2г. и 4м.Преди седмица вдигна температура,после леко се разкашля.Аз очаквах,че ще се появят пъпки,но до този ден няма избили пъпки.
Тъй като е в инкубационен период не излизаме навън и в това приятно време е направо кошмар.Днес излязохме за малко,имаше хора  и аз набързо го прибрах.За този период сме излизали само 3 пъти.
След като той няма избили пъпки,може ли да предаде на някои болестта?И 21 дена ли е карантината?
Каката поддържаше температура 4-5 дни.

# 2 369
  • Варна
Здравейте.
Моята дъщеря на 07.04. се разболя от варицела.Тогава и изби първата пъпка.З-4дни  преди това и беше отпуснато,после вдигна температура и после се появи обривът.Днес вече е 19 ден и е от днес е на училище.Имам и момченце,което е на 2г. и 4м.Преди седмица вдигна температура,после леко се разкашля.Аз очаквах,че ще се появят пъпки,но до този ден няма избили пъпки.
Тъй като е в инкубационен период не излизаме навън и в това приятно време е направо кошмар.Днес излязохме за малко,имаше хора  и аз набързо го прибрах.За този период сме излизали само 3 пъти.
След като той няма избили пъпки,може ли да предаде на някои болестта?И 21 дена ли е карантината?
Каката поддържаше температура 4-5 дни.
Инкубационният период е 21 дни и се брои от последния ден на карантината на каката.  По принцип е възможно всеки момент да се разболее и да - възможно е да е заразен 1-2 дни преди реално да проличат симптомите.

Общи условия

Активация на акаунт