Забременяване след мъртво раждане

• 257 537
  • 1 649
  •   1
Отговори
# 330
Ели, четох историята ти...ти си изключително силна жена и се прекланям пред силата на волята ти! Сигурно изисква страхотна мобилизация след подобна нелепа трагедия да се престрашиш повторно за бременност, но аз вярвам, на база впечатления от други майки, че това, че сега така са се стекли нещата, няма нищо общо с твои бъдещи бременности! Има случаи на мъртво раждане и после едно, че и две живородени дечица! Така че сега на първо време се опитай да се възстановиш най-вече психически, отколкото физически от преживения ужас и после действайте смело и дано Бог те награди за мъките ти! Във вашата тема има една мама, Ася, тя изгуби първото си детенце в 38-а седмица, а сега държи в ръцете си жив и здрав Калоян! И теб ще те сполети това щастие! Прегръщам те силно, мила майчице Hug

# 331
  • Точно където трябва
Благодаря ви! До някъде съм оптимист, щом мога да забременея от раз, да изкарам безпроблемна бременност /правила съм и амнио/, всичко да е наред, до онзи гаден момент, когато душичката е спряла да диша значи би трябвало да може да се повтори. Но това теоретично, а иначе - Бог знае!

# 332
elliee щом докторите ти дадат зелена светлина може да започвате с опитите, но е хубаво да се направят изследвания след като се разбере причината, ако има такава разбира се и тогава да можеш да изкараш една чудесна бременност...не се тревожи щом си забременяла лесно и раждането е минало добре скоро пак ще си бременна...а и хората казват че след раждане много лесно се хваща...аз съм жив пример за тази теория  Hug

# 333
 Мила elliee .Ти винаги ще си задаваш въпроса "Какво точно се обърка?".Но каквото и да е било,не го мисли повече.Успокой се и се зареди с положителни мисли и емоции.Както Рошличка е писала,дадат ли ти залена светлина,усмихни се и започвайте най-хубавото - бебеправенето Wink
И наистина и аз потвърждавам че след раждане лесно се хваща.Аз още на 3тия месец след мъртвото раждане бях бременна.Бременността ми премина бързо,зорко следена (по мое желание)в началото от 3ма,в по-късните етапи от 2ма гинеколози.Естествено с леко притеснение да не се обърка пак нещо,но слава Богу този път всичко беше наред.Желая ти успех и Моля те, само положителни мисли за напред:))))

# 334
Мила Ели, желая ти от сърце в най-скоро време да си отново бременна и да се радваш  на жива и здрава рожба! Hug
Дано всички прихванем от   mimentzeto  и   ro6li4ka  и в скоро време се похвалим с хубави вести!

# 335
  • Горна Оряховица
Здравейте мили майчета вчера бях на лекар ми за да види как се въстановявам след секциото (минаха 40 дни) всичко ми е добре матката се е прибрала даже не личало на ултразвука че съм оперирана. Това добре ... и на въпроса ми кога мога да си правя планове за следваща бременност очаквах да чуя най-рано след 6 месеца,ноооо най-странното е че ми кааза "може да започвате с опитите  newsm78 няма за кога да чакаш."
Много странно  newsm78  newsm78 питах за операцията няма ли опасност да се отвори ако забременея толкова скоро и отговор "то ако така се разшиваше  рана" изписа ми фолиева киселина и витамини и ми пожела следващия път като се видим да съм бременна имал много пациентки с разлика между операциите 1 годинаа.... Тотално съм объркана, че съм невежа и прочетох много неща след като вече беше късно - да ама чак пък месец и половина след секцио да правя опити за бебе ми се вижда безотговорно и опасно... Ще ходя и при друг лекар то е ясно.
Сетих се и още нещо то може да не му е тука мястото ама много ме възмути.Ходих при предното си АГ защото исках все пак да си кажа, че не беше права да решава вместо мен дали да ходя на БХС и ФМ или не и че е много гадно...... ииииииии изцепка на "лекар" - "който е чел и знае за изследванията,които е хубаво да се правят, не сме отказали да си ги направи!"
ВЪЗМУТЕНА СЪМ!!!! "ЛЕКАРИ"!!!
Стана дълго извинете ме, но май все не случчвам на АГ

# 336
Роси, и според мен е безотговорно изказването на лекаря ти, че може да започвате опити! Консултирай се с още някой и сама прецени кога да започнете. Сама си казала, все пак е операция, не е нужно да се рискува. Все пак си е разпъване това, не е шега работа.
Успех ти желая!  Hug

# 337
Това ми се вижда много странно толкова скоро след секцио да ти казва да правиш опити...на мен след нормално раждане ми казаха да чакам 6 месеца, а ако беше секцио сигурно щяха да кажат и година...Струва ми се че е неоправдан риск толкова скоро след операция да се забременява...наистина е добре да се консултираш с друг лекар

# 338
  • Горна Оряховица
Честно казано не бих рискувала,просто ми беше странно и за това споделих,а иначе дори и генетика с който разговарях за диагнозата на бебо ми каза най-рано 6-7 месеца и пак първо консултация и мнение от специалист.Не поемам риска.  Hug

# 339
 rossy_ros  и на мен ми се струва много несериозен срока , който ти е дал този доктор. Аз загубих бебе в 24г. с. и ми казаха, че мога да подновя опитите чак след 6 месеца, а ако съм била със секцио трябвало да чакам около година. Според мен трябва да потърсиш мнение и от друг специалист. Недей поемай толкова голям риск....Успех за на пред !

# 340
Роси, аз като лекар бих казала минимум една година след секцио. Минимум. Аз лично бих чакала две, защото в главата са ми само усложнения и рискове, но знам, че две години са непосилно дълго време... Просто не бива да рискуваш себе си и бъдещо бебе!
Прегръщам те!  Heart Eyes

# 341
Роси,аз бих те посъветвала да изчакаш.Когато загубих бебето си посетих една доцентка и я попитах колко време да се пазим, а тя се усмихна и ми каза.При всеки е индивидуално, нали знаеш, че някои веднага забременяват, но знай, че опасността от аборт е много голяма.Послушах съвета и изчаках 6 месеца.Бях родила нормално.

# 342
  • София
Роси, здравей!
Подкрепям напълно момичетата по отношение на изказването на твоя лекар! Абсолютно несериозно и ултра невежо изказване, аз самата родих секцио и за 40 дни мога да те уверя, че матката ти няма как да се е нормализирала, освен ако не си някой феномен! На мен лично ми казаха да изчакаме ПОНЕ година....честно казано тя след няколко дни изтича, но мен ми е още рано! Не се чувствам готова, преди сякаш бях по-подготвена....сега ми е кофти, мъжа ми иска, но аз предпочитам да изчакам. С тези "лекари" просто ме е страх .........

# 343
 Мила rossy_ros  .
Загубих първата си бременност рано още в 6г.с.Тогава лекарите ми казаха да изчакам поне 6 месеца,даже 1 година било най-добре.Е, направих го,чаках година но освен по изнервена друго май не беше станало.Забременях отново и за зла участ след толкова чакане отново загубих бебето си този път в 30г.с.Беше си раждане,нормално.Тогава съвета на лекарите беше отново да изчакам поне 6 месеца(имах чувството че просто си говорят наизуст- 6 месеца та 6 месеца).Като че ли не гледат на нас като на индивидуална личност,та всеки се възстановява по различен начин.А просто го карат на конфеир,на всички казват едно и също.
 Намерих за мен най-добрата комбинация от качества в МОЯ гинеколог(млад,постоянно образоващ се,отхвърлящ остарели методи, въвеждащ нови методи в работата си,индивидуалист).Той каза така:"Изчакай да минат 2 месечни цикъла и ако се чувстваш добре физически,изследванията нормални и готова психически, действайте.
 Така и направих 3 месеца след мъртвото раждане бях бременна отново,спокойна.Да тази бременност много ама много ме успокои.Премина и родих успешно слава Богу.Мисля си какво щеше да стане ако бях се оставила пак да чакам?
 Не съм сигурна че трябва да се чака 6 месеца или година.За мен чувстваш ли се готова, не чакай.

# 344
Миме, тя е родила с операция, което не е маловажно!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт