Забременяване след мъртво раждане

• 257 530
  • 1 649
  •   1
Отговори
# 315
  • Горна Оряховица
мила elliee  Hug Hug, много ми е гадно за теб.последния месец редовно четях темичката на майските мамчета и за съжаление така и не успях да се запиша при вас, когато бях събрала  смелост вече беше късно.... , но аз поне имам обяснение за загубата на моето мъниче(не че това ме успокоява), а повечето от вас имат само отговор "случва се"......

# 316
Момичета, съжалявам за загубата ви, искрено ви съчувствам и преживявам болката ви. Много ме хваща яд, гняв и незнам още какво когато видя нови мами да се записват в тази тема! Влизам, за да ви дам кураж, като майка преминала през ада на загубата. Миналата година на 15 април в 38г.с и аз загубих моя малък мъж, болката ми беше неописуема, плачех всеки ден, невиждах смисъл в живота бях на ръба но след 1 месец реших да се стегна. Започнах да работя, направихме с мъжа ми профилактичен преглед и на 4 месец бях отново бременна. Тази бременност беше кошмарна, имах много притеснения, нямах ден спокойствие, изкарах месеци в лежане заради отлепен плоден сак, после ниска плацента..., след това в 5 месец направих генетични изследвания в Майчин дом по препоръка на д-р Марков и се оказа, че имам тромбофилия ( заболяване което се отключва по време на бременност и нарушава кръвопотока м/у майката и бебето). Започнах да бия клексан за разреждане на кръвта, после имах още изследвания и накрая се наложи спешно секцио, защото тоновете на бебето ми не бяха добре, оказа се че се е завъртял в най-неправилната поза за раждане - с лице към гърба ми и един път омотана пъпна връв. Пиша всичко това и ви разказвам, защото минах доста труден и трънлив път, но само силната вяра във самите вас и Господ ще ви помогне да си стъпите на краката и когато се почувствате готови и имате разрешение от лекаря не губете време, а действайте за ново бебе. При мен само това ме крепеше и ми помагаше, борих се с никти и зъби за това дете, но си заслужаваше. Догодина по това време и вие ще гушкате вашите бебчовци. Хилядите въпроси, които имате сега не ги търсете отговри няма да получите като например защо на мен?, защо се случи и т.н.
Стискам палци да се възстановите физически и психически бързо и да се отдадете на план за нови бебчета. Излизайте навън сред природата на мен много ми помагаше, намерете нешо в което да отдадете вниманието си, за да ви е по-лесно. Аз така направих заринах се в работа, смених офиса, продадох си колата, изхвърлих старите си дрехи на бременна и заживях новия си живот!
Прегръщам ви, бъдете силни!  Hug Hug Hug

# 317
  • Горна Оряховица
Благодаря asselina,както и на всички други споделили тук мъката си,определено не ви е било леко,но поне това че вече  имате(повечето)  малки човечета наистина ми дава надежда,че някой ден ще изгрее слънце и на моята улица.Чакам с нетърпение да мине и другата седмица и поне да се върна пак на работа и дано там сред хората времето да минава по-бързо,че те и приятелитре ме отсвириха и не се сещат за мен, ама сама съм си виновна-явно съм досадна, тъжна....
само мисълта за нова бременност ме крепи,ама с това секцио доооста ще трябва да почакам... Sad Sad

Hug Hug

# 318
Роси, времето минава. Да, вярно е, че ще бъде тежко и тягостно, но трябва да вярваш, че ще имаш и ти своето малко щастие. Повярвай ми, толкова е хубаво, че си заслужава чакането!  Hug

# 319
rossy_ros ,мила аз като преживяла 2 загуби/2рата февруари 2012/ смея да кажа,че няма да се предам и ще продължа напред с пълна пара,както повечето тук така и аз знам,че само една следваща бременност ще ме направи щастлива,затова никакво отказване,много сили и вяра ще помогнат,обедена съм,трудно е,знам и на мен все още ми се обръща всичко като видя бебче,не спирам да оглеждам количките по улиците каточели всеки момент ще ми потрябва,но това е инстинкт,то просто ме кара да го правя Heart Eyes Разбирам те напълно,затова ти казвам горе главата Hug newsm17
И на нас сега след 2 месеца ни казаха,че може да почваме  с опитите отново и няма да се колебаем въобще,продължаваме и сме сигурни,че ще стане,никакво губене на време Heart Eyes
Силни прегръдки и много кураж от мен Peace Praynig

# 320
  • Точно където трябва
Ако в темичката пишат момичета от Пловдив, които са родили в Окръжна имам  въпрос. Кога ви дадоха резултата от аутопсията? А всички мами искам да питам-колко време след това отидохте на лекар. Бих искала да разбера има ли проблем от раждането, защото се зачетох за разкъсванията на маточната шийка и как дори и да е зашита понякога се разшивала...

# 321
Ами аз раждах във ВМИ и след около месец беше готова епикризата, а иначе първия контролен преглед трябва да питаш кога е защото го пише на епикризата, която пък става готова след като е минала тази дата...аз успях да си отида на втория контролен преглед...А иначе след 2 седмици до месец след раждането е хубаво да си направиш един обстоен гинекологичен преглед за да се види как са нещата, защото контролните прегледи в болницата не са много обстойни.

# 322
Не съм от Пловдив и не съм раждала там,но знам,че контролните прегледи е хубаво да се направят в рамките на месец,така го пишат в епикризите,аз така направих,на 07.02 ми беше раждането и на 09.03 отидох на първия преглед с всичките му екстри

# 323
  • Точно където трябва
Боби, какво включваха екстрите? И при кой лекар ходите, при този, който ви е следил бременността или? Вземате ли си направление за този преглед и ако да, като за обикновен преглед или пише нещо по-специално?

# 324
Ами аз ходих при друг лекар от Пловдив,а иначе бременността си ми водеше гинеколог от Казанлък,мисля,че няма значение кой ще те гледа,важното е да си разбира от работата,аз съм при Даскалов,той не работи със здравната каса,ако вземаш направление си вземаш просто за гинеколог,под "екстри" имам в предвид вагинален видеозон и гин.преглед  Hug

# 325
По принцип до 42 дена след раждането можеш да отидеш при гинеколога който те е следил без направление тъй като се водиш акушерски случай...Ако имаш доверие на лекаря си и си го харесваш не пречи и при него да отидеш...Но настоявай за ехография за да се види дали всичко е изчистено добре и матката се свива правилно

# 326
  • Точно където трябва
Момичета, аз пак тук да попитам...все още не знам защо почина бебката ми, но дали е възможно да нямам бебче? Дали има вероятност да се открие проблем, нелечим, който да попречи да имам бебче. При положение, че изкарах много лека бременност, без проблеми и успях да стигна до 9-я месец...

# 327
Не мисля, че може да има нещо такова.
Моля те, не се нагърбвай с излишни тревоги!  Hug Ще видиш, че всичко ще бъде наред!

# 328
Ели,не мисли такива гадории,защото няма как да стане,и да не откриеш проблема знай,че ще гушкаме един ден живи и здрави бебчета,защото аз го вярвам,кураж и много силни  Hug Hug Hug

# 329
elliee мила не мисля че има такова нелечимо нещо...по принцип причините за такива късни загуби са проблем с кръвосъсирването(има си успешна терапия за това), някаква инфекция или чиста случайност(оплетена пъпна връв, истински възел и абсолютно необяснимите случай като моя)...последните две е много малко вероятно да се повторят при следваща бременност, а първото се открива с имунологични и генетични изследваня...Недей да се натоварваш с такива мисли, щом можеш да забременееш, значи ще успееш да износиш едно здраво и хубаво бебче..просто ще трябват малко изледвания и после по стриктно следене и всичко ще е наред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт