Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 277
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 165
Сега за пръв път се замислям за конците...  Laughing Звънни на докторката, за да се успокоиш, но мисля, че няма проблем. То си е индивидуално.
За АБ изобщо не се учудвам, там явно на общо основание им слагат такива. Аз няколко пъти питах различни лекари защо слагат на Калоян АБ, отговор така и не получих... Явно го слагат превантивно, което разбира се, не ги оправдава ....  Sad Надявам се малкото съкровище да се почувства по-добре. Най-важното е, че вече сте си вкъщи и сте спокойни. Оттук нататък нещата ще стават само по-хубави!  Simple Smile

# 166
Момичета, и аз се записвам да следя темата, защото живо ме интересува- живот и здраве другия месец ме чака раждане в ТК, нормално, с избор на екип   bouquet

# 167
Здравейте,
и аз живот и здраве ще раждам следващия месец, термина ми е 19 януари.
Искам да попитам в ТК приемат ли със сак, защото тези неща от списъка не могат да се съберат в найлонова торбичка. Предварително при приемането ли трябва да нося памперси и кърпички за бебето или след като родя таткото ще ги донесе. ВИП стаята все още ли е по 40 лв, защото не мога да вляза в сайта им да видя цените.

# 168
  • Русе
danity приемат само с най-необходимото а после ти носят останалото.Двойния ВИП е 40 лв ,а единичния е 70 лв

# 169
Здравейте,
и аз живот и здраве ще раждам следващия месец, термина ми е 19 януари.
Искам да попитам в ТК приемат ли със сак, защото тези неща от списъка не могат да се съберат в найлонова торбичка. Предварително при приемането ли трябва да нося памперси и кърпички за бебето или след като родя таткото ще ги донесе. ВИП стаята все още ли е по 40 лв, защото не мога да вляза в сайта им да видя цените.
Мен ме приеха със сак - всичко си носех в него. Може естествено и да се вземеш само най-необходимото, а после таткото да ти донесе останалото. Както ти е по-удобно.  Simple Smile

# 170
Може със сакче.После ще ти донесът памперсите и кърпичките. baby_neutral По 40лв са 2ните випове

# 171
Честита нова година! Успех във всичко, което умеем, късмет във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко за което мечтаем!

Мерси. Ще тръгна със сакче, пък ако го върнат ще преместя някой неща в торбичка.

# 172
  • София
Честита нова година,много здраве и любов! Аз родих август месец в ТК при д-р Ослеков и Игов и съм много доволна,така бих родила още 5 деца.Родих секцио и след всичко прочетено за сетен път се убедих че не съм сгрешила.Разказите на Magi1111, Brumburche и др.затвърдиха мнението ми ,че в бг не е добре да се ражда нормално вече.....Аз платих предварително и в деня отидох подготвена и спокойна,приеха ме,не ми правиха тоалет и клизма ,защото аз бях свършила в къщи всичко.Отидох в предродилна за преглед и запис на тонове,една акушерка ме набоде 3 пъти за абокат и след като не успя извика една докторка която го сложи за секунда.Това беше единствената болка която изпитах.Казах им да ми сложат катетъра след упойката,т.като знам че боли и не е приятно.Упойката не усетих как ми я сложи Игов и нямах никакви проблеми след това.По време на операцията ми стана лошо,повръщах и усещах силен натиск върху гърдите ми,но доки ме успокои че е нормално/случвало се рядко,но аз като колега и Марко Тотев съм от тези които го усещат/ получава се от рязката смяна на налягането в корема.Но мина много бързо ,осебено като видях малкия пухчо който се роди.Заведоха ме с количката до мъжа ми с които се целунахме и ме закараха в реанимация,където започнах да говоря по тел.веднага.Съвсем малко ме тресе и много добре ме обезболяваха не усещах силна болка ,а по-скоро неразположение като при цикъл.След като ме пусна упойката и разбрах че няма да има страшни болки започнах по-малко да си местя краката и да се опитвам да се въртя на ляво и дясно.На сутринта минаха с термометъри в 6.00 и ни събудиха и малко след това аз започнах леко да се опитвам да седна в леглото,защото исках сама да стана/имам много лош спомен от раздвижването след операция от апандесит/.След като седнах в леглото,постоях така 1 час и сама станах.Наплисках се на мивката с вода,измих си зъбите и си оправих прическата  Laughing не исках да изплаша някои.Дойде една акушерка от 5 ет.и с нея на собствен ход се качих до 5 ет.придържайки се за раната която болеше ,но поносимо.Настаниха ме в апартамента и една приятелка ми донесе останалия багаж/мъжа ми спинкаше сладко след купона през ноща/ и ми помогна да се изкъпя,защото се чувствах мръсна и мазна/беше много топло тези дни/,а ношницата ми беше цялата в йод.Взех си душ ,преоблякох се и ми донесоха малчо,с който се гушкахме дълго.Условията бяха прекрасни за държавна болница,но недостатъчни за 120 лв на ден.Но пак бих избрала същата болница ,заради екипа който ме изроди и заради това,че въпреки парите който платих успях да се поглезя и почувстам така все едно съм родила в нормална болница/а не в това което е всъщност ТК/.И така минаха 3 дни през които идваха приятели и роднини,хапвахме ,пиивахме и се радвахме на малчо.При мен оставаше да спи приятелка т.като бях освободила мъж ми през ноща да празнува и да черпи за прекрасния си син.Преобувах малчо и аз и въпреки това имаше петно на дупето,незнам какво са правили,но от както сме си в къщи не се е подсичал.Много ме изнервиха на изписването-с дълго чакане да ни свалят долу и с това че не разрешиха да се облечем горе,а трябваше да се обличам с една ромка на едно място и да узаптим родата й да не влезе при моите роднини в залата,но това е положението в БГ -плащаш си за всичко ,а те изпизват с катуна ,който не знае и български,но бързо се изнесохме и нямаше проблеми.

# 173
ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА Simple Smile
hrisinda, радвам се, че за теб раждането ти е било напълно удовлетвояващо.  Hug Това е едно от най-важните неща - всяка жена да роди така както тя желае и да се чувства удовлетворена!
Само да уточня за моя разказ за ужасното ми изживяване при нормалното раждане в ТК - проблемът категорично не е в нормалното и естествено раждане, а в отношението на БГ докторите и акушерките към раждането (и в частност на екипа от ТК, при който родих). Те нямат никакво разбиране за естественото раждане. Непременно държат да ти правят нещо докато раждаш. Все едно ако оставят една родилка спокойно да си роди детето и светът ще се свърши... Да, техният свят със сигурност ще рухне - ще се окаже, че жените могат да раждат само с подкрепа и насърчаване, без да ги наливаш с хормони, буташ, дърпаш, режеш и пр.

За мен естественото раждане е най доброто и за майката и за бебето - минимален травматизъм, минимален риск. За съжаление обаче раждаме в страна, в която отношението към този най-естествен и красив процес е напълно извратено. Пък и да не забравяме финансовата страна - раждането тук са го обърнали на индустрия. Всяка една интервенция им носи пари по клинична пътека! Аз например отказах окситоцин преди раждането, но без да ме питат ми сложиха такава инжекция веднага след раждането - после разбрах, че така си прибират някакви пари от касата! Та заради тяхно височество парите е изградена една абсурдна и изкривена, дори плашеща представа за нормалното и естествено раждане (защото то далеч няма да им носи такива приходи!). И заради този насаден страх много мами избират секциото. Дори и да не е секцио, са ги убедили че е за тяхно добро да ги наливат с хормони, да им правят епизиотомии и пр.  Sad
Живот и здраве ако имам следващо раждане, вече знам за каво да внимавам и кого да избирам и ще го организирам да е наистина естествено Simple Smile
Всички мами, бебчовци и татковци, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ   bouquet

# 174
Тя dora7511 се беше насочила да ражда при единствения доктор в ТК, за който съм чувала да толерира естественото раждане (а и единствения по принцип, за който съм чувала такова нещо; ще се радвам ако споделите и за други такива доктори, независимо от къде са). Но не съм попадала на нейна публикация да е разказала как е минало.  newsm78

Дано всичко се е случило точно както е искала  Hug

# 175
Тя dora7511 се беше насочила да ражда при единствения доктор в ТК, за който съм чувала да толерира естественото раждане (а и единствения по принцип, за който съм чувала такова нещо; ще се радвам ако споделите и за други такива доктори, независимо от къде са). Но не съм попадала на нейна публикация да е разказала как е минало.  newsm78

Дано всичко се е случило точно както е искала  Hug

Не знам за кой доктор става въпрос, но братовчедка ми роди при Игов естествено и е много доволна! Тъй като е имала много слаби контракции Игов я е чакал 12 часа, а не е бързал да я оперира както повечето правят! В крайна сметка си роди естествено, с 2 шева за разкош  Grinning и то с първо дете!
И аз ще раждам при него естествено (ако разбира се нещо не се обърка).

# 176
soft, надявам се да говорим за едно и също нещо. В смисъл, че аз различавам естествено и нормално раждане. Нормалното раждане е бебето да се роди през нормалните родови пътища. Но това не изключва ускоряване на раждането с хормони (окситоцин), епизиотомии, натискане на корема и пр. А под естествено раждане разбирам да не ти правят абсолютно нищо. Само да те подкрепят и насърчават по време на раждането.

# 177
soft, надявам се да говорим за едно и също нещо. В смисъл, че аз различавам естествено и нормално раждане. Нормалното раждане е бебето да се роди през нормалните родови пътища. Но това не изключва ускоряване на раждането с хормони (окситоцин), епизиотомии, натискане на корема и пр. А под естествено раждане разбирам да не ти правят абсолютно нищо. Само да те подкрепят и насърчават по време на раждането.

Разбирам. Ами за това вече не знам, дали изобщо някъде имат такава практика. Силно се съмнявам.

# 178
...Разбирам. Ами за това вече не знам, дали изобщо някъде имат такава практика. Силно се съмнявам.
Да, точно такова нещо има само извън границите на БГ Simple Smile Но поне можем да набележим докторите тук, които максимално се доближават до това разбиране за раждането. В ТК съм чувала за само един такъв. Не го назовавам защото не съм раждала при него. Но поне пет приятелки и познати са ми казвали, че при него намесата от страна на екипа клони към нула. Оставя ги спокойно и естествено да си родят децата, разбира се по тяхно желание. Говоря за много дребна и слаба жена родила бебе 4 кг (всичко им е ок Simple Smile), за раждане на седалищно бебе цяло денонощие (и на тях всичко им е ок Simple Smile) и други такива случай, при които акушерките масово прилагат "хватки", докторите режат и пр, а на родилките се обяснява, че раждането крие огромен риск за тях и децата им...
Ако познавате такива доктори, които максимално да се доближават до естественото раждане, казвайте ги Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 14:19 от magi1111

# 179
  • София
magi1111 и аз съм на твоето мнение за нормалното раждане,но за себе си прецених че не мога да се доверя на никои за да родя по този начин.Страх ме беше за бебето/аз съм родена много трудно ,почти задушена,а както се разбра после и моят бебок се беше омотал 2 пъти/ ,страх ме беше от индуцирането,от епизотомията ,от лошото отношение на акушерките и т.н Затова секциото ми се видя песен,благодаря на докторите и на бога че нямаше усложнения след него ,а напротив възстанових се по-бързо от операцията ми от апандесит.

Общи условия

Активация на акаунт