Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 100 773
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе/София
Такааа,като всяка бремена жена и Вал търси мнение на хора раждали в Тина Киркова.Това е напълно нормално,но не смятам,че точно нета е място с помощта на което да се насочиш към правилния доктор.Винаги има доволни и недоволни от докторите-на едни успяват да помогнат ,на други-не.Като цяло моето мнение на работещите в болницата,не само в родилно отделение,че са професионалисти и си гледат съвестно работата.Аз раждах там и бих родила още 10 пъти така,ако можех де.Мое мнение е,че доверието лекар-пациент се заражда още на първият разговор с него.Масово покрай мен раждат без избор на екип , и остават страшно доволни.Може би истерията с избора на доктор е малко повече в нета.
Относно поста ми за Маленов-това е само мое лично мнение и не задължавам никого да прави кардинални изводи за него,като доктор.Може и да е добър,но мен не ме спечели.Разбирам и подкрепям идеята още при влизането в кабинета да стане ясно дали си по здр.каса или на частно и да си прецениш какво да правиш,но тогава се получи следното.Влизам в кабинета,и М.казва:лягай да те прегледам,препоръчвам и да направим вл.секрет,като всичко ще ти струва ...При което го питам ,дали все пак няма да иска да разбере за какво все пак влизам в кабинета му.Той казва,че всеки който е влязъл бива прегледан.Е благодаря,аз отивах за консултация за стерилитет.Не смята за нормално да бъда метната на магарето,ей така за спорта,само щото съм в гинекологичен кабинет.
Та това е ,доста дълго стана.

# 706
  • София
Вал, надявам се!!! Смятам, че човек си има неговия си късмет. Ще видим!! Ще споделя после  Hug Дано всичко да си протече както трябва, че понякога не зависи нито от мен, нито от лекаря  Wink

# 707
Днес си взех списание "Моето дете"-нещо,което ме впечатли за избора на екип:"Има ситуации,в които е невъзможно да се чака до идването на лекаря,на когото разчиташ,и се налага дежурния екип да извърши раждането,като директно те превеждат в родилна зала.В ТАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ЗАПЛАЩАШ НИЩО,ВЪПРЕКИ,ЧЕ СИ ИМАЛА УГОВОРКА ЗА ЕКИП.Логично!!!

Моля да ме извините,ако този въпрос е бил зададен вече,но как стои заплащането за избора на екип в ТК-предварително или може и след раждането?

# 708
  • София
Би трябвало плащането да е след раждането, а заявяването по Наредба е ПРЕДИ  раждане  Grinning Заявяваш екип, директорът ти го позволява и така..  Wink Но от това дето чета всичко се прави на момента. Викаш си лекаря и при приема посдписваш ИС и Декларация за екипа. Ама странното е, че аз гледах бланката дето са качили и там може да избреш лекар, а може и екип от хора, да посочиш имена. На мен това не ми е ясно... аз си избрах лекар  Wink ама екипа се състои от няколко лица.

# 709
Vache ,как да не се създава истерия в случая,малко ли са изпатилите от личен опит жени,не ми се вярва просто ей така да си го измислят Crazy

Ами виж сега.. реално погледнато жените около мен 80% раждат без избор на екип. Нямат проблем.  Wink Но четейки в нета оставаш с друго впечатление. Има хора, които получават инфо основно тук. Плюс това някои неща са модни и се следват. Всичко зависи от това какви са очакванията на пациентката, също и това как самата тя се държи с персонала, Това е твърдото ми убеждение и трудно ще отстъпя от него.  Wink Ако аз се държа с персонала както трябва, така ще се държат и те с мен. Ако аз отида в БГ болница с нагласата да раждам като в Щатите, тотално ще бъда разочарована. Ако отива с куп изисквания към лекарите какво искам и какво не искам.. също. Така че има си голямо значение. Ето например моето първо раждане в ТК беше чудесно, ама от моята гледна точка  Wink За някои може да не е така. Отидох при дежурен екип. Един лекар ме прие, при друг родих. Родих безболезнено със спинална упойка, която си поисках в хода на раждане. При това не поисках конкретно спинална, а обезболяване. Предложиха ми спинална, съгласих се. Направиха ми епизиотомия, за което съм благодарна, защото пти плод 3900 с кръгла недеформирана от родивите пътища глава щях да съм на етажи.  Wink Изроди ме не лекар, а акушерка със златни ръце. Но това е моята представа за добро и успешно раждане, Който има друга представа може би няма да е доволен.  Wink И за една нераждала жена това ще е достатъчно. Отдавна наблюдавам аз как се прокламира използването на окситоцин като нещо супер ужасяващо. Е, да ама истината е, че това не е така. Не ми се спори по въпроса, просто давам пример как от мухата се прави слон и наистина нераждалите жени вместо да идат спокойни в болницата да родят седят на тръни и следят кой какво ще им каже,  какво ще им направи и пр. А истината е, че майката, която ражда спокойно ражда лесно. Колкото по-напрегната и неспокойна си, толкова по-вероятно е да си причниш излишна болка.

Сега изборам лекар, защото покрай цялата тази истерия и времето, минало от първото ми раждане се чувствам несигурна. И въпреки всичко в себе си вярвам, че хората не се променят така драстично  Wink Така че пак очаквам същото добро отношение, което получих и без избор на екип.

Пиша всичко това, за да не се плашат майчетата и съм благодарна, че преди 8 г. нямаше опция избор на екип, а само пари под масата. Второто не бих направила и ненавиждам.
Подкрепям това мнение изцяло!Родих и двете си деца в ТК, бързо и лесно по моите разбирания за безпроблемно раждане!Отидох изключително позитивно настроена и спокойна, държах се добре с всички и те ми отговориха със същото! Peace

# 710
Здравейте! Искам да ви питам нещо. Цялата си бременност се следих в частна клиника и съответно си плащах всичко. Сега преди раждането  се прехвърлих при лекаря, който ще ме изражда в ТК. Бях на запис на тонове и си тръгнах най-спокойно и чак в къщи се усетих, че не съм платила.  Embarassed  Плащат ли се записите (бях чела, че вече са платени) и ако да, на касата ли? Или къде?  Hug

# 711
  • София
По принцип са платени - 15лв. Имай в предвид обаче че може би ти се полагат и затова не са ти казали нищо за плащане. На мен където ми водиха ЖК, ходих и не плащах за записите. Пък и ако е трябвало да плащаш щяха да ти кажат - няма да пропуснат да си вземат парите.

# 712
  • Sofia
А на мен днес ми казаха 20 лв.  newsm78
Но не на регистратурата на родилния вход - там ме питаха дали съм по фонд (каквото и да значи, явно не съм, щом не знам) и ме препратиха към другата.

# 713
  • София
Шунка по фонд означава ако имаш допълнително здравно осигуряване. При мен например работодателя има сключен договор с Дженерали и съответно имаме определени услуги които не се налага да заплащаме.
А иначе относно цената аз казвам това което съм плащала когато аз ходих. Това беше първата седмица на май и тогава цената беше 15лв.

# 714
Някой знае ли докога ще е в ремонт т. нар. VIP родилна и в частност ваната?
Много кофти се получи с една приятелка, уж за водно раждане се гласеше, изтекоха й водите, отива- нито лекарката там (жената била в чужбина на симпозиум), нито ваната може да се използва. Не че не роди..., ама си е неприятно да не ти се оправдаят очакванията. Аз също съм се навила за водно раждане и се чудя до септември дали ще са се оправили с ремонта  newsm78

# 715
  • Sofia
Tuci, и аз преди 2 седмици като ходих, разбрах за цена от 15 лв, та сега малко странно ми стана...
Но пък каквото, такова...  Rolling Eyes

# 716
Цитат
Някой знае ли докога ще е в ремонт т. нар. VIP родилна и в частност ваната?
Много кофти се получи с една приятелка, уж за водно раждане се гласеше, изтекоха й водите, отива- нито лекарката там (жената била в чужбина на симпозиум), нито ваната може да се използва. Не че не роди..., ама си е неприятно да не ти се оправдаят очакванията. Аз също съм се навила за водно раждане и се чудя до септември дали ще са се оправили с ремонта 

Много кофти се е получило с приятелката ти. За съжаление не могат да дадат точна дата на края на ремонтите. Бяха ми казали, че до 1ви юни ще трябва да свършат, даже чакали посещение от кмета или от здравния министър (с моят разсеян мозък съм забравила). Ама някакво официално посещение беше. Но като цяло не се знае.

# 717
Здравейте момичета, някой има ли лични впечатления от д-р Катя Гогова до сега не срещнах добри отзиви,а ми  препоръчаха да се свържа с нея евентуално newsm78

# 718
А някой случайно да знае дали е нужно да се записва за раждане предварително в боницата , ако си без избор на екип или направо се отива като започне раждането ? newsm78

# 719
  • София
А някой случайно да знае дали е нужно да се записва за раждане предварително в боницата , ако си без избор на екип или направо се отива като започне раждането ? newsm78

Не, никъде не се записваш. Отиваш в приемния кабинет на 2 етаж, преглеждат те, ако има родова дейност оставаш и си раждаш.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт