Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 100 776
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 690
  • София
д-р Григорова и д-р Ковачева засега водят в класацията за добри отзиви в ТК Peace

За Григорова сигурна ли си?  newsm78 newsm78 newsm78'
Още преди 8 г. отзивите не бяха особено добри...  Wink не като специалист  Wink

# 691
За Григорова съм слушала от познати,лични впечатления нямам Peace

# 692
  • София
♥ Val ♥, странно ми е как от едно отрицателно мнение си вадиш генерални изводи  newsm78 Трите положителни ги пропусна.  Моето положително мнение за д-р Маленов се основава на един кюртаж, следене на бременност, раждане (бързо. лесно и безболезнено) и поставяне на спирала.

# 693
iveto_11 ,а какво да кажем тогава за хората които имат мнение от личен опит както с Маленов в случая,ти си доволна от него,но той ти е следил бремеността и после те е израждал,аз също се надявам на моята док,която ме следи добро отношение,но нали знаеш,че не винаги има възможност да раждаш при този,който те следи и може би лошото им отношение се дължи на това,че им се падаш в смяната,без да си ги ангажирал.Все пак нека не забравяме,че за каквото и да говорим става въпрос за пари Money
 3xi,ако искаш дай подробности с направление по ЗК ли си била,когато си отишла на прегледа,поне да се намери обяснение за поведението?

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 22:40 от ♥ Val ♥

# 694
  • Sofia
Вал, не си права. Заради такива изказвания повечето раждащи отиват със свито сърце в болницата, също и аз първия път. Без да съм дала стотинка, отношението беше прекрасно.
Не отричам, че сигурно има и лошо държащи се лекари (аз не съм попадала на тях де), но не са всички "скубари".

# 695
Шунка ,може и да си права,но аз съм от тези наплашените дето са им говорили от опит и ме е страх без избор да се доверя на който е на смяна,затова си и търся резервни варианти Peace

# 696
Вал, ако поради някаква причина се окаже, че избраният от теб лекар не може да дойде, оставаш при тези на смяна, така че не се настройвай предварително отрицателно.

# 697
  • София
3xi,ако искаш дай подробности с направление по ЗК ли си била,когато си отишла на прегледа,поне да се намери обяснение за поведението?
Няма как да е била с направление поне през последните 3-4 години, понеже д-ра не работи със здравната каса. На мен ми се е случвало като отида някъде, където не работят с касата първо да ме информират за цените, а после да ме преглеждат. Така сигурно си спестяват сцени на възмущение от цифрите  Money

Между другото ходила съм в болницата без да познавам никого и останах с добро впечатление от дежурния лекар. Бях доста изплашена и изобщо не обърнах внимание как се казва, но човекът се държа много внимателно. За съжаление не мога да кажа същото за една сравнително млада лекарка с тъмна коса. От прегледите й виждаш звезди посред бял ден, а за арогантното и грубо поведение няма извинение.

# 698
Ako всичко мине в тази болница,както планувах първоначално няма да спестя и най -малката подробност след това Wink
Алексче,знаеш какво ме мъчи,затова се навъртам тук и дебна мнения  Hug

iveto_11  с тъмна дълга коса ли,сега ,ако кажеш ,че е и къдрава край Mr. Green

# 699
  • Sofia
Вал, така е, и аз се поддадох на истерията и си избрах доктор. Simple Smile
Но ако изборът на екип беше 1000 лв, както в началото на годината, по-скоро щях да се оставя на дежурните...

# 700
  • София
Вал, така е, и аз се поддадох на истерията и си избрах доктор. Simple Smile
Но ако изборът на екип беше 1000 лв, както в началото на годината, по-скоро щях да се оставя на дежурните...

Ама тя истерията всъщност така се създава  Crazy Crazy Crazy
Като се започне масово писане как лекарите са касапи и ако не си избереш лекар колко лошо ще се държат  Grinning Обикновено е на принципа "една жена каза", без изобщо да има преки наблюдения и се прави най-често от раждащи за пръв път.  Wink

Сега и мен чак ме е яд на мене си, че се поддадох. И понеже от предното раждане ме делят 8 г. си рекох, че сигурно няма да попадна пак на свестен дежурен екип, което реално погледнато е истерия от моя страна  Wink Дано не съм сгрешила  Praynig
Ако беше 1000 изборът и аз нямаше да избирам  Wink

# 701
Vache ,как да не се създава истерия в случая,малко ли са изпатилите от личен опит жени,не ми се вярва просто ей така да си го измислят Crazy

# 702
  • София
Vache ,как да не се създава истерия в случая,малко ли са изпатилите от личен опит жени,не ми се вярва просто ей така да си го измислят Crazy

Ами виж сега.. реално погледнато жените около мен 80% раждат без избор на екип. Нямат проблем.  Wink Но четейки в нета оставаш с друго впечатление. Има хора, които получават инфо основно тук. Плюс това някои неща са модни и се следват. Всичко зависи от това какви са очакванията на пациентката, също и това как самата тя се държи с персонала, Това е твърдото ми убеждение и трудно ще отстъпя от него.  Wink Ако аз се държа с персонала както трябва, така ще се държат и те с мен. Ако аз отида в БГ болница с нагласата да раждам като в Щатите, тотално ще бъда разочарована. Ако отива с куп изисквания към лекарите какво искам и какво не искам.. също. Така че има си голямо значение. Ето например моето първо раждане в ТК беше чудесно, ама от моята гледна точка  Wink За някои може да не е така. Отидох при дежурен екип. Един лекар ме прие, при друг родих. Родих безболезнено със спинална упойка, която си поисках в хода на раждане. При това не поисках конкретно спинална, а обезболяване. Предложиха ми спинална, съгласих се. Направиха ми епизиотомия, за което съм благодарна, защото пти плод 3900 с кръгла недеформирана от родивите пътища глава щях да съм на етажи.  Wink Изроди ме не лекар, а акушерка със златни ръце. Но това е моята представа за добро и успешно раждане, Който има друга представа може би няма да е доволен.  Wink И за една нераждала жена това ще е достатъчно. Отдавна наблюдавам аз как се прокламира използването на окситоцин като нещо супер ужасяващо. Е, да ама истината е, че това не е така. Не ми се спори по въпроса, просто давам пример как от мухата се прави слон и наистина нераждалите жени вместо да идат спокойни в болницата да родят седят на тръни и следят кой какво ще им каже,  какво ще им направи и пр. А истината е, че майката, която ражда спокойно ражда лесно. Колкото по-напрегната и неспокойна си, толкова по-вероятно е да си причниш излишна болка.

Сега изборам лекар, защото покрай цялата тази истерия и времето, минало от първото ми раждане се чувствам несигурна. И въпреки всичко в себе си вярвам, че хората не се променят така драстично  Wink Така че пак очаквам същото добро отношение, което получих и без избор на екип.

Пиша всичко това, за да не се плашат майчетата и съм благодарна, че преди 8 г. нямаше опция избор на екип, а само пари под масата. Второто не бих направила и ненавиждам.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 10:00 от Vache

# 703
На страницата на болницата вече има качени формулярите на информирано съгласие:
http://1agb.com/page/single/id/63

# 704
Vache, благодаря за споделеното,гледам,че малко ти остава,пожелавам ти успех и на следващото раждане и после да можеш да споделиш пак така положително мнение newsm10

Общи условия

Активация на акаунт