Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 238
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 30
ivonxxx, не се притеснявай въобще щом си секцио...лекарите са добри и досега не съм чула някой да има проблеми след операцията. Peace

# 31
tani_07  колко ти излезна раждането със секцио само 1200 или повече  

# 32
utopic зависи дали е нормално раждане или е секцио
Аз бях секцио и ми го дадоха на другия ден на обяд ,вечерта го взеха за сън а от следващатата вечер ме питаха дали искам да спинка при мен бебо или да го вземат пак

Знаеш ли при нормално раждане как са нещата?

# 33
utopic зависи дали е нормално раждане или е секцио
Аз бях секцио и ми го дадоха на другия ден на обяд ,вечерта го взеха за сън а от следващатата вечер ме питаха дали искам да спинка при мен бебо или да го вземат пак

Знаеш ли при нормално раждане как са нещата?

Когато се почувстваш готова. Аз родих в 9 ч, към 12 ме преведоха в стаята и към 14 ч отидох да си взема бебето. Peace

# 34
Благодаря за списъка! При мен се налага да сменя първоначално избраната болница и не успях да се поровя достатъчно за да го намеря.
Имам и още 1-2 въпроса- избора само на акушерка за раждането изключва ли сам по себе си възможноста за поставяне на упойка от анестезиолог( щото той принципно влиза в избора на екип лекари)?
И още нещо- кога се заявява избор на вип стая- при приема или веднага след раждането?

# 35
  • Русе
ВИП стая се избира след раждането

# 36
Сестра ми ражда в Тина Киркова преди 2 години, бяха й подчертали изрично че багажа с който постъпва преди раждането трябва да е в найлонова торба, след раждането могат да й донесат сак с другите вещи. Знаете ли нещо такова?

# 37
Сестра ми ражда в Тина Киркова преди 2 години, бяха й подчертали изрично че багажа с който постъпва преди раждането трябва да е в найлонова торба, след раждането могат да й донесат сак с другите вещи. Знаете ли нещо такова?

Не, аз си носих нещата в сакче. Peace

# 38
  • Русе
Kimbarly   Аз постъпих само с нощница ,чехли и 3 литра вода ,а на другия ден мъжът ми донесе останалото

naia   за раждането платих 900 лева ,и вече отделно за ВИП стаята още 120 лв

# 39
  • София

Да, така беше, даже се наложи да си прехвърля нещата в найлонова торбичка и не можах да си взема всичко. Аз също раждах преди 2 години.

# 40
  • Временно
И аз раждах там преди 2 г и половина,но не са ми искали нещата в найлонова торбичка.Отидох с една чанта,която се продаваше със списание Грация - отгоре с ципче се затваряше.Лекарката ми изрично ме бе предупредила да е чанта със затваряне,че имало случаи на кражби.Не че едно ципче ще спаси положението,но все пак..
Сестра ми трябва да роди до месец и нещо,отново там и ще имам прясно инфо.

# 41
Преди 10 месеца и аз четях тази тема, днес случайно попаднах на нея и реших да помогна. Родих на 30.12 след като на 29.12 вечерта започнах да усещам по слабо бебето. На 30.12 след запис на тонове ме приеха в Тина Киркова. И след обяд ми направиха секцио. Само да кажа, че след това раждане съм готова да родя още 5 стига да има кой да ги гледа  Laughing
Отидох да раждам с ношница, джапанки, сапун, кърпа, елече и мобилен телефон в него. След операцията ме преместиха в реанимация където мъжа ми донесе вода , бутилки от 0.5 л. с капачка дозатор и дамски превръзки. Вечерат изкарах в реанимация като мога да кажа , че ме боля поносимо. Акушерките питат и ако имате нужда слагат допълнителни обезболяващи. На следващият ден ме раздвижиха /имах чуството, че ще ми падне корема/ и ме качиха във ВИП. Вчерта минаха да попитат кой иска ВИП. ВИП се освобождава аколо обяд и тогава качват новите. Във ВИП ме попитаха дали искам да ми дадат бебето. Вариантите бяха да ми го носят, само за кърмене, да ми го дават през деня и вечер да го взимат около 10, или 24 часа да бъде с мен. Избрах вторият вариант, тоест през ноща го връщах и нямах никакви проблеми с кърменето, кърмин 6 месеца.
Платих си раждането и ВИП общо около 1200 лева. Леко раждане и здрави бебета желая на всички Hug

# 42
  • sofia
да ти е живо и здраво детето, радвам се,че получих отговор на въпроса, който най-много ме вълнува, а именно дали мога да оставям бебето, когато искам да си почивам

# 43
Моята докторка ми каза че когато нямам избор на екип ще ми сложат някой специализант и може да не ми направи операцията като хората. Искам да попитам някоя имала ли е планово секцио без избор на екип и как стоят нещата???
Доколкото знам те оперират двама и ако единият е специализант, другият ще трябва да го наглежда, а иначе може да избереш и такъв лекар дето пак да не те оперира "като хората".

Понеже раждах миналия месец мога да споделя някои пресни впечатления.
- Наистина ми позволиха да вляза с найлонова торбичка и само най-важните неща вътре - 1 тоал хартия, жиесем и понеже аз настоявах че ми е студено - жилетка и чорапи, ама не ми дадоха да ги ползвам  Mr. Green После мъжът ми носи останалото в чантата.
- За ВИП-а - в реанимацията по едно време влезе една акушерка и си записа кой каква стая иска. Би трябвало да се заемат по реда на ражданията, но имаше и такива които бяха с предимство. В обикновените стаи нямаше места и момичето което искаше там остана да чака в реанимацията след 14 часа.
- Санитарките на втория етаж, главно тези които работят и в реанимацията са много мързеливи. Лично видях как им се скараха акушерките за това как извозват родилите до стаите и й казаха да им слагат отдолу чаршафа заради това че сядаш само с едно парче цялото в кръв и всичко се маже на тоя стол и на мене пак ми се пробва с обяснението че не съм била кървяла много според нея. Много ще се изгърбят горките ако те возят с чаршаф наистина! А забравих - първо се пробва дали не мога да си отида пеша до петия етаж, какво е това да искам да ме кара на стол.
- На петия етаж акушерките бяха много добри. Бебето ми го дадоха към 15 май, гладно и събудено, така че почна да си суче, не като предния път. Казаха че го взимат при тези със секцио само първите две нощи - ако искаш, ако не - дават ти го още от начало. Аз го взех първата нощ, но после бях много зле и втората нощ акушерката беше супер любезна и ми предложи да я държат и да ми я докара да я кърмя ако искам след 3 часа и така направихме. Много съм й благодарна за което!

# 44
Мунка първо да ти е живо и здраво детенце. Искам  да попитам трябва ли да си носиш ношница и дрехи за бебето или дават техни

Общи условия

Активация на акаунт