Здравословно хранене за децата - 4

• 41 474
  • 786
  •   1
Отговори
# 480
За термична обработка ползвам само гроздово олио.

Вери, как е на английски гроздово олио? Благодаря ти Hug

# 481
Grape seed oil

# 482
Благодаря ти! Peace
Ето един линк, извинявам се, ако е коментиран по-рано, но сега зяпачвам да чета темата от началото - за този smoke point на различните видове олио, което сте коментирали на първите страници.
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point

# 483
Момичета, доволни ли сте от продуктите на Моравско село? Гледам ,че предлагат био маслини, от къде ли са  newsm78 , а сиренето и кашкавала те ли си ги произвеждат? Моля, ако купвате от тях да ми пишете, че смятам утре да направя поръчка. Мерси   bouquet

Никой ли не купува от Моравско село???  newsm78

Явно не, ако някой от пишещите в темата  беше пазарувал  щеше да каже  Simple Smile

Но, ако направиш поръчка може да споделиш после.

# 484
  • София
Няколко страници по-назад писах, че поръчвам от Моравско село. Върнете се и прочетете. Субективното ми мнение е, че има някой забележки, но не са нещо, което би ме отказало да пазарувам от тях.

# 485
  • София
Имахме Веледа, но  нали има един сайт за проверка на безопасността на козметичните продукти и познай : и Веледа там Shocked

# 486
  • Пловдив
Няколко страници по-назад писах, че поръчвам от Моравско село. Върнете се и прочетете. Субективното ми мнение е, че има някой забележки, но не са нещо, което би ме отказало да пазарувам от тях.
  bouquet

# 487
днес по "На кафе" д-р Папазова говори за маслата и семената, и покълването

# 488
днес по "На кафе" д-р Папазова говори за маслата и семената, и покълването

Би ли споделила в кратце какво каза   bouquet

Аз пък на какво се натъкнах  ooooh! Хлапето искаше сок; реших, че можем да вземем фреш от супермаркета, но като влязохме, той се залепи за шишенцата със сок на Хип. Казах си "какво толкова, нали са био, за бебето" - купувам го, пие хлапето с кеф, опитвам го аз - бре много сладко ми се вижда; обръщам да видя етикета и...  ooooh! захар!!! Във сок за бебета над 4 месеца  ooooh! И това ако не е престъпление спрямо децата, не знам...  Tired

# 489
Само да не е метнала и кълновете в боклука поради токсичност, примерно. Както преди време запрати в коша кокосовото масло.  Joy

# 490

Може. Следя темата, ама не съм запомнила мнението ти.
Какви са ти забележките - относно доставката, продуктите?

За козметиката - любимата ми Себамед, и тя се оказа, че съдържа парафин, но темата е за храненето, за козметиката мисля, че има друга.

# 491
  • София
  Случвало ми се е да ми доставят замръзнали от студа салати или спанак, който е с размерите на нокът и го чистих цяла вечер. Или да получа част от доставката на някой друг, а той част от моята Laughing.Това, че не ме уведомяват какво има/няма в наличност ми е проблем, защото когато поръчвам си правя някакви разчети за менюто на малките.

# 492
  Случвало ми се е да ми доставят замръзнали от студа салати или спанак, който е с размерите на нокът и го чистих цяла вечер. Или да получа част от доставката на някой друг, а той част от моята Laughing.Това, че не ме уведомяват какво има/няма в наличност ми е проблем, защото когато поръчвам си правя някакви разчети за менюто на малките.

Аха, ясно Simple Smile
Благодаря.

Аз си мислех, сега като се позатопли направо да отидем с колата до там, на място. Ще разгледаме, ще се поразходим, ще поразпитаме, а може и да се пренощува.

# 493
  • София (Възраждане)
Бих искала да попитам, наличието на био сертификат гаранция ли е за отсъствие на ГМО?
Био-флейкс /ориз, царевица/ добра храна ли е за дете?

# 494
Обясни за маслата, да са студено пресовани, не в пластмасова бутилка, а стъклена, тъмна, да си направим "букет" от такива - сусамово, ленено и др. (не ги запомних, довечера малкият като легне ще си го пусна пак от сайта на Нова, че с него е трудно да се съсредоточа в предаването). Показа как се покълва жито, че не е добре да се готвят кълновете, каза за семките - слъчноглед всеки ден по 50 гр. заради селен и не помня какво още, както и за някои семена говори - иснапеното и др. Най-добре го намерете от сайта предаването, беше между 9,30 и 10,30 цялото участие на д-р Папазова.

Общи условия

Активация на акаунт