АВГУСТинчета № 3

• 36 111
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте  bouquet,
Относно спането и ние спим доста и аз се чудех дали е нормално,но явно не сме само ние.През деня почти на всеки час час и половина заспива за около 40-50мин.Вечер заспива около 9ч,буди се към 1.30 за ядене и после към 5,30ч и спи до към 8,30ч,а като сме на разходка спи по 4-5 часа и като се приберем се сърди,че я будя докато я събличам.Иначе като е будна е много активна,вече хваща играчки,обръща се по корем и се кокори.Не се опитва да сяда,но когато и подам ръце се надига,но определено е много неспокойна като е легнала-все се напъва,огъва се и като не може друго милото се преобръща по корем Grinning(явно не и се лежи)
Иначе нашето педи на консултацията все я вдига за ръчичките до седнало положение,но не ми е казала да я слагам седнала,нито пък да повтарям това упражнение в къщи,явно още е рано,а и аз така знам,че преди 5-6-ти месец не се слагат седнали,че са много слаби кръстчетата им...Не знам,може и да не е така...
Иначе и тук е много хубаво времето и след малко излизаме на разходка.Завиждам ви,че може да се събирате на разходки и кафета,ние се разхождаме почти винаги сами...
Приятен и слънчев ден от нас  bouquet
P.S.Може ли да помоля за паролата за снимките  Praynig?!

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 14:01 от vanessa80

# 496
Здравейте и от нас, по повод съня - малкото човече вече има изграден доста странен режим, но мен ме устройва, спим от 12 до 12 с хранене на 3 часа, ако излезем с количката проспива още 3 часа следобед и вечер до 12 се случва само да подремне няколко минути, иначе за храненето е като новородено - през деня на 2, 2,5 часа, през нощта на 3.
Имаме активна гимнастика от 1 седмица и си играе сам по 1-2 часа на ден, все още му е интересно, гука, смее се, говори  си на играчките, доста е запленен от тях. Вече посяга
към тях, хваща ги и веднага в устата, а когато е на шезлонга си разглежда ръцете постоянно и си прави балончета от лиги:)Много се радва, когато му говорим, но от музика и песни не се интересува. По повод съвместния сън, спеше при нас от първата седмица, една вечер реших да го сложа на неговото легло и той заспа и така от 4 нощи е самостоятелен - разбрах, че на мен ми липсва повече, отколкото аз на него:)))Скоро ставаме на 3 месеца и мисля да го отпразнуваме:)
За сяданетоми се струва раничко, въпреки че в шезлонга е полуседнал.
Поздрав на всички бебоци от нас.

# 497
 ooooh!забравих,adelina_bg,благодаря за бързината и за труда да ни напишеш на първата страница Hug

# 498
,adelina_bg,благодаря за бързината и за труда да ни напишеш на първата страница Hug

Peace    Hug

# 499
Я дайте да изясним един въпрос - такова сядане е позволено, така ли? Бях чела в моята бебешка книга, че по това време някои бебоци сами вече сядат... не знам дали това се има предвид. Защото при нас желанието е на лице, но чак пък сама да се изправя да сяда... на месеци сме от това. Дали щом има желание може вече да я подпирам по малко? Какво знаете вие по въпроса?
На профилактичния ортопедичен преглед преди 1 месец попитах специално дали мога да го слагам да сяда, защото той обича да гледа наоколо. Д-р Иванов от Токуда ми каза, че може, стига да е подпрян на възглавници. В никакъв случай да не го слагам да сяда без опора преди 6-тия месец. Така съм чела и аз. Затова, честно казано, малко ме притеснява това му желание да седи. Той наистина се надига и иска да е седнал без опора на гърба, ядосва се, когато го бутаме назад да се облегне и става една кисела история... Ама ще търпи още 3 месеца, какво да направя.

Разбира се, въобще не може да се изправи сам от легнало положение до седеж. Тези набирания ги прави, когато е опрян на възглавници или е в коленете на баща си, докато баща му е легнал, със свити крака (дано го обясних добре).

Най-странното е, че не проявява почти никакъв интерес към завъртане в хоризонтално положение - обръща се на една страна, но не прави опити да се обърне по корем.

# 500

момичета, напоследък и аз се чудя нещо - рано ли е да нося в кенгугуто антония обърната с лице по посока на...хм.. на света, а не към мен? тя вече изобщо не иска да стои така - обръща си главата и иска да гледа, сърди се и едвам я удържам!

# 501
Дърпането на Божидара явно се е дължало на това, че ми е намалявала кърмата, затова имамВъпросче към консултантките ни услужливи Simple Smile:
Вчера до 18 часа ми бяха доста празни гърдите като аз я поставях да посуче по-малко и й додавах АМ. След това изцедих в 18 часа от двете 120 мл, после в 21 часа й дадох АМ и в 24 часа последно пак 120 мл изцедено мляко от двете. Днес си усещам гърдите определено по-пълни. Пия чая на Хип, увеличих течностите и я слагам и на двете гърди, нещо друго мога ли да правя, за да увелича кърмата си?
Благодаря предварително

^VALINA^, поздравления за усилията, които полагаш за да кърмиш Божидара   bouquet Нещата, които правиш за да стимулираш лактацията си при повечето майки дават резултат, но е важно наред с всичко това гърдата да получава честа стимулация и изпразване. Честото сукане подава сигнал на организма, че мъничкото човече се нуждае от повече храна и по този начин го стимулира да произвежда повече. След втория месец кърменията могат да бъдат от 6 до 8, а в някои случаи и повече - това зависи от бебето. За да се нахрани балансирано бебето, повечето майки оставят то да приключи с първата гърда и след това предлагат и втората. Така то ще утоли жажадата си с предното мляко и ще задоволи глада си със задното. На едно кърмене двете гърди могат да се сменят 2 или 3 пъти - млякото слиза на порции от гърдите през определен интервал от време. Мислиш ли, че Божидара би сукала по този начин? Би могла да използваш и компресия за да й помогнеш в изсукването на млякото от гърдата. Ако след това бебка продължава да изглежда гладна може да й предложиш добавка - изцедена кърма (прясна или замразена), донорска кърма или адаптирано мляко за бебета.  Кърменето през ноща е особено важно за да се стимулира и поддържа количеството мляко.

Освен това за майката е важно наред с редовното хранене и прием на течности да почива до колкото това е възможно.

Ако искаш може да погледнеш и статията от библиотеката на подфорум Кърмене и захранване - Как да увеличим кърмата си?
  Peace

# 502
Либи,просто не пиша.Иначе минавам по диагонал с четене набързо:) Да не се оплаквам от бубата,слушка сравнително.За времето-колкото стига толкова.Тя е по-важна на този етап,за друго-когато има време.Може да се чуем за разходка Simple Smile
Аз не се втурвам в люти спорове за ТВ-то,то за нас дългото гледане не е тлкова полезно,а пък за бебетата съвсем.Но просто аз не мисля,че трябва съвсем педантично да не и давам да поглежда.Че е вредно за очичките съм по-съгласна.Не отричам да има някаква връзка с аутизма,но и не вярвам толкова силно в това.Абе всеки има право да преценя,а получаването на допънлителна информация е добре дошло.

# 503
Либи какво стана с изследванията за коленете? Чакам някаква инфо, за да започвам и аз ходенето по доктори?

# 504
  • София
Cambozzola - и сама ли избра да има още един ортопедичен преглед? Моето педи ми каза,че щом всичко е било наред на първия преглед ,няма нужда да правим 2-ри .

# 505
A да, и аз исках да попитам раждалите в Токуда дали ще водят децата на ортопед, защото на мен ми казаха, че няма нужда  Thinking

# 506
 ksanaidu, извинявай забравих да пиша.
Готов е резултата, но като гледам референтните стойности всичко ми е в норма, освен девиация на еритроцитно разпределение.
Не знам какво значи, а се надявам другата седмица да успея да си запиша час за лекар, че ми е малко трудна организацията.

Ние ще ходим в Токуда при д-р Топов на очен преглед. Стискайте ни палци всичко да е наред.

Лунен сън - ясно, само ни шпионираш Simple Smile
За разходка верно трябва да се разберем.

# 507
 Peace Точно така,сладуранке!Поне сте готини мацки за шпионаж,е понякога малко поизморени,но като цяло готини Simple Smile)))))

# 508
  • София
Здравейте и от нас,малчо е вече 7 кг.и 68 см.много е порастнал ,особеноо на височина.Яде 5 пъти на ден в определен час,плюс минус половин час.Заспива към 22-22.30 и спи непробудно до 8.30-9.00 хапва ,слагам го по корем и се размазва от кеф,заспива и спим до 11.30-12.00.Даже аз ставам понякога преди него.Голям сън,голяма работа,но аз не се оплаквам ,защото и аз обичам да спя до късно.Смених му млякото,защото много започна да повръща с Фризовом и съм много доволна,спря от раз.Давам му пюре по 1-2 лъж.И ние сме така както описва Cambozzola,дразни се като не го дигаме,даже поплаква понякога.А като го дигна ,стъпва и прави една горда усмивка все едно е покорил Еверест.От скоро се е научил като го сложа на повивалника легнал по гръб,някакси си надига дупето и се плъзга назад и така се движи нагоре,даже днес стигна края и се уплаших да не падне.Иначе обича да му се обръща внимание и да ме вижда около него,скрия ли се в друга стая ,надава вой.Аз се чувствам прекрасно и започнах с коледните покупки и приготовления,тази вечер изпекох английския коледен кекс,който правя за първа година по рецепта от тук и ще ви кажа на Коледа дали се е получил.Мирише страхотно и незнам как ще го опазя от голямото дете/мъж ми/ Накупих разни украси и играчки за малчо и се радвам че за първа година ще празнуваме тримата.Поздрави  Hug

# 509
Дани, пу пу пу пу!Голям баскетболист си имаш:)))Май скока в растежа прз третия месец е бил сериозен Laughing
Какъв е този сладкиш?Ще споделиш ли рецептата?
И аз много се радвам че ще си имаме Коледа с бебчо Joy

Общи условия

Активация на акаунт