АВГУСТинчета № 3

• 36 111
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте и от нас Stop, дребния тъкмо заспа. За телевизията, не че не давам, но вкъщи телевизора се пуска много, много рядко. Не се сещам, пък и не ми остава много време. Каката сутрин гледа Мики Маус и той се зазяпва понякога, а то е с едни весели мелодийки. Иначе и двамата най-много се впечатляват от рекламите. Незнам на какво се дължи.
Времето и при нас е страхотно, ако може да си поръчаме една топла зима Laughing, че иначе незнам какви ще ги вършим вкъщо по цял ден.
Малкия става все по-весел, много се смее, започна да хваща вече съвсем съзнателно играчките, които са над леглото му, много се е променил, вече изобщо не е онова спящо бебе, все по-малко е времето му за сън, но за мой късмет когато е буден няма претенции да го разнасят, пее си, оглежда си ръчичките.

# 481

Може ли да помоля мамите, които липсват на първа страничка да пишат august2010 на лични за да ги добавя? Simple Smile МОже и на мен ама кутията ми май е пълна, така че пишете на общия акаунт:
бебе Х (кг, см, роден на...) на мама Y от гр. Z (термин ....)
Мерси и ще ви добавя възможно най скоро
Добре дошли на всички нови мами   bouquet

Аз май написах , не знам , още не мога да схвана много   newsm78

# 482
Здравейте мамчета  Simple Smile
vanessa80 и нашата хитрушка си яде много ръцете , за такива играчки,които са като чесалки не мисля още , защото тя не може още да държи играчките, опитва се, вашите държат ли?
Относно телевизора , ние не я пазим , то тези телевизори сега би трябвало да не са вредни , те не са като старите , нали са  с течни кристали ,(не че разбирам много , мъжа казва така  Simple Smile ) Даже и аз по някога я обръщам да гледа за малко  Embarassed , ако имам да свърша нещо, че и без туй нямам време за нищо. Аз я слагам в бънджито и понеже много ,много не я ч интерсуват играчките , там или ще си яде пръстите или ще се плуе и си играе с плюнките  ooooh!  Heart Eyes , става цялата мокра.
Bebo_82 ние с тая биберона сме същите , имам чувството че си играе така  baby_neutral

Да ви се похваля тази нощ ,Алекс спа до 4:30 -5:00 в креватчето си ,много се кефя  newsm44, на мен това щото ми е болна тема , чакам с нетърпение да почне да си спинка цяла нощ , че да се наспивам и аз  Tired х И без това , няма никакъв режим на спане през деня, при вас как е с бебчетата ви, колко спят през деня? , Алекс по някога спи по 2 часа и се събират за целия ден  #Crazy
И още нещо -направо с това напъване да се изправя тва дете ме сбърква  Rolling Eyes, не иска изобщо вече да лежи, и се пъне ,пъне , цялата става червена чак и като и дам ръчички , ела да я видиш колко е щастлива че се изправя   261uu , на мама душичката.
Отивам да гладя , че днес таткото си е в къщи и ми е помощ Peace
Лек ден на всички  Hug

# 483
Включвам се и аз, че явно ни вълнуват едни и същи въпроси.
Божидара също вече изобщо не стои легнала, все иска да се надига и да я нося с лице към хората и да оглежда.
По играчките над кошарата и в шезлонга много се заглежда, даже си ги удря постоянно. Хваща играчка, но не се сеща за какво я е хванала.
Вечер поспива от 01 до 06 часа, После спи около час към 11, в количката между 13 и 14 часа и после към 19 часа за 30 мин.
За телевизора съм по-скоро на мнението, че е по-добре да не е много често. Аз съм свикнала постояяно да ми е включен тв, но рядко я оставям да се заглежда, извъртам й шезлонга.
Дърпането на Божидара явно се е дължало на това, че ми е намалявала кърмата, затова имамВъпросче към консултантките ни услужливи Simple Smile:
Вчера до 18 часа ми бяха доста празни гърдите като аз я поставях да посуче по-малко и й додавах АМ. След това изцедих в 18 часа от двете 120 мл, после в 21 часа й дадох АМ и в 24 часа последно пак 120 мл изцедено мляко от двете. Днес си усещам гърдите определено по-пълни. Пия чая на Хип, увеличих течностите и я слагам и на двете гърди, нещо друго мога ли да правя, за да увелича кърмата си?
Благодаря предварително

# 484
пепеляшка81, не е ли рано за бънджи?? сама ли реши вече да я слагаш или и лекар ти каза ,че може? аз искам да купувам , но си мислех че са малки още?  newsm78
След призива за " непишещите" колко мами се отзоваха   bouquet давайте по-често така Simple Smile

Ние днес бяхме на шопинг за мама- мислех да не купувам дрехи докато не заслабна, но няма изгледи май да стане докато кърмя.. и така.. от "С" минах на " Л" размер Wink случа се- важното е , че повода за това е хубав  Whistling
Мамите от Варна - нз как да се виждаме, а ми се иска.. на мен ми идва много сложна организацията от трошево до морската..  Cry мисля като си подаря една кола за нова година да става по-лесно придвижването  Mr. Green

# 485
Здравейте отново.
за спането видях че пишете при нас е много относитлно. Вечер заспиваме към 9:30 и леко се пробужда към 2 ама аз му бутам цица и след около 15мин продължава да спи след това се буди към 5 и малко пак същата процедура и пак заспива.  Ако съм с късмет спи до 8 и малко ако не спи до 7. След това като се събуди спи ако сме навън а ако сме си в нас се уморяваме от мрънкане и накрая се унася...
А да се оплача май съм хремава и .... не помня какво сте писали в такъв случай да с е прави. нямам температура но носа ми тече.

# 486
  • София
Привет,
добавих всички мами, които ми писаха на лични, съжалявам че съм объркала акаунта на който да пращате - вместо august2010 да се чете август2010 (това е общият ни акаунт, паролата е като за снимките, така че който има желание и умение може сам да редактира).
Абе почнах да се питам всички ли бебоци са почнали вече да искат да се изправят/сядат? Аз по препоръка на ортопеда се опитвам да му правя тази маймунската захватка и да се опитвам да го накарам да седне, ама той не ще да ми хваща пръстите и не иска да се изправя. Вие как разбирате че бебоците ви искат да се изправят?
Иначе Алекс много спи, ама наистина много - особено ако сме навън може да откара 5 часа в сън, нощем спи непробудно от 8-9 до 6-7 сутринта(с малки паузи за ядене, ама той и тогава не се събужда), когато решава че е време за игра, а на мама така и се спи, обикновено го слагам на активната гимнастика и лягам до него да спя а той да си се забавлява сам, към 11 като се събудя той спи (от колко време нямам идея, тоя момент го проспивам). Следобед задължително спи от 1 до към 6 после будува до към 8-9 и цикъла се завърта. Незнам доколко е нормално да спи толкова много, но пък е супер спокоен, от дни не съм го чувала да плаче (пупу), нощем като е гладен само почва да сумти малко и това е няма рев, няма сълзи. Но не можем да махнем нощното хранене, беше започнал да прави по големи паузи от по 5-6 часа през нощта, но сега вече ги прави от 20-2ч и после като часовник на 3 часа. Ама не ми пречи, нека си хапва милото.
Иначе вече си се приспива сам, за което съм много щастлива. След храненето го оставям в леглото и пускам въртележката, до 30 мин е заспал и си спи по цяла нощ в леглото. Преди имаше навик към 4 да се буди и да мрънка докато не го взема при мен, но вече не го прави, а и аз вече не го вземам след като една сутрин се събудих върху него (принципно спя много леко, но когато съм уморена съм като труп), толкова много се уплаших че вече дори като го храня нощем се насилвам да не заспя, за да не остане при нас в леглото  Naughty Иначе сутрин таткото като тръгне на работа си го взимам при мен понякога да спи, не ме притеснява когато сме само двамата на леглото.
Ами това е от нас целувки на всички бебоци и беболинки

Стефи, за хремата стеримар (морска вода) и таблетки Коризалия (хомеопатични), много са добри

# 487
Хваща играчка, но не се сеща за какво я е хванала.

Колко точно казано!

И ние сме така

Нищо, после пък ще пораснат и няма да можем да им издърпаме играчките от ръцете...

Laughing baby_neutral hahaha Joy

# 488
Здравейте, имам нужда от помощ. Чувствам се глупаво защото съм чела отговора на моя настоящ въпрос не веднъж, но когато ми дойде на главата - нищо не помня.
От вчера през нощта дясната гърда ме боли (бих казала доста ме боли) - долу в дясно. Няма бучка, но от след обяд е зачервена. Имах много работа вчера и не обърнах внимание на това, че ми е доста лошо, докато вече към 16ч.. не можех да си стоя на краката и имат 38.7 - тресеше ме, болеше ме, беше много безпомощно и ужасно. Добре че баща ми успя да дойде да гледа Лора - аз бях в пълна несъстоятелност. Успях към 21.00х да сваля темп до 37,2 и така и заспах. Сега отново е 38.6 ( сигурно за това не мога да спя, а и много ме боли). Не разбирам дали темп е от зачервената и болезнена гърда или гърдата е такава от темп (мъжа ми е вирусоносител и това беше първото ми предположение).
Кажете ми моля какво да правя. Да отида ли направо на доктор.
Ходя с маска и пия Солпадеин. За сега Лорка си хапва и е добре, но мен много ме боли Sad

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 05:10 от Starry

# 489
   Нека и аз да се похваля - вече трета вечер Герито спи от 9:00 вечерта до 7:00 сутринта без да се събужда  newsm44. Хапваме и после пак заспива до към 8:30. И ако и това не е едно от най-добрите бебета на света  Laughing
   По принцип заспива като я люлея в кошарата, но от около седмица имаме нова тактика. Задължително я приспивам между 15 и 18ч и след това като се наяде си играем докато стане време за къпане (към 20:30ч). Така докато дойде време да заспива тя е вече уморена и заспива много бързо сама. Wink.
   Хайде приятен неделен ден Hug

# 490
Добро утро! Аз май съм от най-ранобудните, но Ния яде към 7.30 ч. и след това с доста пъшкане и въртене поспива до към 10. На мен това ми е времето "за мен" - да си изпия на спокойствие кафето и да поровя в нета.Иначе режим така и не успявам да й направя. Пак започна да се буди по два пъти през нощта за ядене, но хубавото е, че хапва и продължава да спи. Телевизия се старая да не й давам да гледа, а тя много обича. Лекарката й ни каза, че е доста вредно за очите, тъй като още не е изградено зрението като на възрастен човек и вторачването в една точка може да доведе до късогледство. Някой беше писал, че рекламите много ги привличат и това е естествено. По принцип при всички канали звукът на рекламите е по-силен, за да привлича внимание - естествено е да привлича и бебоците. Това е неписано правило в телевизията, което не знам до колко е правилно, но е факт, че се практикува от всички.
Starry, пробвай със зелев лист върху зачервеното място на гърдата. След кърмене намачкваш малко студен зелев лист (да си пусне сока) и го слагаш. До следващото кърмене той е като изцеден и повтаряш процедурата. Може и преди кърмене да слагаш топъл компрес на мястото за отпушване на каналчето. На мен това ми помогна първият път, но вторият се наложи да посетя и лекар и слагах окситоцин назално, но това е по-тежка артилерия, така че пробвай първо със зелето. Допълнително можеш да си вземеш и Лецитин по 3-4 на ден, докато отмине кризата и след това постепенно ги намаляваш до един на ден. Много е неприятно това със запушването, аз такава треска, каквато съм имала при проблеми с гърдите, никога не съм изпитвала друг път.

# 491
Добро утро и от мен !  Hug
Ние с моят Никола трябва да ви кажа, че спим по цял ден,събужда се за храненето,да се измием и пак се унасяме....по цял ден сме по разходки Simple Smile  Беше спрял сам да се събужда за нощно хранене,но от три нощи стане ли 4 часа...като по часовник  се  се да го залъжа с вода,с чай...но уви- надава рев ..все едно съм го държала гладен два дни  Grinning . Не знам как ще го отуча отново да не се събужда през нощта. Сутрин отваря очички  към 8 часа и след 1 час е заспал отново...не знам защо толкова много спи-по някой път чак нямам време да си поиграя с него.Смее ми се , гукаме си много ...но всичко в рамките на час и малкият ми герой е изморен  Laughing .
Относно телевизора...сме ужас- само на там си извръща главичката.Няма признаци да иска да сяда за сега... , но пък по стомахче седи по 10-20мин с въртеливи движения на главичката Simple Smile . Голям е любопитко.  Joy От днес ще започвам да му цедя сок от морков-да видим дали ще му хареса-с ябълката сме на Ти .
Това е от мен ...много ми харесва този форум...не пиша тъй като съм по цял ден навън-искам да се възползвам от хубавото време.  Hug за всички мами и бебоците им Simple Smile Приятен ден от мен   bouquet

# 492
Абе почнах да се питам всички ли бебоци са почнали вече да искат да се изправят/сядат? Аз по препоръка на ортопеда се опитвам да му правя тази маймунската захватка и да се опитвам да го накарам да седне, ама той не ще да ми хваща пръстите и не иска да се изправя. Вие как разбирате че бебоците ви искат да се изправят?

Бобо много обича да е леко надигнат и да гледа наоколо. Но от вчера така яко се набира, че направо ми взе акъла! Прави коремни преси и иска да седи! Започна, хващайки палците на баща си, а после продължи съвсем самостоятелно да се опитва да си надигне! Няма как да не разбера какво иска!

# 493
  • София
Здравейте, имам нужда от помощ. Чувствам се глупаво защото съм чела отговора на моя настоящ въпрос не веднъж, но когато ми дойде на главата - нищо не помня.
От вчера през нощта дясната гърда ме боли (бих казала доста ме боли) - долу в дясно. Няма бучка, но от след обяд е зачервена. Имах много работа вчера и не обърнах внимание на това, че ми е доста лошо, докато вече към 16ч.. не можех да си стоя на краката и имат 38.7 - тресеше ме, болеше ме, беше много безпомощно и ужасно. Добре че баща ми успя да дойде да гледа Лора - аз бях в пълна несъстоятелност. Успях към 21.00х да сваля темп до 37,2 и така и заспах. Сега отново е 38.6 ( сигурно за това не мога да спя, а и много ме боли). Не разбирам дали темп е от зачервената и болезнена гърда или гърдата е такава от темп (мъжа ми е вирусоносител и това беше първото ми предположение).
Кажете ми моля какво да правя. Да отида ли направо на доктор.
Ходя с маска и пия Солпадеин. За сега Лорка си хапва и е добре, но мен много ме боли Sad

За мен симтомите са от запушване и начална фаза на мастит. Най-важното е да изпразниш максимално добре гърдата колкото се може по-скоро. Махни всичко, което може да притиска гърдата. Давай да суче бебето колкото се може по-често само от тази гърда, другата може да я изцеждаш ако се наложи. Лежи повече и пии повече течности. Зелев компрес също ще е от полза. Взимаш прясно зеле, махаш жилката, правиш дупка за зърното, намачкваш го и го слагаш  в сутиена, сменяш на три часа или като увехне. Може да опиташ и да масажираш и поизцедиш също след бебенцето. Ако скоро не усетиш подобрение и температурата не почне да спада консултация с лекар.
  За да се подобри е важно да се изпразни напълно гърдата, най-лесно ще стане с помоща на бебчо, ако не с изцеждане.
  Ето и още една стития по въпроса - http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/79/

# 494
Adi, аз съдя за това, че малката иска да седи по същите признаци като при Cambozolla - понякога като й влезе нещо в главата и като почне да прави едни коремни преси и да сумти... мирясва чак когато я изправя да седне, като гледам да й подам двата си пръста и да я надигна към себе си, както ти беше обяснила преди време.

Я дайте да изясним един въпрос - такова сядане е позволено, така ли? Бях чела в моята бебешка книга, че по това време някои бебоци сами вече сядат... не знам дали това се има предвид. Защото при нас желанието е на лице, но чак пък сама да се изправя да сяда... на месеци сме от това. Дали щом има желание може вече да я подпирам по малко? Какво знаете вие по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт