АВГУСТинчета № 3

• 36 117
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
misleto, аз гледам котка. За ортопедичния - ние отидохме при д-р Иванов, той го беше гледал след раждането. Иначе може и при други, но не знам имена. Може и с направление, но трябва да се обадиш доста по-рано, явно тези часове много бързо се изчерпват. Звънни на рецепцията, ще ти обяснят.

# 526
  • София
Illit, аз успявах в такива моменти само с кърмене на леглото и изнизване, после той след 20-на минути, като се унесе и мога да го пренеса...Дали е възможно да не изчакваш достатъчно или просто сте със супер лек сън? newsm78
newsm10 абсолютно, това е тактиката която аз винаги прилагам, понеже се кърмим легнали - оставям го на леглото 20-30 мин и после го пренасям. Това обаче на кърменето в 9 вечерта, след това на другите хранения той изобщо не се събужда докато го храня така че няма проблем, пренасям го веднага. И още нещо .... никакво уригване, уригнеш ли го значи се е разбудил и цикъла с преспиването почва наново. Аз вечер и нощем никога не го уригвам и няма проблем.

Относно блузите за кърмене. Бях писала преди че си взех много хубава от Мататама, е да ама сега като си поръчах беше коренно различна - трикото твърдо, конците неразтегливи, абе изобщо не мога да си извадя гърдата като не се разтягат конците. Така че имайте едно наум ако поръчвате от Мататама.

# 527
  • София
Искам да попитам консултантите по кърмене дали има други признаци, по които да се разбере дали бебчето се храни добре, освен памперсите и теглото? Моята беба напоследък ака по веднъж на два-три дни.Не съм я теглила, нямам кантарче, но пък видимо изглежда доволна.Изключително на кърма е, като яде на около три часа, но вчера например яде на по-често и вечерта се изака.Преди якаше след всяко ядене почти.Опитах два пъти да и направя клизмичка, защото пищеше и след като изключих всичко друго реших, че не може да ака.Да, да, ама не-никакъв ефект.Явно няма какво да изкара.На какво може да се дължи това нередовно акане при кърмено бебче?
  След шестата седмица масово бебетата разреждат изхожданията. Веднъж на 2-3-4 дни не е никак рядко срещано и ако бебето е спокойно и коремчето също няма абсолютно никакъв проблем.
  Доволно бебе и добро наддаване са абсолютно достатъчен признак за това, че хапва достатъчно. Вечер по принцип повечето бебенца са по-нервни и може да искат да сучат по-често, за успокоение и комфорт. Като цяло и кърмата тогава може да е по-малко и да си нобавят необходимото на няколко пъти по малко или да се наблюдава т.нар струпване на кърменията. Не успях да видя по линииката на колко сте, но трети месец има и стандартно един от скоковете в растежа. Остава си основното, водиш се по бебчо и му даваш да суче за известно време по-често ако иска, това значи че има нужда независимо по каква причина.
   Ето и една статия по първият въпрос - Бебето ми спря да се изхожда всеки ден, проблем ли е това?
   След трети месец, близначките ми хапваха едно и също мляко, тоест кърма, наддаваха еднакво, едната акаше всеки ден по няколко пъти, а другата веднъж на 3-4 дни  Simple Smile

# 528
О даааааааааа и аз не уригвам нощем!

# 529
Мишле, и аз гледам котка.
Айла, Жени благодаря ви. П-д-бре съм вече. Темпераурата спада, болката леко отшумява, но още е доста червено. НЕзнам доколко я изпразвам, но Лора хапва от нея и после цедя по 5мл. Ще продължавамс  компресите и почивката.
Ние вечер заспиваме към 23-24ч. на гурда и после само я пускам до мен (защото още ми спи в спалнята). За нощното (което е 6-7ч.) вече и лампа не паля от както спря да повръща - тъмно и тихо, за 20-30мин сме приключили. През деня ако е вкъщи почти не спи - само на ръце. Ако сме навън в количка дремва за малко, а ако сме в кенгуру може и 4 часа да спи, като пънче. Като цяло е ревливо и лигаво бебе - все иска да я занимавам, гушкам, нося и т.н. Слава богу, че съм по-добре, за да мога да ги върша тез неща.

За кърмаческите блузи - поръчала съм си от позната шивачка. Тези дни трябва да ми ги донесе, ще ги снимам и ще ви покажа. Ако си харесате нещо, може да дете мерки и да ви ушие.

В петък бяхме на консултация, резултата е 6400 (3150) и 59см(51см.) и пак отменени ваксини, заради болен татко и кихащо бебе.

Поздрави на всички

# 530
  • София
Illit, нощем и аз кърмя при тишина! дори предупредих мъжа ми да не говори високо, когато антония се събуди нощем.. ако аз й говоря, също го правя мнооого тихичко! според мен, това е важно за да може детенцето да различава деня от нощта - т.е. през деня има шумове и светлина и правим разни неща, а през нощта има тишина и тъмнина и спим... Wink аз правя така откакто бебето се е родило и в момента нощом каквото й да правя, щом я сложа в леглото заспива, а пък денем може да спи на включен телевизор, работеща пералня, разговори и всякакви други шумове!
И аз правя така от самото раждане - денем спи на телевизор, пералня, абсорбатор, прахосмукачка, нищо не го смущава. НО вечер трябва да е тишина. В книгите пише че така бебетата се обучават да различават деня от нощта - когато мама и тати са скучни, говорят тихо и не искат да си играят, значи е нощ и е време за сън и обратното - когато дойде деня е време за игра, мама и татко са весели, играят си с мен, пускат ми шумове и така.
Алекс от едно известно време се приспива сам - като го нахраня ако не е заспал докато го кърмя, просто го пренасям в леглото му, пускам му въртележката без музика и загасям горната лампа, така че да остане само нощната лампа. Излизам и не влизам в стаята следващите 30-40мин. След около 30 мин обикновено е заспал сам. Но ако почна да влизам да го проверявам, гарантирано се събужда.
Illit друг номер, който действаше докато имаше колики и искаше само на ръце да го носим и така да спи - докато баща му го разнасяше на ръце, аз му затоплях леглото със сешоара, така че чаршафите да са приятно топли, след като се е унесъл на ръцете го слагах в леглото и той не протестираше. Обикновено когато децата заспиват на ръце се будят когато ги сложиш на леглото заради промяната на температурата (в прегръдката на мама е топличко).

# 531
Имам един въпрос: след нормално раждане могат ли да се ползват тампони при цикъл? На мен ми дойде онзи ден, но с тия превръзки се чувствам адски дискомфортно.  Tired
Деска, абе ако Алекс не спеше примерно както е Борко (а гледам, че и Крум е със същите симптоми), сигурно и ти щеше да търсиш варианти да имаш някоя друга свободна минутка...пък било то и пред ТВ  Naughty Сега пак мрънка и отивам да го кърмя...барем млъкне и заспи поне за 10 мин  Praynig

# 532
Нещо не си зададох въпроса както трябва...ясно е, че може (стига да няма някакви медицински предписания за обратното), но от кога?

# 533

Illit, нощем и аз кърмя при тишина! дори предупредих мъжа ми да не говори високо, когато антония се събуди нощем.. ако аз й говоря, също го правя мнооого тихичко! според мен, това е важно за да може детенцето да различава деня от нощта - т.е. през деня има шумове и светлина и правим разни неща, а през нощта има тишина и тъмнина и спим... Wink аз правя така откакто бебето се е родило и в момента нощом каквото й да правя, щом я сложа в леглото заспива, а пък денем може да спи на включен телевизор, работеща пералня, разговори и всякакви други шумове!
И аз правя така от самото раждане - денем спи на телевизор, пералня, абсорбатор, прахосмукачка, нищо не го смущава. НО вечер трябва да е тишина. В книгите пише че така бебетата се обучават да различават деня от нощта - когато мама и тати са скучни, говорят тихо и не искат да си играят, значи е нощ и е време за сън и обратното - когато дойде деня е време за игра, мама и татко са весели, играят си с мен, пускат ми шумове и така.

Да и аз четох същото и се старая да го практикувам , все пак трябва да се учат да правят разлика между ден и нощ  Peace и през деня нарочно гледам да спи на шум , за да свиква , като сме си у нас и пускам телевизора  задължително А вечер сме на нощна лампа. Тя не знам дали прави разлика , но......
Отивам че се събуди .
Лек ден на всички  Hug

# 534
Аз нямам проблеми с приспиването за нощното лягане, това става към 9:00-9:30 часа, нооо нямам проблеми само тогава. През деня въобще не иска да спи вкъщи. Ако заспи след половин часово друсане, пак е постижение и то спи за по 15-20 минути, а навън може да откара часове.
А за оставянето пред телевизора, Vchavdarova е права, че всеки търси варианти, защото децата са различни и се действа според случая. Ако не го оставя пред телевизора за малко, няма да мога да отида и до тоалетната, просто Калоян иска нон-стоп някой да се върти край него.

За кенгуруто, от известно време го нося с лице към света, единствено така му харесва. Подпира си главичката на мен.

# 535
Момичета, аз отивам към Борисовата, да подремне чавето малко...че инак ще щтръклее цял следобед. А на мен много ми се спи и ако си остана вкъщи ще откача направо. В 2 ще съм на слончето (нали така се казваше онази детска площадка  newsm78) с оранжева количка...ако на някой му се идва...хайде  Crazy

# 536
Здравейте мили мамчета.От доста отдавна не съм писала тук,но това не значи че съм забравила всички трепети които споделяхме заедно.Малкия Криско вече е 6300 и 62см.Расте като гъбка.Почти всичките дрешки вече са му малки и ги прибирам живи и здрави за второто.От вчера си лапа палеца и показалеца Naughty.Вечерно време ляга към 8-9 часа и се събужда към 7-8.Голям сън му дръпва.Много се притеснявах,че ака по веднъж през ден,но явно не сме само ние така.Сега като прочетох какво са написали консултантите се поуспокоих малко.Вече не се кърмим и може би проблема е в сухото мляко.Пращам много, много прегръдки на всички ви и да нацелувате малките сладурчета от мен.  love001  love001  love001

# 537
Сетих се да попитам някой получил ли е парите от НОИ,защото аз нямам нищо от 5-ти миналия месец.Дори не са ми изплатили последния болничен(този 42-дневния).В НОИ нямали пари за майките,били свършили. newsm78 #2gunfire

# 538
Аз съм си получила всичко до момента от НОИ, чакам само остатък от октомври, който ми е с нов болничен (последния) и отнема малко време да се обработи, защото е предаден преди няколко дни там. До момента не съм имала никакви проблеми с НОИ и ти не би трябвало да имаш, ако всички документи са ти изрядни. Най-добре би било да имаш ПИК код, с който постоянно можеш да следиш статуса на документите си и на плащанията. Ако нямаш такъв код - обади се директно в НОИ и ги разпитай какво се случва.

# 539
misleto, и аз имам котка в къщи.
 Мат, и аз до момента не мога да се оплача с изплащането на парите ми от НОИ. 
  Ние като цяло сме добре. Като чета как някои бебчета спат.....Ние за целия ден общо да спим най- много2 часа, дори като сме навън пак трудно заспиваме.н Поне нощом си спи по около 6- 7 часа и много рядко ми се буди. През деня и аз го  оставям да заспива на шум. Вечер спим на нощна лампа.

Общи условия

Активация на акаунт