АВГУСТинчета № 3

• 36 130
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Цони ето ти линк към цялата коледна тема, английския кейк е първата рецепта.

# 511
  • София
Ох, помагайте, че вече ще откача:( Как ги слагате в леглото им малките, след ядене вечер? Аз го кърмя легнала, за да се унесе по-лесно , но после като го пренасяме почти винаги се събужда и не иска да заспи, докато не го сложа пак да яде. Снощи цялото упражнение отне час и половина, отделно се събуди и посред нощ да яде и дълго не заспа , и аз съм труп Tired Спрях Колийфа и пак го почнаха коликите, вечер е адски кисел, не знам какво му стана на това дете, дали е скок в растежа или нещо друго newsm78

# 512
  • Русе
Добро утро на всички!
Вчера в  Русе беше страхотен ден също, та цял ден бяхме уличници, малкия толкова се превъзбуди после, че едвам го успокоих..  ooooh!

Подариха ни бебефон, честно казано малко по-спокойно отивам да вечерям в другата стая без все да подскачам..Определено можем без него, ама с него по-кеф Wink

Днес планирам да нападам русенски магазини за някои бебешки допълнения, дано това време да си остане такова поне седмица още!!! Praynig

Да питам, момичета, някои от вас ще си поръчват ли кърмачески блузки, аз нещо май се замислям...

Illit, аз успявах в такива моменти само с кърмене на леглото и изнизване, после той след 20-на минути, като се унесе и мога да го пренеса...Дали е възможно да не изчакваш достатъчно или просто сте със супер лек сън? newsm78

# 513
hrisinda, страхотен е този кекс...аз ще го правя за трета година, но за съжаление няма да мога да го опитам.  Confused Има съмнения за АБКМ на бебчо и затова аз съм на диета, която изкл почти всичко без пържолите. Mr. Green

adelina_bg, мотая се из темичките. Mr. Green Hug

# 514
misleto, red shoe, питах д-р Калайджиева от неонатологията има ли смисъл от този профилактичен ортопедичен преглед и тя каза, че не е лошо да се направи (когато бебето е на около 2 месеца), но не е и крайно наложителен, предвид факта, че бебетата в Токуда са гледани вече при раждането. Беше интересен, защото родителите може да попитат и за гимнастика и докторите показват какво да се прави, може да зададат въпросите си и т.н. Доколкото разбирам обаче, профилактичният преглед на 6-тия месец е добре да се направи.  

Illit, нормално е, според мен, бебетата да заспиват най-добре на гърда. Аз нямам голям проблем с Бобо, защото дори да го оставя буден в леглото му, след известно време си заспива сам (в повечето случаи). Когато обаче не стане, правя следното: гушкам го като за кърмене, но му давам биберон (иначе продължава да яде и после му става тежко на коремчето, трябва да го вдигна да се оригне и се разсънва или повръща и се разплаква, и започваме от начало). Пробвай така - хем сукането и гушкането ги успокояват, хем после можеш лекичко да сложиш бебето да спи. Е, сигурно ще се разбуди, но пробвай да го успокоиш с галене по челцето или нещо такова, без да го вдигаш... Това ми хрумва. Дано стане!

# 515
Illit , и аз така процедирам.След като се нахрани обаче или заспивам и аз и после като се разбудя го пренасям или чакам около 30 мин да затвърди заспиването:)))Иначе ако го пренеса веднага отваря очи и поглежда играчката и започва да смее и край със приспиването....
Някъде четох че трябват около 20 мин за да заспи бебето дълбоко newsm78

# 516
  • София
Уж все чакам по 20тина минути, досега вършеше работа, но тия дни е ужас. А не беше се будил много отдавна за ядене в 4.30:( Лошото е, че яде 10тина минути и заспива, и след 20 мин като го вдигнем се събужда и като ги замаха тия ръце newsm78  Вие на тихо ли правите нощното кърмене/хранене? Мъжа ми ме обвини, че се буди, защото го кърмя на тихо вечер и после при най-малкия шум се буди Tired

AndyB, как се породиха съмнения за АБКМ?

# 517
Мисля си, че дребните вече започват да схващат причинно-следствените връзки и да ни манипулират. Бобо, както си спеше по цяла нощ, така ме побърка в последната седмица. Първо, че имаше страхотни газове, явно болезнени, заради антибиотик, който пиех (става за кърмачки). Заради това го гушках и глезех повече. Но в събота срещу неделя направо ми скъси живота - явно и аз трябваше да разбера какво са безсънни нощи. Вече бях спряла антибиотика и определено проблемът при бебо беше отшумял. Въпреки това - будеше се през 20-тина минути с рев, защото си е изпуснал биберона. Слагам му го в устата, лягам, унасям се и той отново се буди... направо лудница. Не искаше да яде, просто си искаше биберона. Накрая го взех, легнах с него на дивана и просто в просъница му пъхах бибата обратно. Събудих се недоспала и схваната. Снощи отново опита същия номер, дадох му биберона три пъти и на четвъртото ставане го оставих да плаче. След по-малко от 10 минути ревът секна и той спа непробудно до 6:30 сутринта... Надявам се, че съм прекъснала серията. Според мен, трябва да си прецениш дали не става въпрос за едното гушкане - не че е малко, но може това да е причината. Бебчо просто да иска да е с теб нощем. От там насетне, ако се окаже, че е това - вече можеш да си прецениш как да реагираш: дали да спиш с него или да си малко по-твърда.

# 518
Illit, нощем и аз кърмя при тишина! дори предупредих мъжа ми да не говори високо, когато антония се събуди нощем.. ако аз й говоря, също го правя мнооого тихичко! според мен, това е важно за да може детенцето да различава деня от нощта - т.е. през деня има шумове и светлина и правим разни неща, а през нощта има тишина и тъмнина и спим... Wink аз правя така откакто бебето се е родило и в момента нощом каквото й да правя, щом я сложа в леглото заспива, а пък денем може да спи на включен телевизор, работеща пералня, разговори и всякакви други шумове!

# 519
Ох, на всяка манджа съм тая сутрин - е, нощем на дискотека ли да ходиш, за да не го кърмиш на тихо? Според мен, това е част от ритуала, който е хубаво да създадем, както е казала jennie.to, да може да различи нощ от ден. За последното вечерно кърмене, не намалявам звука на телевизора, но приглушавам осветлението. Прави ми впечатление, че, ако не го направя, Бобо стои с отворени очи и не дава признаци на заспиване. Щом притъмня леко, нещата потръгват.

# 520
Аз само включвам нощната лампа и загасям другата.Бебка спи при нас де, но честно казано почивам си.Когато се буди за ядене нощем започва да маха с ръце като пияница и веднага и давам да яде.После дори не я оригвам-нощем яде в просъница и веднага след като приключи заспива дълбоко , не повръща, не плаче, не мрънка.Ако обаче е в кошарата не я усещам като почне да ръкомаха и чак като заплаче.После заспиването е трудно.Но си мисля, че различава ден от нощ, защото откакто навърши месец започна да си прави пауза нощем от около 6часа, а това през деня абсурд да се случи.

Искам да попитам консултантите по кърмене дали има други признаци, по които да се разбере дали бебчето се храни добре, освен памперсите и теглото? Моята беба напоследък ака по веднъж на два-три дни.Не съм я теглила, нямам кантарче, но пък видимо изглежда доволна.Изключително на кърма е, като яде на около три часа, но вчера например яде на по-често и вечерта се изака.Преди якаше след всяко ядене почти.Опитах два пъти да и направя клизмичка, защото пищеше и след като изключих всичко друго реших, че не може да ака.Да, да, ама не-никакъв ефект.Явно няма какво да изкара.На какво може да се дължи това нередовно акане при кърмено бебче?

# 521
  • София
Ох и аз вече си мисля за Коледа! От споменатата тема съм си избрала меденките, коледните звезди с капучино и забравените сладки. Последните вече ги пробвах и станаха страхотни.
Илит, и Мишанка понякога се събужда и тогава обикновено малко гушкане и пеене върши работа. Много внимавам и как я вдигам от леглото - едната ръка под вратлето и главичката, другата под дупето. Като я сложа на легълцето й ако се раздвижи си слагам двете ръце върху гърдичките и коремчето, все едно още я гушкам - за 2-3 минути - обикновено си се унася отново. Тогава чак я завивам и оставям. Кърмя на тъмно и тихо нощем.
Направо благородно ви завиждам за спящите бебоци. Моята сладурана заспива вечер към 22, после се буди в 4.30, яде и ако имам късмет - заспива до 7-8. Ако не - играем си до 6 и пак заспива до 7-8. Вчера обаче яде, игра, гушка се, пях - нищо не помогна, накрая я оставих в леглото, порита 10мин. и - о, чудо - заспа сама! През деня сън няма, освен ако не сме навън в количката. Но и тогава се бори до последно да не заспи. Иначе не плаче, спокойна е, играе си, гука, но сън не я лови. И аз съм била такава като бебе, та явно на мен се е метнала. В резултат на това страда домакинската работа, но явно така ще е поне до година.

# 522
  • София
Здравейте. И аз не съм писала отдавна, но докато изчета какво сте писали и бебето се буди и се налага да се оттегля.
Яна, надявам се при теб нещата вече да са наред, но наистина е важно да се изцежда докрай гърдата.  Освен това компреси със зелев лист, както вече са ти казали и компреси с риванол също помагат. Аз пих и лекарства, които ми бяха предписани от лекар за мастита. Стискам палци да си вече добре, защото знам колко зле може да се чувства човек с боляща гърда, висока температура и треска и ревящо до него бебе. Crazy
Марио спи на много къси интервали или изобщо не спи, ако сме си вкъщи. През нощта започна пак да се буди към 1:30, но бързичко хапва и след това заспива. Много ме мори факта, че сутрин се буди много рано. Винаги към 6:30 - 7. Вече се е наспал и готов за подвизи. Ако не му обърнем внимание киселее и мрънка, ако му се мерне физиономия обаче над леглото си умира от кеф, гука, крещи. Трябва да се настроя на неговата честота и да се пригодя към неговия режим, но засега нещо не ми се получава и направо съм като пребита.
Гледам, че вече някои от вас се подготвят за Коледа. Аз обожавам този празник, както и Коледното приготовление. Винаги си правя корабийки, меденки  и разни други нещица от така любимата коледна тема. Незнам тази година как ще смогна с двете терминаторчета, но явно трябва да се организирам по-добре. Иначе тази Коледа ще е особено щастлива и за нас, защото вече сме в пълен състав. Heart Eyes

# 523
  • София
Вечер в голяма част от случаите заспива с биберон.Първоначално заспива на гърда,после като тръгна да я местя се буди и аз пак предлагам гърда,понякога посуква още,понякога усещам ,че ме ползва за залъгалка и тогава предлагам биберон.Само веднъж заспа сам самичка в леглото,без да се чуе и звук.Мен много ме притеснява да не я оставям гладна с биберон,защото ние ядем бавно,напоително,с прекъсвания и никога не съм сигурна дали е приключила с яденето, докато сама не откаже гърдата или не усетя,че ме ползва като биберон.
От 2-3 седмици се чувствам като пребита,вече не спи през деня толкова често и нямам грам време,буденията през нощта си продължават.Активната гимнастика е успешна за кратко,но пък от вчера хващаме кракът на жирафа (едната играчка,която виси в центъра,иначе на станичните,нулево внимание),шезлонга продължава да е като враг номер 1.
През нощта винаги работи лампата в коридора,за да мога да я виждам когато се пробудя,когато се храним е на тишина.jennie.to добре го е написала.
Искам да попитам някой гледа ли котка,да се консултирам с него на лични по този въпрос?
Cambozzola при кои доктори може да се отиде на ортопедичен?Може би към 6 месец ще искам за мое успокоение един преглед.Знаеш ли дали може с направление?

# 524
Момичета, докога се стерилизират шишенцата на всяко хранене  newsm78 Аз използеам таблетки

Общи условия

Активация на акаунт