АВГУСТинчета № 3

• 36 976
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета кокичета! Отново ви благодаря за всички красиви пожелания, нека всички бъдем много щастливи не само по празници  Hug Hug Hug
Да се включа и аз по темата плюнчене  Party Ами на нас ни проби зъбче  #Crazy онзи ден цяяяяяял ден плака в най-пиковите си ревове с коликите не съм виждала такова чудо   #Shocked  и аз ревах с нея като магаре cry на другата вечер пак пищя все едно в катран са я натопили, и вчера вече се видяха, две бели точки долу на венчето, едната точка е по-голяма от другата скоро ще кажа дали е едно или две зъбчета  Thinking не мисля че са под венчето понеже са силно бели и видими  newsm78 не знам как да го опиша  Whistling а иначе на моята приятелка малкия от трети месец се плюнчи и т.н.  а вече кара 7-ми и само прозират под венчето, аз на 4 месеца съм била с два зъба, т.е. при всички е индивидуално  Peace
Маринка , голям шок си изживяла мила, важното е че Ивелин е добре  Hug сега гледай да се успокоиш и ти , идеята да си капнеш кърма на мен също ми звучи разумно  Peace
За играчките и люлки и гимнастики, вече всичко и омръзва на моята за отрицателно време  Tired чак се прозява от досада, никакви лампички и дрънкалки не помагат както каза bibi76 : " Абе изобщо по-интересна играчка от мама няма. Peace
 Искам да ви питам вие ваксинирахте ли малките срещу туберколоза  newsm78 на мен ми казаха че е по желание и аз отказах , сега си мисля дали постъпих правилно  Rolling Eyes майка ми каза че в БГ имало много туберколоза сега , не че ние сме в БГ но все пак  Thinking А хич не исках да я дупчат и то ще и останел белег на рамото ..

# 226
Vchavdarova, това ми се вижда интересно приспособление Simple Smile
Тя за сега просто иска да смуче нещо, според мен не я сърбят венците, но и този момент ще дойде.

Мими, много бързо се развива твоята кокона  Hug
И аз на 3 месеца съм имала два зъба, така че наистина е индивидуално.

Колкото до туберколозата, според мен си постъпила правилно... Тук наистина има много туберколоза, но интересно защо, след като всички имаме тази ваксина.  newsm78 Както и да е.

Ние от вчера ходим на рехабилитация и Софи страшно много слуша. Но и рехабилитаторката много предразполага. И явно това, което прави на Софи й хареса повече от моя масаж.  Crazy Е, пак плака малко, ама вече като я сложихме по корем, а тя мрази.
Вашите бебета до колко си вдигат главичките вече?

И сега едно въпросче ми се върти от известно време - чудя се как така е възможно кърмата да може да престои без проблем до 8 часа на стайна температура и до 24 ч. в хладилник, а адаптираното мляко трябва задължително ВЕДНАГА да се изхвърли ако нещо е останало. Софи например понякога не си изяжда всичко и си оставя половината, а след половин час мрънка за остатъка. Но не винаги е така. Нещо ми се губи логиката... Някой има ли инфо по въпроса?

Хайде оставям ви, че ще бягаме на консултация.  Hug

# 227
Мими, браво, честито ви първо зъбче и да са много здравички и бели всичките. Тъкмо щях да пиша, че никак не е рано за това, моята кака на 4 месеца имаше зъбче.
Либи за АМ знам, че може да стои до час, но не бива да се дава веднъж ако бебето е пило от шишето, защото слюнката взаимодейства и вътре влизат бактерии.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 15:26 от spirit

# 228
Мими, честит празник и от мен, макар и със закъснение  bouquet
И Божидара си се плюнчи и едни смешни балончета прави, и ръцете си лапа целите направо. Явно си е общо явление.
Либи, на моето адаптирано мляко, което не съм използвала, но съм взела за всеки случай пише, че може да престои 1 час.
Въпросче към нашите консултантки:
Значи от около седмица Божидара хапва само по 5-7 мин от гърда и плюе с рев. Успокоявам я, оригвам я и пак предлагам - също рев и мръщене. Предлагам и другата, но и оттам не иска. 2-3 пъти приготвях и адапте, за да не я държа гладна, но и него не хапва.
Само на кърма е, яде по около 7 пъти на денонощие, ака или 1-2 пъти обилно или по-начесто през деня. На консултация сме чак на 18ти и затова си мисля дали е възможно да не се храни добре?
Благодаря предварително!

# 229

Ние от вчера ходим на рехабилитация и Софи страшно много слуша. Но и рехабилитаторката много предразполага. И явно това, което прави на Софи й хареса повече от моя масаж.  Crazy Е, пак плака малко, ама вече като я сложихме по корем, а тя мрази.
Вашите бебета до колко си вдигат главичките вече?

И ние ходим при рехабилитатор, но за рахита на кварцова лампа.Утре и е последната процедура на малката.Ама тя много се кефи, а и обича да стои по коремче.Даже като и сложа пеленка на главичката докато трае процедурата пак не плаче, ами се опитва да си я махне и се обръща.Главичката си я държи без проблем, оставям я по 10минутки вече по коремче и тя се зазяпва в някоя играчка, а като и писне се обръща.Е, понякога изпищява ако не успее да се врътне, но общо взето няма проблем.Понякога се изхитря и вместо да се мъчи направо си поляга по корем и си седи така Laughing
Вече гука и на играчките и се опитва съвсем съзнателно да си натъпче бибероната в устата като я изпусне,но рядко успява.Онзи ден успя да я хване и мама направо умря от кеф Heart Eyes
Кошарата ни е от тези сгъваемите и онзи ден и направихме гриф за играчки от един обръч /бях си го купила с идеята да правя тънка талия, ама.../.От повивалника взехме два пластмасови държача, таткото ни ги постави на обръча, като преди това го сряза на две .Купих платнени панделки и го украсих.Сложих и играчки и се получи много готино.Е, малката само ги зяпа засега и неволно ги удря, ама надявам се да ги оцени скоро Wink

# 230
  • София
И сега едно въпросче ми се върти от известно време - чудя се как така е възможно кърмата да може да престои без проблем до 8 часа на стайна температура и до 24 ч. в хладилник, а адаптираното мляко трябва задължително ВЕДНАГА да се изхвърли ако нещо е останало. Софи например понякога не си изяжда всичко и си оставя половината, а след половин час мрънка за остатъка. Но не винаги е така. Нещо ми се губи логиката... Някой има ли инфо по въпроса?
  Ето едно линкче, обаче на англииски, защото не ми се превежда -
http://www.kellymom.com/bf/pumping/reusing-expressedmilk.html
  Част от него

Цитат
Breastmilk can safely stand at room temperature for 6 to 8 hours and need not be discarded if the first feeding attempt is incomplete. In contrast, formula must be refrigerated and discarded after the first feeding attempt because it contains no antibodies or infection protection factors.

Цитат
Кърмата може да стои на стайна температура 6-8 часа без да е необходимо да се изхвърля, ако при храненето не е използвана цялатаЗа разлика (от кърмата), АМ трябва да се държи в хладилник и да се изхвърля след опит за хранене от него, защото не съдържа антитела и защитни фактори срещу инфекции

# 231
Дайте идеи за добър термометър, дори и да е скъп, но да мери точно, защото с живачния в дупето не мога всеки път, а имам 2 дигитални и показват на мен 34 градуса ooooh!  Гледам има някакви за ухо, някой ползвал ли е?  

Illit, ползвам на Safety 1st, мисля, че беше към 30 лв., с гъвкав връх, за мерене в дупето. Тъй като ми се видя доста грубо това, реших да го изпробвам под мишницата - сравних го с живачния и двата дадоха един и същ резултат! Под мишницата мери за около 8 секунди, в дупето - по-бързо даже. Взех го от Пигис хаус.

# 232
Айла, благодаря ти.
Аз направих голяма глупост.  ooooh!
Имах зверско главоболие и мъжа ми ми направи един аулин, да ме отпусне малко. Чак след това се сетих, че не трябва да пия такива неща  Crossing Arms Тъпа патка!  #Cussing out

Сега въпроса ми е колко време трябва да мине, за да съм спокойна, че отново мога да давам кърма?
Току що се изцедих, ще я изхвърля кърмата, но до утре вече дали ще е ок всичко?

# 233
Здравейте! Аз малко се позагубих напоследък, но хич не ми остава време да пиша. НО пък ви чета всяка сутрин по време на дългата ми 10 минутна закуска  Laughing
Мими, честит ти юбилей! Желая ти всичко най-хубаво...и до следващият ти юбилей да си имате още един източних на детски смях и радост вкъщи!
За активната гимнастика...слагайте бебчовците като са в добро настроение. Борко в началото и 5 мин едва изкарваше там. Сега си стои и по половин час, че и повече самичък! Както почти всичко при бебоците...въпрос на постояннство и търпение!
Следи ме като слънчоглед- както казва половинката.
Паднах от смях!!!

Имам един въпрос към вас: Борко продължава сутрин от към 5-6 часа да се напъва яко...приплаква инцидентно и за кратко. Но напъните са си доста шумнички и аз хич не спя по тази причина. Вече започна да го прави и към 3 часа пак през нощта...направо ужас е  #Crazy Има ли някой, на който това да му е познато? Какво може да е? Преди си мислех, че се получава от Инфакола и Саба, та ги спрях, ама нъцки...продължава си.

И ние така се напъваме всяка сутрин откъм 5 6 часа, много е неприятно и ми е мъчно за малката.Това било колики в лек вариянт,иначе тежките колики били с писаци и ревове.Чакам да отминат ама.....

# 234
  • София
  Либи писах ти на ЛС за аулина.

# 235
Направо заспивам в момента ама реших да ви пиша - точно кърма ми помогна за ечемика- 3 дена седя омазана постоянно- цялото ми око в кърма  Grinning

Мъжа ми ми разправя- днес колегата му дошъл на работа с една играчка от макдоналдс ( която по принцил взел за сина си на годинка), закачала се на дрехата и като скачаш издавала звуци като скоковете от анимационните филми.. Малко е трудно да ви обясня без звук тука ама...  Whistling и цял ден скачали 2мата.. даже звъня аз по телефона днес- те се карат кой бил наред да скача.. хахахха  Joy и утре ще ходя да купувам и на нас такава Simple Smile) то май родителите още по-се радваме на тея работи Simple Smile)
Намерих си играчка за количката която пее- аз толкова я търсих, а като му я сложих днес се скъса да реве, накрая разбрах че го е страх от новата играчка!!!  Thinking сега ще го карам да я заобича Simple Smile)

# 236
  • София
Да питам консултантите - има ли диета, която е подходяща за кърмачки (спомням си че преди някой беше казал за 90-дневната такава)? Аз нестига че не отслабвам ами и пълнея,даже не явм толкова много както в началото,от месец някъде хапвам по-малко отколкото преди и качвам килограми,а това ми действа ужасно депресиращо.Знам ,че кърменето на малката е най-важното и не искам да ми намалява кърмата,но не искам и да продължавам да пълнея. Отдолно започнах да играя и пилатес в къщи,но още резултата е качване,а не сваляне.

# 237
  • София
И аз искам да питам за диета. Не качвам, но и не свалям грам. За спорт нямам време, защото моето зверче не спи през деня, освен в количката. Това ми е единствения спорт - ходене по улиците, ама като застудее...

# 238
  • София
bibi76-пилатеса,който съм изтеглила са 5 групи от по 10 минути и за това успявам да направя поне 1,оня ден даже като заспа малката успях да направя и 5-те,но има дни, в които нито едно не успявам. До сега гледах 90-дневната,но нещо ме съмнява (а и готвенето ме притеснява,нямам много време за това),че е подходяща за кърмачки,но ще чакам мнението на консултантките.

# 239
misleto, аз бях писала за 90 дневната диета. Има резултати, но наистина проблема е в готвенето. Аз затова се отказах  от нея, просто нямам време за такова готвене.
При тази диета беше изрично упоменато плодовите и водните дни да не се правят, а да се заместват с белтъчни.
Варианти на Дюкан мисля, че също са подходящи.
Misleto, може ли да дадеш линкове към Пилатес?

Общи условия

Активация на акаунт