АВГУСТинчета № 3

• 36 968
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И аз съм в отбора, не мръдвам грам, просто е ужасно Crossing Arms  Мисля като направи 3 месеца да започна да се храня както преди, че сега закусвам с разни тестени неща, защото ме е страх да ям кисело мляко, струва ми се че му усилва коликите. Освен всичко имам чувството, че и номера на обувките ми се е променил, а имам да свалям 6-7 кг, не са толкова много, но трудно си влизам в стария номер ooooh!

# 241
  • Ямбол
Момичета, моя приятелка отслабна точно с 90-дневната диета докато кърмеше активно, а и досега продължава да кърми своя юнак (на 1 год.и 3 месеца е). Така че с изветно видоизменяне диетата може да се приложи и от вас. И аз съм се застопорила на едни килограми и не свалям нищо, но не се и старая в тази насока.

# 242
  • София
Аз изобщо не си влизам в старите дрехи,всичко ми е на горната част на бедрата,задник и корем.
Charr ето линк http://www.DMCA-removal-from-Google/browse.php?search=pilates&am … =0&incldead=1 , аз съм си дръпнала първия линк,но да те предупредя,че иска виртуално CD,така и не погледнах другите 3 линка дали не препокриват първия. Упражненията от моя линк са много натоварващи,нищо че изглеждат бавни и смешни.

# 243
Misleto, благодаря!

# 244
Сега един въпрос към консултантките: и преди бях писала че съм много против насилственото спиране на нощното хранене, но Алекс започна да си прави все по големи паузи, някой път заспива в 8, обикновено в 10 и се поразбужда към 3-4 чак. Давам му насила да хапне че гърдите ми ще се пръснат, но проблема е че давам винаги само едната гърда, просто не мога да стигна да дам другата - заспива добре напуцкан и като предложа другата стиска устнички. Проблема е че като прави 6ч пауза и после още 3 на първата гърда и стават 9 часа, което я кара да се препълва, става твърда и болезнена. Какво да направя за да спим спокойно без да се налага да се цедя и пак да си запази дългите паузи? Това цедене е ижасно просто, то ме събужда повече от колкото ако го кърмя, но някой път го слагам на гърда и той просто не иска, спи дълбоко.

Здравей Simple Smile Извинявам се за забавянето. Насила е трудно да се кърми когато бебчето не е склонно. При повечето майки, за преодоляване на дискомфорта в такива ситуации, помага да се изцежда малко кърма - колкото да се почуства облекчение, а не докато спре да пуска гърдата. Ако това продължи във времето организмът сам ще регулира производството  Peace

Въпросче към нашите консултантки:
Значи от около седмица Божидара хапва само по 5-7 мин от гърда и плюе с рев. Успокоявам я, оригвам я и пак предлагам - също рев и мръщене. Предлагам и другата, но и оттам не иска. 2-3 пъти приготвях и адапте, за да не я държа гладна, но и него не хапва.
Само на кърма е, яде по около 7 пъти на денонощие, ака или 1-2 пъти обилно или по-начесто през деня. На консултация сме чак на 18ти и затова си мисля дали е възможно да не се храни добре?
Благодаря предварително!

^VALINA^, свързваш ли с нещо конкретно тази промяна на поведението? Това на всяко хранене ли се случва или на определение? Има ли момнети, в които суче спокойно детето? Мисля, че педиатъра няма да ви откаже теглене, ако те безпокои наддаването през тази седмица  Peace

Да питам консултантите - има ли диета, която е подходяща за кърмачки (спомням си че преди някой беше казал за 90-дневната такава)? Аз нестига че не отслабвам ами и пълнея,даже не явм толкова много както в началото,от месец някъде хапвам по-малко отколкото преди и качвам килограми,а това ми действа ужасно депресиращо.Знам ,че кърменето на малката е най-важното и не искам да ми намалява кърмата,но не искам и да продължавам да пълнея. Отдолно започнах да играя и пилатес в къщи,но още резултата е качване,а не сваляне.

По принцип няма диета, която да е напълно подходяща за кърмачки  Peace  Свалянето на повече от 0,5 кг на седмица може да доведе до прекомерно бъзро освобождаване на токсини в организма на майката и съответно - в кърмата! Бих могла да предложа няколко статии от библиотеката на подфорум Кърмене и захранване, които са свързани с темата: Кърмя и дебелея; Хранене, спорт и отслабване по време на кърмене; Кърмя бебето си, а искам да отслабна. Безопасна ли е нисковъглех … та за кърмачката?; Нисковъглехидратни диети и кърмене.

90-дневната диета има специален коментар за кърмачките тук.
Диетата на Дюкан също се практикува от някои кърмачки, но в темата посветена на диета пише

Цитат
ТРЕТИ ОЛЕКОТЕН ЕТАП: - ЗА БРЕМЕННИ И КЪРМАЧКИ
Всичко разрешено в ПЗ дни + Трети етап + още 1 порция плодове + нормлни кисели млека, но БЕЗ ПРОТЕИНОВ ЧЕТВЪРТЪК
Не се препоръчва за кърмачки с бебета по-малки от 6 месечна възраст!

Надявам се информацията да ви помогне  Hug

# 245
Ох болната ми тема.След бременноста ми останаха 15 кг по бедрата, дупето и корема.Нищо не ми става от старите ми дрехи Sad Ходя с дрехите които ходех като бях бременна и се чувствам ужасно от този факт.Влязох в един магазин да си  купя някоя друга дрешка....и направо ми се дорева.Нищо не ми става. (аз налитам на дрешки каквито преди си носех ама...уви).Страх ме е да се подлагам на каквито и да било диети заради кърмата, а за спорт както всички знаете...няма много време.Спорта както казва bibi76 е ходенето по улиците с количката. А ако ви кажа какво подтискащо нещо ми се случи оня ден... Joy  качвам се накантара...да видя да не би вече да се стопявам...и..кантара се счупи.Сега поне няма да се тегля всеки ден, а като отслабна и се кача на кантара ще възкликна: "А, смъкнала съм цели 15 кг"  Laughing Laughing
Днес пак драсвам на разходка в морската, че времето е страхотно.Вчера имаше армия от мами с колички там:) Днес предполагам ще е същото.Притеснява ме само, че на Дени ще му правят втората ваксина ДТК...да не вземе нещо да е кисел или недай си Боже да вдигне температура.Първия път никаква реакция нямаше...надявам се и сега да е така.Вашите бебчовци как реагират на ваксината?

# 246
  • София
misleto, мерси за гимнастиката. А ако махна от менюто си всичко сладко и тестено, въглехидратите ги набавям от плодове и ориз, картофи, за вечеря ям само супа, дали ще се получи. Аз обожавах да готвя, ама сега и за това няма време, правя само бързи и неангажиращи неща. В тази възка ето ви една лесна рецепта за свинско:
около 500гр. месо за готвене - каквото повече обичате - с повече или по-малко тлъстинки - режете го на късчета и го запържвате за кратко в малко олио и бучка масло - докато побелее. После посолявате, слагате черен пипер, може и чубрица, резен и половина лимон, чаша червено вино и две чаши вода и го оставяте на котлона докато соса поизври почти целия. Става вкусно от лимона.

# 247
Аз не кърмя и от три седмици вече съм на диета и съм свалила 3 кг. И аз бях доста депресирана заради килограмите, но сега вече се чувствам по-добре като виждам, че има резултат от диетата. Успях да вляза в едни дънки, които не ми ставаха докато бях бременна, но имам още доооооста да свалям. Simple Smile Още не съм започнала със спорт, нямам много време, но ще започна да въртя велоергометъра малко по малко. Аз имах и малко качени отгоре преди да забременея и ще трябва да свалям и тях сега. Но пък сега ми е много кофти от време на време, че не мога да ям толкова любими мои неща.... Но няма как. Ще се отпусна да ям и да пия чак на Коледа Simple Smile Тогава просто няма как да бъде на диета човек.  Joy

По повод на ваксините - на Сиана й биха две наведнъж преди около седмица и не вдигна температура и почти не плака. Но й дадох панадол превантивно, педиатъра каза задължително да дам, даже искаше три пъти през този ден през 4 часа, но аз й дадох само веднъж. Иначе беше малко кисела на следващия ден, но незнам дали е било от ваксината.

# 248
Az даже май съм качила след раждането, страх ме е да се премеря  ooooh!

Мислех, че си въобразявам, но и аз като Illit
Освен всичко имам чувството, че и номера на обувките ми се е променил

# 249
Значи и аз не си въобразявам, че ми се е променил кракът. Старани последствия имам от тази бременост Grinning

# 250
Аз се побрах във всичките си стари дънки, ама нещо май ханшът ми се е разширил, щото не мога да си закопчея горните копчета. Лоша работа! Хем ми стават, хем не! Иначе днес времето е просто прекрасно и смятам да се възползвам от него.
Да не пропусна да благодаря на консултантките за последния им отговор на моята питанка.

# 251
Аз също съм много зле с килограмите и си нося бременните дънки  Embarassed
Ужас!!!
Но не смея сега да правя диети, че както едва едва имам кърма, тогава трябва завинаги да се сбогуваме.

Ние вчера бяхме на преглед. 1 кг е наддала Софи и е порастнала с 3 см.  Party

Да ви попитам нещо - забелязали ли сте на бебчовците да им посиняват понякога ръчичките и крачетата (става дума за дланите и стъпалата). На Софи съм го забелязала няколко пъти и доста ме тревожи. Питах педиатърката - каза, че нямало нищо притеснително.
Забелязали ли сте нещо подобно?

# 252
  Много често на Петър са му студени ръцете и краката и даже няколко пъти чак ръчичките му бяха посиняли, а в стаята е около 23- 24 градуса.

# 253
И на Калоян му посиняват ръчичките.

# 254
Villleta, и аз подозирах това, но знам ли...  newsm78 Истина е, че симтомите наподобяват тези при колики, само дето липсва рев. Ще почна пак да му давам Саб...дано помогне!
На мен стъпалата като че ли са се удължили мъничко, доста стари обувки не ми стават или ми убиват, което е много досадно.

Общи условия

Активация на акаунт