Ски+ закрит или открит топъл басейн в България?

• 21 478
  • 54
  •   1
Отговори
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте. Има стара подобна тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=439132.15, но пускам нова. Въпросът ми е къде по нашите ски курорти има опция за хотел с външен топъл басейн ( ако изобщо има) или поне вътрешен такъв? Както виждам на Банско има такива опции, но по принцип за мен не стои като вариант, защото не обичам да ходя там. Остават Пампорово и Боровец. Има ли хотели, в които басейните да са с топла вода, имам предвид над 34-35 градуса, та след карането на ски човек да може хубаво да се нагрее?

# 1
  • софия
Хотел Римска Баня, с. баня, но пък е  до банко.
Виж клуб Янакиев на Боровец.

# 2
  • София
В Янакиев топла ли е водата 34-35гр?

# 3
  • софия
Хм, не знам всъщност. Rolling Eyes
Но на Олимп на Боровец смело твърдя, че е студена.

# 4
  • София
Топъл басейн / вътрешен или външен/ предполага наличие на минерална вода, но те в България са относително далеч от ски-курортите. Огняново е сравнително близо до Банско, напр.
А след ски една сауна или парна баня вършат чудеса.

# 5
  • с/у ОколоМръсТното
Въпросът ми е къде по нашите ски курорти има опция за хотел с външен топъл басейн

Ето къде:
http://www.aspavila.com/

Има си шатъл до Банско 2 пъти на ден и т.н.

# 6
хотел "Рила" - Боровец, хотел "Мургавец" Пампорово, "Банско спа и холидей" - в тези съм ходила, сигурно има още много.

# 7
  • София
В първите два водата със сигурност не топла, басейните са за плуване.

# 8
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Рила определено не е топла водата в басейна, бяхме там преди 3 седмици и умрях от студ, и джакузитата не бяха топли, явно бяха подменяли водата.

Малка скоба - в Австрия съм била на места по ски-курортите, където водата е топла. Не знам дали е минерална, но като цяло по австрийските ски курорти  има много хотели и зимни аквапаркове с външни и вътрешни басейни с топла вода. В БГ явно вариантите са Кемпински в Банско и село Баня. В Кемпински цените са все едно да отидем в Австрия. Като че ли клоним към Гранд Манастира на Пампорово, няма външен басейн, само вътрешен, дано поне да е малко по-топъл, и предимството му за нас, т.к ще сме с дете - на пистата е и няма да сме зависими постоянно от кола, за да се приберем.

Благодаря на всички за отговорите.

# 9
  • с/у ОколоМръсТното
Нещо по Сапарева баня?  Или в Долна баня...?
Но ще пътувате до Боровец...

# 10
Препоръчвам хотел Пампорово - страхотен е с хубав топличък басейн!!! Peace

# 11
хотел Дива-Чифлика ,Троян е с външен минерален, горещ басейн и на 15 км. е Беклемето,за ски

# 12
  • софия
На Дива в с. Чифлик само темп на водата е ок.
Бяхме там с малкия юни месец и съм крайно разочарована, най- вече от обслужването, а цените не са ниски.

# 13
И аз съм го мислила този вариант... но комбинацията хотел с топъл минерален басейн съвсем близо до пистите май я няма в БГ...Хотели с вътрешен басейн колкото искаш, но досега не съм попадала на такъв в ски курорт без минерална вода  и все пак достатъчно топла за да става за киснене, а не само за плуване на бързи обороти  Mr. Green
миналата година бяхме в х-л "Финландия" в Пампорово и едната причина да го избера беше тъкмо  басейна...ами...толкова студена се окзаза водата, че си стоеше празен.

Една идея, която и аз проучвам в момента е Добринище - от селото  до пистата се пътува, но май пътят не е толкова дълъг, ако някой има впечатления, нека сподели  Hug

# 14
  • софия
arlena , ако сте ориентирана към Добринище, погледнете и с. баня. на 5 км е от Банско, има шатъл бус мисля до пистите. Водата е минерална и топла.

Общи условия

Активация на акаунт