Отговори
# 30
Снощи се чухме с Мунка. Все още контранкциите бяха нерегулярни, така че може и да не е започнало раждане. Но продължаваме дружно със стискането на палци. Simple Smile

Като говорехме, тя беше много разочарована, че контракциите не са направили разкритие и затова мисля да пиша.
Освен пустото му разкритие, раждането се състои от още най-малко три неща - ротация на бебето, навлизане на бебето в таза, изглаждане на шийката и едва на последно място разкритие. Така че няма "неефективни контракции". Те си вършат работата, просто лекарите не го отчитат достатъчно ясно.
Ето, за да можете да си представите нещата по-добре.
Изглаждане на шийката -
Слизане на бебето -

Всички тези неща може да се случат във всеки един момент - преди активното раждане или по време. Но само защото няма разкритие, това не означава, че тялото ни не работи както трябва. Напротив.

# 31
  • Пловдив
Олееее колко е вълнуващо.....
Направо, едва си скрих служебните сълзици, ама не успях да се сдържа  Blush Mr. Green
Стискам много силно палци всичко да мине като по вода   bouquet

# 32
Мунка, Мамамила - стискам палци, пък ще видим кое ще е първото бебче  Wink  Hug!
Успех и на двете, и аз като всички се вълнувам и очаквам новини!

Зозима, страхотно нагледно инфо, благодаря!  bouquet

# 33
  • Пловдив
Мунка, Мамамила - стискам палци и аз! Hug

# 34
  • ул. "Мечтание"
Зози, мерси за разяснението за изглаждането на шийката и разкритието. Доста полезно инфо!  Peace

# 35
Ау, направо настръхнах от вълнение, като прочетох последните постове! Мунка, mamamilla,  Hug и стискам палци всичко да мине леко и безболезнено!

Ако все още сте някъде там из виртуалното пространство и можете да четете, вижте на каква статия за окситоцина попаднах вчера: http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=1&id=3800 D&D&ДD и Нощни очи, може би за вас ще бъде от полза като информация, нали ще си раждате вкъщи, ще можете да си осигурите оптимални условия за производството на окситоцин.

Тук вече D&D&ДD, Нощни очи, Мунка и mamamilla да не четат Simple Smile, това е само за останалите - не пропускайте коментара на акушерката след статията, иде ми да я  #2gunfire Как може да говори така? "Раждането е процес, който във всеки момент може да се обърка"??? Аз съм била на една от лекциите й за "9 месеца", не помня вече, но май беше за кърменето, и определено си личеше, че е от старата школа, ама да се рециклира малко, дявол да го вземе...

Зози, много хубав материал, благодаря!  Hug

# 36
  • ул. "Мечтание"
В сайта на Естествено имаше подобна статия (тъкмо се хванах да я търся, че даже и името беше подобно).

А, не е била там. Ама като нищо да е част от статия (без тъпите изказвания) да е преводна от някъде.

Цитат
Добре е бременните да знаят, че и лекарите, и акушерките сме тяхна опора.

На това изречение се изсмях с пълно гърло! Направо им повярвах!  ooooh!
И други нелепи неща има извадени от контекста. Какво общо има американската мания да снимаш раждането си с повика на естественото?! Някой може ли да ме светне, че аз нещо не вдявам.  ooooh!

Деси, като прочета такова предупреждение и обикновено винаги чета/гледам (според зависи).  Joy
Честно да ти кажа на мен никакви такива "страховити" истории не ми действат. Амахич не се трогвам, почвам направо да анализирам като чета някоя страшна история за ражадане - тука тия що бързат да ходят в родилното, тоя доктор и той за къде бърза с тая система, е, ако не бяха те натискали друго щеше да е...  Joy Веднага започва да ми цъка в главата кой какви грешки прави. Луда работа! Joy

# 37
Деси, като прочета такова предупреждение и обикновено винаги чета/гледам (според зависи).  Joy
Ей, шило в торба не стои  Joy
Да, това за снимането на раждането и аз не го разбрах, все едно, че беше лепнато от друга статия. Както и да е, идеята беше ние да знаем как функционира организма и да му предоставим оптимални условия за работа. Точно затова тръгването към болницата възможно най-късно е важно, защото там нито ще ти затъмняват, нито ще ти шушнат, а и ти ще си на тръни дали няма да решат да ти влеят някоя системка с нещо или да те резнат, че смяната им свършва, и ще ти се покачва адреналинът. Докато вкъщи ще си си на спокойствие и ще правиш това, което инстинктивно чувстваш, че е най-добро за теб в конкретния момент. Само паника да няма, де Peace

# 38
http://amotherisborn.wordpress.com/2009/03/17/hello-world/ Tова е една статия, писана от Оден за потребностите на раждащата жена. Фрости, сигурно за нея говориш.

# 39
Здравейте, момичета:)
Не бях влизала от дни и много ми бе приятно да видя- нова тема, изпълнена с трепети и вълнение. Мунка, Мамамила-стискам палци    Hug bouquet. Прегръщам ви силно и виртуално бих искала да ви заредя с много положително настроение. Пожелавам ви леко и безпроблемно естествено раждане и чакаме добрите новини Simple Smile
За протокола само и аз да се вмъкна с термин 11.02.2011г.
Радвам се, че съм с вас, рядко пиша, но ви следя Simple Smile

# 40
Хеййй, какви парещи новини!!! Стискам силно палци за нашите смели момичета - Мамамила и Мунка!!! Вярвам, че всичко ще е наред и скоро ще се гушкате с бебоците!!!  Praynig   Hug

# 41
Лелее, колко бързо са се развили нещата. Мунка, мамамила  Hug успех ще се справите перфектно, ай колко ми стана мило, так се зарадвах, дано скоро има новини.
 Деси, мерси за статията, аз това списание не го чета, то никакви не чета, че много глупости пишат повечето пъти.   
 Криси, имам ти телефона да знаеш, че може да звъним и ние  Simple Smile

# 42
  • ул. "Мечтание"
Зози, да, тази!
Ама хич не се сетих да я търся при теб! Даже мислех сега като се прибера да пусна едно търсене през Гугъл да я намеря.

Ох, аз бях в Окръжна болница на обиколка. Останах потресена.  Sad
Отидох с надеждата, че само фантазиите ми чертаят нещата в черни краски, но това, което видях надмина дори фантазиите ми. Не очаквах да е толкова зле... Тръгнах си в момента в който главната акушерка с гордост ни показа каишите с които ти връзват краката за да стоят на магерето на..... ъм..... да го наречем "родилна дъска".  ooooh!

# 43
Момичета, Мунка е родила Мина към 20:00 часа със секцио. Бебо е добре, мама също звучи добре (колкото мога да преценя по СМС Simple Smile ).
Ще се включа с подробности утре (когато ги получа всъщност). Засега не знам нищо повече.

Пожелавам на мама и бебе много щастливи мигове, безброй усмивки и много, много любов!   newsm51

# 44
Еее, браво! Heart Eyes Да са живи и здрави и двете, много да се обичат и да се радват взаимно!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт