Отговори
# 510
Да...и на мен не ми звучи добре с черната серия! Simple Smile
Още веднъж , браво на нашия герой Деси, тя сама е свършила най-важната работа, но и до голяма степен зависи от възгледа, подкрепата на док! Hug
Изумявам се от разкази на мои познати в чужбина, при които раждането тръгва в съвсем друга посока , опитват всичко преди супер крайния вариант - секцио, вие си го знаете това  Hug.Ето например разказа на Самурайка, тя беше писала преди тук.Бебето в последния момент, в хода на раждането си извърта главата и застава мисля , че беше лицево, в невъзможна за раждане поза.Викат доктори- което за чужбина е в краен случай- доктор да присъства на раждането, със случая се заема някакъв млад доктор и една акушерка, опитват се да обърнат бебето мануално, акушерката помага, а док доста се мъчи с обръщането, доста време му отнема, момичето разкаваше , че след трудната си но успешна задача целият е бил в пот!
Нощни, с теб сме мила,ние ще стискаме силно палчета, пък дургото е от теб, сигурна съм, че всико ще мине чудесно!!!

# 511
  • ул. "Мечтание"
Момичета, благодаря ви за подкрепата!  Hug  bouquet
Много ми става мило като ви чета пожеланията. И много добре ми действат. Надявам се моментът да е скоро, вече съм много нетърпелива.  Mr. Green

# 512
Честита Нова Година, храбри майчета!

Да са живи и здрави Фернандо и мама Деси!

Нощни очи, желая ти най-прекрасното и леко раждане! Hug

# 513
Йоана, Деси да са ви живи и здрави малките скровища!  bouquet
На всички - честита нова 2011-та година! Дано е пълна с прекрасни естествени раждания и здрави бебчета!

Йоана, с какво тегло се роди Георги?
(Знаеш, че темата с хипотрофиите ме вълнува, както и случая на Мари с повторното седалищнно предлежание, защото ме предупредиха да очаквам и следващите ми бебета да са малки - те според опериращите проблемът е в мен).

В тази връзка, Мари, беше споменала, че ще пишеш, когато си вемеш епикризата - ще очаквам с интерес какво са написали лекарите.

Нощни, чакаме и стискаме палци!

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 18:15 от mishlence_

# 514
mishlence_ , в епикризата не пише нищо свързано със седалищните ми прилежания.Но и един от опериращите доктори , подчерта , че корема и матката ми не са големи.Почти сигурно е , че причината е тази-малка и по-стегната матка.Както съм споменавала и преди, и двете ми бебета застанаха по едно и също време- от шести месец в една позиция.Предолагам, че ако имах някаква патология още франсетата щяха да го отбележат в епикризата, но честно казано и аз не намирам друга причина освен тази.

# 515
Мари, благодаря за отговора!
На мен това ми го казаха опериращите - че съм имала хипопастична матка и че и следващото бебе щяло бъде малко, евентуално чак при трета и следваща бременност можело да са по-големи, когато матката се доразвие. Според гинекологът ми от ЖК, при който ходих преди година профилактично, това са глупости и матката ми си била ок. Извинявам се за спам-а, повтарям се за пореден път Embarassed

# 516
Честито на Йоанна и Деси! Да са ви живи и здрави дечицата и да растат палави и щастливи!
Чакам с нетърпение разказа на Деси.

Много се зарадвах за майката от МД и на това, че докторът наблегна на факта, че раждането е ВБАК.
Една мама скоро роди седалищно в ТК, вярно, след едно вагинално, но все пак новината си я бива!
Дано Новата година ни донесе само хубави новини! 

# 517
mishlence_ , с тази ми бременност и аз се бях шашнала , че бебето ще е малко.Един път ми го казаха на ФМ, и всички повтаряха колко ми е малък корема, а то по-голямо бебе от първото, цели - 3300гр.
Не мога да си обясня защо, долу-горе това ми се струваше логично.Ще видим как ще е третия път живот и здраве.

# 518
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА, МИЛИ МОМИЧЕТА! Нека има повече здраве, щастие и сбъднати мечти за всички!
ЧЕСТИТ СИН на мама Деси!!! Наистина новината е страхотна, особено в самото начало на годината!    bouquet   Hug
Мари, много си смела за трето детенце, аз май вече приключих с бебеправенето (може би ако бях успяла да родя вагинално щеше да е различно, но...)

# 519
аз май вече приключих с бебеправенето (може би ако бях успяла да родя вагинално щеше да е различно, но...)
А не, ако това ти е причината не се приема  Peace
Етел Кенеди е родила 11 деца със секцио, значи и ние може да пробваме колкото си искаме  Laughing (е, по-добре да почнат нормалните по-рано де  Wink)

Честити бебенца на Йоана и БГДеси! Да са им живи и здрави, много се радвам и чакам с нетърпение разаказа!   bouquet

Честита Нова Година!
Да е по-добра и на всички пожелавам само успешни бремености и нормални раждания и здрави бебчета!  Heart Eyes

# 520
Записвам се, че темата все ми бяга...  Laughing И започвам с въпрос - случва ли се понякога руптура на матката още по време на бременността? Признавам не съм прочела още линковете от първия пост, но този въпрос ме гложди, откакто родих първото си дете...  Rolling Eyes Имах усложнения, наложи се цял месец да ходя на промивки, бях с дренаж и как съм зараснала не зная... Има ли опасност при следващата бременност да се разпоря още преди да достигна 9-ия месец!? newsm78

# 521
  • ул. "Мечтание"
За жалост да, отварянето на шева може да започне още през бременността. За това се препоръчва около 34та седмица да се направи оглед на белега.

# 522
Стелтче, вероятност има, но не е голяма. Знаеш ли нещо повече за конците, с които са те шили? Синтетични ли са или не?

# 523
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
 Деси, каква хубава новина,  честито  Ви момченце Фернандо, да сте здрави и усмихтати!  Hug   bouquet
 Давай Яна, с теб сме, останаха броени часове  Simple Smile   bouquet
 Стели, не знаех че така при теб, как не си писала до сега?

# 524
Знаеш ли нещо повече за конците, с които са те шили? Синтетични ли са или не?

Не зная, за съжаление... Вадиха обаче някакви конци... Случаят при мен е, че и при операция от апендисит също се получи усложнение, сега се замислям, че може и от конците да е било... Иначе не знам какъв ми е проблемът, та на всяко рязане получавам усложнения...   Rolling Eyes  Това е една от причините да не искам пак да ме режат - месец по-късно все още не мога да ходя и съм като парцал, та от рано се интересувам какви са ми вариантите... Сериозно съм се спряла на домашното раждане, защото просто не виждам перспектива за болнично раждане по "естествен" начин... Просто ме ужасява "естественото" раждане в родните касапници...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт