Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 612
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро мадами!
Наспахте ли се днес с  един час повече.Simple Smile
Mish или е нещо от присвиване докато спиш или може да е бъбрек.
Аз от сутринта съм яхнала метлата и съм впрегнала всички да почистват и подреждат в къщи. Simple Smile

# 256
Добро утро и от мен.

Mish и аз мисля, че нямаа нищо необичайно, надявам се всичко да е наред. Пиши после.

Jorjianaaa как празнуваш Хелоуин? Сподели, че децата искат и ние да празнуваме. Имаме си костюм за малкия. Laughing

Inka- в кой месец е станало това и какъв е бил дискомфорта? Вече съм изпушила от притеснения. Че накрая малко ни остана, пък аз взех да психясвам. Единствено, ако се разсейвам с други работи не съм стресирана.

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 10:41 от Antoaneta :)

# 257
И от мен добро утро!
Минавам само да ви се похваля, че си купихме снощи столче за кола  Hug

# 258
  • в Надежда-та
Привет от нас.
Аз от 2 дена съм такъв буреносен облак от хормони, че се чудя домашните как ме изтрайват. Викам по всички, за всичко, чак аз не се понасям #2gunfire
Отделно си ме гони параноята, че ще раждам по-рано от определената дата този път (първия път бях 100% сигурна, че ще си родя на термина и така и стана). След като ми поотминаха притесненията, че няма да стигна до болницата заради тежката зима която се очаква Crazy Mr. Green сега си намерих, да се притеснявам, че с ремонта няма да приключим на време Crazy ooooh!
Айде стига Ви занимавам с мойте глупости Naughty Stop
Mish и на мен ми се беше случило преди месец някъде така силна пронизваща болка долу в ляво на няколко пъти. Първо си помислих, че може да е пак нещо от яйчниците (нали в началото на бременността лежах в болница заради киста), но докторката ме успокои, че щом е било еднократно и не се е повторило няма повод за притеснение.
Inka- и моя приятелка преживя същото миналата есен...... Cry сега обаче до 1-2 седмици  се очаква да роди 2-то си детенце Laughing Hug

П.П. Винаги съм си знаела, че бременните жени психясват и само глупости мислят Crazy hahaha (визирам себе си в момента)

# 259
Звъннах на моята лекарка, според нея е бъбрек след като и обясних за какво става въпрос. Ще си полежа днес и ще пия спазмалгон и нош-па пък дано поотмине. Аз тези дни намалих водата и явно се отразява. Ако не ми мине до довечера ще отида до болницата да ме видят. Иначе беба рита у се мърда та поне се успокоих че е добре.

# 260
Мале момичета преди 30 минути се събудих с силна режеща болка в ляво. Отвратително е. Пих един спазмалгон и взе да отшумява, но се попритесних и май утре сутрин ще звъна да питам доки. На някой случвало ли му се е нещо подобно? Болката беше силна режеща в ляво към левия яйчник, све едно нещо прищипано и се получи след като се изпишкаш.  newsm78 Дано отмине съвсем, че се притесних много.  Praynig
Точно същото се случи и с мен преди няколко дни, споделих ви. Доки каза че е от уголемяването на матката. Пия но шпа.. Получи ми се обаче още няколко пъти. Аз пък май имам контракции от време на време  Crazy Сега ще потърся да прочета нещо в нета за това. Мислите ли че е много опасно?

# 261
  • София
 Hug Здравейте коремчета!

Ние се пренесохме най-накрая окончателно, ама още нямаме нет  Rolling Eyes Ремонт сега ни предстои... ще го почваме в средата на месеца, ще сменяме настилка, стени и т.н. креватче, спалня... уж не са много неща ама дано станат навреме Mr. Green

И аз от време на време си мисля че ще родя по-рано от термина..  Crazy

Инка, това което се е случило на приятелката ти е ужасно  Praynig дано скоро пак зачене  Sad

bouquet  bouquet  bouquet

# 262
Здравейте мацки!Аз също ще раждам януари,но се включвам късно в темата,защото не си знаех паролата и ми отне няколко месеца докато я разкрия наново Grinning.Ама то затова хората като не помнят пишат.Терминът ми е на 20 януари,но все още не знаем полът.В петък бях на консултация и си платих за пореден път видеозонът,но доктора каза"Мисля,че е момиче,но не съм сигурен на 100%.Кръстосало си е краката".Дано на следващата да се види

# 263
Бира с таратор Честита ти кошничка. С здраве да си я ползвате.

mamita81 Добре дошла! Hug

# 264
И аз май усещам разтягането на таза. Мен ме болят срамните кости като сядам. Вас къде ви боли? Майка ми каза, че нея доскоро са я боляли, а тя е родила преди дооста години и то мишка #Crazy.

Също влизам в паранои относно бебето. На мен ми е малък корема, нещо като топчичка. Но пък съм само кожа и кости, и преди да забременея нямах абсолютно никакъв корем. Сега съм  +9 кила.

На мен ми беше интересна статията за действието на УЗ!

# 265
Зравейте,момичета тази бебемания само в София ли ще я има?
Към Варна няма ли да дойде?
За тоновете -на мен още не са ми ги слушали и записвали,а вече съм в осмия месец.Исках да попитам дали някоя от вас има "миотомен възел" и дали и расте и съответно какво Ви е казал дони-как ще родите?Моя вече е 7см. и всяка вечер стана го усещам като твърдо топче.....
Чао за сега......

# 266
Здравейте!
Инка, не се подавай на тъжни мисли. Случаи има много, за съжаление. Дано момичето скоро си има живо и здраво бебче Praynig
Аз също от време на време психиясвам. Толкова хубаво ми се струва, че скоро ще имам бебче, че не мога да повярвам.
Лек ден на всички!

# 267
Исках да попитам дали някоя от вас има "миотомен възел" и дали и расте и съответно какво Ви е казал дони-как ще родите?Моя вече е 7см. и всяка вечер стана го усещам като твърдо топче.....
Чао за сега......
За имам беше 1см май дори по-малък, нищо не са ми казали да е пораснал за сега ако бебка се обърне ще си раждам нормално, а и моя е външен на краче.  Явно при всеки е строго индивидуално с тия възли, при някой растат при други не, само знам, че след раждане обикновено атрофират особено ако се кърми и изсъхва, но пак е строго индивидуално. Казала съм, че ако все пак по някаква причина се наложи секцио, ще накарам да ми го махнат. Ето ти една статия:

Проблемът “миома и бременност” е стар колкото е старо акушерството. Той се разглежда в две части:

* влияние на бременността върху миомата
    * влияние на миомата върху бременността и раждането.

Бременността стимулира миомите да растат по-бързо, отколкото в отсъствие на бременност. След раждането нарастналите миомни възли най-често претърпяват обратно развитие. Понякога те се свиват до размерите, които са имали преди бременността, понякога остават малко по-големи.
   Освен стимул за нарастване на миомите, бременността представлява и риск за нарушаване на тяхното кръвоснабдяване. Тъканта на миоми с нарушено кръвоснабдяване загива, както загива сърдечният мускул при запушване на коронарна артерия, т.е. получава се нещо като инфаркт на миомата. Състоянието е известно като “некроза на миомен възел”. Некротичните миоми по правило предизвикват коремна болка, а понякога стават причина за толкова тежки нарушения, че говорим за настъпване на “остър хирургичен корем”. Острият хирургичен корем налага спешна операция. Все пак, спешната операция е по-скоро изключение, а не правило при лечението на некротични миоми по време на бременност.

Миомите повлияват бременността не толкова с обема си, колкото със своето разположение в матката. Рискът от спонтанен аборт или преждевременно раждане е по-висок при тези миоми, които деформират маточната кухина и по този начин пречат на бебето да се развива нормално. Ако миомата е разположена далече от маточната кухина, възелът има възможност да расте, без да пречи на растежа на бебето.

Миомите могат да повлияват на раждането по два основни механизма. Първият от тях отново е свързан с разположението на възела. Ако миомата е разположена ниско, към маточната шийка, тя може да се окаже пречка за минаването на плода през естествените родови пътища. Такива миоми често стават причина за избор на цезарово сечение като единствено възможен начин бебето да се роди. Вторият механизъм е свързан с броя на миомните възли. Ако те са многобройни (независимо от разположението им), тяхното присъствие в матката нарушава нормалното свиване и разпускане на маточния мускул. Доколкото това свиване и разпускане е основният двигател на раждането, жените с множество миоми често развиват така наречената “родова слабост”. Нарушената способност на маточния мускул да се свива и разпуска представлява сериозен риск и след раждане на бебето, когато матката трябва да принуди плацентата да се отлепи от нея и да я напусне. Множествените миоми стават причина за усложнения при отлепянето и раждането на плацентата. Тези усложнения могат да бъдат твърде тежки, свързани със значителна кръвозагуба и риск за живота на родилката.

Оперативно лечение на маточни миоми по време на желана бременност се предприема по изключение – най-често при загиване на тъканта (некроза) на миомен възел.

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 14:08 от Mish

# 268
само да ви попитам коя болница е "света софия" и знаете ли къде се намира и тази "Свети Лазар" и чували ли сте някакви отзиви.ще съм ви много благодарна

# 269
  • София

Момичета, кажете от кога трябва да започнат да записват тоновете на бебо. Лекаря ми каза, че още ми е рано, а май бях чела, че на някои от вас вече ги записват.
Преди една седмица ми ги записаха за първи път и вече ще го правят редовно.

Общи условия

Активация на акаунт