Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 471
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Привет! Heart Eyes Simple Smile
Виждам, Mish пак се е погрижила за закуската! Hug Вземам само плодовете и кафето - напоследък все по-малко ми се хапва и бързо се засищам, което е добре...
Вечната тема - секцио или нормално? Аз съм секцио- показанията се медицински, както и първия път. Нямам колебания за това.
Все се каня да питам - някоя от вас ползва ли овлажнител за въздух. Много ме дразни сухия въздух в стаите през зимния период и мисля за стаята на бебка да купя такъв
Agent, когато имаш време дай някои насоки, как се правят готини бебешки снимки, от онези в кошничките, с плетените шапчици.... Heart Eyes
Пет годишната ми дъщеря се справя по-добре от мен с  Canon-a, но съм се амбицирала за сестричката да се постараем ... Simple Smile

# 586
Мислех да се включвам по темата ама няма  Mr. Green

И аз от доста време "замезвам" през деня със шоколадови бисквитки, ноооо вчера си взех едни овесени бисквити на престиж. Много ги обичам, добре че се сетих за тях. Също така днес реших да ям ябълки вместо шоколад, ама по добре късно да ти дойде акъла отколкото никога  Whistling Така или иначе като родя много неща ще са ми забранени заради коликите и гледам сега да наваксам.

# 587
  • Велико Търново
Цитат
Вечната тема - секцио или нормално?
,

ами те нещата, от които се вълнуваме всички сега, са около десетина на брой. Затова през две-три теми едно и също се повтаря. Което в никакъв случай не е лошо!  Peace

Гледайте какво ще стане като родим... Тогава темите ще са две: Какво е яло и какво е акало  Joy

# 588
Аз пък не мога да се въздържа да не се включа по темата  Peace

Момичета, ако сте здрави, млади, прави, защо искате доброволно да лягате под ножа? Знаете ли каква касапница всъщност е секциото? А знаете ли какви са рисковете за вас и най-вече за бебето ви? Моля ви, тук всички сте интелигентни хора, поровете се из интернет и прочетете, преди да направите този избор. Доста информация има и на първа страничка от темата. Ако пък видите някое и друго клипче на секцио и на нормално раждане, още по-добре. (Само да вметна, че онази вечер се ровех из youtube в търсене на клипчета от раждания и попаднах на едно от секцио. Мъжът ми го изгледа с мен и ми каза: "Леле, ама те това ли са ти правили? Ужас! Горката! Мило, сега те обичам още повече от преди!" Joy Joy Joy)

При мен се наложи секцио по медицински причини и въпреки че всичко мина безкрайно леко и безпроблемно и се възстанових много бързо, сега не бих искала да го повтарям и ще направя всичко възможно нещата да станат така, както природата ги е измислила.

Но всеки има право на избор, така че ви моля да приемете този пост просто като едно мнение, а не като размахване с пръст на леля-моралистка  Simple Smile Hug

tonche, много се посмях Joy

# 589
  • Велико Търново
bg_desi , поздравявам те за избора! Дано този път не се наложи секцио!

Аз разбирам момичетата дето се колебаят да легнат ли под ножа или да родят нормално, защото в много случаи лекаря ги е убедил, едва ли не, че секциото им е по медицински причини, а не, щото него го мързи да се занимава 4-5 часа с тях.
Какво да се прави, за съжаление често срещана реалност в бг родилните.

Особено тези момичета дето ще им е за първи път - колкото и да четат и да се информират в нета, ако доктора каже, че трябва секцио заради тесен таз или възраст или не знам какво си, а другото е експерименти със живота им и на техните бебета  ... не на всеки му "стиска" да провери лъже ли доктора или не...

# 590
bg_desi  напълно съм съгласна, с това, което пишеш. Подкрепям те изцяло за решението ти и ти желая успешно нормално раждане от все сърце!
Тонче за съжаление си ужасно права, по-лесно им е да те кръцнат и за няколко минути да приключи всичко. Чувала съм за увещания от сорта "за какво ще се мъчиш няколко часа, като може всичко да приключи за 15-20 минути, в час и ден, който си избереш".
Аз имах две нормални раждания. При първото нямам разкъсвания и шевове, при второто - два шефа. Явно не добре свършена работа по време на израждането. Според мъжът ми, първият път няма разлика, вторият път каза че е по-добре от преди, но и че е възможно да си внушава.
За мен няма по-върховно изживяване от естественото раждане, което съм коментирала и по-рано. Дай боже всичко да е наред за да го преживея и трети път! При мен има една много малка вероятност за секцио по медицински причини, но вярвам, че няма да се стигне до там.

# 591
  • София
...Пазарим се малко като на пазара, но тва е братче пазарна икономика....

Joy Joy Joy Ще се смея 3 дни на този грандиозен лаф! Мерси, Полинезия! Може да почна да го използвам като се пазаря с ММ Wink
Моля, моля, пак заповядай! Ох, при мен може и да е професионална деформация, касиер-счетоводител съм и темата пари въобще не ме притеснява( нито да искам, нито да давам).Май преди не бях такава!.А иначе Доктора  е уникален, много свеж и забавен, голяма веселба е с него!

# 592
Момичета, ако сте здрави, млади, прави, защо искате доброволно да лягате под ножа?

Моля те, определи млади? до каква възраст имаш впредвид млади? тук има момичета между 18 и 35години, може и повече. Има разлика във възстановяването след раждане на една девойка на 22год и на 32г, нали?

Аз разбирам момичетата дето се колебаят да легнат ли под ножа или да родят нормално, защото в много случаи лекаря ги е убедил, едва ли не, че секциото им е по медицински причини, а не, щото него го мързи да се занимава 4-5 часа с тях. Какво да се прави, за съжаление често срещана реалност в бг родилните.

Не всеки доктор е ЗА секциото. Вчера например научих случайно, че доктора който съм избрала ,е ПРОТИВ секциото, и ще направи всичко възможно да ме убеди(ако не искам) да раждам нормално! И въпреки ако се наложи секцио по мед. причини, би го направил по възможно най-добрия начин.

И все пак, да не звуча малко грубо и някой да не се засегне.... продължавайте да пишете, ако искате, положит. неща за нормалното раждане. Лошо няма. Аз лично си написах моите т.нар. страхове/ притеснения. Както ми каза вчера жена, раждала при "моя" доктор- остави се в негови ръце. което до някъде ме и плаши. нали бебето "води" раждането, трябва да слушаме собственото си тяло....но това е друга тема!

Peace и  Heart Eyes

отивам да звънна на Бенджи да се видим

# 593
Момичета, имам си количка, столче за кола, ваничка, портбебе-та, одеалца, дрешки и какво ли още не- даже още не съм ги разгледала всичките неща. Много ми стана мило едно такова, особено дрешките- миришат на бебенце и са едни такива малки...... да се чудиш как се обличат направо. Това ми е едва първата пратка и стаята вече е пълна - не знам после къде ще побирам всичко.

# 594
И аз да се включа по темата. Може вече да съм казвала, но ще се повторя. @ нормални раждания, сравнително лесни. И избор на екип бяха вярно. Но особено пък нераждала жена да се подложи на секцио и да не разбере какво е нормално раждане не го разбирам. Ако си имал трудно раждане и втория път да не искаш да го преживееш бих могла да го разбера.

Сега съм все още изтръпнала ,защото последно бебето беше седалищно. В такъв случай няма да ми се рискува. Разкъсванията може да са големи и за бебето мисля ,че е опасно. Моля се да се обърне. И защото още го чувствам ,че е седалищно вчера взех да чета за секциото, уж да се поуспокоя. Колкото повече четох толкова повече се притесних и ... познайте, цяла нощ сънувах ,че аз и всички мои познати поне 10 на брой им правят секцио. Не бих казала раждат секцио, защото за мен такова понятие няма. " Раждах Секцио" hahaha  

И в съня ми, който беше абсолютен кошмар интересното беше, че изкарват някакси бебето, обаче оставаш с огромния корем и за да възвърнеш нормалното си сътояние трябва да т инаправят секцио. hahaha и Един колега, учител по информатика правее списъка на коя кога трябва да и се направи секциото. Joy

А докторите са ужасни в днешно време, всичко е за пари и за тяхно удобство. Какви ли не причини си измислят за да те срежат.

И накрая да кажа ,че си купих малинови листа и почвам да пия чай. Wink

Бубе дано вече не те боли главата.

# 595
chopi не мисля,че възраста е показател за това колко бързо ще се възтановиш. По скоро бих казала, че начина на живот ,който водиш е показател и също така си е до организъм. При една спортувала жена и водила здравословен начин на живот дали е на 22 или на 32 няма значение. Но за тпва после ще ви кажа.... Rolling Eyes Имам раждане на 23, на 28 и сега предстои на 38.  Praynig Моля се всичко да е наред. Първите 2 си бяха супер, както МИла каза, бях готова веднага да раждам. Joy

# 596
хи-хи, аз не мислих да пиша, ама chopi засегна темата за младите момичета между 22-32 години. Така аз съм от "младите" на 32, които ще раждат за първи път и незнам защо трябва да се притеснявам от нормално раждане и възстановяването след това. За сега бременноста ми е лека и  доста по-малки от мен могат да ми завидят. Скачам-припкам и се радвам на живота.
Всичко е индивидуално, сигурна съм, а и така съм се настроила психически, че раждането ми ще мине леко, както и възстановяването.
Та да обобщя с 100 ръце съм за нормално раждане, не виждам и една полза за мен или детето ми от секциото, а дори обратно само негативи. Страхът не е причина, а само пречка, която може да се преодолее с положителна нагласа и подрепа от таткото примерно.

# 597
Моля те, определи млади? до каква възраст имаш впредвид млади? тук има момичета между 18 и 35години, може и повече. Има разлика във възстановяването след раждане на една девойка на 22год и на 32г, нали?

Цитат

Нямам предвид конкретна възраст, просто лафът е такъв (млад, здрав, прав). А възстановяването и след нормално раждане, и след секцио със сигурност е различно на 22 и на 32, да не говорим за 42.
Това, което исках да кажа, е че ако няма медицински причини за секцио, просто да си помислите добре, преди да се решите доброволно на такова.
Всеки си има страхове и притеснения, тук сме, за да си ги споделяме, а не за да налагаме вижданията си. Единственото ми желание е да ви насърча да направите информиран избор (а не защото: "съседката от втория етаж роди със секцио и много бързо се възстанови, а братовчедка ми се мъчи нормално и после не знам какво си"; има съседки, които няма да се възстановят толкова бързо, и братовчедки, които на втория час ще тичат из болницата и ще искат пак да раждат) Peace

И последно: в деня преди секциото ми дежурната лекарка и акушерката коментираха как някаква пациентка се оплаквала, че я боляло след секцио. И лекарката беше много възмутена: "Ами да, ще я боли, как няма да я боли, тя какво си мисли, че това е песен! Това е коремна операция, рязане на матката, която е дебел мускул, и т.н. и т.н." Акушерката ме погледна със съчувстие и й каза: "Ама недейте така, д-р еди коя си, че и това момиче е за секцио, ще я уплашите". Лекарката ме погледна строго, разпита ме защо и т.н. и накрая каза: "Е, да, това не винаги е концерт по желание и понякога се налага, но да си знаете, че е сериозна работа".

Хайде, млъквам и се надявам да не съм засегнала някого.  Hug

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 14:58 от bg_desi

# 598
Оф, не знам защо предният ми пост излезе така, не знам как да го оправя, нядявам се, че ще го разчетете.

Antoaneta Simple Smile , можеш да правиш упражнения за завъртане на бебето, при мен май подействаха, последно бебо беше надолу с главата, но ще го видим на следващата консултация дали не се е завъртял пак.

# 599
хи-хи, аз не мислих да пиша, ама chopi засегна темата за младите момичета между 22-32 години. Така аз съм от "младите" на 32, които ще раждат за първи път и незнам защо трябва да се притеснявам от нормално раждане и възстановяването след това. За сега бременноста ми е лека и  доста по-малки от мен могат да ми завидят. Скачам-припкам и се радвам на живота.......

Peace Инке, и аз съм в този отбор на годините. но....избягвам да скачам, че много ще раздрусам бебето  Joy
Антоанета, права си, Раждам секцио е  Joy

още един + за нормалното- бебето само си избира датата, на която да се роди. при секциото- майката. кофти е да определяш рожд. дата на детето си

Общи условия

Активация на акаунт