Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 280
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Да бе и на нея от болницата така са и казали.Момата затова беше сугурна в правотата на думите си,защото от медицинско лице го е чула...
Опитвам се да намеря някаква логика в това....и си го обяснявам с факта,че кърменето не е на особена почит сред родилките в бг и масово захранват бебетата с АМ в болниците и може би от гледна точка на това да се "изчисти"бебето (нещото което прави коластрата)но в случая като я няма....Абе объркано прозвуча Crazy

Хи-хи 3-ти път редактирам:
Ама да споделя какво измисли бременият ми мозък относно името на мишока. Laughing
5-тя месец беше Даниел ; 7-мия стана Никола(й)  , а сега май сме Виктор hahahaЩе се побъркам,не мога да реша.
Не искам да му се повтярят имената.Ако е Даниел ще е Даниел Делянов Николаев.
Акое е Николай ще е Николяй Делянов Николаев(+починал прадядо с това име Confused)
И сега се спрях на Виктор newsm78Обаче на галено ако му викаме Вики,ще е като женско,а Вито не ме кефи,защото правя асоциация с онова къдраво херовимче Витомир Съръиванов от Нова Joy

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 16:47 от elenia

# 616
  • В две тъмни очички
Мисля , че Agent Provocateur е направила най най най - хубавото изказване, което някога съм чела за спора секцио - нормално! Поздравявам те Снежи!  Hug
Смятам за абсолютно правилно това,че жената сама трябва да направи избора си! Надали една жена ще се чувства спокойна при нормално раждане,а и раждането ще мине възможно най-бързо и добре, ако през цялата си бременност е желала да роди секцио! Та тя няма да е психически стабилна ако щете! Така и обратното, както се е случило при теб! Огромно желание за нормално раждане, малко информация за секцио и то все негативна. Та като се е наложило да те срежат да изпаднеш в паника! Слава богу бързо си се възстановила! От огромно значение е да имаме информация!
Та общо взето искам да кажа,че няма смисъл да се спори по този въпрос. Най - важното е жената да е спокойна, за да мине раждането възможно най - добре,а това, че понякога стават усложнения, ами.... за съжаление е така, в крайна сметка трябва да сме поготвени и за това!
Нека не убеждаваме останалите колко е хубаво едното и колко е лошо другото! Смятам,че всеки сам трябва да прецени рисковете и приоритети си!  Hug

# 617
  • София
Мисля , че Agent Provocateur е направила най най най - хубавото изказване, което някога съм чела за спора секцио - нормално!

Абсолютно съм съгласна! Simple Smile

Отбелязвам само, че първото ми секцио беше по спешност, не по желание. Добре е да се знае, че според статистиката рисковете при предварително планирано секцио са много по-малки от тези при секциото по спешност.

В рамките на шегата, белегът от секциото много ме улесни когато синът ми ме попита как излизат бебетата от коремчетата на майките.  Laughing

# 618
Най - важното е жената да е спокойна, за да мине раждането възможно най - добре,

Наистина Агентката, много добре го е формулирала, а се съгласявам с Бубето и това което цитирам!

С моя Док си говорим от м. Септември по въпроса, аз му казвам, че много ме е шубе от операция, а той съвсем спокойно отговаря: "Ами всичко е нормално, и вървиш към естествено раждане, НО ако нещо се обърка, не значи че няма да те резна!" и аз  Crazy А Док ми казва: "Нито секциото, нито естественото раждане са страшни и при двете има възможност да възникне нещо непредвидено, важното е че ние правим най-доброто за теб и бебето!" Hug просто е страшен, а не като ония магарета в МД-още в 6м. ме пратиха за секцио щото бебето било седалищно  ooooh!

# 619
  • София
Еха, гледам по лентичките, има вече мами в 8 месец.
Много ви се радвам! Малко остана Simple Smile  Hug

# 620
Хубава дискусия сте захванали. Аз нямам опит в раждането, но да взема и аз да се изкажа. Според мен важното е всеки да е убеден, че това което е избрал е правилно за него. Независимо от начина. Да се убеждаваме в едното или другото няма смисъл. Все едно да накараш някой, който го е страх от високото да скача с парашут. А най-глупавото нещо е да се сравняваме с другите. Това е толкова индивидуално и лично, че няма два еднакви случая. Някой го боли от порязване, друг пък въобще не изпитва болка, а трети само от гледката му става лошо. Аз не се настройвам предварително - знам какво ме чака, но не знам как ще бъде - имам си притеснения, но не и страхове. Наслаждавам се на всеки миг от бременността без много да се замислям. Така ми е по-лесно, а и се чувствам по-щастлива.
Затова събирайте информация, но не се засягайте, когато хората си дават мнението.

# 621
Имаше преди време едни филмчета на BBC за човешкото тяло, по 2 лв. двд-то в Метро...
Та в едно от тях беше заснета майка-първескиня на почти 40 год. ВЪобще във вилма не стана въпрос за секцио по "мед.причини"-демек възраст. Мацката избра да ражда домашно, във ваната, с акушерка. Да уточня, че при тях е законово уредено това, акушерката е от най-близката болница(която ще рече е на около 5-10 мин път) в болницата са предупредени, че имат "домашна" родилка и ако нещо се прецака са готови да поемат спешния случай, след сигнал на въпросната акушрка.
Еми, честно да ви кажа напълни ми се душата с тоя филм. Не съм чак такъв екстремист, че да раждам в къщи, но все пак не мога да се съглася, че почти по целия свят медецинските причини се броят на едната ми ръка, само тука "гениите" ти носят от 9 извора вода, само и само да ти "докажат" че си за секцио.
Хубаво е човек да има избор. Още по-хубаво е този избор да е информиран!
Мен ме притеснява друго...защо повечето са толкова загрижени за последствията за влагалището си, за белега си и прочие...и колко си дават наистина сметка за последствеията за бебето? ТОва, че не сте писали, не означава, че не сте ги обмисляли тези неща, но все пак...

http://fema-bg.com/index.php?m=1381

# 622
Правя упражнения за обръщане, но може и да не съм много настоятелна. Все си мисля,че само трябва да се обърне.  Rolling Eyes

# 623
Относно рисковете за детето и майката, съм абсолютно съгласна с бг деси, че човек трябва да се рови и чете и да събира информация. И според информацията, която аз съм изчела (а тя не е малко) и при двата вида родоразрешение съществуват специфични рискове. За болката при двата вида раждане мисля, че болката е субективно понятие, всеки има различен праг на поносимост пък и при всеки отделен случай болката е различна.

защо като чукна в гугъл Рискове при секцио ми се отварят поне 10 страници материал, а като чукна Рискове при нормално/естественно раждане- нищо?  newsm78 Има известни рискове при естеств. раждане, но защо не ги оповестяват? писна ми да чета за рисковете от секцио... Stop Ако раждам естествено, искам да съм информирана освен от ползите(за които навсякъде пишат и тръбят..) и за рисковете!

Мила, мина ми през акъла да раждам в къщи във ваната, но в Плевен незнам дали ще се навие някой доктор. май тук няма водно раждане, иначе ми звучи добре.

Майка ми и двете ни е родила без нито едно разкъсване и шев! като мен ме е родила 3600г. ихаааа. сигурно добрия доктора си оказва влиянието

Тони, и аз мисля че само ще се обърне. има време

направих и първите покупки за бебчо(количката не я броя..)- 2 бодита, гащеризонче и комплект блуза и ританки.

Бенджи е голяма сладурана, и едно сладко коремче....

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 19:22 от chopi

# 624
За съжаление епизиоомията вече е "сандарна процедура"  Tired Разкъсванията зависят много от това дали е форсирано раждането с медикаменти + натискане на корем, позата в която се ражда и т.н.
За водно раждане - много исках, най-близкото е в Пловдив, но  Naughty било само предизвикано  Shocked уговарят ти час и ти слагат сисемата #Crazy за това се отказах. Намерих си лекарка, която да не ме закача  Flutter и да ме остави да родя "бавно"  Whistling

Дайте да си говорим за нещо по-весело  Mr. Green

# 625

за секс  Joy

# 626

за секс  Joy

това кво беше Joy

# 627
Едно нещо от което стават бебета Mr. Green
Правя упражнения за обръщане, но може и да не съм много настоятелна. Все си мисля,че само трябва да се обърне.  Rolling Eyes
И аз така си мисля... Hug

# 628

Поне още 3 месеца мъжа ми ще е на сухо, горкия  Joy

# 629
Ние сме на вълчата поза когато има пълнолуние мъжо вие срещу луната  Joy

Общи условия

Активация на акаунт