Идеи за бизнес - 10

• 54 434
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Привет на всички които са в темата!  Имам следното питане към вас: Свързах се с голям Stock outlet, който е в ЕС,  та какви документи и разрешителни са ми необходими за да мога да продавам дрехи на различни марки,   които те имат  в България?

Не се занимавай. Мъртъв бизнес е за момента. Миналата година вкарах цял контейнер такива стоки, хем бяха Адидас, Пума и Найк,спортни. След 6 месеца ги продавах на килограм а не на бройка. Загубите ни бяха над 100 000 лв. Не че са лоши, просто народа в момента избягва тези стоки, няма пари. На 30 лв. сме разпродавали маратонки и пак им се чудят.

# 181
Привет на всички които са в темата!  Имам следното питане към вас: Свързах се с голям Stock outlet, който е в ЕС,  та какви документи и разрешителни са ми необходими за да мога да продавам дрехи на различни марки,   които те имат  в България?

Не се занимавай. Мъртъв бизнес е за момента. Миналата година вкарах цял контейнер такива стоки, хем бяха Адидас, Пума и Найк,спортни. След 6 месеца ги продавах на килограм а не на бройка. Загубите ни бяха над 100 000 лв. Не че са лоши, просто народа в момента избягва тези стоки, няма пари. На 30 лв. сме разпродавали маратонки и пак им се чудят

Pukanka благодаря ти за отговора. Ей,  непредвидим е българският народ! А аз си мислех, че това повече се търси.

# 182
Защо? Защото е модерно да се пише "Аутлет" на всеки втори магазин ли?

# 183
  Не знаех че е модерно!  Но определено познавам много хора които обичат да ходят по такива магазини.  Те смятат че там могат да открият неща на известни марки,  с които да са неотразими.  И даже колкото са по-кичозни, толкова по-добре.   А и още нещо:  забелязала съм че в България  е много важно  и от съществено значение  да имаш изписан върху дрехите си и lebel-а , с колкото може по-големи букви.

# 184

Pukanka благодаря ти за отговора. Ей,  непредвидим е българският народ! А аз си мислех, че това повече се търси.

Аааааа, търси се, търси се.
Днес в нашия малък град има пазар - сергии с шапки, дрехи, обувки, фиданки, зеленчук, каквото още се сетиш и т.н.
Всичко от дрехите беше адидас, пума, риибок, абе марка до марка за по 10-15 лв долнище на анцуг, малко повече за яке...
И това е всяка сряда. И не, няма икономическа полиция, нито пък браатята роми ги е грижа кой държи правата на марката.

# 185
  • Варна

Pukanka благодаря ти за отговора. Ей,  непредвидим е българският народ! А аз си мислех, че това повече се търси.

Аааааа, търси се, търси се.
Днес в нашия малък град има пазар - сергии с шапки, дрехи, обувки, фиданки, зеленчук, каквото още се сетиш и т.н.
Всичко от дрехите беше адидас, пума, риибок, абе марка до марка за по 10-15 лв долнище на анцуг, малко повече за яке...
И това е всяка сряда. И не, няма икономическа полиция, нито пък браатята роми ги е грижа кой държи правата на марката.

Турските ментета или китайски лъщят от 1 км. Ние внасяхме от жълтия октопод.Момичето сигурно знае кой е той щом е проучвала аутлетите. Като казвам не върви, това за мене е оборот под 300 лв. на центъра във Варна, магазина беше 160 квадрата. Като склад също продавахме със минимални надценки, там купуваха, още по-рядко,  веднъж седмично да се появи клиент за аутлет не ме устройваше нещо. Клиентите искат да си избират моделите и номерата,което няма как да стане, защото пуснеш ли един да избира, после другото какво ще го правиш. Внасяйки аутлет ти слагат всичко, бебешки маратонки , и хубави и лоши модели за възрастните, нямаш право да избираш и ................абе не е работа.  С маратонките беше по-лесно и по-вървяха, но с дрехите беше ад просто. Добре че имаше къде и после ги пуснах на 15 лв. килото. Там заминаха всички. В един момент вече просто исках да се отърва от тях, не исках да ги гледам, мразех ги. Това  ебизнес в който се наливат много пари, адски много пари, и се връщат много бавно. А това не е за мене.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 07:21 от *Pukanka*

# 186
Може ли някой с електронен магазин  да сподели впечатления от куриерски фирми ?

# 187
да се запиша да следя темата  Peace мисля да започвам собствен бизнес за детски стоки

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 15:38 от Белисима

# 188
идея , която не бях срещала
открих един магазин за професионална козметика , на табелите пише оборудване за фризьорски и козметични салони , продава се и на дребно всякакви лакове, бои , шампоани , ампули.... откакто го открих само от там си пазаря , цените са с 2-3 лв по скъпи , но си заслужава

# 189
и аз да се запиша, че с новата подредба едва ви намерих  Rolling Eyes

# 190
Ох, пак ви изтървах, никакво време нямам напоследък...

сега само набързо, че имам доста работа
искам да напиша КАК НЕ СЕ ПРАВИ БИЗНЕЗ
имаше тука една дама, уж бизнес, питанчица, където всички много й се радвахте и пляскахте как щяла да прави производство
хубаво свърза се с мен, ок, трябва да подадеш ръка на всеки, в началото е трудно, уж беше много мила и любезна
поръчах й еко моделина, ей така на да й помогна да си разработи продукта
първата партида беше много ронлива, подмени я
втората е перфектна, но мухляса цялата, знам ли я какъв е метода на производство
звъня преди две седмици, щяла да дойде да я подмени, никаква я няма
и понеже този мухлясал пластилин ми задръства склада, звъня днес, вдига ми тя, като чу, затвори, после изключен телефона, после вдигна някакъв мъж и излъга, че я нямало в града
хайде моля ви се, аз да не падам от небето
въобще не съм за пикливите 60 лв...
и като си помисля, че щях да я препоръчвам на мои приятели със складове и книжанрници, хубаво че нямах време
е, разбира се, продуктите й там няма да ги има
после ще дойде да се оплаква как българското производство не върви

повече помощ на непознати - благодаря, няма нужда

Добре де, ти от къде си сигурна, че те лъжат? Ми ако жената вярно не е била в града? Ти потърси ли я на другия или по-другия ден? Как може да обвинявате ей така? Сама пишеш, че първата партида ти е подменена, защо да не види поне какво е станало с втората. Не смятам, че ще тръгне да произвежда нещо и няма да отговори на оплакване. Не знам, така мисля. Когато прохождаш в нещо се опитваш да си намериш клиенти и да ги задържиш, нали? Все пак идеята е да се печели от това. Едва ли с тези 60лв си й оправила живота. Все си мисля, че би искала на продаде много по 60лв. Не знам какво е станало, но варианти има много. Хора сме, случва ни се да отсъстваме, да сме болни и какво ли не. Не смятам, че с 1 разговор може да си направиш извод, че те лъжат, без никакви доказателства за това.
Определено българите сме царе по обвиненията. На скоро дори и аз обвиних фирма посредник от Англия, че отварят кашоните, без разбира се никакви доказателства. Хората ми казаха, че обвиненията са абсурдни, и след няколко дни сама стигнах до извода, че не съм била права. Но ние винаги бързаме да обвиняваме, а не да попитаме нормално и да се поинтересуваме какво се случва. Напоследък често ми се случва да не вдигна телефона, защото децата ми го слагат на вибрация и е някъде, където не знам, че е там. Затова казвам, че вариантите са много и не мога да си представя как ще тръгнеш да произвеждаш нещо и няма да отговориш на клиент. Може би още се разработва технологията и изпипва, затова точно рекламациите биха помогнали да стане качествен и продаваем продукт.

# 191
Tsvetito мисля че в случая каспър в права, не може 2 седмици ни вест ни кост , ако искаш да печелиш клиенти трябва отношение, не каспър трябва , а жената с пластелина трябва да я търси дори и бонус да и даде
 верно моите доставчици са от друга сфера , но сега като се замислих несъзнателно  съм дала предимство да дистрибутор от  не толкова реномирана борса точно заради лавирането им и ндивидуалният подход

# 192
Може ли някой с електронен магазин  да сподели впечатления от куриерски фирми ?

Нямам електронен магазин, но имам впечатления от Еконт и Спиди.
До скоро работех предимно с Еконт. Получавам пратки почти през ден, по-рядко изпращам. Повечето с наложен платеж - съответно съм от добрите клиенти, и то редовни. На няколко пъти питах в Еконт за договор, защото при сключен договор се ползват отстъпки, но ми беше отговаряно уклончиво.
Наскоро започнах работа с фирма, която имаше сключен договор със Спиди. Понеже са забелязали, че получавам доста пратки, от Спиди ми се обадиха и ми предложиха среща с търг. представител за евентуален договор. Жената дойде заради мен от областния град /80 км/ и ми предложи изгодни условия. Беше ми обяснено, че отстъпките /30%/ важат независимо дали имам 1 или 20 пратки месечно.
Доволна съм и от двете фирми, не съм имала някакви проблеми, персоналът и в двете е много мил и отношенията са ни приятелски, но от Спиди ми правят добра отстъпка и повечето пратки ги пренасоих към тях.

# 193
Lady Blu,благодаря за отговора.
Имам чуденката newsm78, дали е удачно доставките да се извършват от нас (за София) или от куриерска фирма.Става въпрос и за по-тежки пратки,който ще променят(предполагам в пъти) цената на доставката с куриер.

# 194
Инна, горе-долу колко тежки? Надвишават ли 100 кг? Влез в сайтовете на куриерските фирми и разгледай условията. И да, има връзка м/у кг и цена.

Общи условия

Активация на акаунт