Идеи за бизнес - 10

• 54 425
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Между 0,5кг. и примерно 50кг.Разгледах сайтовете на някои куриерски фирми и над 10 кг. ми се вижда много като цена за краен потребител,който пазарува на дребно.Идеята ми е в много начален етап и си мисля ,че за София е по-добре  доставката да е от нас.

# 196
Между 0,5кг. и примерно 50кг.Разгледах сайтовете на някои куриерски фирми и над 10 кг. ми се вижда много като цена за краен потребител,който пазарува на дребно.Идеята ми е в много начален етап и си мисля ,че за София е по-добре  доставката да е от нас.

Обикновенно можеш да си договориш специални условия за доставка - понякога отстъпките са до 50%.

# 197
  • la Città Eterna
сега само набързо, че имам доста работа
искам да напиша КАК НЕ СЕ ПРАВИ БИЗНЕЗ
имаше тука една дама, уж бизнес, питанчица, където всички много й се радвахте и пляскахте как щяла да прави производство
хубаво свърза се с мен, ок, трябва да подадеш ръка на всеки, в началото е трудно, уж беше много мила и любезна
поръчах й еко моделина, ей така на да й помогна да си разработи продукта
първата партида беше много ронлива, подмени я
втората е перфектна, но мухляса цялата, знам ли я какъв е метода на производство
звъня преди две седмици, щяла да дойде да я подмени, никаква я няма
и понеже този мухлясал пластилин ми задръства склада, звъня днес, вдига ми тя, като чу, затвори, после изключен телефона, после вдигна някакъв мъж и излъга, че я нямало в града
хайде моля ви се, аз да не падам от небето
въобще не съм за пикливите 60 лв...
и като си помисля, че щях да я препоръчвам на мои приятели със складове и книжанрници, хубаво че нямах време
е, разбира се, продуктите й там няма да ги има
после ще дойде да се оплаква как българското производство не върви

повече помощ на непознати - благодаря, няма нужда

ами нещото се казва еко моделин - не лош пластилин в кофти опаковка, но на мен би ми вършил работа, плюс че имам места където и л***но да сложиш, ще се продаде. в случая буквално точно така се получи. Joy

Извинявайте, но съм ВЪЗМУТЕНА!!!  smile3515

Каспър?????  smile3528  При цялото ми уважение към теб, досега съм била съгласна с почти всичко, което пишеш, в момента гледам и не вярвам на очите си!!! Аз наистина мислех, че помагаш на хората, дори на мен ми прати преди време ценни съвети на лични, но това, което в момента причиняваш на pitan4ica е подло, неетично, абсурдно!!!! Значи ти ПОМАГАШ по този начин????? Съжалявам, че напоследък рядко влизам във форума и още по-рядко пиша, особено в тази тема и тези ти низости едва сега ги виждам, благодарение на Tsvetito   newsm51.

# 198
  • la Città Eterna
Само да уточня защо го приемам толкова лично. Аз съм една от първите, които се свързаха с pitan4ica, защото се заинтересувах от бизнес идеята й и още през юли взех от нея няколко мостри. Моделинът е СТРАХОТЕН!!!! В момента е ноември и все още е мек и удобен за игра, дъщеря ми му трепери и дава подробни инструкции на всичките си гостенчета как да й го пазят, а тя унищожава почти всичко, до което се докопа без да й мигне окото. Просто знае, че скоро няма да си ходим до България, за да й купя друг. Цветовете са невероятно красиви, искрящи, наситени, неповторими... На пипане е най-мекото и гладко нещо, което съм докосвала (а мен от пластелини и лепкави неща по принцип ме е гнус).

Между другото, Каспър, не знам защо си направила рекламация на първата партида - на дъщеря ми също изсъхнаха две пакетчета, след като го остави на открито - сложих го в купичка и добавих малко вода - след няколко часа го замесих и отново беше мек и готов за игра... Никакъв проблем... Не вярвам в Пловдив да са спрели кранчетата с вода, че да не може да се капнат няколко капки на засъхналия моделин....

Ако се съхранява ПРАВИЛНО (в найлонови пликчета) не изсъхва. Бялото нещо, което се появява НЕ Е МУХЪЛ, А СОЛ!!!!! С простичко замесване се връща отново в състава на моделина. Не мирише гадно като обикновения пластелин, а има нежен и деликатен аромат, който се усеща само ако си навреш носа в него. Мамите италианки като ни доведат на гости отрочетата си ми завиждат и искат да си купят същия, а повярвай ми, в Италия има всякакви арт материали и определено имат с какво да сравняват!!! Освен това не е от маджун, а е от естествени материали - сол, брашно, неотровни оцветители и знам ли какво още, т.е. детето ми няма да се натрови, ако реши да го нагълта (въпреки че ме съмнява, лично съм го близнала, за да се уверя, че е прекалено солен, за да провокира лакомията на дребосъците).

Оплакваш се, че бил изсъхнал. Ами не е ли нормално да изсъхне?! Нали затова е моделин?! Правиш фигурка, оставяш я да изсъхне и лакираш - ровни в Интернет и виж какво препоръчват хората, примерно Рамка, украсена с моделин или това От пластелин,моделин и солено тесто...
Цитат
Вземате моделина или самосъхнещата глина и изработвате най-различни фигурки. По-лесно е с моделина
Цитат
Вземате готовата рамка, върху която може да помолите мама да залепи със силиконово лепило готовите изсъхнали фигурки от моделин или бяла глина.

Това, че ти не знаеш как се използва моделина, не е причина да го оплюваш така грозно, още повече, че самата ти твърдиш във втория твой цитат, че "не е лош" и "би ти свършил работа". Ма много скромно за "помощ", която претендираш да оказваш на една жена, която сама и без пари е тръгнала да стартира производство.

Как не те е срам да го напишеш???? Значи, тя не е от Пловдив (нито от София). Разкарала си я веднъж да ти донесе мостри, втори път да ти донесе заявка за 60 лв, трети път - да ти подмени партидата за 60 лв, четвърти път искаш нова подмяна.... Да, за теб 60 лв са "пикливо" нищо, продуктът и бил л***но , но тя е самотна майка с две деца, от твоите игрички и разкарване вече е с много на загуба, няма милиони да инвестира във фабрика, да наеме персонал, да си назначи пет секретарки и да наеме шофьор, който да й разнася продуктите насам-натам.... сама търчи по влакове и автобуси из страната Да, сигурна съм, че така не се прави бизнес, но ти самата твърдиш, че и на теб в началото са ти помогнали, защо съсипваш труда на тази жена?! Не виждам що за грях е извършила, ако й е паднала батерията на телефона или ако е отишла да занесе поредната доставка до друг град, както го донесе за мен до София, а за теб до Пловдив? Ти вече си я набутала с няколко билета за влак (или автобус, не знам с какво е пътувала до теб), с подмяна на цялата партида до теб и дори изискваш втора подмяна (за нея са още 60 лв загуба!!!) само заради някакъв твой каприз и мързел да разбереш как да съхраняваш и използваш продукта?!

Че накрая и заплашваш, че ще попречиш да си продава продукта, над който е работила повече от година САМА!!!, за който е инвестирала в разработка на продукта, някаква технология за производство, в тестване и сертификация (знаеш, че има сертификат!!!), в разработване и производство на опаковка (дори и да е "кофти", това подлежи на подобрение, когато момичето посъбере пари, не мислиш ли?!).... Между другото, искам да откупя от теб злополучния моделин - така ще си върнеш прахосаните пари, а аз имам за какво да го използвам.... Само не знам кога ще пътувам до България, т.е. ще ти се наложи да ти "задръства склада" за още известно време или да намерим някакъв компромисен вариант за съхранение дотогава...

Каспър, съгласна съм, че си постигнала много, че си развила и поддържаш страхотно твоя бизнес, че си щедра и отзивчива към списващите във форума, поклон пред постигнатото от теб newsm20, но това, което причиняваш на pitan4ica...  Sick  Sick  Sick  newsm25  newsm25  newsm25

# 199
  • la Città Eterna
pitan4ica, мила, защо мълчиш?! Защо не си се защитила?! Вярно е, че бизнесът ти едва прохожда и за момента само се чудиш откъде да намериш, за да покриеш разходите, но защо позволяваш да говорят глупости по твой адрес?! Да, не си преуспяла като Каспър, но това не е причина да й позволяваш да те тъпче и унижава. Никой няма право да ти го причинява! Знаеш коя си ти и какво си постигнала в живота ти, знаеш и че това, което правиш си заслужава, въпреки океана от китайска бълвоч, с който сме заляни. Ще ти помогна да разработиш по-красива опаковка, ако това ти е проблем. Безплатно. И трябва да помислиш за инструкции за употреба, които да помогнат на потребителите на продукта ти. Сигурна съм, че когато имаш финансова възможност, ще подобриш и продукта, за да преодолееш дефектите, които в момента има. Замислих се, защо не го продаваш на прах, така хората ще знаят, че с добавяне на вода отново ще стане мек, както когато са си го забъркали за първи път?! Знам, че ти е трудно, знам че си сама с две деца и че получаваш много малко помощ от близките ти, съжалявам, че в момента аз самата не мога да ти помогна с много, но пък с каквото мога, бих го направила. Струва си. Ти заслужаваш   Hug Heart Eyes  bouquet

# 200
Abies няма нужда  да ни "крещиш" с големи сини и червени букви!!! Няма нужда и да правиш такъв тип реклами, защото те не струват. Тук всеки има право да си каже мнението било то отрицателно или положително, и никого не можем да виним  за това, че то е такова. Освен това съществува бутон "редактирай" и ако имаш нещо да добавиш в предния си пост няма нужда да  пишеш по 3 един след друг, защото това затруднява нас - тези, които четем.

# 201
  • la Città Eterna
Женя 83, извинявай, не съм искала да ви затрудня. Съжалявам, че по-рано не съм видяла цитираните мнения, които освен че са пълни с противоречия, са и безкрайно несправедливи. Не правя реклама, очевидно не сте се наредили да купувате от този моделин, след като само аз и Каспър сме го виждали. Ако исках да го рекламирам, щях да отида в темите за моделиране и занимания за деца. Не ми е работа да рекламирам каквото и да е, нито тук му е мястото. Изразявам само огромното си възмущение от "помощта" дето някой с развит бизнес и авторитет е обещал, и не само че не си е мръднал пръста щото "нямал време" ами и се опитва да срине прохождащия бизнес на друг от чиста злоба и егоцентризъм. Ей това провокира дългите ми разсъждения и те са изцяло върху прочетеното, а съм го подчертала, за да стане видна тази връзка, иначе трябва на всеки мой абзац да добавя и цитати от горното. Така ми се стори по-пригледно. Съжалявам, във форума често ме критикуват за дългите мнения, затова напоследък наистина пиша изключително рядко и само ако наистина ме вълнува дадена тема. Е тази ме развълнува "Как да съсипем нечий бизнес". Емоциите сигурно са по-силни от необходимото, но на мен ми "помогна" по друг начин "приятелка" и съсипа моя бизнес, не мога да гледам равнодушно как някой го прави и всички мълчаливо приемат. Сега се боря с активното пречене на втория ми съпруг да стартирам отново мой си бизнес и ближа рани от онзи, който погребах в България. Стартирала съм от минус безкрайност, сама с дете на ръцете и знам какво й е на pitan4ica , а тя е сама с две. След като съм единствената, която познава жертвата на грозните нападки и съзирам огромната несправедливост, не мога да си трая! Дори когато става дума за уважавана съфорумка, като Каспър, която и на мен ми е давала съвети на лични, както вече съм написала. Нищо лично срещу нея, но много против изписаното срещу другото момиче! Извинявайте за което!

# 202
Може ли някой с електронен магазин  да сподели впечатления от куриерски фирми ?

Нямам електронен магазин, но имам впечатления от Еконт и Спиди.
До скоро работех предимно с Еконт. Получавам пратки почти през ден, по-рядко изпращам. Повечето с наложен платеж - съответно съм от добрите клиенти, и то редовни. На няколко пъти питах в Еконт за договор, защото при сключен договор се ползват отстъпки, но ми беше отговаряно уклончиво.
Наскоро започнах работа с фирма, която имаше сключен договор със Спиди. Понеже са забелязали, че получавам доста пратки, от Спиди ми се обадиха и ми предложиха среща с търг. представител за евентуален договор. Жената дойде заради мен от областния град /80 км/ и ми предложи изгодни условия. Беше ми обяснено, че отстъпките /30%/ важат независимо дали имам 1 или 20 пратки месечно.
Доволна съм и от двете фирми, не съм имала някакви проблеми, персоналът и в двете е много мил и отношенията са ни приятелски, но от Спиди ми правят добра отстъпка и повечето пратки ги пренасоих към тях.
По повод на това, което се коментира за куриерските услуги бих искала да попитам дали ползвате държавната поща? Преди месеци попитах колко ще ми струва пратка до чужбина  в Спиди и сумата беше над 100лв. После питах в Централната поща на колетно гише и ми казаха около 25лв. Ами че то разликата е оооогромна....Затова искам да попитам защо се ползват куриерските услуги, а не обикновената поща като разликата в цената е в пъти повече? Дали има някакви отстъпки или други хватки с куриерските, ако си постоянен клиент при тях, които ги няма в пощата и така разликата да се балансира?

# 203
  • На дивана, под юргана
pitan4ica, мила, защо мълчиш?! Защо не си се защитила?! Вярно е, че бизнесът ти едва прохожда и за момента само се чудиш откъде да намериш, за да покриеш разходите, но защо позволяваш да говорят глупости по твой адрес?! Да, не си преуспяла като Каспър, но това не е причина да й позволяваш да те тъпче и унижава. Никой няма право да ти го причинява! Знаеш коя си ти и какво си постигнала в живота ти, знаеш и че това, което правиш си заслужава, въпреки океана от китайска бълвоч, с който сме заляни. Ще ти помогна да разработиш по-красива опаковка, ако това ти е проблем. Безплатно. И трябва да помислиш за инструкции за употреба, които да помогнат на потребителите на продукта ти. Сигурна съм, че когато имаш финансова възможност, ще подобриш и продукта, за да преодолееш дефектите, които в момента има. Замислих се, защо не го продаваш на прах, така хората ще знаят, че с добавяне на вода отново ще стане мек, както когато са си го забъркали за първи път?! Знам, че ти е трудно, знам че си сама с две деца и че получаваш много малко помощ от близките ти, съжалявам, че в момента аз самата не мога да ти помогна с много, но пък с каквото мога, бих го направила. Струва си. Ти заслужаваш  Hug Heart Eyes  bouquet

Предложенията ти са много смислени. Дано помогнат. А упътванията са задължителни за успеха на всеки продукт. Относно разходите - не е необходимо обаче да се пътува за всяка доставка - има куриерски и пощенски услуги.

По повод на това, което се коментира за куриерските услуги бих искала да попитам дали ползвате държавната поща? Преди месеци попитах колко ще ми струва пратка до чужбина  в Спиди и сумата беше над 100лв. После питах в Централната поща на колетно гише и ми казаха около 25лв. Ами че то разликата е оооогромна....Затова искам да попитам защо се ползват куриерските услуги, а не обикновената поща като разликата в цената е в пъти повече? Дали има някакви отстъпки или други хватки с куриерските, ако си постоянен клиент при тях, които ги няма в пощата и така разликата да се балансира?

А времето за доставка провери ли? При едните ако е 5 дни - при другите е 30. Отделно, при куриерите имаш и варианти за проследяване на пратките си през интернет. За някои неща пощите може и да са ОК, но за други са още в 19-ти век...

# 204

А времето за доставка провери ли? При едните ако е 5 дни - при другите е 30. Отделно, при куриерите имаш и варианти за проследяване на пратките си през интернет. За някои неща пощите може и да са ОК, но за други са още в 19-ти век...
Доставката и гаранциите по нея нямаха много разлика едни от други, само цената беше много различна. И затова се учудвам.....

# 205
nelly_dor,  максималното тегло на една пратка BulPost е до 20 кг.

На мен, а виждам, че и на питащото момиче, това не ни е достатъчно. С другите куриери няма ограничения в кг.
Отделно пощите доставят само в определени населени места (122 на брой), при куриерите те са повече. А и не е кой знае колко по-евтино, че да си заслужава (за доставки в Бг)

Инна, предполагам, че си от София, така, че поне в началото, докато популяризираш бизнеса си и няма да е претоварено, ще можеш да правиш ти доставките.

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 16:52 от lady_Blu

# 206
Цитат
Е тази ме развълнува "Как да съсипем нечий бизнес".

Прекалено голямо значение придаваш на бгмама.  Wink Ако едно негативно мнение тук можеше да съсипе бизнес, егати смотания бизнес тогава бих казала.

Всеки е свободен да си изказва мнението, а ти прекалено се пениш за глупости.

# 207

Инна, предполагам, че си от София, така, че поне в началото, докато популяризираш бизнеса си и няма да е претоварено, ще можеш да правиш ти доставките.
[/quote

Стигам до извода,че за пратки над 10кг.е по-добре да си ги доставяме ние още повече ,че това ще става паралелно с доставките и в стационарния ни магазин.

# 208
Не само аз съм развълнувана от темата за моделина...
Fiada и ти си права, че едва ли бг-мама може да съсипе един бизнес, но пък и не е за подценяване  Peace
инна, определено ще е по-евтино за клиентите вие да ги доставяте. Дори може да си сложите примерно 5лв доставка и си оправдавате горивото. Така самата доставка няма да ви "яде" от печалбата. Успех, и да се похвалиш  Hug

# 209
  • la Città Eterna
Цитат
Е тази ме развълнува "Как да съсипем нечий бизнес".

Прекалено голямо значение придаваш на бгмама.  Wink Ако едно негативно мнение тук можеше да съсипе бизнес, егати смотания бизнес тогава бих казала.

Всеки е свободен да си изказва мнението, а ти прекалено се пениш за глупости.

Fiada, права си, срам ме е, че се запалих толкова от един коментар. Това, което си ми цитирала се породи от

искам да напиша КАК НЕ СЕ ПРАВИ БИЗНЕЗ

Права си, че няколко злобни коментара във форума няма как да съсипе нечий бизнес, но това ми прозвуча и като заплаха извън форума в смисъл "ще раздуя колко са лоши продуктите й, че да не може да търси пазар в Пловдив":

и като си помисля, че щях да я препоръчвам на мои приятели със складове и книжанрници, хубаво че нямах време
е, разбира се, продуктите й там няма да ги има

Като гледам, май почти всички сте го приели като несериозно - явно Каспър е имала лош ден и си го е изкарала на някого във форума. То си е и несериозно де - как така хем продукта е "л***но", хем е направила голяма поръчка и го е взела да го продава? То се превръща в твърдение, че самата тя продава "л***на" на децата, дето са потребители на нейния бизнес. Очевидно е, че продукта е бил добър, скромно описан като

не лош пластилин в кофти опаковка, но на мен би ми вършил работа, плюс че имам места където и л***но да сложиш, ще се продаде

Всъщност, ако Tsvetito не беше повдигнала въпроса, то и аз бях пропуснала тези глупости, но после им се вързах поради лични спомени за разни "доброжелатели" и "помагачи", които на мен самата са ми навредили доста. То явно за всички е очевидно, че след като pitan4ica три пъти е търчала до Пловдив и е подменяла веднъж поръчката без да спори, явно не е некоректна, а е изникнал някакъв проблем с телефона й. Аз поне не познавам човек, на който да не му е падала батерията на телефона, а по законите на Мърфи обикновено се случва във важни и напрегнати моменти.  Явно наистина само аз съм се вързала и съм го приела лично и ме е срам  Embarassed Извинявам се на всички, обещавам да се въздържам от повече подобни коментари и да задържа за себе си личните спомени за хора, които са се опитали да ми навредят при стартирането на бизнеса или са ми "помагали"/навредили след това. Извинявайте!  Cry Embarassed  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт