Уейт Уотчърс (УУ) : Тема №4

• 61 246
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
liana_2, търси китайска рецепта за тофуто. Аз много го обичам в китайските със зеленчуци и все още топло, но не знам как го правят. Има соев сос със сигурност. Дори и да го загрееш на тиган без мазнина само със соев сос мисля, че пак ще е хубаво. Аз пък така имам една моцарела в хладилника и се чудя какво да я правя. Не ми се ядът домати на салата, освен за пица, за друго не се сещам. 2,2кг. за един месец си е прекрасен резултат  Hug
  Аз вчера се мерих- отново 54  #2gunfire Само 2 дни съм прегрешила и то с по 4т. и пак не мърдам. Продължавам, няма отказване. След още 2 седмици ако не съм помръднала вече ще мисля нещо драстично. Сега гледам календара- последно съм имала движение на килограмите на 06 Септември. Това е дълъг период на застой. Но все имам надежда.
  weightie и ти запецна на 54кг. ,нали? А до колкото си спомням и твоята цел беше 52. Ей, голям дявол са тези 54  Mr. Green А иначе поддържаш ли ги? Страх ме е, че ако спра УУ или изобщо мина на друг режим ще започна да ги наваксвам отново килограмите. Иначе, както съм споделяла, не мисля да спирам от раз. Поне известно време ще съм на +4т. /за поддържане/.
  На 11.12 имаме коледно парти на групата по ориенталски танци в един ориенталски клуб. Искам да смъкна поне още килограм и до НГ още един, но явно това ще са ми пожеланията за Новата година  Laughing

# 151
Здравейте!
Аз отдавна се каня да започна УУ ,ама все ми се струва мега сложно и трудно да си смятам точките...Може ли да разчитам на вас за помощ в сметките в началото ?  Rolling Eyes
Точките ,които изчислих за мен са 19 на ден...Може ли да помогнете - чаша кафе с 2 с.л мляко - 1 т ли е или повече?
Мерси много и се надявам да ме приемете при вас  Hug

# 152
момичета не съм писала,но ви следих.спазвах диетата,но доста бавничко свалям.минах на безвъглихидратната и съм -2кг.успех в борбата с кг.

# 153
 margitog нови членове винаги са добре дошли  Hug . Млякото в кафето ти не е никак много. Сложи му 0,5т. дори и да е пълномаслено. Това количество е незначително.  С точките ще ти е трудно 1-2 седмици и после машинално ще ги смяташ. Научиш ли основните неща и ползваш ли фактор "ситост" ще видиш, че не е трудно спазването на УУ. Даже, да не кажа голяма дума, е приятно  Wink Успех

# 154
margitog
и от мен добре дошла.УУ е супер диета, защото предлага разнообразно хранене и на практика не особено големи лишения.Аз тук открих колко е вкусна обезмаслената извара и си замествам сладкишите с чииз-кейка на weightie.Започнах и всекидневно да ям плодове - хита в момента са мандарини и помело.Четох някъде, че било хубаво 1 ден от седмицата да е захранващ, за де не мине организмът на режим оцеляване-т.е. трупане на мазнини.При мен се получава често да прехвърля точките , но това че не ям мазно сирене и сладки както преди явно е решаващо, за да отслабвам.

Момичета, днес за първи път опитах виолетови картофи.Мога само да ви препоръчам, ако има в Бг. да опитате.Варих ги на пара.Вкусът им  е подобен на варените кестени.Предполагам, че имат повече калории от жълтите картофи , затова им сложих 2т за 150 гр.

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 21:00 от liana_2

# 155
 lianа,  не си им сложила кой знае колко повече точки. Варените обикновени картофи имат за 200 гр. 2,5т. Не знам какви са тези виолетови, но ако са като нашите червени, то не биха имали много повече калории  Rolling Eyes
  Захранващия ден не е задължителен, нали знаеш. Просто ако не сваляш можеш да си позволиш един такъв ден, за да отпуснеш душицата и да напомниш на организма, че не си решила да го цедиш, така да се каже  Laughing Но ако ти е хубаво да си го правиш, си го прави. Мисля, че няма да се отрази на свалянето . Може би по- малко грамове ще се свалят на седмица, но важното е кантара да мърда, не с колко, нали така? А не като при мен. От 2 месеца застой. Само да кажа, че без никакви усилия за 4 месеца съм свалила 6кг ,което отчитам като страхотен резултат не постиган до сега от мен с който и да е режим  Peace

# 156
Tonichka
Благодаря ти
захранващ , не разтоварващ се казва, бях го объркала.Сигурно защото е разтоварващ за душицата. Laughing
Тези картофи са индигово-виолетови вътре и отвън.Имат лек вкус на ядки.Ето един линк
http://de.wikipedia.org/wiki/Vitelotte, има го и на английски.

Аз днес по изключение направих само 12 Т, но като не ми се яде няма да ги правя до 14.
Ти не се притеснявай за задържането- може да е задържане на  вода.
Аз да кажа нещо по темата за задържането на вода.Още преди 2 месеца си купих таблетки с коприва за обезводняване.Причината не беше за да отслабна-при мен килограмите са от чиста лакомия, а това че ми се появяват торбички под очите.Бях на лекар- всички показатели са в нормата.Алкохол не пия изобщо,пия достатъчно вода 2-2,5л , спя нормално по 8-9 часа на денонощие, не е от недоспиване.Реших , че задържам вода и си ги купих, защото са на растителна основа и уж нямат странични действия.Намалих драстично солта, вече почти не добавям сол на салатата или при готвене.Свикнах на безсолното.Вече за втори път  правя по 15 дни с тези таблетки.Торбичките ми се махнаха и освен това не ме боли корема при МЦ.Преди изобщо не издържах на болките без ибупрофен.Може да е случайно съвпадение.
Това просто го споделям, не искам да кажа, че трябва да взимаш таблетки.Мисля, че ограничаването на солта също помага.

# 157
margitog нови членове винаги са добре дошли  Hug . Млякото в кафето ти не е никак много. Сложи му 0,5т. дори и да е пълномаслено. Това количество е незначително.  С точките ще ти е трудно 1-2 седмици и после машинално ще ги смяташ. Научиш ли основните неща и ползваш ли фактор "ситост" ще видиш, че не е трудно спазването на УУ. Даже, да не кажа голяма дума, е приятно  Wink Успех
Tonichka, благодаря за топлото посрещане... Дано успея да свикна бързо, че днес ми е доста трудно..даже хапнах парче кекс..ужасс...Този фактор ситост никак не ми е ясен  Embarassed

# 158
Тези картофи изглеждат много интересни, не мисля че ги има в БГ Simple Smile
Днес най-накрая опитах закуската на Несвита, вкусна е но ми се струва доста сладка, не знам защо не направят вариант без захар, който иска по-сладко да си я взима със захар Simple Smile

Тоничка а на обиколки как си,  защото ако се движиш, може да си качила някой и друг кг. мускулна маса, което не е задържане пак си се топят мазнинките. Килограмите са доста относителни, особено когато е като при теб, т.е доста близко до целта. За мен най-важно е да се чуствам добре, колко кг съм не ми е толкова важно, въпреки че аз съм далече от това. Но да ви кажа не бързам въобще, даже ми е излязла една стрия от страни на д-то :p и хич не ми допада. Аз и отпреди си имам откакто качих кг /не са много и не са големи, но много ме дразнят/, а сега и от сваляне ми излизат. Явно съм си предразположена.

# 159
Марги здравей,

фактор ситост означава че не трябва да мериш, колко си изяла от нещо /важи само за продуктите, които могат да се ползват с фактор ситост, има ги в оригиналния пост на първа страница/ а просто ядеш докато не си гладна, без да преяждаш и т.н и слагаш съответните точки. Тоест ако аз днес ям варена риба със задушен ориз имам 3т за риба /до ситост/, 4т за ориз + 1т за мазнина, с която съм си сготвила ориза = 8т.

Фактор ситост не само е добре да се ползва ами си е задължителен според мен, защото аз ако си смятам калориите за ден, в който не съм ползвала фактор ситост те са прекалено малко, което означава че след извесно време е доста вероятно моят организъм /метаболизъм/ да мине на икономичен режим, защото гладува, а това е ясно, че не е добре. Но също така е важно да не преяжда, защото тогава първо калориите стават много и второ никога не е добре да се яде трвърде много на веднъж, защото просто се затормозява организма.

Аз първо като започнах УУ си поствах менюто за 1-2 седмици докато свикна, и като бях объркала нещо момичетата ми помагаха и ме коригираха Heart, после свикнах, сега знам горе долу всичко, което ям обикновено колко точки е Simple Smile

# 160
 Tonichka  и аз нещо не свалям. От времето ще да е Laughing Laughing Laughing
dariah  аз от 15-тина година все слабея и качвам, та картинката при мен е ужасна.
Момичета, иска ми се да отслабна поне 2-3кг по-бързичко. Месеци вече не падам под 70. Връщам до 75, после до 70 и така +- тия 5кг. А къде е 60!!!!!!!!!!!!!!!

# 161
  bva  Peace от времето ще да е  Laughing
И ти не можеш да прескочиш твоя праг. Прегледай менюто си назад. Сирене и др. млечни продукти, плодове... има нещо което ти спира процеса. Пробвала ли си с тези чайове за отслабване, в които има преобладаващ зелен чай. Те дООООста засилват метаболизма. Аз мислех да взимам обаче.........срам не срам ще кажа. Излезе ми хемороид. Само на 25 съм, не раждала и си мисля, че е от диетата. Аз по начало не ям много течна храна, а сега съвсем.. А и никога не съм била със затегнат стомах. И ако взема такъв чай мисля, че положението ще се влоши.
  dariah, утре смятам да тегля сантиметъра, но като цяло усещам, че не съм смалила обиколки. И аз не твърд, че на 52 ще съм хипер доволна. Честно казано и сега на 54 си се харесвам / въпреки, че има какво да се желае/. Скоро ще кача снимки преди и сега ако намеря подходящи. Искам обаче да сваля до толко, че като мина на поддържащ режим и кача килограм / не давам повече  Crazy / да не се ядосвам.

Аз установявам, че ям много цитруси. Вечер не минава без килограм мандарини и/или портокали. Е да, по- добре от другите подхапвания пред телевизора, но може би те ми забавят процеса на слабеене. Но пък и ми убиват желанието за шоколад. Ако след този и още един цикъл не мръдна ще мисля нещо драстично

# 162
Привет от заснежената Германия!
Снощи буквакно стопих 1кг. на връщане от работа.Бях най-бавната на аутобана, ужасно изнервящо е като ти се залепи някой огромен тир отзад и почне да пресвятка и бибитка.Тъкмо си мислех, че съм голяма бъзла и видях една кола в канавката, полиция...50км ми са сториха като 150.После изобщо не ми беше до ядене.Сутринта казаха за още по-тежка катастрофа от снощи на същия участък.
Днес бях 65,1.Последните 5 дни правя по 13-14 Т и съм свалила 2 кг.Малко бързо ми се струва.Не знам дали ще ги задържа.Пия много вода напоследък - днес само плодов чай -roibos 2л,вода също 2л.
Това сирената са много коварно нещо.Аз вече си купувам  нискомаслен камамбер-14%  и го правя на пастет с обесмаслена извара , червен пипер, ким и настърган лук.Изварата спестява много точки.
Лека нощ , пожелавам ви за седмицата и на вас по едно свалено килце!Само да не е от стрес като мен!  bouquet

# 163
Здравейте и от мен!
Аз от вчера съм изкушена от почерпки на колеги - именни дни, рожденни дни... #Crazy
Може ли помощ колко т. за 1 бр сладка - от тези дребните, и за ориз готвен - 1 порция/колкото една шепа /
а парче кекс? ужассс...нещо хич не съм се стегнала...за 3 дни имам -300гр ...то това не се брои Simple Smile

# 164
Една сладка /дребна/ според ме е 1- 1.5т максимум. Ориз готвен с малко мазнина е 4т + 1т мазнина - 5т, няма значение колко точно е бил, може до ситост, за кекса е много относително. Ти сама ли си го прави?

Общи условия

Активация на акаунт