Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

• 76 300
  • 558
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря за отговора,Анжела(не знам дали така се произнася)!Разгледах рецептите...не търся точно рецепта(готвя рибата само натурално-печена),а само начин на печене ...дали даденото в инструкцията е достатъчно.Всъщност то е ясно - требе да се опита  Mr. Green .Метнах част от рибата - в момента цвърчи,пък ще видим как ще стане  Mr. Green .

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 16:35 от enze

# 196
Здравейте, момичета! Почти изчетох цялата тема, но пак не мога да си отговоря на въпроса. Имам такава фурна от около седмица, правила съм различни меса, пиле, картофи, чушки. Довечера искам да направя шишчета от свинско месо и ме е страх да не станат сухи. Може ли някакъв съвет?!?! Мисля да ги направя с лук шишчета, но незнам дали не трябва да ги мариновам с нещо? Мисля да ги сложа долу, но се чудя на тавичката с дупки или на решетката? Много ще съм благодарна, ако някоя от вас ми даде съвет!

# 197
Да сА поФаля - рибката стана чудна,въобще не замириса на риба у куФнята,страшно съм доволна Grinning .После пуснахме едни "пържени" картофи по поръчка на сина ми.Те също станаха много прилично,предвид,че все пак не са пържени Wink .
Bimbaaa,не съм спец по тия фурни,ей сега я пробвах за първи път.Но съм специализирана по скара отдавна,от професионалисти съм се учила(ама съм скромна бе Mr. Green ).За всяко месо или риба е много важно да не се соли при печене,солта изсушава.За да се запечата месото принципът е да се обработи първоначално на висока температура.Моят съвет е да оваляш месцата за шишовете с малко зехтинче и винце в купа(без значение бяло или червено),без сол,а подправки - ти си знаеш.Да ги оставиш примерно час да поседят.Печи ги на горната скара,на самата скара,на долната има по-голяма вероятност да ги изсушиш.Съжалявам за лирическото отклонение по скарните въпроси,нИ мА бийтИ  Laughing .Реших да си взема такава печица,щото мазните изпарения от скарата са страшни,май вече само на открито ще правя скара.Щом рибата стана хубава и сочна,значи и пържолите ще стават добре.
Много благодаря на всички писали и пишещи в темите за конвекторните фурни  Hug !Благодарение на съветите за поставяне на тавичка или фолио на дъното ,печицата остана почти чиста след приготвяне на риба,картофи и тиквички.Пак - голямо благодаря  Hug !

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 19:33 от enze

# 198
здр отново на всички дами.днес беше рибка вьв фолио,малко подправка,лимонче загьнах я с фолиото и за 30 мин на 200 градуса и на двете скари.стана супер.анжела кекса дето правих беше по твоя рецепта исках лично да ти благодаря.незнам защо се бях обьркала че е на делта.но за да няма сьрдити и от нея ще направя нещо тези дни.всичко хубаво на всички:)

# 199
  • Мадрид / София
Както виждате стават си нещата. Експериментирайте и после пишете за резултатите. И си пазете Тенжурето, че от невнимание стават фалове. Успех на всички.

# 200
Благодаря за помощта....аз мога да споделя, че напредвам вече с шишчетата. Вече правих два пъти и втория път бяха по-добри. Нещото, което ми се получи добре бяха едни панирани шницели. Нали се сещате от готовите шницели, хапки и други, които се продават и са за пържене. Та аз това чудо го метнах във фурничката и се изпече много добре. Така че избягах от пърженето.

# 201
Здравейте! Не съм писала какво е развитието по моя случай. Занесох си капака в сервиз и хората ми се обадиха вчера, че са направили протокол за брак и с него + пълната окомплектовка на фурната трябва да отида в МЕТРО, за да я върна и да ми дадат нова.
Мисълта ми е... като върна цялата фурна за бракуване, "тенджерата" и аксесоарите са здрави /ниската скара не е ползвана никога/, дали ще ползват частите или ще я унищожат буквално....? Има момичета със счупени тенджерки и не могат да си намерят същите. Ох, не мога нещо да си формулирам правилно изреченията, но с две думи исках да ви насоча вниманието, че ако се обърнете към сервиз в случай на счупване, може да разполагат с части. Независимо че не влиза счупването в гаранцията, може да се намери тенджерка от там.

# 202
  • Мадрид / София
При положение, че ще ти дадат цяла и то нова, тогава останалите части ще са в повече. Незнам дали те разбрах добре. Не всеки сервиз продава резервни части, си мисля аз.

# 203
При положение, че ще ти дадат цяла и то нова, тогава останалите части ще са в повече. Незнам дали те разбрах добре. Не всеки сервиз продава резервни части, си мисля аз.

Не, не говоря за себе си.  Laughing Има си хас да ми дават хората нова, а аз да си стискам частите от старата. Поста ми имаше за цел да ви уведоми, че е възможно по сервизите да си намерите тенджерки, в случай че счупите вашите. Върнатата здрава тенджерка от мен, ще отиде някъде...

# 204
  • София
Изгоря ми реотана на капака  smile3511

# 205
  • Мадрид / София
 ooooh! ooooh!

# 206
  • София

Обещаха да ми го сменят Hug newsm44

# 207

Обещаха да ми го сменят Hug newsm44

Че нали няма налични нагреватели в БГ? Пускаха запитване и до София уж.... Браво, дано стане по-бързичко, че аз вехна по моята вече...  Laughing Другата седмица ще имам път към сервиза /че е в друг град/ и ще си взема новичката.

# 208
  • Бургас
реших се и аз на такава покупка и имам няколко въпроса.

колко е голяма горе-долу? колкото тенджера или по-голяма?

месото замразено ли се готви или не?

може ли вместо фолио да се ползва хартия за печене? не знам защо съм си втълпила, че фолиото  е вредно и гледам да не се опира до храната по принцип  Rolling Eyes

може ли да се мие в миялна?

и последно - като че ли се спрях на тази от 59лв, но все пак - има ли разлика между тези двете? http://www.technomarket.bg/products/09078818/neo-ho-812 и http://www.technomarket.bg/products/09078819/neo-ho-817

# 209
  • Мадрид / София
В техническите характеристики няма особена разлика. Подобни са, както по вместимост така и по мощност. 11 Литра като вместимост (тенджера с 30см диаметър). Разлика може да има в добавките (скари, тавички и други от сорта). Някои нямат удължителният пръстен.

Общи условия

Активация на акаунт