Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

• 76 261
  • 558
  •   1
Отговори
# 105
  • Varna
Моите кексове пък стават меки като дунапрен.
Който иска може да види моята рецепта. Старите кучета от тази тема са го правили и на всички се е получил.

АНГЕЛЧЕ Hug
Как си? Аз се загубих, че хем ме нямаше по Българско, хем рЮмонти, хем болници. ЗабраИФ темЪтЪ, буквалнУ wavey

# 106
  • Мадрид / София
Моята смес за кейк си беше обикновена. Я дай рецептата да я видим.
Моята колежка ми даде следната рецепта - по 1 ч. чаша брашно, захар и олио, бакпулвер 1 п. и какао за красота Laughing
Резултатът -  Sick
А твоята рецепта каква е?

Брашно 2ч.ч.
захар 1ч.ч.
олио 1/3ч.ч.
250гр кисело мляко
3 яйца
1 бакпулвер
Яйцата се разбиват със захарта и олиото. Бакпулвера се разбърква в киселото мляко и се прибавя към яйцата и накрая се прибавя брашното. Разбърква се добре и се изсипва сместа във формата за кекса, покрива се с алуминиево фолио и се пече на долна скара на 200С около 25мин. после махаш фолиото и печеш открит още 20мин. След това пробваш с клечка за зъби дали е опечен отвътре. Ако не е, го покриваш отново и му даваш още малко да се опече.
Крайният резултат е този (аз слагам и стафиди)-

# 107
  • Мадрид / София
Моите кексове пък стават меки като дунапрен.
Който иска може да види моята рецепта. Старите кучета от тази тема са го правили и на всички се е получил.

АНГЕЛЧЕ Hug
Как си? Аз се загубих, че хем ме нямаше по Българско, хем рЮмонти, хем болници. ЗабраИФ темЪтЪ, буквалнУ wavey
Делтичке добре съм душата, що така болници мила? Закъса ли го що ли? Аз миналият месец бях на тема елктронна техника. Компютъра май имаше вирус и в един момент отказа да работи правилно та го водих  на рюмонт. Резервният също го последва, че бяха счупени пантите на капака (Лаптоп). Иначе тенжурето го ползвам, но както знаеш не всеки ден и все неща дето вече сме ги писали. Затуй и си трая.

# 108
  • Varna
Да бе Ангелче, и аз затова замлъкнах, че готвя нещата които ние вече сме готвили със тендЖУретата.
То и сега сме само със мъжът ми, щото нали Диването отиде да прави магистратура във Копенхаген. Та много не сме от ящните, и от там пък, не ползваме много НЛО-то.
Днеска правих това със пилешкото на хапки и сметаната, добавих му накрая и кисели краставички и разни мерудии. Направих и пържени картофки, пак тука по нашата рИцептЪ.
Иначе със мъжът ми бягам по болници, но поне може да се оправи работата. Във понеделник е първата му операция- тъкмо за Никул ден, когато е баш неговият празник. Ама ще е за добро. Ама не е Николчо де Wink
След операцията ще опитам да направя рибката, за която бях писала тука и е във рецептурника ни. Поне едно нещо рибешко трябва да има. Все пак за нас това е курбан за Никул ден и трябва да се направи. Пък за сладки работи, незнам.  Много е красива формата ти за кекс, моята не ми харесва, ама навремето, бях поръчала да ми намерят тефлонова форма и такава ми донесоха. Връзкарска история беше Joy нямаше тогава.
Абе ти да не си прибрала случайно нашия КотЬО Ошо- така го кръсти една аверка от форума Joy Същият е, лапа като за последно, ама е малко по елегантен във лицетУ Joy

# 109
Здравейте , майка ми подари такава фурна преди 2-3 месеца, но си седи ей така в кашона. Бихте ли казали с 2,3  изречения разликата м/у НЛО-то, както му викате Simple Smile  и обикновената фурна? Благодаря   bouquet По принцип ме няма в готвенето, дали с това чудо ще ми е по-лесно, как мислите?

# 110
  • Мадрид / София
Делтичке тя формата за кекса е силиконова и само такава имаше. Я виж дал не е префръкнал Котю тъдява  Grinning

# 111
Реших като горда и щастлива собственичка на дълго мечтаната тенджерка да се наместя и аз в темата!
Отдавна си имах мерак за такава придобивка, ама все нещо по наложително се явяваше. Днес вече стана - купихме си Flavor Wave  Turboo Oven. Изчела съм първата темичка, сега ще подкарам втората. А утре мисля да я пробвам с нещо простичко. Дано се получи!
Благодаря за ценните съвети, които намирам тук, сигурна съм, че ще са ми от полза. Hug

# 112
Здравейте, момичета!
Скоро и аз не съм се включвала, ама ви чета, де! Да ви са пУхваля - мои приятели също имаха такова НЛО, ама НЕО и да вземат да си счупят капака, и какво - хайде ново, ама пак НЕО. Тези тенджУрета си имат тефлонова тавичка и решетъчна тавичка, така , че взеха и ми подариха излишните тавички.  Hug Ама тази решетъчната тавичка била голяма работа, бе. Пехох в нея свински кебап, предварително овкусен с едро нарязан лук. На горната скара за 15-20 мин. на 200 градуса - стана муци  chef

# 113
       Здравейте! Утре ще купувам и аз НЛО, изчетох и трите теми, но не можах да намеря категоричен отговор на следния въпрос: Когато печете риба/месо/ опушва ли се кухнята и мирише ли? С една дума трябва ли да се проветрява помещението в което използвате НЛО през студените зимни дни?

# 114
  • София
Не, не трябва. Поне у нас само филета някакви съм пекла, но никога не мирише на риба. Peace

# 115
  • Добрич
Не бих казала, че въобще не мирише на риба, но определено миризмата е по-малко и се проветрява по-бързо.

# 116
Леле...то имало нова тема:) Аз си пиша в старата, извинете  Embarassed

За рибата- не се опушва никак и почти не мирише.Моя мъж ненавижда риба и ужасно мрази миризмата и но с тази фурничка остана много доволно очуден, че не омирисваме цялата къща:)

# 117
Здравейте момичета.И на мен ми купиха фурничка е марката е НЕО ама няма значение.Пробвах няколко рецепти с картофи,ама нещо не се получава-дане би да е от това че слагам вода вътре.Пилето става страхотно

# 118
Здравейте мили дами, много се радвам че ви открих.В предишната тема "плаках", че картофите ми не се получаваха, но очевидно проблема е бил в самите картофи не във фурната.Живи и здрави да сте, че създадохте тема за тези фурни. HugСега съм спокойна и доволна от избора:)Сега приготвям едни пилешки гърди с маги фикс.На вид изглеждат страхотно ще видим и на вкус. GrinningМного обичам да експерементирам в кухнята,но за жалост не ми остова мното време, непременно ще се възползвам от рецептите ви и когото мога ще се включа с някоя моя. Wink
Пожелавам ви весели празници, здраве,щастие и късмед да споходи вас и семействата ви! Simple Smile

# 119
Ако запиша пожеланието си с ноти, ангелите ще го изпеят с прекрасен глас!
И нека тази божествена мелодия от щастие и радост, да се лее през цялата година в твоя дом!
Честито рождество Христово! http://www.youtube.com/watch?v=biT9CQZUqS0

Общи условия

Активация на акаунт