Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

  • 76 262
  • 558
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 3 869
Много ти благодаря, Делта!!!   bouquet
Имам уширителне пръстен, ще го направя така, а в боба ще добавя малко просо, на него му трябват 15 минути да се свари и чудено ще отнеме от влагата.

# 346
  • Бургас
  • Мнения: 382
не се бях сетила, че рингът се използва за това. Rolling Eyes мислех че се ползва само, за да се увеличи количеството храна и се чудех какво е това огромно количество манджа, което ще се приготви, че да има нужда да се ползва  Joy

# 347
  • София
  • Мнения: 423
Имам приставката за английска закуска, с място за яйца, бекон и филийки. Понеже никога не я ползвам я разменям за уширителен пръстен  Peace
Това долу в ляво

# 348
  • Мнения: 0
Аз си бях купил от кауфланд такава фурна Хомо май или Хама... Върнах я на третия ден, защото ми се стори, че не отговаря на характеристиките, а именно да приготвя нещата до три пъти по-бързо.
Пекох бутчета  и Картофи и ми се стори супер бавно. Но на третия ден реших да си напрвява принцеси с яйце и сирене на горната скаричка на 220 15 мин чаках и едвам бяха се зачервили. Освен това в опътването пише, че като достигне темературата се изкючва..... да ви кажа за 1 час работа докато пекох бутчетата един път не изкючи, което ме наведе на мисълта, че температурата от 220 градуса е недостижима за тази фурника и я върнах. Как ви се струва? Какво мислите?
Сега продават такава на Сапир и се чудя дали да пробвам втори рунд и друга марка ?

# 349
  • София
  • Мнения: 423
Какво е това печене 1 час  newsm78 Нещо бъгава е била. Виж колко сме доволните тук и сам ще си отговориш на въпроса  Wink

# 350
  • Varna
  • Мнения: 2 605
И аз съм учудена на това дълго печене newsm78 Та аз едно пиле го пека максимум 50 минути, щото го обичам да е по препечено.
Моя Оптимум пече на 250 градуса.

А за ушерителния пръстен какъв смях бешеее Laughing Аз мислех, че поставен за красУтЪ Joy А и темата беше в началото си и ние стариту пушки гадаехме кое за какво е. Но тука има едно Ангелче, та тя ми отвори очите за този уширителен ринг или пръстен. Тя преди доста време си била купила такава тенЖурЕ, даже тя го кръсти НЛО, от нея тръгна тоя лаф Laughing  Има и още една наша съфорумка Дуня е тя ми е дала много кураж за готвенето. Тя направо ветерен-притежател на такава тенджера. Ако не се лъжа има я от 2001....та като се издъних с първата рецепта, тя ми каза, да не се разочаровам. Благодаря и и на нея Hug

# 351
  • Мнения: 0
Опитвам да разбера, аз ли не съм случил на фурна или просто нестава. и въпросите който имам, и на които не получих отговор са следните.

1.Като я включите на 220 или 250 градуса, дали ги вдига и изкючва, и за колко време?
2.Как ви се струва приготвянето на принцеси с яйце и сирене, да отнема 15 минути на 220 градуса на горната скаричка, и даже не бяха припчени, но вече нямах нерви да чакам повече и ги изядох Simple Smile

Факт е, че е фурна, и че готви. Аз я купих, защото искам да си приготвям нещата по-бързо от голямата фурна, и за по лесно обслужване. След като не се получи, се почувствах измамен и я върнах!
И вас може да са ви измамили, но да сте оправдали полупката по някакъв начин, за да не се чувствате прецакани(нали е фурна и пече.....нищо че не е бързо)

Като направите принцеси се обадете Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 09:20 от Toni YSS

# 352
  • Sofia
  • Мнения: 1 562
Принцеси пека, на горната скара, даже и отдолу малко се запичат. Ама освен тях пека само пилешко и чушки Simple Smile  За друго не съм пробвала. Нещо няма много рецепти за нея.

# 353
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 108
Опитвам да разбера, аз ли не съм случил на фурна или просто нестава. и въпросите който имам, и на които не получих отговор са следните.

1.Като я включите на 220 или 250 градуса, дали ги вдига и изкючва, и за колко време?
2.Как ви се струва приготвянето на принцеси с яйце и сирене, да отнема 15 минути на 220 градуса на горната скаричка, и даже не бяха припчени, но вече нямах нерви да чакам повече и ги изядох Simple Smile

Факт е, че е фурна, и че готви. Аз я купих, защото искам да си приготвям нещата по-бързо от голямата фурна, и за по лесно обслужване. След като не се получи, се почувствах измамен и я върнах!
И вас може да са ви измамили, но да сте оправдали полупката по някакъв начин, за да не се чувствате прецакани(нали е фурна и пече.....нищо че не е бързо)

Като направите принцеси се обадете Simple Smile

Нещо не ти е била в изправност. Когато се включи и започнат да се вдигат градусите, следват ритнично светване у угасване на светлината. Ако това не става, значи има проблем. Печенето на принцеси не би трябвало да е повече от 10мин особено на тези градуси. Иначе ще си имаме работа с "въгленчета". Сурова баница пека за 15 мин на 200С от долната страна и 20 мин отгоре за да се зачерви добре (даже и е много). Ами не се отказвай и пробвай с нова от друга марка. Ако не ти харесва винаги можеш да я продадеш.
 

# 354
  • Мнения: 3 869
Правихме пуканки от царевица, която се продава за тази цел - на високата скра, в кошница за приготвяне на зеленчуци на пара, на 250 С, станаха идеални. Проблахме също да направим от тези за микровълна фурна, но се получиха чак след като махнакме опаковката и ги оставихме пак в кошницата за зеленчуци на пара (поради липса на надупчена тавичка в комплекта). Естествено всичко се омаза в мазнината им, но пък бяха много вкусни.

Едни блат за торта обаче тотално провалих  Tired Пекох го в силиконова форма, не е било повече от 2 см, преди печенето, на 180С и на високата скара. Отгоре се получи чудесно, надигна се, изобщо, както се очакваше, но отдолу все не се изпичаше. Накрая се принудих да обърна формата, и да пека само долната страна, която обаче си беш още течна и почти ми се загуби формата на блата (силиконовата форма е като цвете). Някой да може ли да ме насочи какво не съм направила както трябва. Може би Т е била ниска ?! (блатът беше без яйца, та не се притеснявам и на по-висока Т да го сложа). Накрая само доволно количество школадов кувертюр замаза неуспеха с формата на блата...

# 355
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 108
Когато пека във форма  слагам отгоре алуминиево фолио докато се опече отдолу и след това махам фолиото и допичам отгоре. Така не се налага да се обръща.

# 356
  • Мнения: 3 869
Когато пека във форма  слагам отгоре алуминиево фолио докато се опече отдолу и след това махам фолиото и допичам отгоре. Така не се налага да се обръща.

Благодаря ти!! А колко време отнема така печенето? На мен ми отне повече от 40 мин. на 180 преди да се принудя да го обърна. В класическата ми фурна с вентилатор едва ли щеше да отнеме повече от 30 мин...

# 357
  • Мнения: 20 021
За такава кошничка ли става въпрос http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=470294
В нея направо ли се пускат пуканките? Олио не се слага, така ли?

# 358
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 108
Когато пека във форма  слагам отгоре алуминиево фолио докато се опече отдолу и след това махам фолиото и допичам отгоре. Така не се налага да се обръща.

Благодаря ти!! А колко време отнема така печенето? На мен ми отне повече от 40 мин. на 180 преди да се принудя да го обърна. В класическата ми фурна с вентилатор едва ли щеше да отнеме повече от 30 мин...

Зависи от дебелината на печивото. Пека винаги на 200С на долна скара. Просто първите два пъти го наблюдавай за да знаеш горе-долу колко време е необходимо за твоят вариант. Кекса го пека 20 мин с фолио и после още 15 мин без фолио. После пробвам дали се е опекло и ако се налага да се допече слагам фолио и го допичам с него. Намазнявам формата, независимо, че казват, че не е необходимо. ПОсле по-лесно го изваждам.

# 359
  • Мнения: 3 869
Благодаря ти отново; разбирам че е трябвало на долната скара да пека и на по-високо Т, но предпазено с фолио или хартия за печене (имам едно наум за алуминевото фолио и го избягвам). Блатовета за торта не са дебели, затова и предния път разчитах, че няма да има проблеми с изпичането, но не съм преценила добре разпределението на топлината в тази фурна.

Общи условия

Активация на акаунт