Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 471
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Момичета  вчера правих мъфини по моя си рецепта  (то из нета може и да има подобна) с крем отгоре ( но крема все още го доизкусурявам ,че не ми е достатъчно гъст за шприцоване ) , но ето общо взето как процедирах :

За мъфините

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 кисело мляко + 1 равна ч .л . сода
3 ванилии
3/4 ч.ч. олио
3 ч.ч. брашно + 1 бакплувер ( задължително пресяти )

( може да се добави  наситнен шоколад или натрошени ядки или  пък според въображението )

Всички съставки се слагат по реда на изписването.  Аз имам форма с 12 гнезда за нормален размер мъфини.  Слижих  си от хартиените капсули и в тях слижих по 1 и 1/2  супена лъжица от сместа ( някаде до средата мисля идва )  и ми станаха с  голям връх. Ако искате по равни  (за декориране мъфини) се слага по 1 лъжица от сместа.  Пекох на 180 градуса около 20-25 минутки  но ( то малко на око ги пекох де ) но пък станаха невероятно пухкави. Остават  супер мекички и на другия ден.

За крема: ( Вече  в подобрен вариант )

1 бр.  от този крем     http://www.oetker.bg/oetker_bg/html/default/debi-7xfgkv.bg.html
около 100 мл. прясно мляко ( а не както е на опаковката  250 )
250 гр крема сирене ( и най- обикновеното и евтино става , аз купих от това на аро от метро )
2 ванилии
пудра захар ( аз сложих горе долу 1 пакет от тази ) : http://www.bioset-bg.com/home_gzg_bg.php

В отделен съд  разбиваме  крема сиренето , а в друг  млякото с  крема. След като крема е готов  го  прехвърляме  на части при  крема сиренето като продължаваме да разбиваме .  Накрая прибавяме пресятата пудра захар и ванилията.  ( Но ако ви се вижда малко си добавете  още докато сместа  започне да се шприцова  добре. ) Крема е  невероятно вкусен.

Шприцовайте  върху изстиналите мъфини или просто ги намажете с крема и поръсете с  цветни пръчици.

За съжаление  няма как да ви покажа какво се получи тъй като   мъфините бяха ометени за  нула време.

Искам да попитам и   ani_d    колко и излиза доставката  от  този сайт http://www.cakesforyou.biz/index.php  до България и как става плащането????

Извинявам се за дългия пост.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 23:08 от kukita83

# 601
kukita83, кремът звучи много обещаващо. Преди няколко дни хапвайки чийзкейк се зачудих дали има чийзкейкови мъфини и тези ми сякаш ще са нещо подобно. Определено ще пробвам.  Flutter

Между другото днес осъзнах... че съм станала мъфинозависима  Blush Не просто, че през ден правя, ами някак като се сетя за мъфинчета, когато са вече ометени, и направо нямам търпение за следващите.

# 602
Аз съм същата краста. Ама най ме кефи ,че свекито много ги уважава.Само накрая да не се омъфиним , че мъжо ше требва двойна врата да избива и леглото да подсилва. Добре ,че съм на диета та се пазя да не се оливам.
Иначе от вчерашния рядък крем каква торта спретнах. Добавих още  крема сирене, пудра захар и сладкарска сметана ииииии ........... Остава утре да разтопя шоколад и да я залея.  Като я опитам ще разкажа как е.

# 603
Момичета ей сега се сетих ето за този крем от  мъфините  Червено кадифе. Мисля да го пробвам тези дни.

http://sunshine.collapse.bg/red-velvet-cupcakes/

# 604
  • България
BorislavaK , така поднесени не бих им простила  Embarassed .
 Гризе ме обаче един въпрос - откъде си купила зестер ? Дано правилно да съм се насочила/ не ми се смей  Mr. Green / -  ивичките лимонова кора с такъв инструмент ли са правени ? Издирвам го от доста време, не ми се отдава пазаруване по интернет...
И аз дълго време търсих, накрая използвах едно пътуване до Лондон и си изпълних целия списък с трудни за намиране джаджи Simple Smile. Но съм попадала на зестери в Мола на Цариградско, в едно от малките магазинчета срещу Карфур - единсвения му проблем беше цената (защото беше дизайнерско!). Ако ми попадне някъде, ще помня да ти драсна на лични. Успех!

# 605
  • под тепетата
BorislavaK , благодаря!
 Открих в сайтове, но като ги потърсих в магазина им в Пловдив нямаха в наличност. Визирам "Двата щъркела". Не ,че са евтини - като гледам навсякъде са над 15лв, ама пусти мерак  Embarassed
  Дано не се приеме като спам, но да ви кажа какво видях- близо до този магазин има и такъв на Меркари ( нещо като ТСМ ). Та в него имаше шаблони за коледни къщички ( зимата сигурно няма да ги има и ще са на двойна цена )- около 18см,цена не помня и много силиконови форми -както за кекс, така и за мъфини на сносни цени.

# 606
# 607
  • под тепетата
Благодаря, kukita83 ! Същия гледах в друг сайт и беше 16лв. Ще поразровя сайта и за други нещица  Laughing

# 608
# 609
  • Бургас/Пз
Искам да попитам и   ani_d    колко и излиза доставката  от  този сайт http://www.cakesforyou.biz/index.php  до България и как става плащането????

Доставката излиза около 1.50-1.70 паунда средно, ако е по-голяма поръчката може и повече - като цяло зависи от тежестта на пратката. Плащането става с карта през Пей Пал,след регистрация в самият сайт, а доставката е до 4-5 работни дни.  Peace

Мариета, чак сега загрях, че ти и Ети сте едно и също лице  Mr. Green Ама съм бременна за трети път, така че ще ми простиш за бавното загряване  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 610
още едно предложение за много вкусни мъфини - Мъфини с Нутела на Ели Драг

аз ги правих с Финети и смлени на брашно бадеми (защото си нямах сурови лешници)

# 611
Ехеее ми то излиза по евтино отколкото  да си поръчаш нещо от бг сайт.

# 612
Здравейте момичета!
Вчера правих "Много нежните пудингови мъфинчета"на Лабрекс . Благодаря за прекрасната церепта!  bouquet
Наистина се получиха чудесни с прекрасен аромат. Препоръчвам ги на всички!

# 613

Галка, чудесни са, за вкуса не се съмнявам, познат ми е! Много се радвам, че са ти допаднали!  bouquet

Днес правих едни американски кексчета с кукурузно брашно, с много нежна текстура стават.

# 614
Страхотни мъфини показвате, момичета  Crazy
Аз вчера метнах едни пудингови със сладко  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт