Рецептата:
- 5 яица
- 150 гр захар
- 200 гр пшенично или царевично нишесте (от неподсладените)
С миксер се разбиват много хубаво яйцата със захарта до нейното разтопяване и до получаването на пухкава светла смес. След това се добавя нишестето на порции, като бъркате лееекичко в една посока на ръка с лопатка или лъжица. Ванилия или друг ароматизатор може да се сложи, но обикнавено не е нужно, тъй като самите нишестета са ароматизирани, освен ако не използвате натурални. Добра рецепта за оползотворяване на неизползвани пудинги.
Пече се в намаслена и набрашнена форма в загрята на 180 град фурна 40-45 мин.
От мен: С две яйца, 80 гр пудинг ( ванилов и горски плодове, затова има цветни акценти в кексчетата ) и 60 гр захар излязоха 6 кексчета за силиконовата ми форма. В моята фурна се изпекоха за 18 мин, така че, ако ги правите, съобразявайте печенето с фурните си. Не трябва да се препичат, стават сухи, а те и без това не са от влажните, но са много леки, меки и пухкави.