Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 466
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Сега открих темата, много вкусно изгеждат, чак ми се прииска да ги направя, а не съм голям кулинар.Но искам да попитам как ги печете в специална тава за мъфини или може и в обикновенна?Ако сложа формичките за мъфини в обикновенна тава няма ли да се разлеят?
Сложи по 2-3 хартиени капсули една в друга и не ги пълни много,примерно на 1/2.Малко по-разлати ще станат мъфинките ,но става,пробвала съм.Може и в чашки от дуралекс да сложиш по една капсула,пак става.И в чашки за крем-карамел. Peace

# 166
  • под тепетата
Или има алуминиеви за еднократна употреба - виждала съм в Метро, Т-маркет...

# 167
Или има алуминиеви за еднократна употреба - виждала съм в Метро, Т-маркет...
аз редовно ползвам набор от алуминиеви чашки за крем карамел за направата на мъфини , просто имам около 20 такива и в голяма тава си ги нареждам , вътре слагам хартиената формичка и така пека , получава се чудесно . Най-евтини са формичките в Кауфланд 12 броя за 1.30лв.

# 168
  • Бургас/Пз
Какво да направя , за да не ми пада пълнежът на дъното на мъфините. Сложих по половин парченце шоколад в едните и по една черешка в другите , но и в двата случая се озоваха на дъното!

# 169
  • София
Какво да направя , за да не ми пада пълнежът на дъното на мъфините. Сложих по половин парченце шоколад в едните и по една черешка в другите , но и в двата случая се озоваха на дъното!

А рецептата коя? Да не би да е рядко тестото по принцип?

# 170
  • Бургас/Пз
Ами според мен изобщо не е рядка сместта.
Едните, с които пробвах бяха НЕЖНИ ПУДИНГОВИ МЪФИНИ, а другата съм си я преписала от друг сайт - 1ч.ч захар, 1 яйце, 1 ч.ч прясно мляко, 1/2ч.ч масло, 2ч.ч брашно, 1 бакпулвер и 1 ванилия.

# 171
  • София
Пудинговите мъфини със сигурност не "търпят" нещо в тях

# 172
И аз се възлнувам от този проблем. Втори път правя тези мъфини със сладко от боровинки, но и двата пъти сладкото отива на дъното. Не че не стават много вкусни, но се чудя защо сладкото не може да си остане там, където съм го сложила. Днес даже го сложих най-отгоре, като съвсем леко натиснах с лъжичката, за да се покрие, но след като ги изпекох пак си беше отишло отдолу.

# 173
И аз се възлнувам от този проблем..........

wish, пробвай, ако искаш мъфините на Винце, много пъти съм ги правила заради сладкото от вишни, любимо ми е, никога не е падало на дъното. Но и брашната са различни, така че понякога се налага да се добави малко, ако е по-рядко тестото.

# 174
Да се запиша и аз с едни мъфини - солени, но с плънка от крема сирене. Остана там, където я сложих. (ама да бях сложила по-малко  Blush)

иначе са мъфини с маслини, шпек и синьо сирене. Проба на едно брашно с набухвател, много ни харесаха  Blush

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 09:18 от пеп-4o

# 175
пеп-4o,

Старшно апетитни изглеждат мъфините ти!!! А по повод количеството на плънката, както казва великият кулинар на нашето време Мечо Пух - "колкото повече - толкова повече"!!!Общовалидна максима за плънките вкъщи, която само по някога ме подвежда Simple Smile

# 176
Пепи,мммммм...много вкусно изглеждат Crazy!

# 177
# 178
След като питах и разбрах за формичките сега ще питам и за рецепта да препоръчате.Опитах веднъж едни мъфини, бяха много пухкави и леки, кафяви на цвят.Нещо такова ми се иска да направя, да не е като обикновенният кекс, ако някои ме е разбрал и се сеща за подобна рецепта?

# 179
Здравейте, влизам в темата с едно питане. Хартиените кошнички за мъфини имат ли си размери или са универсални? Скоро си купих тавичка с 12 гнезда за мъфини от Кауфланд и сега съм в чуденка за хартиените кошнички. В Кауфланд има 100 бр. с размери 6/2.8 см. Струват ми се много плитки или всички са такива? От Стара Загора съм, ако някой знае къде продават тук, моля да сподели или ако тези в Кауфланд стават да си купя от там.

Общи условия

Активация на акаунт