Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Постни мъфини със сушени смокини, боровинки и кашу

Рецептата оттук:
http://www.kulinarno-joana.com/2008/12/dried-fruit-and-cashew-nuts-muffins/

Ако пък не сте на пости:
Кексчета с маскарпоне и пухкава глазура

http://www.kulinarno-joana.com/2008/09/cupcakes/

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 22:20 от горица

# 241
Рецепта за коледни мъфини?  Hug

# 242
Рецепта за коледни мъфини?  Hug
аз имам поръчани по рецептата за чуден кекс , пудингови и ще направя тези шоколадовите , които labrex е показала на миналата страница !

# 243

Днешните ми мъфини с ябълки, орехи и канела

и аз реших да ги направя, ето
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2981/123850607082890394612922 … QufBtlJMqLYQs.JPG
но без канелата, че вкъщи само аз я обичам....

# 244
.........но без канелата, че вкъщи само аз я обичам....

маякуб, мисля си, че чарът им е точно в комбинацията канела, ябълки, орехи. Peace А не ви ли бяха не сладки без поръската? Защото и тя включва захар, а в самите мъфини не е много захарта. Щом не харесвате канела, пробвай Мъфини с ябълки и хрупкав топинг на Танита. И те имат канела в тестото, но може да я игнорираш и да ги направиш само с ванилия. Предполагам ще се харесат на всички. Това, ако вече не си ги пробвала, де...... Wink  bouquet

# 245
  • Бургас/Пз
Лабрекс, направи ми впечатление , че в рецептата на Танита няма никаква течност - нито кисело нито прясно мляко. Така ли е или аз нещо пропускам?

# 246
[ направи ми впечатление , че в рецептата на Танита няма никаква течност - нито кисело нито прясно мляко. Така ли е или аз нещо пропускам?
В рецептата има яйца и олио,това е достатъчна течност.По принцип тестото за мъфини ,не е рядко като кексовото. Simple Smile

# 247
  • Бургас/Пз
Да,Пети, явно аз нещо съм се заблудила, после видях, че то и брашното също е малко -  чаша и половина, сравнение с тези в които има мляко

Данито, не знам какво точно имаш предвид под коледни, но според мен, всяка рецепта в която има ухание на канела, мед, джинджифил и сушени плодове ми е с коледно настроение!

# 248
Лабрекс мерси ще пробвам, наистина, че не станаха много сладки и аз предположих, че нещо не съм премерила захарта като хората  newsm78

# 249
Лабрекс мерси ще пробвам, наистина, че не станаха много сладки и аз предположих, че нещо не съм премерила захарта като хората  newsm78

Да, в тях захарта наистина е малко, но се компенсира от захарта с канелата в поръската. Иначе трябва да се увеличи в тестото, ако отгоре не се поръсват.Peace

# 250
И аз се възлнувам от този проблем..........

wish, пробвай, ако искаш мъфините на Винце, много пъти съм ги правила заради сладкото от вишни, любимо ми е, никога не е падало на дъното. Но и брашната са различни, така че понякога се налага да се добави малко, ако е по-рядко тестото.

Извинявам се, че пак връщам темата със "падналото" сладко, но едва днес ми остана време да пробвам и тази рецепта. Сложих сладко от череши, най-отгоре, нарочно непосредствено преди печенето и резултата е че черешите бяха не само на дъното, ами толкова на дъното, че направо извън мъфините. Страшно са вкусни, но толкова грозни и трудни за ядене, че няма на къде. Или аз трудно схващам или просто завинаги ще се откажа да правя мъфини със сладко! Sad И ще чакам някой друг да направи, за да хапна ...

# 251
Сложих сладко от череши, най-отгоре, нарочно непосредствено преди печенето и резултата е че черешите бяха не само на дъното, ами толкова на дъното, че направо извън мъфините.

wish, да не би пък много сладко да слагаш?  newsm78 Точно тези мъфини съм ги правила много пъти, защото слагам сладко от вишни, много го обичам, но никога не ми е пропадало, направо идея си нямам........Освен пак да пробваш! Peace  bouquet

# 252
  • 1st floor
А понеже аз не си падам много по сладкото, предпочитам шоколад - има ли рецепта за мъфини, в които вътре има шоколад - парче твърд ли се слага или лъжичка течен? newsm78

# 253
  • под тепетата
Има много в рецептите на първа страница.Аз лично предпочитам шоколада на малки парченца или лъжичка течен шоколад.Като слагам голямо парче шоколад след печене си седи твърдо и някак си не ми е приятно. Ето и рецепта за едни, с които винаги оползотворявам останали ми белтъци
 http://honeyandmilk2.wordpress.com/2009/07/08/%D0%B1%D0%B5%D0%BB … %B8-%D0%B1%D0%BE/
 Моите промени са - използвам ядки каквито имам, шоколадът е течен, половината тесто оцветявам с какао и правя кексчетата шарени.

# 254
  • 1st floor
Мерси, Биляна!!! Hug Като съм почивка ще пробвам!!!

Общи условия

Активация на акаунт