Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 635
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
labrex, благодаря за съвета, ще пробвам с повече брашно следващия път   bouquet.

polly, с малко увеличи брашното, защото прекалиш ли, резултатът ще е подобен. Peace Стискам палци да се получат и да ти харесат!  bouquet

# 496
  • Бургас/Пз
Да докладвам за Нежните Пудингови Мъфини на Лабрекс Mr. Green

Станаха невероятни - сложих 120гр масло /толкова имах/ и 60гр олио, че ме беше страх да не им дойде като течност повече, че нали олиото е течно, а маслото меко! Направих ги с Пудинг какао и добавих 1суп.л. какао и около 50 г нарязан на съвсем ситно шоколад. Във втората тава им сложих по една вишна от сладко отгоре, ммм....Перфектни са! Не знам дали ще останат да ги снимам, защото вече са нападнати!  Heart Eyes Heart Eyes

# 497
  • пак на Рив Гош
Отдавна не бях правила мъфини, може би поне половин година, но вчера с Камбанката спретнахме едни с айрян, замразени вишни, боровинки и тонка боб:

# 498
  • Варна
да за кутията ясно. въпросът ми е ако имат някаква украса отгоре, и не могат да се наредят един върху друг.

Нареждаш ги в тавичка и пак запечатваш с фолиото.

Simple Smile мерси. не се бях сещала. наистина ако е по-дълбока тавичката става.
аз си мислех да си купувам пластмасов капак, за да ги покривам отгоре, има и едни кутии за торти ...
чудех се дали има и нещо конкретно за мъфини

# 499
има кутии за храна в дом. потреби, разгледай и потърси -  аз съм накупила едни такива по-големи и високи не повече от 7-8см. ( по подобни съображения, налага ми се храна да слагам вътре, която не може едно в/у друго да е пък)

# 500
labrex, благодаря за съвета, ще пробвам с повече брашно следващия път   bouquet.

polly, с малко увеличи брашното, защото прекалиш ли, резултатът ще е подобен. Peace Стискам палци да се получат и да ти харесат!  bouquet
Оооо, но аз  и така си ги харесвам, много са вкусни   bouquet....само  фацата им не докарвам  Laughing.

Съхранявам в метална кутия от бисквити, имам една по височка такава...или в съклен поднос с капак  Peace

# 501
  • Плевен
 Да се включа и аз с една импровизация- шоколадови мъфини с банани ....без банани.Това е любимата рецепта на дъщеря ми , но тъй като нямахме банани сложих сушени боровинки, а тъй като тестото стана доста гъстичко добавих 2-3 л. портокалов сок.Все пак  се получиха:

# 502
ето моите мъфини по рецепта на шоколадов сладкиш с майонеза
http://wkusotijki.blogspot.com/2011_02_01_archive.html
извинявам се за качеството,но с телефон толкоз Grinning

# 503
  • под тепетата
Дианче, страхотно изглеждат и мъфините , и сладкиша! Кажи сега шоколада за моделиране как го приготви ?
 Митонела, умирам за мъфини с такива врътки отгоре  Heart Eyes
 Роца, ще ме накарате с Краси да се разтърся за тая тонка, така ме човърка сега  newsm78 Почитателка съм на кулинарните ти виртуозни изпълнения, снимките и не на последно място на Камбанката в подписа ти  Laughing

# 504
Здравейте момичета,възхищавам се на кулинарните ви умения.За мое съжаление аз не мога да се похваля със същото Simple Smile.Днес направих един кекс по следната рецепта:
4 яйца
2 ч ч захар
1каф чаш олио
2 ч ч брашно
2 малки настъргани ябълки
1 ч л канела
1ч л сода за хляб
1 ванилия
Разбих яйцата със захарта,добавих брашното със содата и другите съставка,сложих в намазана с масло форма за кекс.После сложих да пека в умерена загрята фурна,след 25 мин кекса се надигна ,пропука се коричката и започна да прелива.Много съм разочарована ,незнам къде сбърках ?Ако някой иска нека ми помогне със съвет,знам,че не съм точно по темата.

# 505
Хенриета-Анна, аз пък много се кефя на такива фонтанчета-лава! Ако кексът ти се е изпекъл хубаво, какво от това, че се е пропукал? Не знам, за всеки е различно, но баба ми считаше за хубаво да се пропука кексът и да се вдигне нагоре като планински гребен. Явно и аз от нея съм го наследила. Grinning А когато са малки кексчета и трябва да се украсяват, просто се отрязва отгоре вдигнатата част и се прави украсата. Peace

# 506
  • под тепетата
Не се е изпекъл хубаво ли ?
 Прави ми впечатление многото захар и липсата на  мляко. Обикновено гася содата с млякото.
 Освен фурната ти отгоре да е по-силна, затова и бързо да хваща коричка, а отдолу още да е тестяно и да избива върху нея. Пробвай първо да печеш само на долен реотан и като се навдигне хубаво включваш горния ( свеки така пече почти всичко).

# 507
  • Сливен
Здравейте, момичета. Да покажа последните си мъфини по рецепта на кафе със сметана, само добавката от мен е парченца локум които потънаха, но пък мъфините са страхотни.

# 508
Благодаря ви за отговорите,следващия път ще се постарая повече.Захарта е много защото съпругът ми предпочита по-сладко,пък рецептата си е без мляко в книгата.

# 509
Здравейте.
Дианче, страхотно изглеждат и мъфините , и сладкиша! Кажи сега шоколада за моделиране как го приготви ?
 Митонела, умирам за мъфини с такива врътки отгоре  Heart Eyes
 Роца, ще ме накарате с Краси да се разтърся за тая тонка, така ме човърка сега  newsm78 Почитателка съм на кулинарните ти виртуозни изпълнения, снимките и не на последно място на Камбанката в подписа ти  Laughing
Шоколада за моделиране е "шоколадово тесто" по рецепта на Ванчето от тортената библиотека
С него се работи прекрасно, по-лесно от колкото с пластелин.

Общи условия

Активация на акаунт