Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 573
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • Galaxy 13197853088
http://it.dir.bg/news.php?id=11141164
сега в канон, скоро и в други фирми.
започва се.  Thinking .

# 676
Една теория не ми излиза няколко дни от главата, та викам поне да споделя ако някой има мнение да каже. Нали учените се чудят от къде се е взела частицата от която е произлязла Вселената от големия взрив. А според тази теория от никъде. При този взрив е възникнала материята и антиматерията в равни количества, а + и - са разви на 0. Тоест Цялата материя и антиматерия са равни на нула. Следователно големия взрив е произлязъл от нищото. Не ми е много ясно, как, но ако знаете къде да прочета точно тази теория по подробно и достоверно, споделете, че не ми излиза от главата.

# 677
2pac, тази книга вероятно ще отговори на някои от въпросите ти.
Имам си едно наум за Стив  Laughing, но то не касае качествата му на физик и космолог, затова и ти препоръчвам книгата му - написана е на достъпен и увлекателен език. Чете се много леко.

http://chitanka.info/text/834-kratka-istorija-na-vremeto#toc

# 678
Да точно негова е тази теория, но много ме жегна. Мерси Grinning

# 679
Ето тук още любопитни четива в научно-популярен стил:

http://chitanka.info/text/17233/5#toc
http://chitanka.info:82/text/3571/10
http://pvpetrov.wordpress.com/2008/01/04/48/

За тези се сещам сега.

Иначе, ако те интересува фундаментът, ей тва е класиката Simple Smile:
http://www.all-fizika.com/article/index.php?id_article=35&fb_source=message

Файнман го имам в електронен вариант само на руски и англ. език, за съжаление.

# 680
  • Galaxy 13197853088
Как така от нищото !!! Бог е сътворил
вселената и сега ни гледа сеира.

# 681
Точно и това обяснява. Как за създаването не Вселената са нужни 3 неща. Материя, енергия и пространство. Според уравнение на Айнщайн материята и енергията са едно. Значи са нужни енергия и пространство. Понеже пространството и времето са възникнали при големия взрив, то значи времето го е нямало преди това. Бог е нямал време да създаде Вселената, следователно няма Бог. Аз винаги съм вярвал в това, че няма Бог, и той е плод на непросветеното и невежото човечество, но сега поне има и теория която го доказва. Остава да я прочета по-подробно и да си я дообясня.

# 682
Точно и това обяснява. Как за създаването не Вселената са нужни 3 неща. Материя, енергия и пространство...

Бог е нямал време да създаде Вселената, следователно няма Бог...

И кой го обяснява т'ва?

Ами ако на Бог не му е необходимо време за да създава вселени (нашата, напр.)? Ко прайм?

# 683
Стивън Хокингс. Просто не вярвам в Бог, защото хората са го създали за да си обяснят защо ги има и как са се създали. Вярвам само в науката и нищо извън нея. Бог е твърде елементарно и безинтересно обяснение на всичко. Мое мнение отдавна, а щом и физик като Хокинкс го споделя ме радва.

# 684
Някой знае ли колко години живее скалния орел. Трябва ми информация, защото в нета на места се споменава 32 години, а на други 120 което не ми се вярва. А ми трябва достоверна информация за това.

# 685
Точно и това обяснява. Как за създаването не Вселената са нужни 3 неща. Материя, енергия и пространство. Според уравнение на Айнщайн материята и енергията са едно. Значи са нужни енергия и пространство. Понеже пространството и времето са възникнали при големия взрив, то значи времето го е нямало преди това. Бог е нямал време да създаде Вселената, следователно няма Бог. Аз винаги съм вярвал в това, че няма Бог, и той е плод на непросветеното и невежото човечество, но сега поне има и теория която го доказва. Остава да я прочета по-подробно и да си я дообясня.

Вярно, че хората имат много богове и някой от тях са вмъкнати в човешката представа за време, но ако говорим за Бог от Библията е полезно да се знае, че там неколкократно, а и още в самото начало става ясно, че Бог е създал  едновременно с пространството, енергията, материята и ... времето.

# 686
И къде е бил той, след като е нямало нито време нито пространство? Не търся отговор, и защо пък Бог. Не е ли твърде лесно да е Бог? Не е ли просто измислен той от хората, а не той да е създал тях? Измислен, защото не са имали друго обяснение. Отговор за всичко още няма, а има само теории, но Бог не е отговор, не е и теория, той е герой който запълва нашето незнание, за да се чувстваме знаещи. Човек не обича да е в неведение и сам създава своите отговори. Но Бог не може да има, няма логика да има. Никаква логика.

# 687
  • Linz
2pac, недей така, ти си начетен човек. По-скоро няма логика в това Вселената да съществува в този си вид, да ни има нас и да имаме възможност да разискваме този въпрос сега. Или представата ни физиката, която познаваме е днес тотално грешна.

# 688
Точно, че Вселената изобщо не е това което мислим. Всеки ден се развиват нови и нови теории, но учените опитват да се доближат до отговора. А това с Бог е твърде лесно да се каже просто Бог. И какво е той? Някакво същество което решава какво да измисли или Бог е просто някаква енергия която не е нещо одушевено, а енергия. След откриването за съществуването тъмната енергия, учените се съмняват че има и друг вид енергия движеща Вселената или Вселените. В Мултивселената има видове енергии които не подозираме че съществуват. Една от тях е предизвикала всичко по някакъв начин. Тя ли е Бог? Ако да, то не носи бяла роба и брада и не ни гледа и няма какво да и се молим. Ако искате така я наричайте-Бог. Все пак тя движи всичко, както тъмната която кара Вселената ни да се ускорява и пречи да колабира от силата на собствената си гравитация, но не би могла да съществува ако нямаше още безкрайно други Вселени, така някаква друга енергия движи Мултивселената и нашата която е частица от нея.

# 689
  • Linz
Ама и ти пишеш по същия начин, заради който правиш забележка на другите. Мултивселената е просто една доста смела нова теория, не е доказан факт и няма и да бъде. По-лесно е да установим има ли Бог, отколкото Мултивселена.
Аз предлагам да дойде горица и да обясни за енергията- поне за тази в нашата Вселена. Много се спекулира с това понятие.

А, и предлагам Холо да вземе да се появи вече. Айде бе, Холо, елате си с братчеда............
Не е редно да зачезваш така!

Общи условия

Активация на акаунт