Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 581
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
За съжаление аз съм съгласен с Venda. В началото на ХХ век едва ли някой си е представял, че през следващите 50 години човечеството ще преживее едни от най-големите си кошмари. Не искам да бъда черноглед, а и въпреки всичко все пак човекът е оцелял и даже войните (тук включвам и Студената) са благоприятствали развитието на технологиите, но не съм такъв оптимист като вас.

# 91
...Не искам да бъда черноглед, а и въпреки всичко все пак човекът е оцелял и даже войните (тук включвам и Студената) са благоприятствали развитието на технологиите, но не съм такъв оптимист като вас.

Ми то аз не видях оптимисти тука.

ПП
...Честно, вярвате ли, че за има-няма 80-90 години ще се дръпне толкова напред...
Аз не съм много в час с технологиите, но статистически погледнато, нито те се развиват толкова бързо в последно време, нито човекът. Принципно нови неща много рядко се откриват, изобретяват, измислят...

Нищо подобно. Вземи компютрите. От 95-6 насам има невероятен скок там. Тогава моят велик комп (с Win 9x) не можеше да разпознае диск с "огромния капацитет" от 1 Gb, че трябваше да го делят на 2-3 диска, а сега на една флашка има 8-16 Gb (за жълти стотинки), че чак  128 Gb (за доста повече). Затова пък 2 Tb хард диск вече струва 100-150 usd.
То сега Win XP не може да разпознае повече от 3 Gb памет, ама... оперативна  Laughing

При това, досега развитието се дължи на усъвършенстване на една и съща принципна основа, а тепърва предстоят скокове с промяната на самите принципи на работа.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 22:28 от Холограма

# 92
  • планетата Земя

При това, досега развитието се дължи на усъвършенстване на една и съща принципна основа, а тепърва предстоят скокове с промяната на самите принципи на работа.

Точно това имах предвид. Тъпче се сума време върху нещо старо. Вярно е, напредъкът в усъвършенстването е голям, но няма нещо реално ново. Ново би била телепортацията да речем (или нещо подобно). Без нея би било смешно да се правим на архитекти на матрицата. Но в тази посока съм чела само неясни и непотвърдени неща. Някой си телепортирал фотон на милиметър разстояние. От този сорт.

# 93
Само да ви кажа, че от два часа кисна на 14 ниво на играта и не мога да го измисля  Thinking
Venda, ти цялата ли я мина? (ако да, не ми казвай как Simple Smile )

# 94
  • планетата Земя
Само да ви кажа, че от два часа кисна на 14 ниво на играта и не мога да го измисля  Thinking
Venda, ти цялата ли я мина? (ако да, не ми казвай как Simple Smile )
Онова с парата ли беше 14-то? Последните 3 нива според мен са с еднаква трудност. Жалко, че няма повече, бяха забавни.

# 95
... Жалко, че няма повече, бяха забавни.

Може да си направиш. Или друг да ти направи. Има такава опция.

# 96
...
Онова с парата ли беше 14-то?...
Аха, онова с дългата пара, дето се извива като змия покрай отделните елементи.

Снощи се амбицирах и докато не сборих нивата, не мирясах.  Ама на финала нито купа ми дадоха, нито фойерверки имаше.
Петнайсто ниво е фасулско в сравнение с 14-то.

Холо, благодаря! Играта наистина си заслужава.

... Жалко, че няма повече, бяха забавни.

Може да си направиш. Или друг да ти направи. Има такава опция.

А ти щом си такъв гений (цял час!!! ти отнели 14-то и 15-то ниво), ще ти направя едно много сложно, да се поизмъчиш малко и ти!
Само да ми мине изпитът (на 19-ти), а сега ви оставям, че ме чакат пет тежки дни и нощи! Hug

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 12:23 от горица

# 97
...Само да ми мине изпитът...

Успех!

# 98

Благодаря! Simple Smile

Влизам да се похваля, че отглеждам гений  Shocked
Хлапето мина 15-те нива току що за по-малко от час и половина! А аз отивам да се срамувам в ъгъла....

# 99
Влизам да се похваля, че отглеждам гений.
Хлапето мина 15-те нива току що за по-малко от час и половина!...

Браво!

За една бройка онзи ден да се похваля и аз с подобно хлапе, ама то стигна до 4 и спря.
Каза, че, ако има време, след детската ще продължи. Обаче явно напоследък не разполага с такова   Wink

# 100
Ами вие сте семейство Айнщайн, значи!  Simple Smile

Поздрави на умното дете!  Hug

# 101
Защо ли ми е познато това, за което говорите. И на мен ми се случва понякога. Как си го обяснявате? Та като време те са киснали по-малко от нас на компютъра!? Начина им на мислене ли е различен? Тези способности придобиват ли се или са вродени?

п.п. Тая игра няма да мога да я играя скоро. Подреждат ми се задачки...

# 102
Не мога да хвана за какви изследвания говорят и откога:

Учените откриха антиматерия и на Земята/13.01.2011
Вашингтон, САЩ /КРОСС/ При разреждането на мълниите в атмосферата на нашата планета се образува антивещество, твърдят учените от НАСА. Частиците антиматерия се раждат по време на избухването на гама-излъчването /TGF/ вътре в бурята и това е свързано с мощно разреждане на мълнията. Ежедневно по света има до 500 TGF, при това голяма част от тях остават незабелязани. „Изследванията са първото пряко доказателство, че бурите създават кълбо от античастици", заяви членът на екипа на телескопа Ферми Майкъл Бригс, изказвайки се на пресконференция на Американското астрономическо дружество. За първи път следи от антиматерия са били открити по време на буря на 14 декември 2009 година в Замбия. ...

ПП
БориСе, аз манипулативно се пошегувах.
Вярно, че хлапето може да направи само от 1 до 3 ниво и му се отваря 4. Обаче на първо му се обясни целта на заниманието, а на трето надничаше, докато по-големите безделници си цъкаха по нивата. Така че...  Laughing
Но горица е права да се впечатлява преминаването на всичките 15 нива! Без майтап.

# 103
Холо, ето я статията:

http://www.nasa.gov/mission_pages/GLAST/news/fermi-thunderstorms.html

Как бурите изхвърлят високоенергийни частици в космоса и как се зараждат античастици:
http://www.nasa.gov/pdf/509357main_Trio_noshadow_300dpi.pdf
(в първото клипче също много добре е описан процесът)

Резултатите за античастиците идват косвено - телескопът Ферми е предназначен за следене на на гама- лъченията в космоса. Засекли са лъчение с енергия 511 keV (индикация за това, че електрони са срещнали античастиците си - позитрони, след което са претърпели анихилация, от която произлиза и въпросното лъчение).  
Съобщават официално новината за образуване на античастици, вследствие на дейността на бурите миналия понеделник, иначе първият сигнал от тях е получен на 14 дек. 2009г. (когато телескопът се намирал над Египет)

БориСе, днешните хлапета са наистина изумителни. Живеят в друга информационна матрица и очевидно имат по-голяма възможност да развиват мисленето си. Онзи ден му се карах на моето диване, че донесе едни двойки и тройки, щото го мързи и не учи (иначе непрекъснато прави някакви сложни за мен неща), ама си мисля - аз като съм била прилежна и изпълнителна, дали съм прокопсала...

Ох, спирам да ви досаждам, обещавам да ви отърва от постоянното ми присъствие тук поне до сряда  Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 21:02 от горица

# 104
  • Linz
Поздравления за умните хлапета!
И моите се справят се справят с компютъра вече по-добре от мен, нищо, че годините им са далеч по-малко от моя опит. Сигурно не е далече времето, когато ще ни се присмиват колко сме изостанали от новите технологии.
Тая игра не съм я отваряла повече, подозирам, че ще ми отнеме много време, а не разполагам с такова.

Горица, успех!

Общи условия

Активация на акаунт