Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 570
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Всичко което казвам е теории на физици. Казвал съм го много пъти. Не твърдя че е така на 100%. Но по последни изследвания, няма как да съществува нашата Вселена в този си вид, ако няма Мултивселена. Не са доказани, но се работи върху тях като теории. Та според такава една, понеже Вселената е във постоянно усилваща се инфлация, и обратно на закона на гравитацията която трябва да спре инфлацията и да предизвика свиване, то някаква енергия и противодейства. Това е доказано, чрез доплеровия ефект на светлината от галактиките. Тоест те се отдалечават и това дори се усилва, а не забавя. От там понеже тази тъмна енергия, тъмна защото не я виждаме и засичаме, но съществува със голяма сигурност, то започва да се търси нейното количество според силата с която въздейства. И понеже Вселената не се разширява равномерно, са открили че някъде тази енергия е в повече. Така са открили че има други вселени със друго количество т. енергия. Теория е и е много дълга и не я обяснявам, но се базира на изследвания, уравнения и физ. закони, а не на изперкали или луди проповедници.

# 691
  • Linz
Но по последни изследвания, няма как да съществува нашата Вселена в този си вид, ако няма Мултивселена... 
... или Бог Mr. Green
Да, теорията стига до там да твърди, че нашата Вселена си взаимодейства със съседна.
Сега е модерно да се измислят нови теории. Не сме опознали още Земята, но "излязохме" изнън Вселената вече.

# 692
По точно се виждат ефектите от другите Вселени. Така си обясняват различната инфлация на нашата Вселена и как нещо предизвиква тези разлики. Пък има различни учени дето се занимават със Земята. Да не бъдем коне с капаци. Ефекта на Доплер и червеното изместване на светлината който предизвиква означават точно това. Засилваща се инфлация и някъде е в повече. Ако Вселената е една, няма как това да се случи. И теория да се крепи на нещо, а не на психопати.

# 693
  • Linz
Много си краен. А ако искаш да си обективен не можеш да си толкова предубеден. Остави това за фанатиците.
Утре може да се получат нови данни, че Вселената всъщност не се разширява.
Теорията за Сътворението има подръжници и в научните среди, не я задрасквай с такъв замах.
Имам предвид, че още не разбираме нещата, които можем да наблюдаваме пряко, а какво остава за тези, за които можем само да гадаем.
В тази връзка какво става с този Хигс Бозон, от кога са на прага на голямото откритие Tired

# 694
 Shocked

2pac, тъкмо се засилих да ти казвам, че въз основа на ефекта на Доплер изобщо, ама хич даже не можеш да докажеш, че Вселената непрекъснато се разширява /щото може просто да си пулсира и сега да сме във фазата на разширението/ и прочетох, че вярваш само на "теории" на физици, а другите били... психопати ли рече...

Ех, тия физици, бее...
Акъла са ви взели.  Laughing

2pac, за кви уравнения и физ. закони пишеш? Разбираш ли им нещо?
А знаеш ли колко математики съществуват? Щото тез "теории на физици", дето толкоз им се кланяш са в основата си чиста математика.

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 23:12 от горица

# 695
Интересни са ми и за това, избирам да вярвам на някой на други не. Ако открият този Бозон и как е накарал останалите Бозони да образуват частиците и Вселената, ще променя според това възгледите си. Тогава ще има нови теории и ще харесам някоя от тях. Сега не мисля за това защо частиците имат маса или не. До онзи ден не вярвах и на струните, но като ги разбрах по добре ми харесаха и те като идея. Нагласям се според това кое разбирам по добре. Ако има Х-Бозон и промени физиката, ще се променят много теории и моите разбирания, но пак няма да вярвам в Бог освен ако не е извънземен.

# 696
Shocked

2pac, тъкмо се засилих да ти казвам, че въз основа на ефекта на Доплер изобщо, ама хич даже не можеш да докажеш, че Вселената непрекъснато се разширява /щото може просто да си пулсира и сега да сме във фазата на разширението/ и прочетох, че вярваш само на "теории" на физици, а другите били... психопати ли рече...

Ех, тия физици, бее...
Акъла са ви взели.  Laughing

2pac, за кви уравнения и физ. закони пишеш? Разбираш ли им нещо?
А знаеш ли колко математики съществуват? Щото тез "теории на физици", дето толкоз им се кланяш са в основата си чиста математика.

Реди, не знам за каква енергия ме викаш да обяснявам. То, от "луд" и "изперкал" "психопат" не можеш да очакваш таквиз неща.

Не не всички, но примерно уравнението за енергията че е равна на масата E=MC2 или теорията на относителността ги чета за да разбера нещо свързано с тях. Иначе не решавам уравнения споко Mr. Green Просто ги виждам и така разбирам някой неща и вярвам повече като го разбера. Така вярвам на хората които създават тези уравнения на някаква база. Затова ги дава мза пример, не че обичам самите уравнения, а материята която се крие зад тях.

# 697
... избирам да вярвам на някой на други не...

Ами, и другите сме така.

Не виждам някой тук да те кара да вярваш в каквото и да било. Споделяме си интересни мисли, в по-голямата част от времето си говорим глупости и се забавляваме, без претенции да доказваме нещо си.
Въздържаме се от обидни квалификации също.

... Така вярвам на хората които създават тези уравнения на някаква база. Затова ги дава мза пример, не че обичам самите уравнения, а материята която се крие зад тях.
Ами, ако тези същите хора ти кажат, че според тях има Бог, и че тези уравнения по никакъв начин не отричат съществуването му, ще престанеш ли да вярваш на физичните им теории?  Thinking

А за Холо - мисля, че няма да се върне.

# 698
Не съм обидил никой, казах че тези дето пишат такива книги са луди и психопати. Въпреки че не са, защото го правят с цел печалба, значи са хитри. Mr. Green Та как така пишеш книга, на каква база???????? После хората четат и вярват. Върху какво са работили, научен труд??? Докторат??? Лабораторни изследвания или са пътували в отвъдното? Как се пише такава книга, на какви факти???????? Иначе се възмутих не от това, а от убедеността на някой, че чак поправят другите. Аз поне казвам че нещата които говоря са само теории като цяло. Пък да, ако Бог се докаже с уравнение мога да повярвам. Ако намеря логика в това. Вярвам само на неща които виждам под някаква форма, затова чета уравненията, не че толкова съм запален към тях. Дори са ми сухи и не ги помня повечето, но видя ли ги вниквам в материята. После знам че съм ги видял дори и да не ги запомня.

# 699
Приятелю, желая ти успех с физиката! На мен също ми е интересна и аз като теб чета, но причината е друга - на мен физиката ми е интересна, защото ми показва Твореца. Този, който е създал това,което виждаме и това, което не виждаме. Чрез физиката, мога да добия по-пълна представа за Него, защото творението говори много за Твореца, а това, което виждам не е някакъв старец с брада. Поне не така, както повечето хора си го представят. Би било много скучно да бъде така. Щеше да бъде старец, ако за Него времето има значение, но интересното е, че дори тогава, когато хората са имали минимална представа за физика, този Бог - Създател описва едно творение, което не се разминава със съвременните представи за физика. Днес звучи пак толкова научно, както и тогава. А понеже започнахме с основните понятия - време, енергия, материя ... ето, че Библията писана толкова отдавна започва именно с тях, естествено след Бог.  И свършва с Него и времето - последната глава от Библията казва за Бог, че е "Алфата и Омегата - началото и края", което показва, че Бог не е зависим от времето.  Така, че Библията е може би първата книга, която започва толкова "физично", но показва едновременно, че зад тази физика има една "Метафизика". Затова бих казал, че тези теории за "Мултивселени" са по-скоро доразвити теории за Физика и Метафизика. Нищо ново като идея, по-скоро нова като интерпретация. Но, ти си прав - всеки сам си избира в какво да вярва. "Теории" много.

# 700
Прав си, Лаби, че четат тук. Ползвали са ми хипотенузата, за хипотеза и са я доказали:

"докато мъжете намират случайните връзки за мимолетни, дамите по-често влагат някакви по-сериозни чувства"
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4826751

За една стара тема - химията на любовта. За романтичната любов, секса и привързаността. За връзката между хормоните и любовта и за негативното влияние на антидепресантите върху баланса.

http://www.ted.com/talks/lang/bg/helen_fisher_tells_us_why_we_lo … 3MV-3Dow.facebook

Много интересно.
Ама... Как цялата тази теория се връзва с неща като "Не прелюбодействай", "Не пожелавай жената на ближния" и останалите...
И все си мисля - това да изпитваш любов или пък обич към някого. Лошо ли е? Може ли да е "грешна" една любов въобще? Независимо към кого е насочена.
(Имам предвид наистина любов, а не елементарното, хормонално обусловеното сексуално влечение)

Лошото е, че според мен жените най-често започват емоционална връзка, към която в един момент се прибавя тайна, постепенно тази връзка става интимна, защото жената започва да споделя с дадения приятел неща, които не би казала дори на съпруга си. Той се превръща в "най-добрия приятел", а после ... сексуален партньор, за разлика от мъжете, които най-често не влагат много емоция в изневярата. Повечето мъже изневеряват на жените си без да влагат някакви силни чувства към "обекта" (нарочно пиша "обект"). Отношението много често е като на "лов". Жената лесно се заблуждава, че Той държи на нея... (има добри ловджии, някой мъже обичат да ходят за риба, други съчетават риболова с гонене на русалки), а той женен например и въобще не влага това, което тя очаква. ...

# 701
...

Лошото е, че според мен жените най-често започват емоционална връзка, към която в един момент се прибавя тайна, постепенно тази връзка става интимна, защото жената започва да споделя с дадения приятел неща, които не би казала дори на съпруга си. Той се превръща в "най-добрия приятел", а после ... сексуален партньор, за разлика от мъжете, които най-често не влагат много емоция в изневярата. Повечето мъже изневеряват на жените си без да влагат някакви силни чувства към "обекта" (нарочно пиша "обект"). Отношението много често е като на "лов". Жената лесно се заблуждава, че Той държи на нея... (има добри ловджии, някой мъже обичат да ходят за риба, други съчетават риболова с гонене на русалки), а той женен например и въобще не влага това, което тя очаква. ...

Аз пък познавам доста жени, които се забавляват "ловувайки". Та, кой, кого... ... ... Laughing, не е много ясно.

Не знам как се имитират чувства. Според мен един средно интелигентен човек /пък бил той и жена/ би регистрирал липсата им, ако се намира такава, и ако това го вълнува. А тия, дето са под средното ниво се интересуват от други вложения, по-лесно измерими като че ли.

Любовта е материална, в смисъл на материя, мисля, че съм споделяла с вас това мое мнение. Само дето все още не е изобретен детектор /с обхват от нула до сто Laughing/, с който да регистрираме първата, втората и третата й фаза. А не е кой знае колко сложна задача да се сглоби един такъв като се замисли човек, но предвид последствията, по-добре така да си останат нещата.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 20:45 от горица

# 702
...

Аз пък познавам доста жени, които се забавляват "ловувайки". Та, кой, кого... ... ... Laughing, не е много ясно.

Не знам как се имитират чувства. Според мен един средно интелигентен човек /пък бил той и жена/ би регистрирал липсата им, ако се намира такава, и ако това го вълнува. А тия, дето са под средното ниво се интересуват от други вложения, по-лесно измерими като че ли.

Любовта е материална, в смисъл на материя, мисля, че съм споделяла с вас това мое мнение. Само дето все още не е изобретен детектор /с обхват от нула до сто Laughing/, с който да регистрираме първата, втората и третата й фаза. А не е кой знае колко сложна задача да се сглоби един такъв като се замисли човек, но предвид последствията, по-добре така да си останат нещата.

Разбира се, че има жени "ловджийки", дори мисля, че са по-опасни, защото за разлика от мъжете, чийто лов се измерва по-скоро в бройката, жените "ловджийки" влагат повече "чувство" дори в това. Един мъж  рядко би изневерил за отмъщение. Най-често би го направил поради по-примитивни подбуди - под влиянието на тестостерона. Докато при жената "ловджийка" самия секс не е основния мотив, а по-скоро средството за достигане на някаква по-"висша" цел, която често е добре изразима в материалния свят или обществените отношение - пари, заплата... или власт, позиция..., та в този смисъл любовта е материална, защото лесно може да се измери какво е получено насреща. Дори без уред.  Laughing Естествено, тези обобщения по отношение на какво е характерно за мъжкия или женския пол са по-скоро формални.

Последна редакция: нд, 17 юни 2012, 12:16 от БориСе

# 703
Не знам. Няма много голяма разлика в това да изневеряваш за отмъщение или под влияние на тестостерона, или пък с някаква там користна цел. Все си е подлост или поне слабост.

Но в случаите, когато се влагат само и единствено чувства, каква изневяра е това?  Thinking

# 704
Абе, горните ми постове са само хипотенузи провокации и не бива да се приемат сериозно. Между другото ако не знаех пола ти, тук щях да разбера много ясно - жените обикновено реагират на подобен род провокации. Моята жена ми се сърди като започна да правя такива обобщения. Жалко, че Холо не пише! Ако беше реагирала..., но сега като не реагира (естествено причината не е ясна) ми остава варианта да мисля, че е мъж Grinning

Това, което ми е по-интересно е, по какво в мисленето се различават мъжете и жените и какви са причините за подобни разлики. Жените не обичат подобен род разсъждения, а аз не ги правя с цел да подценявам жената, а просто за нАуката.  Grinning не се дразня, просто ми е интересна темата.

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 17:28 от БориСе

Общи условия

Активация на акаунт