Листопад (Yaprak dökümü) - Тема 48

• 34 573
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Просто вчера постовете бяха разположени по друг начин,но може и да ми се е сторило....................  #Crazy
Али Ръза-нали знаеш,че никога не е късно човек да стане за резил........  Crazy
Даже и Халил Ергюн го доказа.........  Sick
Взимай парите,преди дългата ръка на Джавки да ги дръпне обратно........  Mr. Green

YulichkaHug Браво за поста!Поздравявам те!

allisas 73- Ще бъдеш обвинена в даване на лични квалификации.......    Peace

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 11:11 от biskit

# 541
Здравейте! Simple Smile Редовно чета, но рядко се включвам, много ми е приятно да наблюдавам как другите възприемат сериала, анализите, мненията.
Сега не се  въздържах да се включа, защото тръпки ме побиха от момента със съня на Неджля. По принцип Неджля не споделя, горделива... и затворена е сякаш чрез този сън сценаристите ни показват какво се случва в душата и. В темата имаше изразени много негативи към нея, на пръв поглед с право, но аз си мисля, че нещата не са съвсем такива каквито изглеждат. Чувството за вина у Неджля е много силно, но тя го потиска, избягва всичко, което би могло да я върне към големия грях, който има към семейството и сестра си - затова е и злобата, която демонстрира на моменти към Лейля, дистанцията от семейството, опитите да живее на всяка цена "правилно". Когато Шефкет дойде при Джем след скандала със статията във вестника, сподели, че каквото и да прави не може да изтрие грешката си и тя ще тегне над живота му винаги - Неджля в този момент си помисли и за себе си - нейният грях също ще я преследва и тя го знае (ако си спомняте лицето и в тази сцена).
И представете си, че към това се прибавя и смъртта на Джем - сънят рязко ни показа всичките събития в живота на Неджля и емоционалното им и морално отражение - от розовото палто на Лейля и лудостта и (тя беше с него в съня), за което вина има Неджля, през бягството с Оуз, чиято булка се оказа в съня, до кулминацията с шамара от Сузан и думите: "Ти си виновна!" Неджля изпитва вина, която гордостта и студеният и характер не може да признае. Тя страда за смъртта на Джем не защото го е обичала силно, а защото тази смърт се стоварва върху нея, за да и напомни собствените грехове и за да и отправи може би още по-голямо обвинение.
Подкрепям. Мисля, че това е най-точното тълкуване на съня на Неджля и на нея самата като цяло. Според мен обаче тя започна да обича Джем и точно тогава съдбата й го отне, и от това я боли още повече.

# 542
    Здравейте отново.Гледам доста сте изписали,но и аз да си кажа мнението. Първо за Неджля-след снощната серия съм раздвоена за нея. От една страна разбирам,че иска да заеме мястото,коеот й се полага.Работата е единственото й спасение да си  отвлича мислите,доколкото може. За това я разбирам. Иска да довърши проектите на Джем,за да се гордее той с нея,това е нейният начин да покаже,че има чувства,според мен. От друга обаче в момента,в който седна в стола му се видя истинската й същност и музиката го показа. На нея й харесва да е шефка,да разполага с всичко и това й доставя по -голямо удоволствие от каквото и да  е друго. В онзи момента тя се почувства като победителка за това,че има парите му,много много грозно.  #2gunfire Кемал пак й отстъпи,а тя като знае,че не я искат ,съвсем основателно, да намери начин  да не им лази по нервите. Да довърши проектите и да се маха. Да,сега тя им показа истинската си същност,която те винаги  са виждали. Неджля не заслужаваше Джем,нито наследството му. Трябваше да си я пратят по живо по здраво вкъщи и това щеше да е съвсем заслужено.  Naughty
    Те не могат да я дишат вече и Кемал му го показа на Али Ръза,а той си премълча,защото знае,че има право.
     За съня й-показва,че я гризе съвестта за всичко,което е направила. Чувства се виновна пред сестра си,пред родителите на Джем и смята,че има вина за смъртта му. Ето защо в мен се затвърждава мнението,че тя се държи така нападателно с всички,за да не може никой да я упрекне.Нападението е най-добрата защита смята тя.Лейля пак й подадде ръка и тя пак я отблъсна,няма смисъл да прави повече опити,ако ще. При това Неджля няма какво да й прощава.Избухването след годежа на Назми беше нещо съвсем нормално,няма какво да се засяга като й казват истината в очите.Така че нейното поведение вече го тълкувам като това на виновен и гузен човек,който се срамува от действията си и за да го прикрие се държи високомерно и студено. Още път има да извърви тя,докато дойде момента истински да поиска прошка от всички.
    За Хайрие нямам думи -много нагала и нахална,просто е ужас.  #SniperДъщеря й  каза,тя пак си знае нейното. Така не й помага,а само я дразни.Уж мисли за нея,пък вече планира как всички да се пренесат там,пошло. Хич и не я попитва как се чувства,каква майка е тя. Пък Неджля само мълчи.За подкрепата за Шефкет обаче мисля,че е права,тя може да му помогне ,дори и да не се афишира пряко.Може да намери начин без да излага името на семейството,а тя пак не иска. Неджля според мен не обича никой от братята и сестрите си,тя е просто завършен егоист. Мисли само на нея как да й е добре,а другите все тая. Но когато имаше нужда от семейството си,то не я изостави. Не знам какво наказание са измислили за нея сценаристите,предполагам,че накрая  ще остане сама.
    За Лейля и Оуз-много грозни и плиткоумни коментари,че се търсели,за да си задоволят нагона. Ако беше така всеки можеше да си намери нещо за тази цел,то не е никак трудно. Лейля иска да е с него,но да са както трябва нещата,което с него е просто невъзможно. Тя си го харесва,обича си го,не виждам защо да не е с него.Друг е въпросът,че той не може да се захване с нищо почтено.Иска лесни и бързи пари. Оуз също показва,че държи на нея,вече любовта им е споделена.

# 543
charovnica , подкрепям те напълно в коментара Peace

# 544
 Благодаря ,Царина  Peace .Юличка подкрепям те в тълкуването на съня,той показва,че тя изпитва огромно чувство за вина и го прикрива с отвратителното си,според мен,поведение. Ето защо аз писах и преди ,че ми липсва смирението в нейния образ. И тя не е горда,а горделива,има разлика между двете. Мисли си,че е върха,но вътре в себе си знае,че е извършила огромна нередност и никога няма да бъде човека,за който иска другите да я смятат. За това компенсира с надменност,вискомерие и презрение към другите,най-вече към Лейля .Може би от страх,че ако се държи нормално ,точно така ще се отнасят с нея другите. Тя затова и толкова често се караше с Джем и все го заплашваше,че ще го напусне,може би се е бояла да не стане точно обратното. Всъщност оказва,че тя е доста несигурна в себе си. Знае какво заслужава и се страхува от това.Не може да повярва,че Джем и Лейля могат истински да й простят,защото осъзнава,че такова  нещо е почти невъзможно да бъде простено.И все пак и двамата й  простиха и подадоха ръка,а тя ги отблъскваше с поведението си-от страх. Май първо трябва тя сама да прости на себе си и после да търси път към другите.
   Алисас,не си първата,която забелязва това за Лилак и на мен ми прави впечатление,но все пак всеки има право да се изразява както намери за добре.   Пък ние ще го оборим аргументирано и точно  Peace

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 11:57 от charovnica

# 545
моя син и той вече гледа листопад Simple Smile))

# 546
Лилак, просто се изненадвам на хъса и злобата, с които пишеш.

Разбирам изненадата ти,тъй като пиша на непознат за теб език,в който има повече от 3-4 думи.

И айде стига вече:много добре знаете правилата да пишете каквото искате за героите и да не коментирате потребителите.
Нарочно го правите,обаче никой не е длъжен да ви търпи.
Чаровница,виждам нещата по по-различен начин.
Сънят на Неджля беше кошмар,който под въздействието на стреса и лекарствата,смеси в едно всичко,което й се случи през последната година.Аз лично го приемам не като някаква поличба,а като индикация колко й е зле в момента.Като добавим и изпълненията на майка й,та чак и съседските посещения ни в клин,ни в ръкав,на Нехир и Ахмед...
Кемал каза на Раза,че си тръгва по-рано заради Сусан,но и защото фирмата е в добри ръце,не че му е драго,но е оценил амбицията и способностите на Неджля.
Смятам,че Лейля наистина трябва да бъде с Оуз,тъй като едва ли вече е годна да бъде с някой друг.Тяхната история омръзна на цялото й семейство и едва ли някой ще има нещо против пак да си изнесе куфарите,стига след време да не ги върне обратно и да се окаже,че пак се е замесила в някоя каша,от която трябва всички дружно да я измъкват.
Всеки си избира партньора и връзката,но следва да си носи отговорността за избора.

# 547
ББ
Не Оуз няма намерение да остава и да се върне при Неджля.
когато потеглиха с лодката от брега се обадиха на лодкаря, че има охрана, завардили са залива  или нещо такова, те загасиха светлините и се скриха временно. Оуз попита кога ще тръгнаг, първо лодкаря му каза, че рано сутринта при изгрев, но на другия ден му каза, че може би след няколко дни, когато се успокоят нещата.
Али предишната серия чу разговора на Неджля с Фикрет, като влезе в банята и тя говореше там.
Неджля, каза, че е много затъжена за Джем, че не се чувства добре, че Али всъщност не  е голямата й любов, обича го, но не е същото, този брак я задушава.
Тя и без това му говореше като на секретар като се обаждаше и накрая тя си събра багажа и му каза, че отива при баща си за няколко дни, на стълбите той и каза дума по дума всичко, което е чул. И и каза, че по-добре да се разделят...Тя направо му каза, ти си ме чул....подслушал си...чак  и призля и приседна на стълбите.
Лейля изпитва огромни угризения заради Оуз и даже не желаеше детето, Фикрет я помоли да се съвземе, че детенцето няма никаква вина, да го накърми, но тя дори не искаше да се докосне до него. Беше съсипана, мислеше си за живота и занапред, че отново се е върнала в изходна точка. Аз не гледах там какво и каза Джейда, защото онлайн гледах и запецваше. Утре пак ще видя какаво си казват, но Джейда се бори със зъби и нокти да Оуз.
Ферхунде изпълнява дълга си и май ще се забърка с брата на онзи мафиот...Седеф е объркана като че ли и Емир има съмнения. На вратата той и каза, че с нетърпение чака датата на женитбата, че се чувства несигурен след всичко случило се. тя му отговори, че всъщност остава много малко до момента, когато ще са заедно. Отношенията между Тахсин и Фикрет се усложниха много, заради визитата на Джеврието. След като се тахсин закара Фикрет веднага разбраха за станалото и Фикрет пощуря. Всички простотии, които стават в семейството на Тахсин се отразяват много зле на Дениз, тя споделя с приятеля си, че вече не издържа в тази обстановка, ужасно  е нещастна. Джеврие я чу, а и тахсин каза, че с постъпката и Фикрет вече никога няма да стъпи тук.
Затова тя отиде в къщата на Фикрет и докато Фикрет не я покани не мръдна от вратата, извини се  предполагам ще говорят в другата серия. И накрая писмото.. аз не го чух добре, защото прекъсваше, но имаше извинения за всичко преживяно и накрая и беше писал, че и е оставил пари, за да може да си стъпи на крака, защото той надали вече ще види дъщеря си.
той иска да избяга от страната.

мерси много за информацията  Hug Hug Hug Hug

# 548
       Да,Лилак,сънят й беше кошмар,но показва какви са нещата вътре в нея,може би за част от тях и тя сама не си дава сметка,защото това е подсъзнание. То ни дава знаци каква е истината и понякога тя е различна от онова,което смятаме докато сме будни. Помага ни да осъзнаем нещата и да се справим с тях.Да,Неджля не се чувства добре,но това не изключва чувството й за вина,напротив още повече го подсилва. Освен това смятам,че тя го изпитва съвсем основателно,просто няма оправдание и тя го знае. А думите на Кемал бяха много повече иронични,отколкото оценящи. С тези думи каза на Ръзата,че мястото й не  е там и той го схвана.Той не може да я понася,но се сдържа и е готов да й отстъпи,както се видя.  
    А Лейля не смятам,че не е годна за друг ,освен за Оуз.Просто тя не иска друг,това е. Също смятам,че като с е върне пак при него не трябва да тревожи повече родителите си с неговите изпълнения,което както знаем ,е невъзможно.

# 549
Здравейте отново.Гледам доста сте изписали,но и аз да си кажа мнението. Първо за Неджля-след снощната серия съм раздвоена за нея. От една страна разбирам,че иска да заеме мястото,коеот й се полага.Работата е единственото й спасение да си  отвлича мислите,доколкото може. За това я разбирам. Иска да довърши проектите на Джем,за да се гордее той с нея,това е нейният начин да покаже,че има чувства,според мен. От друга обаче в момента,в който седна в стола му се видя истинската й същност и музиката го показа. На нея й харесва да е шефка,да разполага с всичко и това й доставя по -голямо удоволствие от каквото и да  е друго.  В онзи момента тя се почувства като победителка за това,че има парите му,много много грозно.  #2gunfire Кемал пак й отстъпи,а тя като знае,че не я искат ,съвсем основателно, да намери начин  да не им лази по нервите. Да довърши проектите и да се маха. Да,сега тя им показа истинската си същност,която те винаги  са виждали. Неджля не заслужаваше Джем,нито наследството му. Трябваше да си я пратят по живо по здраво вкъщи и това щеше да е съвсем заслужено.  Naughty
Изобщо, ама изобщо не съм съгласна. Харесва й да е шефка и да разполагала с всичко, победителка, и бля, бля. Ако искаше да има само наследството - щеше да си вземе парите и изобщо нямаше да ходи да се главоболи с проектите на Джем. Щеше да си живее охолно на гърба на семейство Айдъноолу. Дори и да не го заслужава това пусто наследство с работата си ще го заслужи. Според мен това е и целта й.

Те не могат да я дишат вече и Кемал му го показа на Али Ръза, а той си премълча, защото знае,че има право.

Кемал каза на Раза, че си тръгва по-рано заради Сусан, но и защото фирмата е в добри ръце, не че му е драго, но е оценил амбицията и способностите на Неджля.

Неджля според мен не обича никой от братята и сестрите си,тя е просто завършен егоист. Мисли само на нея как да й е добре,а другите все тая. Но когато имаше нужда от семейството си,то не я изостави. Не знам какво наказание са измислили за нея сценаристите,предполагам,че накрая  ще остане сама.

Сигурно сън не спят, да и мислят наказание.

# 550
Здравейте и от мен! По отношение на двете сестри - все повече симпатизирам на Лейла - тя излъчва доброта, нежност, състрадателност, съпричастност към болките на другите. За съжаление не мога същото да кажа за Неджля - тя излъчва студенина, високомерие и надменност. За тия нейни качества най-добре говори поведението на Кемал в снощната серия - досега той винаги се стремеше да бъде толерантен към Неджля и да парира отношението на Сузан към грешния избор на сина им, но снощи той се показа разочарован от Неджля.На мен лично много ме натъжи погледа му, изпълнен с тъга по изгубения син и разочарование от високомерието на сднаха си. Все си мисля, че Неджля истински е обичала само един мъж досега и това е Оуз.Злобата към сестра й идва и от факта, че Лейля е обичана именно от Оуз, когото тя не може и не иска да забрави. Същото важи и за Ферхунде, само че любимия й мъж е Шефкет. Ще разберем дали съм права в разсъжденията си след края на филма.

# 551
    Снежка,не се засягай от думите ми ,казала съм как виждам нещата.  Peace Разбирам,че Неджля ти е любимка,но все пак има и други гледни точки. Мнението си за работата съм го казала,за да с е измъкне от дупката го прави и за да довърши започнатото от Джем,за това я разбирам .Но оттам нататък не мога да приема останалото. И да,колкото и да не ти се иска да признаеш,сядането в стола,неслучайно не беше с минорна музика,а с тази,която обикновено служи като фон на задоволството на Ферхунде от някоя интрижка.Такова задовлство/не от интрига/  изпита и Неджля.Ако искаш изгледай този момент от епизода отново. А за наказнието й-мисля,че за всеки герой има такова във филма според грешките му. И това наказание е морално и не бих казала,че има характер,който да не понесе някакви последствия. Всички други платиха и ще плащат и страдат/от семейството/ ,само тя се измъкваше суха от водата,все обстоятелствата за нея бяха най-благоприятни до този момент. За това казвам,че искам да видя за какво тя ще страда и тъжи така,както нарани останалите. Да,мъчно й е за Джем и мисля,че неговата загуба е част от това наказание.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 12:39 от charovnica

# 552
   Снежка,не се засягай от думите ми ,казала съм как виждам нещата.Разбирам,че Неджля ти е любимка,но все пак има и други гледни точки. Мнението си за работата съм го казала,за да с е измъкне от дупката го прави и за да довърши започнатото от Джем,за това я разбирам .Но оттам нататък не мога да приема останалото. И да,колкото и да не ти се иска да признаеш,сядането в стола,неслучайно не беше с минорна музика,а с тази,която обикновено служи като фон на задоволството на Ферхунде от някоя интрижка.Такова задовлство/не от интрига/  изпита и Неджля.Ако искаш изгледай този момент от епизода отново. А за наказнието й-мисля,че за всеки герой има такова във филма според грешките му. И това наказание е морално и не бих казала,че има характер,който да не понесе някакви последствия.
Именно - гледните точки са различни. И моята е тази. Имам право да я напиша, нали?
Не знам доколко нашите гледни точки са обективни, защото сме прекалено пристрастни и двете.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 12:44 от Snejka

# 553
   Разбира се,нали сме тук,за да обсъждаме.Не съм казала да не я пишеш. Ако не ти харесва коментара ми,добре,имаш това право -да критикуваш и оборваш  Peace Права си,твърде сме пристрастни,за да сме обективни,но все пак така се получават разни гледища на едно и също нещо,което е интересното.
 Забравих да кажа,че снощи Неджля много ми хареса външно, с този дискретен грим беше вече наистина красива. А и гостуването на Нехир и Ахмед беше съвсем неуместно.Хората скърбят-Неджля де,а те се оплакват,че Седеф заминала.В този момент Неджля  се почувства изцяло сама и неразбрана.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 12:50 от charovnica

# 554
  Разбира се,нали сме тук,за да обсъждаме.Не съм казала да не я пишеш. Ако не ти харесва коментара ми,добре,имаш това право -да критикуваш и оборваш  Peace Права си,твърде сме пристрастни,за да сме обективни,но все пак така се получават разни гледища на едно и също нещо,което е интересното.
 Забравих да кажа,че снощи Неджля много ми хареса външно, с този дискретен грим беше вече наистина красива. А и гостуването на Нехир и Ахмед беше съвсем неуместно.Хората скърбят-Неджля де,а те се оплакват,че Седеф заминала.В този момент Неджля  се почувства изцяло сама и неразбрана.
Тя си е красива, но тежкия грим не й отива, права си. Съгласна съм за Ахмед и Нехир. Wink

Общи условия

Активация на акаунт