Браво за поста!Поздравявам те!
Редовно чета, но рядко се включвам, много ми е приятно да наблюдавам как другите възприемат сериала, анализите, мненията.
Кемал пак й отстъпи,а тя като знае,че не я искат ,съвсем основателно, да намери начин да не им лази по нервите. Да довърши проектите и да се маха. Да,сега тя им показа истинската си същност,която те винаги са виждали. Неджля не заслужаваше Джем,нито наследството му. Трябваше да си я пратят по живо по здраво вкъщи и това щеше да е съвсем заслужено. 
Дъщеря й каза,тя пак си знае нейното. Така не й помага,а само я дразни.Уж мисли за нея,пък вече планира как всички да се пренесат там,пошло. Хич и не я попитва как се чувства,каква майка е тя. Пък Неджля само мълчи.За подкрепата за Шефкет обаче мисля,че е права,тя може да му помогне ,дори и да не се афишира пряко.Може да намери начин без да излага името на семейството,а тя пак не иска. Неджля според мен не обича никой от братята и сестрите си,тя е просто завършен егоист. Мисли само на нея как да й е добре,а другите все тая. Но когато имаше нужда от семейството си,то не я изостави. Не знам какво наказание са измислили за нея сценаристите,предполагам,че накрая ще остане сама.
.Юличка подкрепям те в тълкуването на съня,той показва,че тя изпитва огромно чувство за вина и го прикрива с отвратителното си,според мен,поведение. Ето защо аз писах и преди ,че ми липсва смирението в нейния образ. И тя не е горда,а горделива,има разлика между двете. Мисли си,че е върха,но вътре в себе си знае,че е извършила огромна нередност и никога няма да бъде човека,за който иска другите да я смятат. За това компенсира с надменност,вискомерие и презрение към другите,най-вече към Лейля .Може би от страх,че ако се държи нормално ,точно така ще се отнасят с нея другите. Тя затова и толкова често се караше с Джем и все го заплашваше,че ще го напусне,може би се е бояла да не стане точно обратното. Всъщност оказва,че тя е доста несигурна в себе си. Знае какво заслужава и се страхува от това.Не може да повярва,че Джем и Лейля могат истински да й простят,защото осъзнава,че такова нещо е почти невъзможно да бъде простено.И все пак и двамата й простиха и подадоха ръка,а тя ги отблъскваше с поведението си-от страх. Май първо трябва тя сама да прости на себе си и после да търси път към другите.
Кемал пак й отстъпи,а тя като знае,че не я искат ,съвсем основателно, да намери начин да не им лази по нервите. Да довърши проектите и да се маха. Да,сега тя им показа истинската си същност,която те винаги са виждали. Неджля не заслужаваше Джем,нито наследството му. Трябваше да си я пратят по живо по здраво вкъщи и това щеше да е съвсем заслужено. 
Разбирам,че Неджля ти е любимка,но все пак има и други гледни точки. Мнението си за работата съм го казала,за да с е измъкне от дупката го прави и за да довърши започнатото от Джем,за това я разбирам .Но оттам нататък не мога да приема останалото. И да,колкото и да не ти се иска да признаеш,сядането в стола,неслучайно не беше с минорна музика,а с тази,която обикновено служи като фон на задоволството на Ферхунде от някоя интрижка.Такова задовлство/не от интрига/ изпита и Неджля.Ако искаш изгледай този момент от епизода отново. А за наказнието й-мисля,че за всеки герой има такова във филма според грешките му. И това наказание е морално и не бих казала,че има характер,който да не понесе някакви последствия. Всички други платиха и ще плащат и страдат/от семейството/ ,само тя се измъкваше суха от водата,все обстоятелствата за нея бяха най-благоприятни до този момент. За това казвам,че искам да видя за какво тя ще страда и тъжи така,както нарани останалите. Да,мъчно й е за Джем и мисля,че неговата загуба е част от това наказание.
Права си,твърде сме пристрастни,за да сме обективни,но все пак така се получават разни гледища на едно и също нещо,което е интересното.
Права си,твърде сме пристрастни,за да сме обективни,но все пак така се получават разни гледища на едно и също нещо,което е интересното.
Препоръчани теми