Листопад (Yaprak dökümü) - Тема 48

• 34 505
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
Да бъде утро в твоята душа !

Ех, че хубаво пожелание !

Сега остава и да се сбъдне !  Hug

# 676
Добро утро!   bouquet
За серията снощи-Хайрие-думи нямам как говори от името на дъщеря си, че ще оправя бакиите на Шефкет!  #2gunfire Шефкет пък само мълчи и чака подаяния от всички страни-баща му даде парите от къщата, Джем се намеси и той, Неджля сега ще помага,изобщо-пей сърце.............  ooooh! А той става за директор на водопад........  Crazy
Оуз-голям измамник и изнудвач се извъди...........  Tired
Ферхунделата-няма угодия това животно!  Crossing Arms Като беше омъжена за Шефкет искаше пари и заможен мъж,сега ги има-ред е отново да иска Шефкет...........  ooooh!  ooooh!  ooooh!
Бай Мито се старае заради тая проста кокошка-тя му попари ентусиазма .........Миришело и на кюфтета!!!   Shocked А Нурдан и Мито, все едно са родени един за друг-не мога да им се нагледам как живеят в мир и разбирателство..........   Flutter
Кемал-жалко за него!Много ми харесваше ,когато постъпваше като човек ,не като бизнесмен..........  Tired
А прислужницата допълнително наля масло в огъня-тя Хайрие правилно искаше да я уволнава,ама вие -не,та не..........  Joy Joy Joy

# 677
Затвърждавам си мнението, че всички Текинова са на принципа всяка коза за свой крак.

# 678
Добро утро и приятен ден на всички!
Раза се вбеси от жалката сцена,в която ги вкара простото чудо:все едно са дошли на пазарлък,от тях грижи и съчувствие,от вдовицата-подслон,храна и пари за Шефкет.
Още повече щеше да полудее,ако я знаеше как излъга Лейля,че Неджля ги кани да живеят с нея,но само заради нея,Лейля, не могат да се възползват от удобствата на богаташкия дом.Освен че е долно,е и опасно.На някоя друга би й писнало от намеци и гледане на тв и би се пробвала да направи нещо от себе си,но говорим за Лейля все пак:по овчата пътека и пак при Оуз.
Нещото, което ми направи впечатление е, че Неджля се отнесе по този начин със семейството си. Каза им "не разчитайте за нищо на мен", тя за каква се помисли, че да говори по този начин на хората,
Човек,който сам няма почва под краката си,не е в състояние да подкрепя другите.В безбройните критични моменти за Текин тя винаги помагаше,но сега няма сили и поне собствените й близки трябваше да я оставят да диша.Отвориха въпрос за парите на Джем в строежа,като прекрасно знаят колко е чувствителна на тази тема,нито им е искало сметка и пари момичето,единствено да не слагат сол в раната й.Майка й очевидно я дразни допълнително-какъв е проблема да си иде у тях,като не се получава,да не би Неджля да я изхвърля на улицата?
Хората сме различни.Не всеки си решава проблемите като ревне и се вкопчи в баща си.Начинът на Неджля е сама да си поеме отговорността и да действа,което поражда завист у некадърните и уважение и разбиране у баща й.Не мисля,че й се сърди,правилно отбеляза,че за да е ефикасна,помощта трябва да е адекватна.Може да не ползва прислугата на дъщеря си,но винаги ще си я защити при нужда.
Помислих,че Ферхи е бременна и затова я дразни миризмата.Очевидно не.

# 679
LilaC, съгласна съм с втората част!ей,за пръв път-по-добре късно,отколкото -никога!  Crazy
Хайрие не разбра,че не само не помага на дъщеря си-ами супер много я дразни и изкарва от равновесие.  ooooh!
Жалко, че смъртта на Джем стана причина този кърлеж да се навре в къщата на Неджля и да започне да "всява ред и дисциплина"  #Cussing out
Та мисълта ми беше-Неджля и без това иска да си възвърне донякъде душевното равновесие, иска да е сама , да се успокои-но откъде такт у Хайриетка..........  Tired
Али Ръза-нали е по-тактичен, вече се усети, че повече пречат, отколкото-помагат!  Rolling Eyes

# 680
Здравейте,аз нали ви чета със закъснение,но съм много щастлива от факта,че Мишел е сред нас и ни превежда,сега няма да изпуснем нищо от развитието на сериалчето ни. Hug Благодаря! bowuu

# 681
  • Пловдив
И на мен множко ми дойде снощното гръмко изказване на Неджля. И не беше "по принцип", а за Шефкет и Айше. Бих я оправдала единствено с това, че нейният товар за момента е прекалено тежък, като намесим и случката с адвоката, и беше изтощена.

# 682
И на мен множко ми дойде снощното гръмко изказване на Неджля. И не беше "по принцип", а за Шефкет и Айше. Бих я оправдала единствено с това, че нейният товар за момента е прекалено тежък, като намесим и случката с адвоката, и беше изтощена.

Съгласна съм!  Peace
Ако се извади от контекста-звучи много грозно!
Но казано така-я оправдавам!Защото точно в този момент не може да мисли и за малоумния си брат и сестра и в коя стая ще спи-както и -диванът как е по-добре да е -отляво или от дясно...........  Crossing Arms
А Хайрие-как го изтърси на Лейля-"Неджля ни кара да живеем у тях......"  ooooh!  ooooh!  ooooh! Тази жена освен,че е много проста е и болна..........  Tired

# 683
  Записвам се,да ви следя,че много съм изпуснала,но сега ще наваксам  Laughing

# 684
  • до една звездичка
Аз пък не бих квалифицирала снощното изказване на Неджля като "гръмко", или "грозно", а като отчаяна реплика и молба да я оставят най-после на мира. Мисля, че в последствие тя сама осъзна как бе интерпретирана репликата й, и искрено съжали за нея.

Но няма как да не предизвикаш подобна реакция, в края на краищата, след всичко, с което я засипаха след смъртта на Джем! То не бе гости в дома й, съседски посещения, адвокатски набези, проекто-разпределние на пари и стаи на цялата фамилия...

Е, не знам просто от какъв материал трябва да си, че да можеш да изтърпиш всичко това в точно такъв момент!

# 685
Добро утро и от мен ... май скоро ще имаме нова тема. Измислихте ли анкета?

Аз предлагам една:

" Одобрявате ли поведението на Хайрие ?"

1. Да напълно съм съгласна с нея
2. Поведението й е повече от отвратително
3. Постъпва като истинска майка
4. Не, не го одобрявам изобщо
5. Преиграва много
6. Държи се съвсем нормално и естествено
7. Точно така би постъпила всяка жена на нейно място
8. Друго - пишете в темата.

Ако имате други предложения, моля споделете ...
Simple Smile

# 686
  • У ДОМА
Добро утро!Страшно много ми хареса Али Ръза снощи!!!Аз и по принцип го харесвам но и той е човек и той понякога прави грешки.Защити щерка си от наглите атаки на Кемал бей!Всъщност Кемал не е лош човек но гледа да угоди на жена си която още от началото не понася Неджля пък камо ли в сегашната ситуация!Хайрие е ужас !-комбинация от простотия наглост нетактичност алчност! #2gunfireАли Ръза разбра че мястото им не е в къщата на Неджля след като тя им намекна че ще се справи сама!Браво на него !-насмете тактично в негов стил наглата Хайрие !
Боже !Боже!тя иска да довлече цялото домочадие у Неджля ooooh!хубаво че Али Ръза я сложи на мястото и

# 687
Алабала-мисля,че резултата от такава анкета ще е предопределен,като гледам писанията в темата.........  Tired
По-скоро ми се върти в главата нещо за Неджля,примерно-"Длъжна ли е Неджля точно в този момент да помага на семейството си?"

1.Да,защото са едно цяло
2.Не,не е сега момента
3.Не,но по-късно-може,би........
4.Други, в темата............

Не се налагам,правя само предложение-което и да изберете,ще е добре.........  Peace

# 688
# 689
biskit  съгласна съм с теб и анкетата ти.

Бих добавила към отговорите

5. Да попита Кемал дали може да им помогне  Mr. Green
6. Да помогне колкото да им замаже очите

Нали Али Ръза е прекалено горд как ще иска или приеме помощ от една от дъщерите си ??? Дума не даваше да се спомене за такова нещо когато  Шефкет проигра парите на банката. Какво стана с този заем, че нещо изпуснах изплати ли го - как и от къде?

Общи условия

Активация на акаунт