Помагат ли родителите ви в отглеждането на децата?

• 40 751
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Така е, но дори и на съседната улица да са, ще се обадя, ще ги питам какво правят, свободни ли са, може ли да оставя децата утре за няколко часа.
И какво става ако винаги или почти винаги отговора е "Не, не може да оставиш децата?" Как ще се чувстваш? Примерно питаш - може ли някоя вечер другата седмица, когато ви е удобно да гледате децата? И отговора е НЕ.

# 121
Така е, но дори и на съседната улица да са, ще се обадя, ще ги питам какво правят, свободни ли са, може ли да оставя децата утре за няколко часа.
И какво става ако винаги или почти винаги отговора е "Не, не може да оставиш децата?" Как ще се чувстваш? Примерно питаш - може ли някоя вечер другата седмица, когато ви е удобно да гледате децата? И отговора е НЕ.

аз лично повече няма да попитам, ако срещам толкова често "греда". явно не им е приятно и не искат, тогава няма да се натрапвам и ще се мъча сама да си гледам детето, но овнешкия ми инат няма да ми позволи да ги помоля повече  Twisted Evil в крайна сметка те губят, аз детето че ще го отгледам е ясно  Peace

# 122
  • Boston, MA
Ами ако непрекъснато ми казват НЕ, значи не искат.  Grinning Какво да ги направиш. Няма да им дадеш децата насила, я.

# 123
  • Пловдив
Ами ако непрекъснато ми казват НЕ, значи не искат.  Grinning Какво да ги направиш. Няма да им дадеш децата насила, я.
За децата, че не може да накараш насила да се грижи някой за тях е ясно. Питам как се чувстваш? Как би се чувствала?

На мен ми е много неприятно, поозлобявам се.

# 124
Изумявам се, като чета за такива пасивно-агресивни отношения. Не били предлагали да им гледат децата,............
На мен не ми предлагат да ми гледат детето те просто искат да прекарват повече време с него.
И се почва "Добре де, излезете някъде " "Свърши си нещо ,почини си"
Ако имам ангажимент естествено ,че ще се обадя, свеки ще я поразпитам отдалече какво има да прави щот ако започна директно с "Може ли в петък в 16ч. да да донеса Сашко ...." ще каже веднага " да " дори и да е имала ангажимент ще го отложи.
Тази вечер малкия си изяде тиквата от баба по телефона и каза ,че иска още ,ами дойдоха от село да му донесат.И тези баба и дядо са работещи .

# 125
  • Boston, MA
За децата, че не може да накараш насила да се грижи някой за тях е ясно. Питам как се чувстваш? Как би се чувствала?

На мен ми е много неприятно, поозлобявам се.

Mи Янтре, аз казах, свекърите ми са такива... не ми е приятно, ама се опитвам да ги разбера. Те са и по-възрастни (свекър ми е над 70) не им е работа...

Иначе майка ми все се натиска да "гледа", но нейното е малко на теория, на практика един-единствен път за 24 часа й оставих двете деца, а и брат ми беше с нея, беше се шашнала. Нямат капацитет хората. Всъщност откакто се е родил Дани, това му е втори път да прекара нощта без майка си или баща си, първият път беше като се роди брат му. Залепени са до нас и това е.

# 126
Буквално от първия ден я гледаме само с мъжа ми. Не съм я оставяла сама никога.
Но дори и за секунда не ми е хрумвало да се оплаквам.
ooooh! Та бебето ти е само на 9 месеца. Дъщеря ми на тази възраст не ми беше слизала от ръцете едва ли не и като заспи я гушках в благоговейно вцепенение, без да мога да се откъсна и само си повтарях "ей сега, ей сега ще я оставя, само още малко".  Joy
Изчакай да минат няколко годинки  Wink

# 127
Залепени са до нас и това е.

Това ми помогна много в доусъвършенстване на спокойствието и нестресовото приемане и реагиране на определени ситуации, признавам си.  Simple Smile

# 128

тук има силна концетрация на супер-дупер майки-самоотверженички, които в реала със свещ не можеш да намериш.  Laughing
Peace  Wink

# 129
  • Boston, MA
A, забравих да се "похваля", че през шестте месеца, в които свекърва ми гледаше големия ми син, живеейки в нас, отказваше вечер да го гледа, за да излезем ние за час-два. Само един път се нави, за моето фирмено парти, защото било "по работа". Та, няма да си мерим чешитите.  Grinning

# 130
Миличка аз като съм с две, чакам всеки момент трето и никой с нищо не ми помага, от родата става въпрос, разчитам на платена помощ, какво да ти кажа!? Laughing Забавно ми е, че като теб - това ми беше болна тема, но с баткото, после свикнах и претръпнах и му намерих колая....така че не забравяй , че може да е много по-тежко и сложно....имаш едно детенце, все пак от време на време ти помагат, трудно е знам, но не си изолиран случай, ще се оправиш...само да сте живи и здрави!  Wink

# 131
Моят го "гледат"  Grinning . Но само, когато е в добро настроение, здрав, нахранен, със сменен памперс, накикиморен и за по 10 минути, максимум до половин час  Peace

# 132
Янтра, предполагам всеки различно разбира грижата за внуците. За мен веднъж седмично за два часа си е голям ангажимент. Не го разбирам това ходене на гости на баба и дядо почивните дни, или съответното гостуване на баба и дядо, за да видят внуците... Идва ми в повече подобна близост. По всяка вероятност просто защото в моето семейство няма такива неща.  Peace
И при мен няма Simple Smile Обаче аз ще каня внуците да идват Simple Smile

Янтра, откъде знаеш как ще постъпваш с внуците си след 30-40 години?  newsm78 Simple Smile
И моята майка преди години не спираше да ми дудне с какво нетърпение чака децата ми, за да ги обгрижва, да се занимава с тях, как щяла да ги води по уроци и извънкласни занимания и прочие блянове. Я да я видиш сега, на 58 е, не работи от 7-8 години (раздава го домакиня), загубила е всякакви трудови навици и тотално е забравила плановете си относно внуците.  Mr. Green Дори посещенията на гости за час-два й идват в повече, като си поиграе с дъщеря ми за половин - един час и после е уморена.  Laughing
Радвам ти се на ентусиазма, но не се заричай.  Laughing   
А относно чувствата, неприятно ми е поведението на майка ми спрямо внучката й, но се опитвам да я разбера и да остана толерантна към нея, въпреки всичко я обичам като моя майка.

# 133
  • Шумен
Баща ми е на 200 км и рядко вижда децата а и те като не го познават (рядко го виждат) едва ли биха излезли дори само на една разходка само с него, майка ми почина преди години. Обаче семейството на мъжа ми много ни помага. Баба им идва почти всеки ден, извежда ги на разходка, играе с тях, може да са 2 часа но ми е голяма помощ. Със свекъра ги взимат от време на време уикендите да им погостуват. Лятото ги гледа седмица втях (ние имахме пътуване с мъжа ми). Наистина има моменти в които ми идва малко в повече това постоянно внимание, но като цяло съм доволна от тази самоинициятива от тяхна страна Blush

# 134
Янтра, предполагам всеки различно разбира грижата за внуците. За мен веднъж седмично за два часа си е голям ангажимент. Не го разбирам това ходене на гости на баба и дядо почивните дни, или съответното гостуване на баба и дядо, за да видят внуците... Идва ми в повече подобна близост. По всяка вероятност просто защото в моето семейство няма такива неща.  Peace
И при мен няма Simple Smile Обаче аз ще каня внуците да идват Simple Smile

Янтра, откъде знаеш как ще постъпваш с внуците си след 30-40 години?  newsm78 Simple Smile
Ами и Иса се кани да не ги гледа ама не се знае .
Нашите баби и дядовце също си правиха планове и ги изпълняват обаче .
Аз също си мисля ,че с голямо удоволствие ще си гледам внуците.

Общи условия

Активация на акаунт