Помагат ли родителите ви в отглеждането на децата?

• 40 831
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Много ми помагат, защото живеем почти заедно. Peace

# 151
  • сред маслини и портокалов цвят
Първите 2 години си го гледахме сами, защото живеем в чужбина.
От 4 месеца сме тук и не мога да укротя майка ми. Simple Smile Все пак се разбрахме да идва 2-3 пъти в седмицата за по 2-3 часа- води го на разходка, докато аз си свърша някаква работа.
И двамата с баща ми работят и не ми се иска да ги товаря повече, а майка ми гледа и дядо ми.

# 152
  • Видин
За щастие имам най-прекрасната майка на света, която винаги е била до мен в трудните моменти. Още след раждането изпаднах в страшна депресия и ако не беше тя - едва ли щях да се измъкна. Тогава ми помагаше много, но на мен. С бебето се оправях аз, макар да изпитвах неописуем ужас.
Сега продължаваме да се виждаме всеки ден, ние с Габи й ходим на гости или се виждаме някъде на разходка. Сама проявява желание да се занимава с него. Въпреки това досега сме се разделяли с детето веднъж за 3 часа вечерта, когато с мъжа ми отидохме на рожден ден и преди седмица - за цяла неделя. Благодарение на това, че детето е по цял ден и с нея, не само с мен - нямаше никакви проблеми - и с хранене, и със заспиване. Сега спокойно мога да ида да раждам след някой и друг месец, без да се тревожа кой и как ще се грижи за детето ми.
С другата баба не стоят така нещата. Тя е на село, което е на 7км от нас. Виждала е Габи не повече от 10 пъти, а откакто съм бременна дори не ми се е обаждала  ooooh! На нея определено не бих го оставила - просто няма да ми хареса начинът, по който ще го гледа.
Радвам се, че майка ми помага в отглеждането на детето, защото го прави не по-зле от мен. Дори понякога действа по-правилно  Wink

# 153
Не са ми помагали при отглеждането на децата.И двамата много обичат баба си и я чакат с нетърпение когато ще идва,но за няколко часа..до ден.

# 154
Понеже живеем с моите родители,майка ми и сестра ми,страшно мн ми помагат,но и да не живеехме с тях пак щяха да ми помагат,за което мн им благодаря! Hug

# 155
да децата са здрави, но ужаса в който живях с години е неописуем. винаги сама, без право на излизане с месеци , да не кажа с години сякаш бях в затвор. вечното дебнене да не се пребият /и двамата са с лепени глави или шити/, все се катерят, пищят, закачат се , викат.......ме побъркваше. трябва да сготвя , а не мога да ги оставя сами да играят, все някакви диви игри измислят. главата ми е като камбана. и като се прибави неспането 6 -та година вече и факта че с мъжа ми спим в отделни стаи всеки с едно дете.........става нещо ужасно. но най гадното е че знам че винаги ще е така. децата няма и за ден да бъдат взети извън къщи да си починем, да се гушнем с мъжа ми, да идем някъде. и така само напрежение се наслагва, той изморен в работата си, която е доста тежка, аз съсипана в къщи от вечното бърсане,чистене, разтърваване............искам да имам и друг живот, да започна работа, а просто не виждам как ще случи още поне 2 години..........

# 156
Не,никой не ни помага Wink

# 157
  • Бургас
Помагат само когато сме на работа.През останалото време сме в комплект навсякъде/където може разбира се/.Така искам аз,така иска и мъжа ми.

# 158
Помагат само когато сме на работа.
Това "само"означава всеки ден, нали?  Laughing. Прощавай, но ми стана смешно.

# 159
  • Бургас
То си е смешно наистина сега като го прочета,но все пак детето ходи и на градина,та не са 10 часа.Да всекидневно е.Бабата чак до директорката на градината стигна,само и само да я запише в градината срещу тях,за да я взема тя по-рано.Когато дъщеря ми се разболеее и ми изтечече болничния пак тя я гледа.Аз всъщност имах в предвид ,че никога не съм я оставяла да я гледат,за да отида на кино,фризьор,ресторант...........

# 160
  • София
Anaise,разбирам те много добре,затова  и писах,че моето положение е едно към едно с твоето-две деца,работещ много татко,баби и дядовци няма...Но си е и въпрос на характер,аз лично не бих си описала живота като теб. WinkДали защото вече свикнах,децата ми са по-големи,не знам,но  до такива състояние като гореописаното от теб май не съм стигала.Имало е много трудни моменти обаче,да.Но просто на мен никога май не ми се е тръгвало на работа,харесва ми  да съм типичната жена-домакиня.
margo** ,браво,имате си баба-мечта,много се кефя на такива хора. Simple Smile

# 161
Ох,не знам ,но само на мен ли ми прави впечатление,че тук във форума всяка жена и мъж почти си гледат сами децата,а на площадките картинката е друга. Днес например в 10 часа сутринта имаше 3 баби и само още една майка освен мен,ако това не е гледане на децата,все пак е понеделник и е ден и за ясли и за градини,но бабите са тука,а майките поне някои от тях са на шопинг,на кафето отсреща или да си починат от децата Crazy

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 14:35 от tanyatais

# 162
ССФ.

Може да са гледачки.

# 163
Май е така ССФ. Не бяха гледачки,а баби на децата ,става ясно от обръщенията им като към внуци:Ела,баба да седнеш ,недей да бягаш ,че ще се изпотиш и т.н.

# 164
Може би просто от форума се интересуват майки, които си гледат децата без друга помощ...може би...

Аз съм от тези майки, които гледат децата си сами - мой избор и този на таткото. Бабите виждаме някоя събота или неделя за някой и друг час. На мен друга помощ би ми била повече пречка...

Да, навън масово са други освен майки с децата - и мое наблюдение...от доста време...

Общи условия

Активация на акаунт