Помагат ли родителите ви в отглеждането на децата?

• 40 779
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  Човекът си търси мома от имотно семейство, което да помага на младите Grinning

# 586
Ми да се ожени за майка си ooooh!

# 587
Хайлие, спри турските сериали, че са ти изпили мозъка.  Mr. Green

# 588
Хайлие, спри турските сериали, че са ти изпили мозъка.  Mr. Green
Душичка... Опазил ме Бог от турски сериали и чалга Laughing , пу-пу!
Ти реален живот живял ли си някога? Или все мами е била до дупенцето ти? Някога сам-самичък дали си правил нещо?
В деня, в който разбереш, че всичките ви разходи са си само ваши и на никого другиго, тогава ще си голямо момче bowuu .

# 589
Аз лично не бих коментирал някого, когото не познавам, но на теб ти е простено, тъй като очевидно не живея в домакинския ти свят.  Wink

# 590
Аз коментирам само това, което ти си написал - за чудната личност, за която не смееш да се ожениш, защото майка й и баща й не ви канели за Коледа Joy и тя ти харчела парите, докато учела.
Опазила съм се от такъв индивид. А като си отгледаш децата, докато ходиш на работа и покриваш два кредита, които си изтеглил, за да имат жилище децата ти, ще си говорим пак за турски сериали и манджи.

Наистина си инфантилен и емоционално недорасъл и незрял.
Прочети си пак поста и виж какъв съвет би си дал като страничен наблюдател. Ела после да ми кажеш пак нещо за домакинския ми живот и турските сериали ( ако мами само това е правила сигурно не виждаш други възможности).

# 591
statari, ако искаш да имаш семейство, просто трябва да изключиш другите роднини. Т.е. първо сте вие двамата, след това всички останали. Никога не пренасяй нещо, което правят/не правят нейните роднини в отношенията м/у вас.
Ако смяташ, че тежите на вашите, отклонете поканата с обяснението, че много ви се иска да се видите за празника, но вече имате планове да се събирате с приятели. Избери колко на брой повода смяташ за редно да сте при тях и ходете само тогава.

Цитат
Познавам много български двойки с идентичен проблем - родителите на дамата след като се обвърже я натирят от себе си по най-егоистичния начин, защото видиш ли, вече някой друг е поел грижите към нея. Малко като кукувичката, която си снася яйцето в чуждото гнездо.

Явно е някакво съвпадение, защото аз нямам такива наблюдения. Колкото двойки, толкова и различни случаи. Включително тези на мъжа да не дават нищо, а тези на жената всичко.

От друга страна, ако смяташ, че тя е с теб само за да я издържаш и така усещаш нещата, по-добре наистина не предприемай по-сериозни стъпки. Виждала съм семейства, в които въпреки че работят по равно пак той си мрънка, че я издържал. То е до усещане, не винаги даже реално е така. Но няма как да се промени и само си пропилявате хубавите години. Намерете си човек, с когото наистина ще искате да бъдете и няма да броите кой колко носи, кой кога ви кани и колко подаръци има в торбата...

# 592
Пред мен е следния казус - млада двойка сме, родителите на дългогодишната ми приятелката са позабравили, че имат дъщеря. Чуват се редовно по телефона, но абсолютно нищо повече. Хората живеят в провинцията и не са безработни, но от години не се сещат да ни поканят за празник или да помагат на младото семейство. Тя самата не ги е посещавала от може би година и половина, въпреки че са в добри отношения.

Мен ми става изключително неудобно, защото прекарваме всички празници при моето семейство, периодично ни подарят неща примерно за обзавеждането или почивка, въпреки, че не одобрявам тези подаръци, приемат я като част от семейството, помагат в затруднения.

Познавам много български двойки с идентичен проблем - родителите на дамата след като се обвърже я натирят от себе си по най-егоистичния начин, защото видиш ли, вече някой друг е поел грижите към нея. Малко като кукувичката, която си снася яйцето в чуждото гнездо.

Тя е привикнала към факта и не й прави впечатление, докато на мен ми е  изключително неудобно от тази несправедливост, че едни поемат отговорността си като добри родители, а други да си дават пас. . Аз не им искам вниманието или грижите, но усещам, че това подтиска приятелката ми, а и се чувствам неудобно от моето семейство заради жестовете, които правят към нас и защото освен всичко друго след време когато ще трябва да разчитам на тях да помагат с грижите с децата, пак те ще са на предна линия.

Принципно нейното семейство никога не са се месили в отношенията ни, сигурно и те си имат своите грижи (тя има още две сестри), но това за 5 години да не поканиш детето си на Коледа или да не му подариш един подарък за рожденния ден си е направо скандално, а най-странното е, че тя е в добри отношения със семейството си и им телефонира всеки ден. Аз не съм близък с тях, но и няма негативно отношение между нас, спазваме неутралитет.

Може би засега това е едно от малкото ми колебания да сключа брак с това момиче, което е страхотен човек и личност.

Като цяло разговорите с нея по въпроса протичат в насоката, че тя не искала да разчита на родителите си и искала да успява сама. Само че в началото на висшето ни образование около година и нещо  тя нямаше работа се принудих да и помагам с парите на семейството ми, тъй като работех почасово заради лекциите и нямах достатъчно средства и за двама ни. Предполагам си има някаква предистория, но не я знам.

Не смятам всичко това за огромен проблем, но в бъдеще, може би в труден момент, смятам, че може да ексалира като такъв. Ако някой някога е имал подобен казус като моя и е намерил решение, ще съм благодарен да сподели.

Пускам мнението си тук, за да не правя нова тема, а и разделът е подходящ, защото планираме деца евентуално след няколко години.

Поне по моите разбирания нейните родители се държат по-адекватно, отколкото твоите. Отгледали са дъщеря си, дали са й образование, по-нататък животът си е нейн. Почивки, подаръци, кой кого бил поканил - това е доста повърхностно мислене. По-важно е кой ще помогне, когато имате нужда от помощ - при болест или някакъв друг проблем. Майка ми не ми е правила подаръци, откакто бях на 18, сега съм на почти 36 години. Въпреки това, даде ми отлично образование, което беше предпоставката за добрата работа, която имам сега, и най-вече - когато трябваше да се справя със загубата на двете си деца и имах огромна нужда от подкрепа, тя долетя на следващия ден (тогава вече живеехме в различни държави). Сега много ми помага за детето, тъй като го гледам сама, без баща. Факт е, че не му е подарила и един чорап, но също така е факт, че го взема по-рано от ясла (иначе щеше да седи там до 18:30 ч), води го навън, занимава се с него и го гледа, когато е болно, а за мен това е много по-важно от всички подаръци на света.

# 593

Nedinka, и аз мисля така!
Моята майка не подарява нищо без повод, но детето ми беше прибрано и на топло. когато беше малка.
Мисленето на statari ми е странно, но не и непознато. Имахме приятели, с които когато и да се съберем, независимо от повода, темата опираше до това: Какво и дадоха нейните?, пари за една маса и един диван./не че неговите имаха по големи възможности/. За неговите родители имаше оправдание, че правили сватба на брат му.
Избягваме да се събираме отдавна, защото е изнервящо и за околните.
Ако съм на момичето на мястото  #2gunfire

# 594
Всеки има право на собствено мислене, то затова има и форуми. Но не е зле от време на време човек да се вслушва и в мнението и мисленето на другите.

# 595
  • София
Не разбирам защо твоите или нейните родители да трябва да ви подарат обзавеждания или почивки, що за двойка сте и ако не може да си позволите такива неща, какво семейство ще създавате и кой ще ви гледа децата?

Не ви канели на празници - вие каните ли ги? Подарявате ли им подаръци като обзавеждане или почивки, че чакате подобно отношение от тях?

За подаръците за празници... малко ми е странно, но пък има и такива семейства, където такива традиции няма.... а може просто финансово да нямат възможност.

За мен проблема на много млади семейства е обратен, децата не могат да се осъзнаят, че в един момент вече не са деца и няма как да чакат само на родителите, а трябва да си поемат всички отговорности, вкл. разходи.

# 596
  • Шумен
Не мисля, че си готов за собствено семейство. Не и с това мислене, докога ще чакаш на някой друг все подаръци да ти прави с повод и без повод? Да те издържа цял живот ли е длъжен някой?
А това с почивките вече е върха, макар че по мои наблюдения хората масово са с подобно мислене "Да идат младите". Дори наскоро ми се зададе този въпрос, защо свекърите ми отишли на почивка а не пратили децата и внуците си  ooooh! И питащата остана като втрещена от отговора ми, сякаш не и се вярваше че мога да се радвам на почивката на свекърите си  Laughing

И да помагат ми именно свекърите в отглеждането на децата. Бабата ги води и взима от ДГ, пази ги докато се върна от работа. Ако не беше тази помощ трябваше да плащам на гледачка. Което пак може да се наложи в даден момент, жената не ми е длъжна да ми отглежда челядта и тя има собствен живот  Peace Доста често им купува и лакомства, малките доста умело вече си искат. За празници им прави подаръци (играчка или дреха), тъй като е често с децата и ги познава отблизо им знае вкусовете. Но понякога и тя се затруднява и търси съвет за подарък. А моето семейство е далеч, отдавна сме се изяснили пращат ми кеш аз да избера и купя подарък за конкретен празник Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 17:42 от desitoo

# 597
И аз да питам нещо, ти за нея ли би се обенил или за родителите й? А ако вашите нямаха възможност да ви помагат, както е в масовия случай, тогава нямаше никога да имаш връзка ли?

# 598
Благодаря за мненията. Като изключим плявата от безсмислените оценки, има някои позитивни точки, над които да помисля.

# 599
statari, какво конкретно имаш пред вид, когато пишеш "помощ за младото семейство". Хората имат доста различни критерии и разбиранията им за "помощ" са смайващо различни. Каква е твоята идея за "помощ"?

Общи условия

Активация на акаунт