Отговори
# 75
Това, където ти мажат корема и ти слагат една машинка, която пиука НЕ Е запис на тонове.
Е аз не съм казала, че е запис на тонове. Именно за това споделих, че са ми казали докторите, че се записват от началото на 9 месец до термин всяка седмица и след преносване - всеки ден  Simple Smile Peace

# 76
Аз по този повод с движенията прочетох в някакъв архивен форум, че ако се съмняваш, че не е мръднал бебока - изпиваш чаша студен сок/портокал пишеше, ама може и друг някакъв, стига да е студен/ и бебо до десетина минути се размърдвал... newsm78 Незнам каква е връзката, само споделям какво съм прочела  Simple Smile

# 77
Добър ден момичета!Благодарско за кафето,тая сутрин има избор Laughing.Ние днес се поизлежавахме до по-късно,даже се замислих кога за последно сме го правили newsm78 и не се сетих Embarassed.

Гледам,че не сте подхванали тема тази сутрин,та аз предлагам да поговорим за:От какво се страхувате,откакто сте бременни?Има ли нещо,от което ви смущава сега,а преди това не ви е дразнило толкова?

Мен например до преди да забременея уличните кучета не ми правеха впечатление,а сега само като ги видя отдалече и изпитвам ужас.Също така ме ужасява блъсканицата в градския транспорт.Постоянно съм нащрек да не ме блъсне някой.
Хайде вие сега  Peace

# 78
Определено съм съгласна за блъсканицата в градския транспорт.
Особенно сутрин докато пътувам за работа е нещо ужасно.
Дори много рядко се случва някой да ми отстъпи място и повечето пъти си пътувам права молейки се някой да не ме бутне. newsm11

# 79
  • област Варна
Fantasy_Girl не беше за тебе, а за Лолита   bouquet Ама спи ми се още и ме мързеше да пиша много.  Laughing
А по темата:
Страхувам се и аз от друсаници и блъсканици, за това съм казала никакъв градски транспорт и рядко се качвам на кола различна от моята. Също така се страхувам да не се разболея, ама пак понакашлям откакто се застуди. При мен проблема е с астмата, защото незнам пристъп ли правя или се разболявам. А мен пристъпите ми се изразяват в неистова суха кашлица. Гледам да не си ползвам Вентолина, защото знам че не е много хубаво да се ползват такива медикаменти по време на бременност, но веднъж положението стана непоносимо и нямаше как.

# 80
  • София
Привет, момичета Hug
Не успях да се класирам за съжаление за кафенцето днес, но малечка е болна, не сме спали през нощта и се успахме Confused Надявам се да има повторение и да се включа.

По повод страховете, мен ме гонят какви ли не паранои на моменти Crazy Сега покрай болестта на малката се притеснявам много за бебо. Педиатърката ми каза дори да я оставя да я гледат бабите, но ние си се гледаме самички. Преди месец прегреших с 2-3 парчета камембер, е няма да ви казвам после каква паника настана, бях се засилила към НЦЗПБ да си правя изледвания Rolling Eyes ..... Абе това бременните сме луда работа, дори всичко да тече по мед и масло все ще си намерим за какво да се притесняваме Grinning

Хубав и слънчев уикенд на всички   Nature Sunny

# 81
  • София
И аз имам фобия от блъсканици в градския транспорт. И да ви кажа има защо. Онзи ден една пикла в метрото щеше да се блъсне в мен,  защото не се държеше, но аз бях по-бърза от нея и я бутнах преди да се забие в мен. Пиклата дори не реагира.
Страх ме е и от болести, страх ме е за бебето...Абе като цяло съм пълна със страхове! Тъпа работа!

# 82
  • Varna, Bulgaria
Добро утро и от мен!
Аз за страховете да кажа, моите са също свързани с блъсканици горе-долу. Не ми пука като не ми направят място, но ми пука дали няма да ми се изкашлят насреща например... Днес в МЕТРО ми направи впечатление, че една лелка видимо болна, със зачервен нос от хрема, предлагаше за дегустация лютеница на хапка хлебче. Щерката се засили естествено, но веднага я спрях! Е, жената беше с гумени ръкавици, но все пак-болна! После на касата, момичето беше по същия начин и се замислих за това как не смеят хората да си вземат болничен, щото видиш ли може да кажат, ти излизаш постоянно в болничен или нещо подобно и да не си намерят после работа... Оп смених темата.
Та страха ми най-общо казано е, някой да не ми метне някой нов бацил  Mr. Green

# 83
  • Mostly in my mind
Fantasy_Girl не беше за тебе, а за Лолита   bouquet Ама спи ми се още и ме мързеше да пиша много.  Laughing

мда, за мен беше. аз съм написала, че не съм сигурна, че е запис на тонове. какво е тогава?  Mr. Green

за очите - аз съм диоптър  -3.50 и на мен лекарят ми каза, че е рано. към 8-я щял да ме прати на лекар

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 13:33 от Лолита

# 84
  • Somewhere over the rainbow
Здравейте момичета, записвам се пак горе-долу последна  Hug

Аз да споделя, че вече веднъж ми слушаха тоновете, даже имам и бележка със "записа". Понеже съм по ЗК обаче нищо повече не ми казаха, та не знам какво да го правя този "запис". Моето момче беше с правилно положение преди 2-3 седмици- с главичката надолу, а сега пак се е обърнал на обратно. Все пак лекарката ме успокои, че има време да се обърне, мегдан има  Laughing

Да попитам майчетата, които искат да раждат "естествено", бяхте ли на преглед за очите? Знам, че се мери някакво налягане, но не знам кога и къде  newsm78
За очите - понеже съм с пет диоптъра и питах моя дофтор дали да си правя, ама рече че е рано за преглед,към края на осми,началото  на девети , и аз доколкото знам  се мери очно налягане,ама как става и идея си нямам.
Страхове-всякакви се намират,напоследък като вървя по улицата и ако срещу мен върви някой ,който изглежда съмнителен започвам да се страхувам  да не почне да ме дърпа за нещо /странна работа/ но май е провокорино от това, че забелязах че като съм с корем и разни просяци, все се опитват да ме заговоряти да искат пари,ама добре че все още мога да вървя сравнително  бързо.Другия момент като изляза и започвам да се чудя спряла ли съм бойлер,ютия и т.н./ама то не е от сега и преди съм имала такива чуденки и притеснения/

# 85
Привет, мамчета!
Успях да стана преди малко и съответно пропуснах срещата. Много ме е яд, но явно съм имала нужда да се наспя, че предните две нощи доста побудувах.
Имам много страхове: страх ме е да не се случи но лошо на бебката, страх ме е да не се разболея от някой гаден вирус, страх ме е как ще се справям с работа и три деца... Но пък се надявам да имам силите да преодолея всяка изпречила се трудност. Няма да ми е за първи път- цял живот се боря, често и със себе си, та това ми е обичайно състояние. Най- важнотоза мене е децата ми да са живи и здрави!

# 86
Здравейте февруарски мамчета! Аз съм една от вас и реших да се включа, но нещо не успявам да се "регистрирам" към вас. Какво трябва да направя?

Първо, добре дошла и кажи нещо повече за себе си - год., първо бебе ли е и очакван термин. Момичетата ще те запишат на 1 страница в новата тема ако пожелаеш. Не трябва да правиш нищо - просто се представи и се включвай в разговора.

Стани, не ми се сърди, ама как ти хрумна тая тема....
Аз лично през цялото време се опитвам да съм "позитив" и сега.... страхове.
Ами не искам да пиша за мойте, че и без това като прочета за някоя болна мама, почвам да виждам симптоми (и това е най-безобидното).

За тоновете - една дружка ражда във Вита София - та както Фентъзи е написала - от началото на 9 месец запис на тонове всяка седмица.
Това също зависи от лекарската преценка, има случаи, когато се налага по-често наблюдение и от по-рано.

Мен лично много ме стряска това, че от 28 г.с. трябва да бройм движенията на бебето и че трябва да са определена бройка за деня. Хайде аз сега съм домакиня и мога да се отдам на "броене", ама ако работиш до край и работата е свързана със 100% концентрация, тогава какво? Напоследък спрях да чета по въпроса, просто си мисля и ако има въпрос, с него директно при доктора.

Диоптерът няма значение, а само очното налягане. Говорете с лекаря по въпроса и той ще ви каже какво да ви премери очния лекар. Проблемът тук може да бъде, че при напън при естествено раждане и високо очно налягане може да стане кофти.

desitacheva, добре дошла! (да не пиша пак пост)

леле, по 100 пъти редактирам пълен и кратък член  Laughing

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 13:56 от Тодорка Боева

# 87
Здравейте мамчета.Казвам се Десимира Тачева ,от Стара Загора съм,на 28 години и това ще ми е второ дете.Терминът ми е на 27 февруари и за сега чакаме момченце.Много ще се радвам да ме включите във вашата групичка Hug

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 14:17 от desitacheva

# 88
Теди,не се сърдя Hug,просто това са неща,с които почти всяка от нас се сблъсква ежедневно!Не мисля,че е тема табу.Разбира се уважавам мнението ти  Peace

ДЕСИ,добре дошла сред нас Hug

# 89
Момичета, аз инцидентно се озовах на Бебемания- та и да ви кажа съм доволна!  Peace
Бях с братовчедка ми и съответно се сдобих с две шишета на Авент, две кутийки за кърма /не знам точно как се наричат/, една биба на НУК, мостри на подплънки за гърди плюс талон за отстъпка на всеки закупен продукт на марката Киди, която била нова. Честно казано доста ми допадна една количка, която ми показа човечеца, но честно казано ме е страх все още да се престраша да си купя нещо толкова голямо.
Тъпото е, че мострите на някои фирми се даваха избирателно и трябваше задължително да се спреш и да попиташ нещо конкретно, за да ти дадат някоя. Мислех и че ще е по - голямо като площ и като асортимент на фирмите, но явно трябваше да се съобразят с даденото им пространство.
Все пак съм доволна и ви препоръчвам, който има възможност утре да отиде.

Общи условия

Активация на акаунт