Отговори
# 90
Здравейте от нас  Hug, вчера чаках милото от командировка и си легнахме в 3 часа. За жалост той тръгна отново днес сутринта.
За страхове ....освен болести и баби с бастуни, друго не мога да се сетя.
Хубаво е че обяснявате за изследванията, та аз си мислех, че доктора си ме преглежда много съвестно ама...докато не отидох при другия доктор и да видя разликата.
Нашия бебок днес е мърдал само веднъж по -осезаемо, иначе предполагам постоянно се швъква.
Evridika нали не сте я оставили сама  Rolling Eyes да ходи по сладкарници.
desitacheva  welcome добре си ни дошла и леко бременеене докрая пък, като гледам, че си от Стара Загора може и да обменим опит с теб.

Хубав ден ви желая с мнооого усмивки

# 91
Здравейте

Аз за страховете си се страхувам да говоря Rolling Eyes...незнам,не искам да ги изричам дори!

Не са ни мерили тонове също
Бебо шава нон стоп,с това поне съм спокойна

Имам други притеснения-как времето лети Confused,а ние сме до никъде със стаята.... с подготовката ooooh!,просто нямаме възможност сега Sad ужас...дано бебо не бърза.

Готови ли сте за Хелуин Mr. Green.....

# 92
Аз така съм пъпчасала, че не ми и трябва да се маскирам за Хелоуин!
Моментално минавам за баба Яга!  Mr. Green

А относно страховете, моите страхове са ясни, но определено имам засилен страх от улични кучета, както беше казала някоя мама преди мен.

# 93
Цоп и аз в новата тема, вие сте я преполовили вече, кажи-речи  Simple Smile.
Тук запис на тонове не са ми правили още, само ги слушат всеки път, което е различно - става за 5 минути, като първо ти мажат корема с гел. С първата бременност към края ми правиха записи, ама откога точно, не помня  newsm78.
Колкото до страховете, нямам някакви силно изразени и новопоявили се, по-скоро имам притеснения относно това, как ще съжителстват бебето и двегодишната ни дъщеря в една спалня (в т.ч. и ние с таткото, който ще ходи на работа и съответно ще има нужда от сън нощем). Но сама се успокоявам, само да сме здрави, дори и да е трудно в началото, все ще се справим. Ако тооолкова се окаже непосилно, ще намерим къде да се преместим на по-широко, макар засега да не ни се иска.
Вчера интересни теми сте обсъждали. Със закъснение да се включа: за раждане в Бг бих си платила, колкото и да ме е яд на системата за това. А за прегрешенията - за храни и напитки не чувствам да съм прегрешила. Сладко и тестено ям, но не прекалявам, от забранените храни пастет и суджук, но рядко и в умерени количества, така че не го броя. Не пия никакъв алкохол, откакто съм бременна, кафе много рядко и то слабо, не пуша. Секса си го практикуваме, но не ни е забранен, та и това не се брои. Най-голямото ми и осъзнато прегрешение е това, че от началото на бременността ежедневно вдигам 14-килограмовата си дъщеря. То не е изкушение, просто се налага, но подозирам, че точно оттам ми дойдоха проблемите с кръвоизливите в края на трети месец. Тогава докторите така и не установиха причина за появата на хематома. Слава Богу, всичко мина и сме добре и аз, и бебо!
Лелеее, ами то Хелоуин е утре  ooooh! . Не съм купила бонбони за децата, дето обикалят по къщите, а тук в неделя нищо не работи. Сега ще прегледам с какви запаси разполагам и ако няма нищо подходящо, ще бягам до магазина, че затваря в 6:00!

# 94
и аз съм тук, здравейте Simple Smile

Честито на всички с повод, тези дни определено ви изпуснах   bouquet

и аз минах на Бебемания, не видях щанда на нук, явно съм се загледала за нещо, много харесвам тази марка и мисля пак да си я ползвам от към шишета и анатомични биби. Напълниха ни с брошури и някои мостри на хип, лактана био, авент и судокрем. Има нови неща от преди 1-2 години, но като цяло фирмите са си същите. Доволна съм, научих за ново хипоалергично мляко на лактана, което мисля да си взема за всеки случай, ако имам проблеми с кърменето. Simple Smile

за страховете - имам малко едно на ум с циганките и разни изкукали бабички, но гледам да не се замислям, също много се чудя дали да си поискам тази упойка с катетърчето, която остава след операцията, не съм на ясно дали реално ще имам нужда от нея, дали би ме боляло повечко без нея (на 1вото секцио си бях с нея, но не са ме питали дали я искам, сега имам избор).
СЕГА се оказа, че на роднинско семейство детето е с варицела - та най ме е страх май от шарките, че не съм карала нито 1!

за раждането - Токуда съм, 2100лв е избор на екип за мен и за бебето-неонатологичен пакет, това по-каса. Тази допълнителна упойка е 150лв, ако искам.

за секса след секцио - мин. след 40дни лохии... та си стават 2 месеца. До колкото знам лохиите са си толкива и след нормално раждане, но може и да бъркам.

за запис на тонове - мисля, че е раничко, при мен само пуснахме за няма и минута тоновете.

# 95
Ей как сте коремчета..днес времето беше хубаво и си личи,че всички сме били на разходки...
София,направихте ли си срещичка??

За страховете- нямам такива силно изразени сякаш.И на мен основното ми притеснение е като на Светла...Как ще се поберем всички в една стая...,дали бебо няма да пречи на съня на Иво..за таткото не се притеснявам,той няма проблеми със съня..Но все се успокоявам,живи и здрави да дойде тоз момент,ще му мислим тогава в движение...
И другото- малко по- се шашкам ако не шава бебо...
Запис на тоновете,знам че ако няма проблеми се започват от 9-я месец,всяка седмица,а след термин всеки ден...Другото е слушане на тоновете,което е различно...

# 96
Здравейте и от мен,супер е новата темичка . Един ден не влизах и вие сте изписали доста Rolling Eyes

И ние с милото днес бяхме на разходка,поръчахме си мебели за хола newsm44
 и не знам дали да ходим на изложението че и ние не искаме нищо да купуваме предварително.
Queen bee и моят доктор от майчин дом иска да ми следи тоновете от 29 седмица-два пъти седмично. Rolling Eyes
 та след две седмици ще почвам да ходя Laughing явно всеки доктор си е различно.

# 97
и мен много ме притесняват тълпите, особено по спирките като се струпват на едно място докато чакат или в градския транспорт докато пътуват. Гадно ми е и когато пътувам и срещу мен седне някой хремав или кашлящ, добре, че е зима, та се загръщам в пуловера или якето си и дишам през него..страх ме е от раждането, от болката и от това дали ще се справя с бебето след това .. Confused
адски много се дразня от пушещи хора по спирките и издишащи несъобразително право в мен... #Cussing out добре, че тук поне по заведенията е забранено да се пуши..

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 00:04 от Sofie

# 98
  • София
Аз така съм пъпчасала, че не ми и трябва да се маскирам за Хелоуин!

И аз чакам една на челото да избие, изглежда обещаващо голяма Mr. Green . С тая ми бременност редовно ми излиза по пнякоя пъпка, с  предишната нямах.

Как мина срещата, момичета?

# 99

То май никой не е бил на среща...  Rolling Eyes Или само горкичката Evridika с 10 парчета торта.  Mr. Green

Ралка, при нас явно се застраховат от рано лекарите.  Peace

# 100
  • София
Страх ме е от тълпи и коли с несъобразителни шофьори. Опитва се да ходя пеш до работа и минавам през няколко пешеходни пътеки- супер често закъснявам, защото никой не ме пуска да мина. Като бях на концерта на Скорпионс на трибуните имаше толкова много хора...че само си мислех как може да се срутят.

Страх ме е и от хорската простотия- един ме помоли да му вдигна куфарите във влака  #Crazy, а по време на едно друго пътуване във влак имаше само пенсионери насядали, ползващи седалките за тях като багажно. И така от много сакове по седалките аз си стоях права. По едно време едно бабе подскочи и дойде при мен /и аз си мисля, че ще ме покани да седна до нея или вместо нея/, а тя жената ми грабна вестника от ръцете "да си прочете хороскопа!" #Cussing out #2gunfire Е, после сигурно е съжалявала, щото такива й ги наговорих...

Страх ме е и от раждането- не от болка, а от това дали всичко ще е ок...

# 101
Запис да не ви изтърва.И ние сме на вълна обзавеждане на детската за новия обитател. LaughingПо цял ден това ровя и търся в нета за различни идеи и варианти на това,което искам като качество и цена.Относно бебето,нещо тези 2-3 дена гледам и че и него го посмързява нещо,но като реши да се "обади" чак ми издува корема на една страна или ме остъргва с крака или лакти. Mr. Green

# 102

То май никой не е бил на среща...  Rolling Eyes Или само горкичката Evridika с 10 парчета торта.  Mr. Green

Ралка, при нас явно се застраховат от рано лекарите.  Peace

Явно да, Laughing ,здраве да е!

# 103

Добро утро, по едно кафе за всички "дами-мами", които в неделния ден си поспиват  Hug

Тема няма да измислям аз  Blush, че съм толкова остоумна, че...

# 104
Добро утро мами. Аз съм новичка във вашата тема и се надявам да ме приемете г групата на февруарските мами. Моя малък мъж го чакаме на 19.02.2011г.
Имам въпрос към вас - колко сте наддали - аз не бях много от бяхме болни и 1 месец близо бяхме на антибиотици от скромните 5 кила станах 9.5 и малко съм притеснена, защото знам че и за бебео не е добре да пълнея много.

Общи условия

Активация на акаунт