Хайде на театър

• 78 531
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Балът на крадците - симпатична постановка, хареса ми, и за по-младички става.
Аз плащам - не харесвам Аня Пенчева по повод журналистическите интереси към пластиките й, обаче ми допадна как играе. Да кажа, че постановката е велика, не, но не съжалявам, че я гледах. Има много свежи моменти, Мамалев както винаги е сладур, а и аз харесвам играта му.
Сирано - вече съм писала по-назад, но на мен ми хареса.

Дано в понеделник ми допадне Отело, че с него ще изпратя тази година, така да се каже.

Винаги при по-нашумели постановки има такъв тип публика - мрънкачи. На "Госпожица Юлия" един тъпанар ми съсипа нервите да плюе по режисьорката, явно завистливи колеги винаги ще се намерят, или пък невъзпитан зрител. И аз мисля, че когато на някого не му харесва нещо просто е по-редно да си тръгне, а не да мърмори.

В Студентски храд има един арт-клуб - "Жреци на музите". За мен е ново откритие. Там гледахме Балкански копелета по Буре Барут. Млади, много млади актьори, малка сцена, възможност за питие/храна/вредни навици. Хубаво беше, но аз обичам да гледам, не знам един разбирач дали ще хареса постановката. Всъщност бе приета много добре от публиката.

# 526
Привет.
Да се отчета и аз за днес.
Римска Баня -изключителна..Направо се смях от сърце и бях наистина разтоварена от всичко негативно.Много добра игра на абсолютно всички актъори.Гърбов какво да го осъждам той си е Бог на смеха просто.Абе още съм в еуфория.Страхотна... Laughing
Балът на крадците гледала съм го и също препоръчвам.Забавен и приятен. Peace

# 527
  • София
"Балът на крадците" го гледах през април. Горещо го препоръчвам. Страхотен и разтоварващ хумор - просто потъваш в постановката. Вергов, Карамазов и Юруков правят забележителна игра.
Лична препоръка: Седнете от 1ви до 10ти ред. Особено Вергов често играе с очи - струва си да се види, а е невъзможно от по-заден ред.

"Идеалният мъж". Днес го гледах - тъкмо се връщам оттам. Буквално смях през сълзи от играта на Карамазов - наистина отпуска и те кара да го захаресваш.
Лична препоръка: Не си тръгвайте в антракта. Преди него е леко скучновато (с изключение, разбира се, на Владо Карамазов), но след това - смях, смях и само смях.

В понеделник съм на "Отело" - пак ще се изкажа.

Рядко се появявам в този раздел, защото живея в чужбина и не ходя много на театър поради тази причина, но след като през април бях на "Балът на крадците", реших през всяка ваканция да ходя на театър, защото наистина си заслужава. Wink

# 528
  • София
На мен пък "Идеалният мъж" никак не ми хареса. Не си тръгнах в антракта само от уважение към труда на актьорите. За съжаление хумура на Оскар Уайлд по-скоро ме отблъсна, а и ми е писнало от такива вулгарни и пошли постановки.  Peace

# 529
  • София
На мен пък "Идеалният мъж" никак не ми хареса. Не си тръгнах в антракта само от уважение към труда на актьорите. За съжаление хумура на Оскар Уайлд по-скоро ме отблъсна, а и ми е писнало от такива вулгарни и пошли постановки.  Peace
Може би, защото живея във Великобритания, хуморът ми беше разбираем и достъпен. Гледахме го с баба - и на нея в началото й беше скучновато и приспиващо, но след антракта много се смя. "Балът на крадците" ми хареса повече, но тук определено вече признах Владо Карамазов, когото преди, незнайно защо, подценявах.

# 530
Не ми допада Владо Карамазов като актьор, само като мъж, но тези двете постановки много ми харесват. Юлиан обаче ми е любимец. Винаги седя на най-преден ред, иначе не усещам и не виждам добре играта на актьорите.

# 531
  • София
Не ми допада Владо Карамазов като актьор, само като мъж, но тези двете постановки много ми харесват. Юлиан обаче ми е любимец. Винаги седя на най-преден ред, иначе не усещам и не виждам добре играта на актьорите.
На мен пък точно обратното - аз изобщо не харесвах Владо Карамазов чисто външно, а и бях малко с предразсъдъци. Обаче след тези две представления ми се издигна в очите страшно много - видимо се раздава, има талант (поне според мен), а и е харизматичен човек (това винаги съм го знаела, съдейки по интервютата му).
Иначе... Тук сме на едно мнение - от години Вергов ми е любовта в българския театър. Затова се старая колкото се може, повече да ходя на постановки с негово участие. Просто ме изпълва от радост като го видя на сцената. Страхотен актьор. Heart Eyes

# 532
 t1n43t0, явно заедно ще го гледаме в понеделник Simple Smile

Идеяалният мъж - гледах го аз, с едни дежавюта, викам си или аз съм с шесто чувство или друга ще да е причината...оказа се, че съм го гледала година по-рано, но го осъзнах в антракта, когато видях брошура на спектакъла.  Laughing Значи, да ви кажа преди антракта един хъркаше на предния ред. Не е много интересна постановката, но не съжалявам, че съм я гледала. Просто от английски хумор до английски има разлика, този не ми се нравеше.

# 533
Здравейте театрални фенове, този месец на 30 съм на Ревизор какво да очаквам?
Мерси.

# 534
  • UK
За "Ревизор" доста се изписа вече в предните страници- накратко- 4 часа представление по ВСИЧКи правила на театралното изкуство.

Чудя се за "Син портокал" в сряда, някой ще ме окуражи ли? А 'Почивен ден' в "Сълза и смях"?  Mr. Green

Снощи бях по служебно задължение на "Сън в лятна нощ" в театър "София"...какво да ви кажа- от главата за краката- направо хванали пиесата и я направили манджа с грозде-  и феи и магически същества, и млади хора с тениски "I love", и "Rolling Stones", и Луис Армстронг, и мазане с кетчуп и кисело мляко...няколко добри идеи, но като цяло доста слабо ми се стори и не ми хареса.

# 535
  • София
Миналата седмица гледах:

"Сако от велур" в Народния - забавна комедия, добри актьори от старата школа.

"В Тоскана" на Камерна сцена в Народния - много отдавна не бях гледала нещо слабо на Камерна, но това въобще не ми хареса Tired Изкушавах се да стана и да си тръгна, но издържах геройски до края. Беше ми скучна, слаба като игра, несвързани епизоди, между които се губи връзката... Това е лично мнение разбира се - до нас две девойки бяха във възторг.

"Завръщане във Витенберг" в Сфумато - сериозна пиеса - гледаше ми се нещо такова. Много добра игра на Малин Кръстев и Пенко Господинов. Хареса ми.

И май това ще е за тази година Simple Smile Днес минах покрай касите на Народния към обяд - имаше 6-7 души опашка и се отказах да чакам ooooh!

Ще помоля за отзиви за "Отело" - отдавна се каня да я гледам  bouquet

# 536
  • София
Балкански синдром в Малък градски театър зад канала, съжалявам, че ще съм крайна, но тази постановка влезна в класацията ми "10те най-лоши постановки, на които съм ходила" Naughty

# 537
Аз също гледах " Балкански синдром" и останах много разочарована. Твърде изкуствено, твърде архаично звучеше, въобще много слабо.

# 538
Миналата седмица гледах:

"Сако от велур" в Народния - забавна комедия, добри актьори от старата школа.

"В Тоскана" на Камерна сцена в Народния - много отдавна не бях гледала нещо слабо на Камерна, но това въобще не ми хареса Tired Изкушавах се да стана и да си тръгна, но издържах геройски до края. Беше ми скучна, слаба като игра, несвързани епизоди, между които се губи връзката... Това е лично мнение разбира се - до нас две девойки бяха във възторг.

"Завръщане във Витенберг" в Сфумато - сериозна пиеса - гледаше ми се нещо такова. Много добра игра на Малин Кръстев и Пенко Господинов. Хареса ми.

И май това ще е за тази година Simple Smile Днес минах покрай касите на Народния към обяд - имаше 6-7 души опашка и се отказах да чакам ooooh!

Ще помоля за отзиви за "Отело" - отдавна се каня да я гледам  bouquet

В Тоскана ми е в списъка, но сега ще си помисля.

Вчера гледах Завръщане във Витенберг и съм потресена. Толкова многопластова и енигматична постановка не бях гледала. Видях Малин Кръстев в най-силната му роля. Много харесвам Пенко Господинов, но нещо не се впечатлих. (В Пухеният-199 е велик.)

Отело гледах миналата година и не ми хареса, което е изключително субективно, защото дни преди това бях отегчена и омерзена от Фауст пак на Л.Абаджиева и явно нагласата ми е била отрицателна. Сега обаче след време смятам, че си струва да се гледа. Необичайна и екстравагантна постановка. Още повече феновете на Донков, Карамазов, Вергов получават 3 в 1. Аз бих добавила и Леонид Йовчев. Голяма е осичка.

За Сако от велур - напълно съм съгласна. Simple Smile

# 539
  • София
Сега тъкмо се върнах от "Отело" - забележителна игра на Вергов, отново на Карамазов, както и на Донков. Модернистична версия, даже има и рап в самата постановка (Яго и Отело hahaha) - въобще ненатоварваща. Емоционална постановка, на един дъх - два часа е някъде. Запазени са имената на героите, основната сюжетна линия и мерената реч на Шекспир (с някои изключения, предимно при Емилия (Вергов) и Дездемона (Карамазов)). Много, много, много смях - чак ме досрамя, че толкова високо се смея. Embarassed hahaha
Лични препоръки: Не сядайте на задните редове - често играят по-долу, а даже Донков по едно време е в краката на първи ред, та ако сте назад, въобще не го виждате. И не сядайте в крайните части на редовете (ляво и дясно), защото тон-колоните са близо до вас, а нон-стоп по време на представлението има музика, та много гърми.

П.П. Радина Кърджилова също беше на постановката, за да гледа любимия Деян Донков. Wink

Общи условия

Активация на акаунт